Oprema — 03 ožujka 2009 -

Arlen Ness, član Madif Industries grupe, na tržište za sezonu ’09 izbacuje novo jednodjelno kožno odijelo ostvareno u suradnji sa višestrukim prvakom svijeta u klasi Superbike, jednim jedinim Troy Baylissom. Magnezijski protektori, evolucija slidera na koljenima i nova podstava su samo neke od mnogo svijetlih točaka ovog odijela koje će stajati oko 9 000 kn.
 

 

Vozite li se po stazi ili jednostavno uživate u sigurnosti jednodjelnog kožnog odijela na cesti, tržište je zbilja šareno i otvoreno za sve vaše želje. Arlen Ness pridodaje još jedan svoj proizvod na tržište – LS1 7864. Odijelo je napravljeno od kravlje kože debljine od 1,1 do 1,3 mm sa pojačanjima na "strateškim" mjestima.
 

Kako su jednodjelna odijela obično posvećena vozačima sportskih motocikala, koji su nerjetko živih boja, Arlen Ness nudi nekoliko kombinacija boja ovog odijela, od kojih je vjerojatno najatraktivnija crveno-crna kombinacija koja će vrlo lijepo stajati uz novu RSV4, kada se konačno pojavi na cesti.
 

 

LS1-7864 donosi neke novosti. Iako se do sada za vanjske protektore na ramenima, laktovima i koljenima koristio titan, Arlen Ness na novom odijelu upotrebljava magnezij. To je materijal s malim koeficjentom trenja koji smanjuje mogućnost "ukopavanja" protektora u asfalt tijekom klizanja, pa povećava sigurnost. Istu vrstu protektora imao je i Bayliss tijekom 2008.
 

Iako koža nije posebno zapaljiv materijal, boja i preparati upotrebljavani na koži čine ju zapaljivom. Ovo odijelo tretirano je posebnim završnim premazom koji sprečava zapaljenje kože.
 

 

Kao što većina zna, slidere je nekada jako teško skinuti – obično kada Vam se žuri skinuti ih. Arlen Ness je pojednostavnio postupak ugradivši jedan prsten na dnu slidera za koji potegnete. Također, donji čičak je dvostruki; nerjetko se usijanim glavama dogodi da prostružu kroz čičak na odijelu. Ono što je nekada značilo ili skupe popravke, ili novo odijelo, na novom Arlen Ness odijelu znači da trebate skinuti gronji dio čička i voila, spremni ste za dalje. Uz novi slider, naravno.
 

 

Možda najveća novost je podstava odijela. Dizajnirana je u "honeycomb" stilu. Materijal tako dovodi više zraka i bolje ventilira odijelo. U kombinaciji sa usisnicama na ramenima, ventiliranom grbom i perforiranom kožom, u ovom odijelu Vam neće biti vruće. Zahvaljujući vrhunskoj podstavi, nema više potrebe za pododijelom budući da podstava odvodi znoj s tijela, a unutrašnjost se da izvaditi i, naravno, oprati.
 

Iako se verzija od klokanove kože ne očekuje u skorašnje vrijeme, budući da je Arlen Ness prošle godine izbacio na tržište takvo odijelo, no to ne znači da će LS1-7864 pasti u sjenu. S konkurentnom cijelom za odijelo visoke kvalitete i veoma male mase, sigurno će naći put prema novim kupcima. A oni prema novim užicima.
 

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author

admin