Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Korzika 05/2008  (Posjeta: 3798 )

jessy

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kronreif Trunkenpolz Mattighofen
Odg: Korzika 05/2008
« Odgovori #25 : 29. Svibanj 2008, 13:58:29 »

Odlicno Jessy  :palacgore: , steta sto niste vozili po unutrasnjosti, al bit ce iduci put. Kolko su bila spavanja ostalih dana  :misli:
Vozili smo se po unutrašnjosti od Ajaccia do Bonifacia, ali po povratku prema Bastiji htjeli smo proći kroz Corte. Obzirom da je dva dana lijevala kiša prijevoji su bili puni odrona, a i vrhovi su bili u kišnim oblacima. Na Korzici teško da ćeš naći dvokrevetnu sobu ispod 60 € hotel ***. Spavali smo u hotelu ** za 50 €. Obzirom da si cijeli dan na motoru, neda ti se predvečer satima tražiti povoljan hotel, a većina ih je već sad puna.
Evidentirano
Rokovnici, planeri, kalendari iz vlastite proizvodnje, veliki izbor promotivnih proizvoda npr: majice, jakne, kape i flis sa dotiskom ili štikom, olovke, kožna galanterija, veleprodaja uredske opreme i potrošnog materijala

jessy

• **
« Odgovori #26 : 29. Svibanj 2008, 14:25:52 »

Malo o Korzici u brojkama. Otok je površine 8741 km2. Dug je od najsjevernije do najjužnije točke 187 km.  Na najširem dijelu širok je 85 km. Morska obala duga je oko 1000 km, što govori o jako razvedenoj obali. Na otoku živi oko 250000 ljudi što Korzikanaca,Francuza i Talijana. Domaće stanovništvo bavi se stočarstvom i proizvodnjom sira, i vinogradarstvom, tako da ima apsurdnih situacija gdje smo butelju korzikanskog rosea u dućanu plaćali 3 €, a voda uz kavu u bircu 1-2 €. Dakako najveća gospodarska grana je turizam. Ako usporedimo cijene i ponudu na našem Jadranu onda nemate pošto ići na korziku. Restorani su jako skupi, a po hrvatskim standardima niti jedan ne bi prošao minimalno-tehničke uvjete. Niti najveći i najluksuzniji nema više od jednog zahoda. Doručak u hotelu nije uračunat u cijenu spavanja i kreće se od 7-15 €. Inače količinski će vam biti dovoljan ako ste na dijeti. Službeni jezik je francuski, ali u školama se uči i korzikanski. Razumiju i talijanski, ali engleski ne govori nitko živ. Eventualno recepcioneri u velikim hotelima. Od Nice otok je udaljen oko 170 km, talijanska obala oko 90, a Sardinija 12 km. Glavni grad je Ajaccio. Na otoku postoji oko 6 međunarodnih zračnih luka. Dobra je povezanost trajektima s Italijom i Francuskom. Iz Livorna svakodnevno plovi 1-2 trajekta, a cijena je dosta čudna. U polasku smo plaćali trajekt po osobi i motoru 73€, a u povratku 36 € to su objasnili da smo tamo putovali subotom pa je kao skuplje.
« Zadnja izmjena: 29. Svibanj 2008, 20:15:31 jessy »
Evidentirano
Rokovnici, planeri, kalendari iz vlastite proizvodnje, veliki izbor promotivnih proizvoda npr: majice, jakne, kape i flis sa dotiskom ili štikom, olovke, kožna galanterija, veleprodaja uredske opreme i potrošnog materijala

Easy Riders MC

• **
  • Vozi: Yamaha fazer 600 & Suzuki Hayabusa
« Odgovori #27 : 29. Svibanj 2008, 18:36:09 »

provod, slike   :palacgore:
Evidentirano
Makedonac

jessy

• **
« Odgovori #28 : 29. Svibanj 2008, 20:19:50 »

Turopoljski gusari u osvajanju Korzike :biker:
Evidentirano

DDK

• *
  • Vozi: V-Strom 650A K7
« Odgovori #29 : 29. Svibanj 2008, 23:16:57 »

Svaka čast ekipi na super putovanju i još boljim slikama.
Jessy, informacije o cijenama koštanja su za 5+  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
.
                     \\\\////
                     / _ _ \
                  ( (o) (o) )
====oOOO====(_)====OOOo====

vlais ng

• **
  • Vozi: GP 800
« Odgovori #30 : 30. Svibanj 2008, 14:21:56 »

LIJEPO,LIJEPO I JA ĆE SIGURNO JEDNOG DANA...............
Evidentirano
Hrvatski narod ima dvije mane.
Brzo zaboravlja i lako oprasta.......

