Ostalo — 12 rujna 2004 -

 

Ovoga vikenda se vozilo podosta utrka. Mi smo popratili one najvažnije, s time da odmah napominjemo kako ćemo utrke klase 125SP, 125GP, 250SP i 250GP objaviti naknadno. U subotu se vozilo, ono nama najvažnije, prvenstvo Alpe Adria u Classic motociklima, u kojem se naš Emil Mokrovčak bori za prvo mjesto, i prvenstvo Hrvatske u Oldtimer motociklima. Od utrka voženih u nedjelju izdvajamo utrku klase Supersport, gdje se bore Loris Valjan i Hrvoje Tuđen, te utrku klase Superstock, koja se bodovala za Alpe Adria prvenstvo i za prvenstvo Hrvatske. U PH je ovo bila zadnja utrka i makar su se prva dva mjesta u ukupnom poretku znala, vodila se borba za treće mjesto između Borisa Zujića i Robertina Radmana. No, krenimo redom od subote i utrke za prvenstvo Alpe Adria klase Classic.


 
Prvenstvo Alpe Adria – CLASSIC
 

Start Alpe Adria prvenstva u klasi "Classic"

 

Na samom startu utrku je poveo naš Emil Mokrovčak. Ova utrka mu je bila jako važna, pošto je kao vodeći u prvenstvu morao što više bodovno pobjeći ukupno drugoplasiranom Sandoru Kavacsu. Za petama su mu bili odlični Stefano Ricevutti i Hans Schlotter. Stefano je preuzeo vodstvo sa dosta bržim vremenom po krugu i ostavio iza sebe borbu Emila i Hansa. Sandor, za kojeg je najbitnije da je iza Emila, nije imao šanse protiv velike trojke i iz kruga u krug se razlika povećavala. Na četvrtom mjestu se učvrstio Mario Stocco, koji je vozi klasu Classic 500, pa je u toj klasi na kraju i pobijedio. Nakon 4. kruga Emilu su započeli problemi sa mašinom. Prvo je malo trokirala, a kasnije je počela izbacivati iz četvrte brzine. To ga je primoralo da odustane od borbe sa Hansom, ali je izdržao do kraja i stigao na cilj treći. Bodovno se još više udaljio od drugoplasiranog (sa 9 na 12 bodova razlike), ali hoće li mu to biti dovoljno za ukupnu pobjedu? Vidjet ćemo. Posljednja utrka se vozi na Pannoniaringu, koja je Sandoru Kovacsu domaća staza. Vjerujemo da će se Emil dobro pripremiti (a Taubi motocikl) i da će ostvariti potreban mu plasman, koji će ga učiniti šampionom Alpe Adria Championshipa za 2004. godinu. Od Hrvata još su vozili Aleksandar Car, koji je zauzeo odlično 5. mjesto i naš Dario Pristošek, koji se plasirao kao sedmi od petnaest natjecatelja. Bravo svima!!! Čeka vas još jedna utrka i onda zasluženi odmor.
 

71 Stefano Ricevutti

 

2 Hans Schlotter

 

969 Emil Mokrovčak

 

77 Mario Stocco

 

27 Sandor Kovacs

 

131 Aleksandar Car

 

20 Dario Pristošek

 

Proglašenje A-A Classic open

 

 


 
Prvenstvo Hrvatske – posljednja utrka.
 
Start klase oldtimer za PH

 

Odmah nakon prvenstva A-A, vožena je utrka za PH. Emil, Aci i Dario su bili umorni od prijašnje utrke, no, odmah nakon dolijevanja goriva su se uputili na startnu poziciju. Emil se sad našao na pole positionu i nije bilo sporno da će na kraju utrke doći kao prvi. Poveo je na startu i na kraju je drugo plasiranog ostavio za punih 15 sekunda, s time da je zadnji krug odvezao rekreativno i na prolasku kroz cilj se praktički zaustavio, mašući svojim navijačicama i navijačima. Drugi je bio Darko Bišćan, a treći Aleksandar Car. Oni su trojka koja se popela na postolje u klasi 6. U klasi 5 pobjedu je odnio Lari Coha, drugi je bio Miro Papec, a treći Davor Kralj. U četvrtoj klasi nije bilo napeto. Pobjednik je bio Dario Pristošek, koji je ujedno odvozio svoje najbolje vrijeme. Tako si Dario od sada piše 1:56.796. Naša škola vožnje je vidimo koristila. U klasi 3 pobjedio je Željko Žveglić, ali se klasa nažalost neće bodovati, jer je bilo premalo natjecatelja. U klasi 2 pobjedio je Simon Buntak, a u onoj najsporijoj klasi, klasi 1, Dario Pokos. Važno je napomenuti da su Dario i Emil sa maksimalno osvojenim bodovima našem klubu osigurali drugo mjesto na ovoj utrci, a uz pomoć novog člana (Zoran Krivak), uspjeli su osvojiti prvo mjesto u konkurenciji timova. Svaka čast! Odoše oni kući sa četiri pehara!

Na kraju, vjerujemo da trebamo spomenuti grupu zaljubljenika u motosport iz Vršca, koji su došli sa snimateljem prvog programa tamošnje televizije, kako bi snimili reportažu o našem i A-A prvenstvu. S obzirom da prije svega vole Classic i Oldtimer motocikle, najviše kadrova su posvetili našem Emilu, koji je već uspio pobjediti i na njihovoj ovogodišnjoj utrci.
 

969 Emil Mokrovčak

 

131 Aleksandar Car

 

20 Dario Pristošek

 

62 Miro Papec

 

44 Damir Pavlina

 

13 Karlo Kranjec

 

Proglašenje klase 1

 

Proglašenje klase 2

 

Proglašenje klase 3

 

Proglašenje klase 4

 

Proglašenje klase 5

 

Proglašenje klase 6

 

 
Rezultati utrka
 

Rezultati PH klase OdlTimeri
Rezultati AA klase classic

 
Na idućoj stranici, utrke brzinaca !!

Share

About Author