HRInfo — 03 lipnja 2012 -

Treća ovogodišnja utrka Alpe Adria prvenstva održana je ovog vikenda na Mađarskoj stazi Pannonia-ring. Ujedno je to bila i prva ovogodišnja utrka koja se bodovala za prvenstvo Hrvatske. Nažalost, odaziv naših vozača je bio vrlo slab (ukupno 9 uključujući i dva Talijana koji voze sa hrvatskom licencom). Ni ovaj vikend vozači nisu imali sreće s vremenom, kiša koja je padala cijeli vikend zadavala im je brojne probleme.

U klasi 125SP imali smo jednog predstavnika. U slaboj konkurenciji (utrku je završilo ukupno 8 vozača) Renato Novosel (Aprilia) zauzeo je treće mjesto ukupnog poretka iza Talijana Schillacija i Slovaka Puškara što mu je bilo dovoljno da zadrži čelnu poziciju u ukupnom poretku.

Klasa Superstock600 bila je najzastupljenija što se tiče naših vozača, njih 6, od kojih je najuspješniji bio Luca Tommasini na Triumphu. Nakon diskvalifikacije Austrijanca Stefana Lichtembergera na Hondi, Tommasini je završio utrku na odličnom drugom mjestu ukupnog poretka (prvo mjesto za prvenstvo Hrvatske) zaostavši više od 10 sekundi iza prvoplasiranog Čeha Vostareka (Honda). Drugu poziciju za prevenstvo Hrvatske zauzeo je Alex Radman na Triumphu (ukupno 16.) dok je treći za prvenstvo Hrvatske bio Ivan Višak na Yamahi (ukupno 17.). Marko Višak (Yamaha) zauzeo je četvrtu poziciju (ukupno 22.), Renato Novosel (Honda) petu (ukupno 23.), a Lovorko Brajević (Honda) šestu (ukupno 24.).

Dvojicu predstavnika imali smo u klasi Superstock 1000. Marko Erceg (BMW) zauzeo je odlično peto mjesto ukupnog poretka zaostavši za prvoplasiranim Čehom Fillom 31 sekundu. Andrea Frescura je završio jedno mjesto slabije, šesti.

U ostalim klasama koje su se vozile u sklopu Alpe Adria prvenstva, a koje nisu bodovane za prvenstvo Hrvatske pobjedili su Adrian Gyutai (125GP), Stefan Kerschbaumer (Supersport), Radomil Rous (SBK).

Franko Sudan

Share

About Author