Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 168 169 [170] 171 172 ... 194   Dolje

Autor Tema: Gilera GP-800 - General Topic  (Posjeta: 182754 )

djuka007

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: kako kad
Odg: Gilera GP-800 - General Topic
« Odgovori #4225 : 06. Veljača 2012, 17:41:38 »

Naravno da se motor vise trosi ugradnjom variomata,veci moment snage i opterecenje u jedinici vremena...iako je to zanemarivo jer masina od gp-a je dragulj medu agregatima i ima rezerve za tuning...ne brini pukni variomat gore i plesi po semaforima na odvrtanje gasa...samo dobro pazi na mokre podloge...moj susjed drugi dan se isprevrtao...ubio ga pjesak

E to me i zanima od nekog tko je ugradio zamjenski variomat.
Koliko je "problematičan" gas na skliskom uvjetima? Osobno do sad nisam imao nikakvih loših iskustava niti po kiši niti kliskom asfaltu ali šta je se porastom snage?
Da li snaga motora i dalje linearno raste s okretajima ili se javljaju "rupe" u gasu to jest treba li višeokretaja za kretanje ili je sve kao i sa obišnim prenosom?
Evidentirano

sandy.daisei

• *
  • Vozi: Gilera GP 800
« Odgovori #4226 : 06. Veljača 2012, 21:11:21 »

E sad si me totalno napalio s tim variomatom...sad cu ga i ja morat stavit... vec sam bio pitao tu u mene u Moto Matusicu,nekih 1.500,00kn otprilike...
Kad sam vozio susjedovog jedina razlika mi je bila u tome sto je ubrzanje puno linearnije i jace,pogotovo oko 100 kmh pa na vise...rupe su sanirane,iako to za mene i nisu neke rupe jer Gp ima snage...jbg kad se pocnem vozit cu ga i ja stavit gore,pa cu se bacat po boku...jbt kako gp dobro ubrzava...
Evidentirano

Makki

• **
  • Vozi: Lancia Delta II 1.8VVT ,NRG 180,
« Odgovori #4227 : 19. Veljača 2012, 03:49:43 »

Što mislite o zamjeni serijskih rolica s onim konusnim  Dr. Pulley? Je li to itko probao?
Name, mislio sam kupiti te konusne, kad dođe vrijeme za zamjenu.
Vidio sam par filmića na jubitou, ali me zanima iz prve (druge) ruke...
Preporuke?
Nešto treće?

Dr pulley je serijski na svim GP ima od   2010g tako da da puno je bolji imamo ga u servisu tj ducanu kao kataloski dio original piaggio
Evidentirano
Speed is just a question of money.......How fast do you wanna go??
SERVISIRANJE SVIH VRSTA SCOOTERA I MOTOCIKALA

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #4228 : 19. Veljača 2012, 08:53:55 »

Ima li netko neki info o dvije GP (jedna je bijela, za drugu ne znam) koje se prodaju u ZG preko Piaggia? Obje rabljene sa navodno lakšim struganjem po podu. Oklopi postrugani i nisu popravljani da se vidi kolika je šteta bila. Cijene su navodno popularne, a frend se raspituje za kupnju.
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
  • Vozi: ccc
« Odgovori #4229 : 19. Veljača 2012, 12:00:41 »

Dr pulley je serijski na svim GP ima od   2010g tako da da puno je bolji imamo ga u servisu tj ducanu kao kataloski dio original piaggio
ovo mi je potpuno nova informacija
jeli to znaći da ne izgleda kao klasični variomat s rollama...?
Evidentirano

Makki

• **
« Odgovori #4230 : 19. Veljača 2012, 15:23:11 »

Da izgleda isto jedino nisam siguran za kliznu plocu ali provjerim u pon pa napisem
Evidentirano

Makki

• **
« Odgovori #4231 : 20. Veljača 2012, 12:28:39 »

evo ga znači Dr pulley rolice za gp 800 su : 877514 koštaju 303,00kn i montira se na normalni variomat.
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #4232 : 20. Veljača 2012, 13:35:32 »

znan da od dr pullia role nisu okrugle nego imaju i ravnih površina...na to san mislija, jesu li skroz ka valjak ili ove druge
i jeli se kako ugradnja tog variomata odrazila na ubrzanja i trajnos istog variomata...?
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #4233 : 20. Veljača 2012, 13:39:05 »

znan da od dr pullia role nisu okrugle nego imaju i ravnih površina...na to san mislija, jesu li skroz ka valjak ili ove druge
i jeli se kako ugradnja tog variomata odrazila na ubrzanja i trajnos istog variomata...?

