HRInfo — 15 svibnja 2012 -

Druga ovogodišnja utrka Alpe-Adria prvenstva održana je na automotodromu Brno u Češkoj. Teški vremenski uvjeti, naročito u subotnjim kvalifikacijama, zadavali su brojne probleme vozačima i organizatorima utrke. U jakoj međunarodnoj konkurenciji nastupilo je i nekolicina hrvatskih vozača koji su nastupali u tri klase.

Najbolji rezultat od naših vozača ostvario je Renato Novosel (Aprilia) pobjedivši u klasi 125 SP čime je zasjeo na prvo mjesto ukupnog poretka.

U klasi Stock 600 nastupila su dvojica naših vozača. Luca Tommasini (Triumph) bio je odličan na kvalifikacijama osvojivši drugo mjesto sa vrlo malim zaostatkom. Utrku je krenuo odlično, cijelo vrijeme je bio u skupini koja se borila za prvo mjesto. Zbog problema s gumom u posljednjim kugovima mora odustati od borbe za prvu poziciju i utrku završava na 4. mjestu. Drugi naš predstavnik u ovoj klasi Marin Ivanov (Yamaha) nije imao sreće ovaj vikend. Nakon pada na treningu istu sudbinu doživljava na utrci i tako ostaje bez plasmana i bodova.

U klasi Stock 1000 također smo imali dvojicu predstavnika. Marko Erceg (BMW) je na kvalifikacijama zauzeo 15. poziciju dok je utrci bio nešto uspješniji osvojivši 12. poziciju. Drugi naš predstavnik, Andrea Frescura(Aprilia), talijan koji vozi s hrvatskom licencom, nije imao sreće te nakon težeg pada u kvalifikacijama nije startao u utrci zbog problema s motorom.

U ostalim klasama pobjede su odnjeli Ladislav Chimelik (125 GP), Michal Prasek (STK 600), Ondrej Ježek (STK 1000), Igor Kalab (Supersport) i Marko Jerman (Superbike).  

Franko Sudan

Share

About Author