Hrvatski motosport — 30 lipnja 2009 -

Po ko zna koji put moramo pisati kako se ne volimo ponavljati, ali u nadi da će netko reagirati, moramo tupiti jedno te isto. Jer ono što imamo, u smislu mladih dečki koji mogu i znaju, bar za sada, imamo nekoliko. Proteklog vikenda u Brnu su sami dokazali i pokazali što znaju i umiju, pa tablica tri klase Alpe Adria prvenstva govori o tri Hrvata na vrhu. I zašto onda toliko moramo tupiti?
 

125 SP – The Dominik & Alex show – drugi dio
 
Najmanje klase u prvenstvu su možda i najzanimljivije. Polazišna točka skoro pa uvijek daje izjednačene utrke na izjednačenim motorima s izjednačenim vozačima – recept za pravi spektakl je već napisan, samo treba dodati sastojke i malo promiješati.
 

 

Sastojci su poznati – Dominik Nervo i Alex Radman, a da malo promješate ih samo trebate odvesti na stazu i dati im motore u ruke. Rezultat je uzbudljiva smjesa koju je jako zanimljivo gledati. Od dva vrhunska sportaša na vrlo izjednačenim motorima se može vrlo mnogo očekivati, a na to su nas sami naviknuli tijekom cijele ove godine.
 

Brno nije bila repriza niti jedne utrke: ovog puta je Alex imao glavnu riječ. Alexov motor je, zbog malo veće mase, bio brži na dvije nizbrdice, dok je Dominikov bio malo brži po ravnom. Alex je vodio većinu krugova, odvezao i najbrži krug, ali falilo je samo malo, možda manje nego ikada do sada.
 

Dvojac se pri ulasku u cilj i dotaknuo, te je ciljnu crtu prvi presjekao Dominik, sa nešto manje od desetinkom prednosti. Crno za jednoga, bijelo za drugoga, iako su prijatelji. No, novih 5 bodova donosi Dominiku još malo veću prednost pred Puškarom, koji je u cilj ušao treći. Možemo se nadati kako će karijera ove dvojice krenuti Viškovim stopama – prvo na neki GP motor, a onda u neko jako prvenstvo, gdje se čelik zbilja kuje.
 

125 GP – Opet podij za Viška
 
Iako ne uvijek u prvom planu, Ivan Višak možda i ima malo sreće, ali vozi pametno. U Brnu ga je opet zadesila kiša, a Ivan i njegov Rumi se očito vrlo dobro snalaze pod vodom – nakon drugog mjesta u Pannoniaringu na kiši, Ivan je u Brnu došao do trećeg mjesta. I to ne iza bilo koga: Jakub Kornfeil (poznatiji kao Cronflakes) vozi Red Bull Rookies Cup i samo za informaciju, redoviti je posjetitelj postolja, dok je Schrotter štićenik Tonija Manga i već je imao Wildcard na svjetskom prvenstvu.
  

 

Sretno ili ne, Ivan je Rumija doveo kući na trećem mjestu, a jedan motor koji ima svu snagu unutar 1 000 okretaja na uskim gumicama baš i nije lako nagovoriti da ide kuda bi vi htjeli po takvim uvjetima. A u prvenstvu? Ivan je drugi, iza Gnanija, koji se i onako ne boduje za Alpe Adria prvenstvo zbog svojih godina. Bliže li se to Ivanu dvije uzastopne titule u različitim klasama?
 

600 Stocksport – Luka Nervo na vrhu
 
Nitko Luki Nervu ne može osporiti da je zbilja ogroman talenat i vrhunski vozač. No, možda se i njemu sreća malo osmijehnula u Brnu. Naime, nakon općeg nezadovoljstva Dunlopom, Luka je za ovu utrku u Brnu nabavio Pirelli gume. I situacija se ponovila.
 

 

Novi asfalt u Brnu je strašno težak za shvatiti: mekane gume se na imalo hladnijem raspadaju, dok se tvrđe kližu kao da ste na ledu. No, tu je uskočila sreća, te za utrku počinje kiša.
 

Luka utrku završava na šestom mjestu, iza Bukowskog, s kojim je imao velike borbe na Grobniku, te ispred Bittmana, Holubeca, Kalaba i još nekih velikih udarača. No, glavni konkurent mu sada postaje Michal Salač, koji je utrku završio treći. Pred njim Luka sada ima samo bod prednosti u prvenstvu – na čijoj tablici je prvi. Budućnost je ovom dečku jako svijetla.
 

1000 Stocksport – Ništa bez sreće
 
No, netko mora uzeti i crni dio priče. Ovog puta to su Loris Valjan i Luca Tommasini. Nakon što su cijelog vikenda bili blizu na kvalifikacijama, Luca i Loris padaju u trećem krugu utrke, nakon, kako saznajemo, kontakta. Tko je koga, u to nećemo ulaziti, ali obojica su već kod kuće – i to bez bodova.
 

Share

About Author

admin