Hrvatski motosport — 09 prosinca 2009 -

Ovih dana kola vijest kako će vozači Alpe Adria prvenstva dobiti veliku pomoć. Kako je Dunlop jedna od dominantnijih guma u ovom prvenstvu, te gotovo svi voze na njima, pogotovo kada se radi o Grobniku, Dunlop je odlučio pomoći te će navodno slijedeće godine slati tehničara na Alpe Adria utrke.
 

Možda nećemo dobiti Jim Allen-a, ali svaka pomoć je i
više nego dobrodošla

 

Dakle, entuzijasti koji troše brdo svojih novaca za ništa imat će priliku raditi s pravim profesionalcem. Ova Dunlopova odluka donešena je (opet napominjemo, navodno) nakon finala europskog prvenstva u Albacete-u, kada su shvatili da je nivo Alpe Adria prvenstva zbilja porastao. To su dokazali trkači s našeg područja koju su tamo bili jako dobri.
 

Što to sve znači? Gume i dalje nećemo dobivati besplatno, ali će tu biti osoba koja jako dobro zna s njima. Kao i u svakom prvenstvu na svijetu, tehničar za gume posjećuje sve koji voze na tim gumama te ih savjetuje i promatra njihovo ponašanje. Znači li to da će Dunlop možda još više prilagoditi koju smjesu za našu jedinu, pregrubu, ljepoticu? Dakle, pogađanja i raznorazne iskustvene priče će se znatno pojednostaviti.
 

Vjerujemo da su to odlične vijesti za naše trkače – ako ta vrsta do slijedeće godine ne izumre.
 

Share

About Author