Speedway — 09 svibnja 2007 -
Na Milenijumu naši će mladi vozači tražiti prolaz u drugi krug
kvalifikacija svjetskog juniorskog prvenstva
 

Međimurje će ove subote (12.5.) ugostiti najbolje mlade speedway vozače na svijetu. Na stadionu Milenijum održat će se trka četvrtfinala za juniore, a Hrvatska će imati dva vozača. Prije svega svoj proboj u polufinale tražit će Jurica Pavlic, a mladi Nikola Martinec svojim prvim međunarodnim predstavljanjem želi ostaviti što bolji dojam i iskoristiti stazu u Donjem Kraljevcu kao odskočnu dasku u probrano speedway društvo. Da put u drugi krug kvalifikacija ni jednog našeg vozača neće biti nimalo lak dokazuje i startna lista na kojoj će se naći uz prošlogodišnjeg viceprvaka Europe Ukrajinca Andriyja Karpova, mladi vozači iz Slovenije, pa Poljske koja ima najjaču ligu na svijetu i rasadnik je odličnih mladih vozača, Latvije, Velike Britanije čiji juniori i seniori voze samo svjetska prvenstva i mala su nepoznanica našim vozačima i Italije.
Jura ima već iskustava na međunarodnoj sceni i u nekoliko se navrata susretao s nekolicinom vozača sa startne liste. Uz formu u kojoj se nalazi i domaću stazu možemo ga svrstati na sam vrh i nominirati za jednog od favorita. S druge strane Nikolu Martinca ove sezone prate veliki pehovi i nakon odlično odrađenih priprema tijekom zimskog razdoblja na samom početku sezone došlo je do težeg pada i naš mladi vozač nikako da uhvati pravu formu, a ovo mu je sigurno velika šansa da se uvrsti u polufinale s obziron da stazu na Milenijumu odlično poznaje.
U svakom slučaju naši će vozači za ulazak u drugi krug kvalifikacija trebati podršku sa tribina pa je ovo pozivnica za sve ljubitelje speedwaya da ove subote u 19.00 sati dođu navijati na Milenijum.

Jura je već provjerena kvaliteta,… …a Nikola je veliki potencijal

Startna lista

1.Davor Volk                     Slovenija
2 Krzysztof Buczkowski   Poljska
3 Filip Šitera                     Češka
4 Vjaceslav Giruckis         Latvija
5 Daniel King                     Velika Britanija
6 Nikola Martinec              Hrvatska
7 Marcin Jedrzejewski      Poljska
8 Matija Duh                      Slovenija
9 Jurica Pavlic                   Hrvatska
10 Ben Barker                    Velika Britanija
11 Luboš Tomiček             Češka
12 Andriy Karpov              Ukrajina
13 Eugenija Karavackis    Latvija
14 Andrea Baroni              Italija
15 Igor Kononov               Rusija
16 Yaroslav Polyihovich   Ukrajina

Rezerve

17 Renato Cvetko             Hrvatska
18 Nikola Pigac                Hrvatska 

Share

About Author

admin