Loki

• Našla bržega
  • Spol: Ženski
  • Vozi: ...na dane...
« Odgovori #31 : 30. Svibanj 2008, 15:36:30 »

:palacgore: svaka cast, ovo je jedna od kvalitetnijih i temeljitijih reportaza  :wink:

i kako Vito kaze - bacila je bubu u uho... samo me malo brine ta Italija  :? :LOL:
Evidentirano
If you dislike me, remember: it's mind over matter. I don't mind and you don't matter!

brum

• **
  • Vozi: Auto i bicikl
« Odgovori #32 : 05. Lipanj 2008, 21:45:25 »

Lepo, prijatelj, lepo, da bi reč rekel  :palacgore:

Šteta lošeg vremena  :?

Nego, dokle se više budeš jedini fural s Fazerom, među svim tim predivnim FJR-otkama, ha  8)
Evidentirano
bruum, bruuum, bruuuum!!!!

maRRinela

• *
« Odgovori #33 : 06. Lipanj 2008, 19:21:47 »

Fantasticno!

Bila sam u Ajacciu i  Bonifaciu...
ali nije to isto kao kad to sve prodes motorom!!
 :palacgore:
Evidentirano

papitto_venga

• **
  • Vozi: trenutno samo RS
« Odgovori #34 : 17. Kolovoz 2008, 16:32:05 »

Malo o Korzici u brojkama. Otok je površine 8741 km2. Dug je od najsjevernije do najjužnije točke 187 km.  Na najširem dijelu širok je 85 km. Morska obala duga je oko 1000 km, što govori o jako razvedenoj obali. Na otoku živi oko 250000 ljudi što Korzikanaca,Francuza i Talijana. Domaće stanovništvo bavi se stočarstvom i proizvodnjom sira, i vinogradarstvom, tako da ima apsurdnih situacija gdje smo butelju korzikanskog rosea u dućanu plaćali 3 €, a voda uz kavu u bircu 1-2 €. Dakako najveća gospodarska grana je turizam. Ako usporedimo cijene i ponudu na našem Jadranu onda nemate pošto ići na korziku. Restorani su jako skupi, a po hrvatskim standardima niti jedan ne bi prošao minimalno-tehničke uvjete. Niti najveći i najluksuzniji nema više od jednog zahoda. Doručak u hotelu nije uračunat u cijenu spavanja i kreće se od 7-15 €. Inače količinski će vam biti dovoljan ako ste na dijeti. Službeni jezik je francuski, ali u školama se uči i korzikanski. Razumiju i talijanski, ali engleski ne govori nitko živ. Eventualno recepcioneri u velikim hotelima. Od Nice otok je udaljen oko 170 km, talijanska obala oko 90, a Sardinija 12 km. Glavni grad je Ajaccio. Na otoku postoji oko 6 međunarodnih zračnih luka. Dobra je povezanost trajektima s Italijom i Francuskom. Iz Livorna svakodnevno plovi 1-2 trajekta, a cijena je dosta čudna. U polasku smo plaćali trajekt po osobi i motoru 73€, a u povratku 36 € to su objasnili da smo tamo putovali subotom pa je kao skuplje.

hmmmm....
Ja ovo ljeto po drugi put bio na Korzici, ovaj put autom i to 12 dana tako da sam cijelu Korziku stvarno prošao do u detalje. MNotorom sam bio prije 2 godine i nisam uspio sve pogledati u 5 dana...
Nemam pojma gdje ste jeli i spavali, ali cijene su po mom mišljenju vrlo povoljne (ne u odnosu na hr, već na druga mjesta u kojima sam bio: Costa Smeralda, Cinque Terre, Toscana)...
Voda je skupa, ne skuplja nego u Italiji, ali puuuuuno bolja (St. Georges), pivo isto ima ok cijenu (Pietra, flaširana 0.75 = 5 EUR). Hrana je po kvaliteti i cijeni kako gdje. Najkvalitetnije smo jeli u Bonifaciu, Calviju i Corteu, a najskuplje u Bastiji. Preporuka su sirevi, veprovina, mušule i ostali 'plodovi' mora...
Spavanje u kampu smo plačali 10-14 EUR po osobi (šator, auto, struja), u hotelskom/privatnom smještaju dvokrevetna soba je od 25-30EUR...
Moji dojmovi:
Bonifacio - hridi ostavljaju dojam kakav stvarno treba doživjeti, hrana je ok, kampovi lošiji nego u drugim mjestima, noćni život 3/5.
Porto Vecchio - prosječan turistički gradić, kafići i suveniri skuplji nego drugdke po otoku
plaže: Palombiaggia (3/5), St. Giulia (5/5), Rondinara (3/5)
Sartene: vrijedi pogledati
Propriano - tipičan turistički gradić
Ajaccio - super plaže, cijene u kafićima ok, probati: liker od kestena+rakija od mirte
Porto - ludilo palačinke!!
Calvi - meni osobno najdraži grad, kafići/restorani 5/5, noćni život 5/5 (Club Acapulco)
Corte - uz Calvi omiljeno mjesto, hrana vrhunska, rakije još bolje, cijenama najpovoljnije mjesto na otoku
Cap Corse - više sela, vrhunsko vino !!!! (najbolja dođu cca 20-50 EUR, ali se isplate), zanimljive ceste
Bastia - najzapušteniji grad, dobar sladoled, užasan kamp

