HRInfo — 27 rujna 2010 -

Kao i uvijek do sada, kako se bliži zima, sjetimo se pozvati sve vas na još jedno darivanje krvi. A mi imamo cijelu zimu da nadoknadimo gubitak. Kako bi u proljeće opet bili spremni za novu rundu posjete vampirima. Oni koji su nas oduvijek pratili na DDK-ovima sjetit će se da su počeci bili tek polovično uspješni. Sa svakim novim posjetom Petrovoj 3 nešto smo naučili, isprobavali nešto novo, dovodili tamburaše, molili McDonalds i Coca Colu za sokove. Odlazili iz PIT Stopa i družili se u Movie Pubu. Pa se opet vraćali u PIT Stop.  

Svi oni koji ne znaju o čemu se radi, prosurfajte "Press Info" dijelom ove stranice, ili pretražite naš forum. Svaki put kada smo išli davati krv, uvijek smo imali barem 10-ak potpuno novih davatelja. Ljudi koji nikada nisu prije davali krv. Nemajte straha – s nama niste predmet sprdnje, nego imate našu podršku. Jer, kao Srki jednom reče – "dajem krv ne zato što me to posebno veseli. Dajem krv jer ne znam da li će meni sutra trebati, pa ne bih htio da bolnici nedostaje baš moje krvne grupe".

Svi oni koji znaju o čemu se radi, predlažem da proslijedite informaciju TKO, KADA i ZAŠTO na čim više adresa, pogotovo medija kako bi nas bilo što više i kako bi Petrova 3 dobila čim više doza tako prijeko potrebne krvi. Tko može pomoći oko kontaktiranja medija, javite mi se mailom tjedan dana prije DDK da vam pošaljem priopćenje za javnost koje ćete proslijediti.Davanje krvi se dakle događa 25.09.2010. godine. Kolona motorista kreće ispred PIT Stopa (stara Samoborska 213) točno u 10:00 sati. Vozimo se do HNK, a onda ispred Hrvatskog narodnog kazališta oko 10:45 sati imamo tiskovnu konferenciju, a sam čin darivanja krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj 3 u Zagrebu, od 11:00 do 15:00 sati.

Ovom akcijom darivanja krvi svake godine otvorimo i zatvorimo moto sezonu dobrovoljnim davanjem krvi. Na ove sada već tradicionalne akcije dobrovoljnog darivanja krvi se odazove veliki broj motorista iz cijele države.

Akcijom pozivanja na oprez u prometu pokušavamo sačuvati čim više ljudskih života tijekom cijele moto sezone jer motoristi stradavaju u iznimno velikom broju. Niti ova sezona nije bila "pohvalna" i svi ćemo se složiti da jednostavno previše motorista gine na našim cestama, makar to bilo samo i "nekoliko". Razlog više za akciju darivanja krvi, razlog više za pozive na oprez u prometu.  U svakom slučaju alarmantni podaci za ovako malu zemlju i baš iz tog razloga organiziramo ovakve akcije i molimo pomoć u promociji. Cijeli program se provodi uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, terenske jedinice Crvenog križa te brojnih hrvatskih moto klubova i pojedinaca.

Molimo Vas da pomognete u promociji akcije i najavi akcije darivanja krvi kako bi se odazvalo čim više građana kojima je u interesu prometna preventiva i smanjenje broja stradalih u prometu, te kako bismo prikupili čim više doza krvi svih krvnih grupa.

AKCIJA SE NE ODGAĐA NI U SLUČAJU LOŠEG VREMENA!

Više informacija o samom događanju se može naći na http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,188972.0.html

Ujedno bi se putem medija ispričali svim građanima grada Zagreba koji bi zbog prolaska kolone kroz centar Zagreba od 10:00-15:00 sati mogli osjetiti zastoje u prometu.

Protokol:

Načelna satnica:

09:30 ILI RANIJE sastanak u PIT Stopu, kavica
10:00 krećemo ispred PIT Stopa
10:30 stajemo ispred HNK
10:50 krećemo od HNK prema Petrovoj
11:15 stižemo u Petrovu i kreće davanje krvi
14:00 svi smo dali krv
14:15 formirali smo kolonu i krenuli prema PIT stopu
15:00 stigli u PIT Stop

U dolasku bi se kolona kretala relacijom: Stara Samoborska – Škorpikova – Ljubljanska – plato ispred Hrvatskog narodnog kazališta – Teslina – Đorđićeva – Draškovićeva – Smičiklasova – Vlaška – Petrova.

U odlasku bi se kolona kretala relacijom Petrova – Kamaufova – Derenčinova – Šubićeva – Držićeva – Slavonska – Vjesnik – Ljubljanska – Škorpikova – Stara Samoborska.

Kontakt:
Vitomir Lučić
Koordinator akcije
E-mail: [email protected]
Web: www.motori.hr

Share

About Author

admin