Predstavljanja — 28 rujna 2009 -

Aprilia RSV4 R donosi tehnologiju i jedinstven karakter V4 agregata koji redefiniraju sportske performanse na trkaćoj stazi. Dolaskom R verzije Aprilia RSV4, motocikl koji je podigao mnogo prašine u svijetu motociklizma i postavio nove standarde u sportskim performansama, postaje dostupan širem krugu entuzijasta. RSV4 R zadržao je značajke koje čine RSV4 posebnim motociklom: uski V4 agregat sa 180 KS, Ride-by-Wire elektronski sustav, dvostruke injektore, trkaći okvir i ovjes te ekstremnu kompaktnost.
 

25. rujna 2009- Aprilia službeno predstavlja novi RSV4 R netom prije 12. kruga svjetskog superbike prvenstva.
 

 

Aprilia RSV4 R najnoviji je proizvod projekta koji je vratio Apriliju u sam vrh svijeta motociklizma, kako na stazi tako i na cesti.
 

Revolucionaran projekt započet na praznom listu papira i vođen bogatim iskustvom Aprilije na trkaćoj stazi doveo je Maxa Biaggia i Apriliju RSV4 SBK na visoku poziciju u svjetskom superbike prvenstvu te ujedno do serijskog RSV4 motocikla koji je u svojoj Factory inačici pomakao granice super-sport klase.
 

Aprilia sada predstavlja RSV4 R, motocikl iz istog projekta u novom, pristupačnijem obliku, osmišljen kako bi ovaj fantastičan stroj bio dostupniji iskusnim vozačima koji žele iskusiti njegovu tehnološku nadmoć.
 

 

Kako bi vam nudio osjećaj vožnje po savršenoj putanji iz krivine u krivinu, kakvog doživljava i Max Biaggi na trkaćoj stazi, RSV4 R zadržao je sve značajke koje čine superbike projekt tako jedinstvenim:
 

KOMPAKTNOST:  Optimalne dimenzije i minimalna težina, V4 agregat pod kutom 65° uzak poput V2 agregata, okvir građen oko agregata te elementarni ali učinkoviti oklop.
 

PERFORMANSE AGREGATA:  Po snazi u vrhu klase, okretni moment kakvog pruža V2 agregat kombiniran s linearnom isporukom snage i fleksibilnošću V4 agregata s dvostrukim injektorima. Tehnička i projektantska rješenja dostojna pravog prototipa za utrke.
 

ELEKTRONIKA:  Ride by Wire sustav druge generacije s tri različita moda rada (Track, Sport i Road).
 

ARHITEKTURA ŠASIJE: Najbolja rješenja u klasi, već tradicionalno za Apriliju. Aluminijski okvir građen je oko agregata u svrhu maksimalne učinkovitosti na stazi i na cesti. U potpunosti podesiv ovjes.
 

TALIJANSKI DIZAJN:  Jedinstveni stil RSV4 proizlazi iz truda Aprilijinog vlastitog dizajnerskog odjela. Dizajnerska rješenja pojačavaju dojam kompaktnosti motocikla koja je dodatno naglašena spektakularnim kratkim repom motocikla.
 

S 33 naslova svjetskog prvaka (i 34. već zajamčenim naslovom konstruktora u klasi 125 moto GP svjetskog prvenstva), 271 pobjedom u Moto GP svjetskom prvenstvu i 9 Superbike pobjeda te neusporedivim iskustvom u svijetu moto utrka, Aprilia je započela RSV4 projekt s jednim ciljem; napraviti najbrži motocikl na stazi.
 

 

Agregat Aprilije RSV4 R je najinovativniji i najsnažniji agregat ikad napravljen u Apriliji te je ujedno jedan od najsnažnijih agregata na tržištu. Riječ je o vrlo kompaktnom agregatu obujma 999,6 cm³ s V4 tehnologijom pod kutom 65°, dizajniranim za postizanje maksimalne snage (180 KS) u kojem je vrhunska mehanika udružena s najnaprednijim elektronskim sustavom kontrole. V4 koristi Ride by Wire tehnologiju s tri moda rada u suradnji s vrhunskim sustavom ubrizgavanja goriva s dvostrukim injektorima što otvara nove horizonte kontrole agregata. RSV4 se diči jedinstvenim agregatom, jedinim V4 agregatom u serijskom super-sportskom motociklu, što dodatno naglašava ekskluzivnost RSV4 projekta.
 

Aprilia RSV4 R čistokrvni je super-sportski motocikl stvoren za vožnju po stazi. Okvir i stražnja vilica izrađeni su od aluminija koristeći istu tehnologiju koja se koristi kod Moto GP motocikala s lijevanim elementima različite debljine spojenima na prešane aluminijske elemente. Ovjes je u potpunosti podesiv dok je Brembo kočni sustav opremljen Monobloc radijalnim kočnim kliještima.
 

Jedinstven dizajn, kompaktne dimenzije i elementarni oklop koji ponosno otkriva ljepotu mehaničkih komponenti motocikla te trostruko prednje svjetlo obilježja su koja čine RSV4 ekskluzivnim motociklom.
 

Share

Povezane novosti

MV Agusta Brutale 2013

MV Agusta Brutale 2013

listopad 17, 2012
Honda Dakar Rally

Honda Dakar Rally

listopad 09, 2012
BMW HP4

BMW HP4

kolovoz 02, 2012
Brammo Empulse

Brammo Empulse

svibanj 14, 2012
Ossa TR280i

Ossa TR280i

studeni 24, 2010
EICMA: Hondini noviteti

EICMA: Hondini noviteti

studeni 12, 2010
EICMA: Piaggio MP3 Yourban

About Author

admin