Nagradne igre — 06 veljače 2009 -

 
 

U organizacija časopisa Moto Puls i portala www.motori.hr
 
 

Nakon jeseni koja je donijela dovoljno novih modela došlo je vrijeme da ponovo izađete na izbore i po drugi put glasate za Najmotocikl godine, odnosno da proglasite nasljednike Kawasakija ZX-10R, Kymca XCiting i Yamahe YFM 250R. Kako bismo vam olakšali posao, mi smo samo ‘u grubo’ probrali najzanimljivije novitete za predstojeću sezonu, a na vama je da svojim glasovima izaberete motocikl, skuter i četverocikl godine. Najsretniji među vama za svoj će trud biti i bogato nagrađeni.

Kad neko događanje doživi svoje drugo izdanje, možda se još uvijek ne može reći da je ono postalo tradicionalno, no izbor za Najmotocikl godine svakako ima tendenciju da postane redovitim i tako možda jednog dana doživi i neko svoje jubilarno izdanje. Nakon uspjele prošlogodišnje premijere, izbor za Najmotocikl godine ostaje u svom starom formatu, što znači da ga radimo u suradnji s portalom Motori.hr i da konačne pobjednike po kategorijama određuju isključivo čitatelji svojim telefonskim glasovanjem.

Početnu selekciju noviteta za 2009. morali smo odraditi sami, što nikako nije bio lak zadatak, budući je i protekla jesen donijela solidan broj premijera. Uz one najvažnije modele, koji se jednostavno moraju naći u ovom izboru, vodili smo računa i o tome da nominirani modeli predstavljaju šaroliki presjek novosti za 2009., te da pripadaju različitim klasama, vrstama i podvrstama. Tako se među 30 motocikala našao otprilike podjednaki broj modela iz kategorija sport, sport-touring i naked, broj custom motocikala je osjetno veći nego prošle godine, a tu su i najzanimljiviji enduro modeli. I nominirani skuteri su različitih koncepcija i zapremina, dok među četverociklima radni modeli imaju blagu brojčanu prednost u odnosu na vizualno atraktivnije sportaše.

To znači da bi svatko od čitatelja, bez obzira na osobne preferencije, mogao naći svog favorita, pri čemu oni neodlučni mogu slobodno glasati i za više modela, te si tako automatski povećati šanse za osvajanje neke od vrijednih nagrada. Samo glasovanje će trajati od 12. siječnja do 31. ožujka, nakon čega ćemo proglasiti pobjednike po kategorijama, kao i sve dobitnike nagrada. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li i ovaj izbor donijeti neko iznenađenje poput onog prošlogodišnjeg, kada je u konkurenciji skutera Kymco XCiting uspio izvojevati pobjedu ispred jedne krstarice kao što je to Yamaha T-Max 500 i snagatora poput Gilere GP 800.

Nešto manje iznenađenje je predstavljala pobjeda malene, ali srčane Yamahe YFM 250 R u konkurenciji četverocikala, dok je konačni poredak motocikala potvrdio da hrvatski ljubitelji vozila na dva kotača najviše maštaju o čistokrvnim sportskim motociklima. Tako je lentu pobjednika ponio Kawasaki ZX-10R, a o dominaciji oklopljenih jurilica svjedoči i to da se čak njih četiri našlo među šest najbolje plasiranih.

Glasovati je lako .Jednom kada ste izabrali model zbog kojeg vam je nekako najtoplije pri srcu, uzmite u ruke telefon, nazovite broj 060 711 711 i slušajte upute govornog automata. Od vas će se zatražiti da utipkate broj od tri znamenke koji se nalazi ispred imena svakog od nominiranih modela (ne zaboravite utipkati i vodeću nulu), te ćete nakon toga reći svoje ime i prezime, koje će automat snimiti. Cijena poziva je 1,22 kuna s PDV-om zovete li s fiksne linije odnosno 2,39 kn ukoliko zovete iz mreže bilo kojeg mobilnog operatera.

Svi valjani pozivi ulaze u konkurenciju za osvajanje nagrada, s time da nije ograničeno koliko ćete puta glasati, niti za koliko različitih modela. Sretno!
 

Glasanje putem maila.
 

Vrlo jednostavno, na mail [email protected] pošaljite poruku i u naziv (subject) upišite broj koji se nalazi ispred vašeg odabranog motocikla ili quada ili skutera.
Napomena!! Možete glasovati smao za jedno vozilo u skupini. Dakle prihvačamo tri maila sa istog maila ali jedan za naj motocikl, jedan za najskuter i jedan za naj quad.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Povezane novosti

Biramo motocikl godine

Biramo motocikl godine

travanj 03, 2011

About Author