Modeli 2005 — 20 veljače 2005 -

 

Confederate Motor Company je jedan mali proizvođač ručno rađenih motocikala koji se ekskluzivno proizvode u njihovoj tvornici u New Orleansu, koja je smještena u centar povijesnog područja New Orleansa. U ovoj tvornici se proizvode najbrži i najluksuzniji Američki V-2 motocikli. Svaki Confederate motocikl se proizvodi sa velikom brigom i pažnjom te se u isto vrijeme proizvodi i sastavlja najviše do 5 motocikala. Svi njihovi motocikli su lišeni svakog ukrasa i grafičkog rješenja a svaki motocikl predstavlja ljepotu svojom minimalističkom formom.

 

Hellcat – od njegovih dizajnerskih elemenata je nastao Wraith

Sa nekakvom Vodoo primjesom iz Louisiane Confederate Motor Company je predstavio njihov najambiciozniji i najodvažniji projekt – Wraith.  Koncept Wraitha je predstavljen još davne 1999. i tada je napravljena prva školjka. Taj koncept je rođen na osnovi dizajnerskih elemenata njihovog motocikla Hellcata.
Osnova Confederate motocikala je holistički dizajn.

Za ovaj motocikl je odabran V-2 stupnjeva

zrakom hlađeni motor sa kutom od 45  između cilindara

Pri dizajniranju se htjelo da se ostvari jedinstven odnos između motora motocikla i njegove rame. Radi navedenog odnosa izbor motora je pao na tradicionalni V-2 motor sa kutom od 45 stupnjeva koji bih trebao poslužiti kao vizualni predikat na kojem bih se zasnovala sva ostala inžinjerska i estetska rješenja. Takav dizajn se pokazao kao pun pogodak.

Prve skice u Cadu su otkrivale veoma inovativan i jedinstven dizajn 

Radialna kralježnica predstavlja potpuno novi način razmišljanja što se tiče interakcije između motora i rame. Motor je montiran izrazito naprijed od centralne osi. Rezervoar za gorivo je smješten ispod  prijenosa, što ne samo da pridonosi boljoj centralizaciji masa već i smanjuje efekt konstantno smanjujuče mase goriva pri vožnji. Novi ovjes teoretski gotovo eliminira krutost.

Instrument ploča je krajnje jednostavna ali lijepa 

  Iz ovog kuta nitko ne bih rekao da je riječ o motociklu

Težina ovog motocikla je rezultat korištenja ultra lakih materijala koji su u primjeni u zrakoplovnoj industriji, posebno u prednjem djelu motocikla. Carbon-vlakna, kovani čelik visoke kvalitete, aluminij koji se koristi pri izgradnji zrakoplova, potpuno prerađeni 1000 cc motor i gotovo nepostojeća mreža žica se spajaju da bih stvorili ovaj motocikl koji teži samo 170 kg.

Sjedalo je vrlo čudnog profila za jedan motocikl 21. stoljeća     

Kako se do sada nije nitko sjetio nečeg ovako jednostavnog

Wraith je direktan odgovor nekad ručno rađenim talijanskim motociklima. Wraith je proizvod Confederate branda koji je oduvijek stavljao elegantnu jednostavnost i suzdržanost ispred ostalog. Mislim da su stvorili jedan jedinstveni motocil koji utjelovljuje strast i ljepotu (zavisi tko gleda). Confederate koristi stare ideje, svježu tehnologiju, moderne materijale i sve to povezuje čistim dizajnom. Tu su i neizbježne skupe komponente motocikla kao što su:

Felge
Marchesini felge od kovanog aluminija sa 10 krakova, 17".
Gume
Metzeler Rennsport: 120 prednja, 180 zadnja.
Kočnice
Brembo Grand Prix titanium
Prenji dio
Confederate dizajn. Aluminij i karbon.
Ovjes
Penske Indy racing amortizeri.
Rama
Confederate dizajn
Sjedalo
Confederate dizajn RTM karbon
Motor
Proprietary crossflow 91c.i. platforma; elektronsko paljenje.
Spremnik goriva
Confederate dizajn, RTM karbon spremnik.

Share

Povezane novosti

Kawasaki ZX-10R 2006.

Kawasaki ZX-10R 2006.

rujan 01, 2005
Foto galerija Kawe ER-6n

Foto galerija Kawe ER-6n

kolovoz 07, 2005
HONDA CB1300 S, 2005

HONDA CB1300 S, 2005

lipanj 28, 2005
HONDA FMX650, 2005

HONDA FMX650, 2005

svibanj 01, 2005
Confederate F124 Hellcat

Confederate F124 Hellcat

travanj 08, 2005
Honda TRX450R, 2005

Honda TRX450R, 2005

ožujak 27, 2005
Derbi GPR 125 Racing

Derbi GPR 125 Racing

ožujak 26, 2005

About Author