Trajnost variomata nije upitna, ali utega variomata(ovo nisu rolice jer se ne kotrljaju) po meni jest, jer uloga rolica i je ta da se kotrljanjem smanji trenje na istom mjestu i samim time trošenje. Kod ovakve izvedbe trošenje je malo slabije nego kod štapičastih utega JCoste, ali svejedno je veće nego kod klasičnih utega.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

dentist

• **
  • Vozi: Gilera GP 800
« Odgovori #4234 : 20. Veljača 2012, 15:31:41 »

Za trajnost ćemo vidjeti, a zapravo, mislim da već i vidimo. Ima ovdje nekoliko vlasnika novog modela koji dobro nabijaju kilometražu...
Evidentirano
Dentists do it twice a day!

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #4235 : 21. Veljača 2012, 00:09:54 »

Trajnost variomata nije upitna, ali utega variomata(ovo nisu rolice jer se ne kotrljaju) po meni jest, jer uloga rolica i je ta da se kotrljanjem smanji trenje na istom mjestu i samim time trošenje. Kod ovakve izvedbe trošenje je malo slabije nego kod štapičastih utega JCoste, ali svejedno je veće nego kod klasičnih utega.

Rolice se ne kotrljaju u variomatu nego isto klizu i brze se trose od Dr. Pulley-a

Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #4236 : 21. Veljača 2012, 07:58:42 »

ove okrugle mislim da se ipak kotrljaju...dok se ne oštete i postanu ravne...na mom se to nikada nije dogodilo, iman malossi multivar 2000
sve to zavisi o samog skutera koliko jede te rolle, znan da je to na GPu bilo dosta izraženo i to već na cca 5000 kma, pa su možda s ovom promjenom zaključili da će biti bolje...
Evidentirano

ChRiStIaN7

• *
  • Vozi: Gilera Runner VXR200
« Odgovori #4237 : 21. Veljača 2012, 09:47:53 »

http://www.sip-scootershop.com/en/products/variator+jcosta+for+gilera+gp+_jc628fs

ovo mi ne izgleda loše i jako je hvaljeno! ;) Cijena je veća al performanse su drastično bolje!

2950 kuna!
Evidentirano
Official dealer skuter tuning i styling djelova!

joke

« Odgovori #4238 : 21. Veljača 2012, 10:28:55 »

Rolice se ne kotrljaju u variomatu nego isto klizu i brze se trose od Dr. Pulley-a

Ako si ti nasjeo na propagandnu fotografiju na kojoj je uobičajeni uteg variomata slikan u presjeku Dr. variomata(i ploče) prilagođene njihovim utezima, ne širi bar dezinformacije ovdje  :LOL:
Klasični utezi variomata bi se trebali kotrljati, a tako im i ime govori :palacgore:.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

Makki

• **
« Odgovori #4239 : 21. Veljača 2012, 10:51:37 »

Mislim da sama fizika govori da se ako se i vrte da je to rijetko jer znamo koja sila utječe na njih pri dodavanju gasa , te najvažnije ako je tako kako objašnjavaš da se u večini slučajeva troše rolice na 1 ili 2 mjesta najviše ???
Evidentirano

joke

« Odgovori #4240 : 21. Veljača 2012, 11:12:48 »

Mislim da sama fizika govori da se ako se i vrte da je to rijetko jer znamo koja sila utječe na njih pri dodavanju gasa , te najvažnije ako je tako kako objašnjavaš da se u večini slučajeva troše rolice na 1 ili 2 mjesta najviše ???

Kad se jednom "načmu" sa vrtnjom je gotovo i onda se to mjesto forsira, zajedno sa ostalim vezanim dodirnim točkama.

Napominjem, pošto vidim da vam je potrebno opčenito znanje o variomatima, da se u novije vrijeme utezi stavljaju suhi u variomat, koji je bez o-ringa i pričvrščenja ploče, dakle, kao nekadašnji trkači aftersales variomati, bez dodatnog podmazivanja, koje je pomagalo i poticalo vrtnju.
Sve u ime boljih performansi(kao i kod Dr. Pull), ali su pri tom "zaboravili" da "dobivate" s njima i veče trošenje i frekventniju izmjenu utega.
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #4241 : 21. Veljača 2012, 11:38:12 »

Kad se jednom "načmu" sa vrtnjom je gotovo i onda se to mjesto forsira, zajedno sa ostalim vezanim dodirnim točkama.

