Motori i oprema — 03 listopada 2012 -

 

Najnaprednija cestovna verzija izvanredne Aprilije RSV4 proizlazi izravno iz svjetskog Superbike prvenstva u kojem ovaj talijanski motocikl s V4 pogonskim agregatom od 1.000 cm³ vodi u ukupnom poretku.

Predstavljen u Kölnu na Intermot moto sajmu koji je otvoren za posjetitelje od 3. do 7 listopada , uz peterostrukog svjetskog prvaka Maxa Biaggija, najboljeg vozača Aprilia Racing teama, Aprilia RSV4 Factory ABS model godine 2013. tehnološki je najnaprednija verzija motocikla koji je postavio nova mjerila u segmentu sportskih motocikala.

Dva naslova prvaka na svjetskom Superbike prvenstvu, dvadeset pobjeda, četrdeset i sedam plasmana za pobjednički podij; Aprilia RSV4 legenda je u svijetu super sportskih motocikala. Ekskluzivni i uski V4 pogonski agregat od 1.000 cm³, koji ga čini jedinstvenim u svijetu, besprijekorna šasija i najnapredniji elektronski sustav kontrole na tržištu postavljaju ga na vodeću poziciju na trkaćoj stazi kao i na usporednim testovima vodećih međunarodnih specijaliziranih časopisa. Mnogi su ga pokušali zamijeniti na toj vodećoj poziciji, a sada zadatak postaje još teži. Novi RSV4 Factory ABS najsnažniji je, najsigurniji, tehnološki najnapredniji i najagresivniji RSV4 ikad proizveden. Uz novi, napredni, sportski ABS sustav s višestrukim mapama rada (koji se može isključiti), Aprilia RSV4 dolazi i s većom snagom koja proizlazi iz sada već dobro poznatog uskog V4 pogonskog agregata i iznosi 184 KS uz okretni moment od 117 Nm pri 10.500 o/min.

APRC elektronski sustav kontrole motocikla razvijen je u trkaćem odjelu Aprilije (najtrofejniji europski trkaći odjel s 49 naslova svjetskog prvaka) te je dodatno unaprijeđen. Novi veći spremnik goriva od 18,5 l i nova ergonomija upotpunjuju nove karakteristike motocikla čiji je cilj jačanje dominacije Aprilije RSV4. Tehnička superiornost najbolje dolazi do izražaja na trkaćoj stazi. Uz jedno kolo do kraja SBK prvenstva 2012. u kojem se natječu najveće svjetske motociklističke marke, Aprilia RSV4 i Max Biaggi vode u ukupnom poretku.

Max Biaggi ovog vikenda dolazi na francusku stazu Magny-Cours kao vodeći u ukupnom poretku vozača s prednošću od 30,5 bodova ispred Toma Sykesa (Kawasaki), 38,5 bodova ispred Marca Melandrija (BMW) i izvanrednih 68,5 bodova ispred Carlosa Chece (Ducati). U ukupnom poretku među konstruktorima Aprilia s Maxom Biaggiem i Eugenom Lavertyem ulazi u posljednju borbu sezone za naslov svjetskog prvaka s velikom prednošću od 28,5 bodova ispred BMW-a, 47,5 bodova ispred Ducatija, 66 bodova ispred Kawasakija, 152 boda ispred Honde i 292 boda ispred Suzukija.

 

Share

About Author

mate