Eto!
BTW bijah tamo od 25/07-05/08

dady

• **
  • Vozi: Suzuki V-Strom 1000 K2
« Odgovori #35 : 29. Kolovoz 2008, 11:25:41 »

Mi bili prosle god,9mjesec .Cijene tako tako,al nigdje na tako visoke kao sto ste vi opisali....soba u u hotelu oko 50€,rucak (istina,da se kolicinom bas ne isticu) oko 15€,pice kao i kod nas
Evidentirano
Pozdrav!!

Yawanna

• *
« Odgovori #36 : 01. Rujan 2008, 13:59:21 »

Ajme koje lipe slike Jessy  :D ... Momak bi mi tija ić na Korziku, ima tu želju odavno...Al sad kad čitan, malo je to skupo...Ispod 1000e po osobi za 10 dana...Za tu cifru možemo 20 dana bit po našin otocima...
Eh, i to još puta dva....
Reci mi iskreno-jel' se isplatilo?Jerbo ako je, onda ne triba žalit potrošene kune  :wink: ..
Evidentirano
Bolje bit' malo lud, nego malo pametan...

jessy

• **
« Odgovori #37 : 01. Rujan 2008, 14:39:26 »

Ajme koje lipe slike Jessy  :D ... Momak bi mi tija ić na Korziku, ima tu želju odavno...Al sad kad čitan, malo je to skupo...Ispod 1000e po osobi za 10 dana...Za tu cifru možemo 20 dana bit po našin otocima...
Reci mi iskreno-jel' se isplatilo?Jerbo ako je, onda ne triba žalit potrošene kune  :wink: ..
Da imamo najljepšu obalu na svijetu to stvarno stoji. Ali da bi se u to uvjerio moraš vidjeti i nešto drugo. Korzika se stvarno isplati vidjeti. Nas je zeznula kiša i to je umanjilo doživljaj, a i vjeojatno bi se i smještaj našao jeftiniji. Ovako dok pljušti ideš u prvi hotel koji ima sobu, i ne pitaš za cijenu. I naravno treba ići van sezone. Jer su cijene nešto niže i smještaj je lakše nać.
Evidentirano

dady

• **
« Odgovori #38 : 01. Rujan 2008, 14:50:42 »

Ej ej malo si pretjerala...9mj 10dana Korzike+ dir po Azurnoj obali,Italiji i Sloveniji oko 9000kn,2 osobe,a moze re i manje proci,tako da ovo od 1000€ po osobi...malo too much
Evidentirano
Pozdrav!!

Yawanna

• *
« Odgovori #39 : 01. Rujan 2008, 20:58:30 »

Skužaj, ja san mislila da je 1000e po osobi  :wink:

A to da prvo triba obić cili svit, pa onda doma u Split, to se potpuno slažen....Da bi zna da je ovde najlipše triba i vidit nešto malo od velike planete...  :D
Evidentirano

dady

• **
« Odgovori #40 : 02. Rujan 2008, 08:28:37 »

Skužaj, ja san mislila da je 1000e po osobi  :wink:

A to da prvo triba obić cili svit, pa onda doma u Split, to se potpuno slažen....Da bi zna da je ovde najlipše triba i vidit nešto malo od velike planete...  :D
Za 1000€ po osobi stvarno mozes 20dana negdje :D
Evidentirano
Pozdrav!!

Yawanna

• *
« Odgovori #41 : 02. Rujan 2008, 12:20:47 »

Možeš u Keniju....  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Al 'ko će dat 2000 ojra...  :(  :D
Evidentirano

Yawanna

• *
« Odgovori #42 : 02. Rujan 2008, 12:22:16 »

Da imamo najljepšu obalu na svijetu to stvarno stoji. Ali da bi se u to uvjerio moraš vidjeti i nešto drugo. Korzika se stvarno isplati vidjeti. Nas je zeznula kiša i to je umanjilo doživljaj, a i vjeojatno bi se i smještaj našao jeftiniji. Ovako dok pljušti ideš u prvi hotel koji ima sobu, i ne pitaš za cijenu. I naravno treba ići van sezone. Jer su cijene nešto niže i smještaj je lakše nać.

Hmmmm, onda je najpametnije hotele rezervirat prije nego stigneš tamo...A i triba sinjat vremensku prognozu da nan se ne desi štai vama  :wink:
Evidentirano
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.13 sekundi uz 15 upita.