Napominjem, pošto vidim da vam je potrebno opčenito znanje o variomatima, da se u novije vrijeme utezi stavljaju suhi u variomat, koji je bez o-ringa i pričvrščenja ploče, dakle, kao nekadašnji trkači aftersales variomati, bez dodatnog podmazivanja, koje je pomagalo i poticalo vrtnju.
Sve u ime boljih performansi(kao i kod Dr. Pull), ali su pri tom "zaboravili" da "dobivate" s njima i veče trošenje i frekventniju izmjenu utega.
joke prestani glumit doktora :giggle:
Evidentirano

joke

« Odgovori #4242 : 21. Veljača 2012, 12:05:25 »

joke prestani glumit doktora :giggle:

Pa s obzirom da sam imao svoju kolumnu u MotoPulsu o tuniranju skutera, prije više od desetljeća, što bi trebao doma čitat neke komentare i rigat od muke  :misli:
Evidentirano

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #4243 : 21. Veljača 2012, 17:30:05 »

Ako si ti nasjeo na propagandnu fotografiju na kojoj je uobičajeni uteg variomata slikan u presjeku Dr. variomata(i ploče) prilagođene njihovim utezima, ne širi bar dezinformacije ovdje  :LOL:
Klasični utezi variomata bi se trebali kotrljati, a tako im i ime govori :palacgore:.

Da se rolice vrte trosile bi se ravnomjerno po cjelom obodu, rolice se trose na samo dva mjesta gdje dodiruju variomat.

Uostalom i malo tehnicki pismenom covjeku je jasno ko dan da nema šanse da se rolice vrte jer na njih djeluje sila sa dvije suprotne strane. centrifugalna sila ih gura i one klizanjem odguruju djelove variomata koji ih dodiruju i tu dolazi do trosenja.

Nisam nasjeo na propagandu imam ih u skuteru i vec duze vrijeme u kojem bi klasicne okrugle vec dvaputa morao promjeniti.

« Zadnja izmjena: 21. Veljača 2012, 17:33:31 Ninja »
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

joke

« Odgovori #4244 : 21. Veljača 2012, 17:40:57 »

Ajde Joke NE SERI (sa isprikom adminu) nisi nikad bio a niti češ ikada biti neki veliki znalac jer imaš taj "svoj" stav i takvo razmišljanje , pa imao je i vidoviti Milan emisiju na telki pa to ništa ne znači , kako i po čemu ti možeš prosuđivati kome je potrebno kakvo znanje i o čemu?? Shvačam tvoju bahatost jer nisi u Zg jer ja bi ti prvi uletio u salon sa palicom da ti dam opčenito znanje iz baseballa ;)

A ništa onda, valjda mojih nekoliko godina u utrkama skutera, te vođenje HR uvozništva Malossi proizvoda nepunih 10-ak godina onda ne znači puno. :LOL:
Evidentirano

Shepa

• Vozi: GS500 K1
« Odgovori #4245 : 21. Veljača 2012, 17:42:18 »

A ništa onda, valjda mojih nekoliko godina u utrkama skutera, te vođenje HR uvozništva Malossi proizvoda nepunih 10-ak godina onda ne znači puno. :LOL:
A sve skupa na krilima koje marke?  :mrgreen:

:tortica:
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

Makki

• **
« Odgovori #4246 : 21. Veljača 2012, 17:43:39 »

nisam ja ostao bez argumenata ali Joke misli da je najpametniji i najsve i još ide učiti ljude o nečemu šta je on pazi sad PISAO ma zaboli me to ali očito "čovijek" nema pojma niti kako radi veš mašina a kamoli onda variomat , ako čemo se baš bahatiti posjedujem diplomu školovanja za Rotax 400efi 650 i 800efi motore sa pripadajućim CVT predavanjem tako da kada ovako neuki lik napiše onda mi je jako jako zlo, a u krajnju ruku odgovorio sam mu jednako pristojno koliko je i on pretpostavio moje znanje na temu
Evidentirano

joke

« Odgovori #4247 : 21. Veljača 2012, 17:48:08 »

Dečki, kao što bi naš Điđi (Luigi Aljinović) rekao, "To što vi znate, ja sam već i zaboravio".

No da se vratimo na temu, uzmite jedan novi uteg variomata, obojite ga po vanjskoj strani markerom i stavite u variomat, pa ga izvadite nakon vožnje. Ako bude iti jedan trag boje na njemu(a po vama bi boja trebala bit skinuta na 2 mjesta), ja ništa o variomatima ne znam.
Evidentirano

joke

« Odgovori #4248 : 21. Veljača 2012, 17:50:47 »

Nisam nasjeo na propagandu imam ih u skuteru i vec duze vrijeme u kojem bi klasicne okrugle vec dvaputa morao promjeniti.

Koji skuter i variomat imaš ?
Evidentirano

Makki

• **
« Odgovori #4249 : 21. Veljača 2012, 17:55:57 »

http://modernvespa.com/forum/wiki-cvt-principles-how-it-works-how-to-improve-it-

hebi ga ove rolice na slikama u linku nisu čule da se moraju okretati......dragi lastane dali je moj skuter normalan...????
Evidentirano
 Str: 1 ... 168 169 [170] 171 172 ... 194   Gore

Stranica je generirana za 0.134 sekundi uz 15 upita.