HRInfo — 06 listopada 2009 -


 

Kao i uvijek do sada, kako se bliži zima, sjetimo se pozvati sve vas na još jedno darivanje krvi. A mi imamo cijelu zimu da nadoknadimo gubitak. Kako bi u proljeće opet bili spremni za novu rundu posjete vampirima. Oni koji su nas oduvijek pratili na DDK-ovima sjetit će se da su počeci bili tek polovično uspješni. Sa svakim novim posjetom Petrovoj 3 nešto smo naučili, isprobavali nešto novo, dovodili tamburaše, molili McDonalds i Coca Colu za sokove. Odlazili iz PIT Stopa i družili se u Movie Pubu. Svega je bilo. A sad je, za jubilarni deseti DDK, vrijeme da se vratimo korijenima. Zato naziv – Back to the Roots. Idemo opet iz PIT stopa, sami si organiziramo roštilj poslije davanja krvi, sami puštamo muziku i Shonyo opet naplaćuje svoje usluge.

Međutim, ima tu i novotarija – rodila se ideja na DDK9. Pao je prijedlog da svaki sljedeći put probamo organizirati paralelno darivanje krvi i u drugim hrvatskim gradovima. Ovaj put nam se pridružuje Rijeka. Sve o riječkom DDK 10 možete naći na LINK ili kontkatirajte Blekija.

Stoga predlažemo da proslijedite informaciju TKO, KADA i ZAŠTO na čim više adresa, pogotovo medija kako bi nas bilo što više i kako bi Petrova 3 dobila čim više doza tako prijeko potrebne krvi. Davanje krvi se dakle događa 03.10.2009. godine. Kolona motorista kreće ispred PIT Stopa (stara Samoborska 213) točno u 10:00 sati. Vozimo se do HNK, a onda ispred Hrvatskog narodnog kazališta oko 10:45 sati imamo tiskovnu konferenciju i dijeljenje letaka o promociji opreza u prometu, a sam čin darivanja krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj 3 u Zagrebu, od 12:00 do 15:00 sati.

Ovom akcijom darivanja krvi svake godine otvorimo i zatvorimo moto sezonu dobrovoljnim davanjem krvi. Na ove sada već tradicionalne akcije dobrovoljnog darivanja krvi se odazove veliki broj motorista iz cijele države.

Akcijom pozivanja na oprez u prometu pokušavamo sačuvati čim više ljudskih života tijekom cijele moto sezone jer motoristi stradavaju u iznimno velikom broju. Niti ova sezona nije bila "pohvalna" i svi ćemo se složiti da jednostavno previše motorista gine na našim cestama, makar to bilo samo i "nekoliko". Razlog više za akciju darivanja krvi, razlog više za pozive na oprez u prometu.  U svakom slučaju alarmantni podaci za ovako malu zemlju i baš iz tog razloga organiziramo ovakve akcije i molimo pomoć u promociji. Cijeli program se provodi uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, terenske jedinice Crvenog križa te brojnih hrvatskih moto klubova i pojedinaca.

Molimo Vas da pomognete u promociji akcije i najavi akcije darivanja krvi kako bi se odazvalo čim više građana kojima je u interesu prometna preventiva i smanjenje broja stradalih u prometu, te kako bismo prikupili čim više doza krvi svih krvnih grupa.

AKCIJA SE NE ODGAĐA NI U SLUČAJU LOŠEG VREMENA!

Više informacija o samom događanju se može naći na http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,150651.0.html

Ujedno bi se putem medija ispričali svim građanima grada Zagreba koji bi zbog prolaska kolone kroz centar Zagreba od 10:30-15:00 sati mogli osjetiti zastoje u prometu.

Kontakt:
Vitomir Lučić
Koordinator akcije
E-mail: [email protected]
Web: www.motori.hr

PROTOKOL 03.10.2009.

10:00 ILI RANIJE sastanak u PIT stopu (stara Samoborska), kavica

10:30 krećemo ispred PIT stopa (organizirano, u pratnji policije)

10:45 stajemo ispred HNK i dijelimo promidžbene letke o sigurnosti u prometu, kraća tiskovna konferencija

11:20 krećemo od HNK prema Petrovoj

11:50 stižemo u Petrovu 3

12:00 kreće davanje krvi

14:30 svi smo dali krv

14:45 formirali smo kolonu i krenuli prema PIT stopu

15:15 stigli u PIT stop i navalili na Berin i Tetrijebov roštilj

U dolasku bi se kolona kretala relacijom: Stara Samoborska – Škorpikova – Ljubljanska – plato ispred Hrvatskog narodnog kazališta – Teslina – Đorđićeva – Draškovićeva – Smičiklasova – Vlaška – Petrova.

U odlasku bi se kolona kretala relacijom Petrova – Kamaufova – Derenčinova – Šubićeva – Držićeva – Slavonska – Vjesnik – Ljubljanska – Škorpikova – Stara Samoborska. Odlazak je planiran za otprilike 14:30 sati.

Share

About Author