Hrvatski motosport — 28 svibnja 2009 -

Proteklog vikenda održana je treća utrka Alpe Adria prvenstva. Nekolicina naših predstavnika otišla je u potragu za novim bodovima na poznatu Češku stazu. Dok su se neki vratili s visokim moralom, ogromnim peharom (i vrećom bodova), neki nikako ne mogu protiv pehova, a na nekima je da još puno nauče.
 

125 SP – "još samo fali Hungaroring"
 
Čudan naslov, ali ništa čudno za obitelj Nervo. Tamo gdje je stao prošle godine na Grobniku, Dominik nastavlja ove godine u Brnu. Naime, u utrci je pao i četiri godine star rekord Brna kojeg je donedavno držao Lombardini. Dominik je sada navodono zatrpan obožavateljima (ili – cama) iz Češke koji jednostavno nisu mogli vjerovati što se dešava.
 

 

Iako je Dominik dominirao utrkom i odmah odmaglio pratiteljima u obliku Michala Puškara, veoma brzog Slovaka, te Alexa Radmana, show se odigravao upravo između tog dvojca.
 

No, čini se da se Alex ove godine ne može otresti peha. Nakon pada u zadnjem zavoju u Hungaroringu i pokušaja da preskoči ležećeg Dominika na Grobniku, zla ćud vratila se i u Brnu. Motor mu je na treningu jednostavno ostao bez struje, da bi mu u utrci, opet dva zavoja prije cilja, pao lanac i omotao se oko prednjeg lančanika. Alex je pokušavao, ali ga nije uspio namjestiti. Tako je treće mjesto, koje je trebalo biti Puškarovo, budući da ga je Alex u zadnjem dijelu staze malo ostavljao, da bi Michal vratio po ravnom, pripalo Trevisanu, koji je, iskreno govoreći, bio daleko, na sekundu po krugu zaostatka.
 

Tako obitelji Nervo u klasi 125 nedostaje samo Hungaroring kao staza na kojoj nemaju rekord. No, tamo ga drži Dominikov i Lukin prijatelj Nicholas Marturiello, koji je otišao u 125 GP, pa možda otkrije koju tajnu. U međuvremenu se nadamo kako će Robertino (Alexov tata) dati izraditi potkovu ili nešto slično.
 

125 GP – Picek sedmi
 
Nakon drugog mjesta na Grobniku, prošlogodišnji prvak države i svijeta, pardon, Alpe Adrije, Ivan Višak, saznao je kakva pošast su Aprilije u klasi 125 GP. Na isti, teži, način to je shvatio i Gabriele Gnani, redoviti pobjednik ove klase na svom ručnom radu. No, kada su u konkurenciji neka od imena sa svjetskog prvenstva, nema baš mjesta za šalu.
 

 

Pobjedu je kući odnio Jakub Kornfeil, drugo mjesto mlađi brat popularnog brata Lukaša, Karel Pešek, dok je treće mjesto ubrao Gnani, budući da je Šembera bio primoran ne završiti utrku. "Picek" tako ubire sedmo mjesto na Rumiju, te nosi kući par vrijednih bodova. Nadamo se da će konkurencija i na Grobniku biti ovako brojna…
 

600 STK – Nervo u prašini, Višak 11.
 
Tu dolazimo do onih koji još ponešto trebaju naučiti. Iako su obojica odlični vozači, mladi križevački asevi možda trebaju još mrvicu iskustva. Pogotovo kad se radi o Luki Nervu.
 

Luka je utrku startao s 15. mjesta (1 mjesto ispred Marka), te se odmah na startu munjevito probio naprijed, došavši u 6. krugu do 5. mjesta. No, neiskustvo, što kod podešavanja motora, što kod odabira guma na novoj stazi i pad je bio gotovo pa neizbježan. Luka u trećem zavoju jednostavno gubi prednji kraj i svi bodovi koje je mogao uzeti i biti drugi u AA prvenstvu odlaze u Češki šljunak. U to vrijeme se Marko lagano probijao i uzeo 5 bodova koji možda dobro dođu na kraju godine.
 

U isto vrijeme, Luka ima ludu sreću što su Kalab i Bittman imali sličnu sreću kao i on, pa mu ostaje 5. mjesto u prvenstvu.
 

Share

About Author