Svjetski motosport — 22 ožujka 2017 -

 

MotoGP svjetsko prvenstvo 2017. godine samo što nije počelo pod reflektorima  Losail staze u Kataru. Nova sezona za Apriliju, s novom motivacijom i iznad svega važnim ambicijama  potkrijepljenima dobrim rezultatima u pripremama sezone. Na zimskim testiranjima napredak RS-GP motocikla za 2017. bio je opipljiv. Promjene načinjene u očekivanju nove sezone dale su pozitivne rezuzultate i omogućile važan iskorak u razvoju, što je dovelo do boljih rezultata talijanskog motocikla.

Aprilia Racing Team Gresini je stoga spreman za novi izazov. U najnovijim testovima, na stazi Losail, Aleix Espargaró je u sjajnoj formi. Uspio se približiti respektabilnim pozicijama u ukupnom poretku, ima brzo vrijeme kruga i dosljedan je na korištenim gumama. U očekivanju prve utrke na Apriliji Španjolac ne krije zadovoljstvo osjećajem na motociklu koji ima od prvog kruga, kao i potporom tima koji ga prati.

Sam Lowes, početnik u kategoriji,  uhvatio se u koštac sa zimskim testiranjima uz pravo dozu strpljenja fokusirajući se na osjećaj u sjedalu i stil vožnje koji RS-GP zahtijeva. Njegov je napredak bio stalan, te su u zadnjim fazama testiranja u Kataru (gdje je kroz tri dana bilježio pozitivne trendove), Englez je sa svojim timom pronašao prave postavke zbog kojih su optimistični pred prvu utrku.

ALEIX ESPARGARO’

“Sezona napokon započinje. Dobro smo se pripremili za prvu utrku. Napravili smo dosta promjena i to nas je prilično zaokupilo tijekom testiranja. Zadovoljna sam razinom na koju smo došli. Ovdje u Katara sam bio brz u svim uvjetima i imam dobar osjećaj na motociklu. Moramo nastaviti raditi. Postoje neki aspekti koje možemo popraviti. Iskoristit ćemo treninge kako bi se na najbolji način pripremili za 22 kruga u nedjelju.”

SAM LOWES

“Sretan sam što započinjem sezonu. I tim i ja smo se dobro pripremali tijekom zime, planirajući na pravi način  pristup novoj kategoriji. Kao što sam rekao prije, volim stazu Losail i siguran sam da ću odmah moći popraviti svoje vrijeme u usporedbi sa zadnjim testovima. Htio bih zahvaliti svima na potpori. Sada samo preostaje izaći na stazu.”

ROMANO ALBESIANO – APRILIA RACING MANAGER

“Dolazimo na prvu utrku sigurni u sebe i svoju razinu. Predsezonske pripreme su bile vrlo dobre. Uspjeli smo unaprijediti RS-GP po različitim pitanjima i posljednja testiranja potvrđuju našu intuiciju. Motocikl se pokazao kao dobro izbalansiran, vozači mogu biti brzi na novim gumama i  imati dobar tempo u utrci. Moramo podesiti još neke detalje prije utrke, posebno poboljšati prianjanje pri ubrzanju, ali zadovoljan sam tehničkim temeljima na kojima krećemo ovdje u Kataru.”

FAUSTO GRESINI – TEAM MANAGER

“Prva utrka nove sezone uvijek je posebna. Započinjemo godinu zagrijani i motivirani. Naš projekt je rastao tijekom zime. Aprilia je donijela dosta noviteta na stazu. Rad na razvoju bio je važan i rezultati testova bili su pozitivni i podigli su moral cijelog tima. Ovo je trenutak istine. Dobro smo svjesni svog potencijala i jedva se čekamo prihvatiti posla.”

 

 

 

 

Share

Povezane novosti

MotoGP – Aragon 2018

MotoGP – Aragon 2018

rujan 23, 2018
WSBK – Portimao 2018

WSBK – Portimao 2018

rujan 15, 2018
MotoGP – Misano 2018

MotoGP – Misano 2018

rujan 09, 2018
MotoGP – Austria 2018

MotoGP – Austria 2018

kolovoz 12, 2018
MotoGP – Brno 2018

MotoGP – Brno 2018

kolovoz 05, 2018
WSBK – Misano 2018

WSBK – Misano 2018

srpanj 07, 2018
MotoGP – Assen 2018

MotoGP – Assen 2018

srpanj 01, 2018

About Author

mate