Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 315   Dolje

Autor Tema: Tehnicka pitanja  (Posjeta: 173369 )

+marek+

• **
  • Spol: Muški
Odg: Tehnicka pitanja
« Odgovori #50 : 15. Lipanj 2008, 17:42:56 »

Jel netko zna di se mogu u ZG kupiti opletene cijevi za kočnice?
Evidentirano

Mr J

• **
  • Vozi: Sve sto se jako cuje i brzo ide
« Odgovori #51 : 15. Lipanj 2008, 17:54:57 »

Hm... pretpostavljao sam da je tako. Medjutim, malo me iznenadjuje to da sada imam 27 tkm na satu, skuter jos uvijek vrlo dobro vuce, kao i kad sam ga kupio (tada je imao 15 tkm), nikakvi cudni zvukovi se ne cuju i ima relativno OK krajnju, po satu nekih 125 (to mi je apsolutno nebitno, samo ocu reci da je tako isao i prije 10tkm) nedavno stavljeno novo paljenje, akumulator, svječica, ležajevi zadnjeg kotaca, remen, rolice, novi zadnji disk i pakne. Inace je vrlo dobro odrzavan, nije vozen po zadnjem i uglavnom nije pod punim gasom. Vozim ga vise onako iz ljubavi prema 2t jer imam jos i xt660 kojeg koristim za malo dalje voznje i putovanja. Pitam jer sam zacuđen da 2t s tako puno km i original masinom jos uvijek sasvim solidno vozi bez nekih vecih problema. A posto nemam user manual i sl odlucio sam se raspitati. Hvala na odgovoru.  :palacgore:

service manual imas pod manuali na mojskuter forumu...

cijeli skuter do zadnjeg vijka...  :palacgore:

A ako te sto zanima extra samo me pitaj na pm...
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

Mr J

• **
« Odgovori #52 : 15. Lipanj 2008, 17:57:09 »

lajtunge...

odes do bilo kojeg hidraulicara i napomenes da trebas te lajtunge za presu ili nesto slicno, nikako reci da je za motor jer ces tada dati oko 500kn za lajtung, inace cijene su izmedju 150 i 200kn ovisno o duljini lajtunga...
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #53 : 15. Lipanj 2008, 20:30:41 »

service manual imas pod manuali na mojskuter forumu...

cijeli skuter do zadnjeg vijka...  :palacgore:

A ako te sto zanima extra samo me pitaj na pm...

Eeee puno hvala. Cu bacit look.  :palacgore:

exfreerider

• Vozi: ex.VXR 200 a ex.Zip 125 4T RR sada Polo TDI RR
« Odgovori #54 : 16. Lipanj 2008, 10:57:28 »

"VEP hidraulika" Vrapčanska 8 Zagreb 07/3457-293

ako se ne voziš po zadnjem uzmi samo prednji

mene je ispao 250kn prije par mj
Evidentirano
gas i slalom...

+marek+

• **
« Odgovori #55 : 16. Lipanj 2008, 11:35:42 »

Koju duljinu si uzeo?
Jel se vidi kakva razlika?
Evidentirano

gusta

• Gost
« Odgovori #56 : 16. Lipanj 2008, 11:53:55 »

Ak neko ima termogrupu za 200 leader ili 210 malossi nek me cimne na pm. Isto vrijedi i za sekundar.
« Zadnja izmjena: 16. Lipanj 2008, 12:17:57 gusta »
Evidentirano

igor86

• **
  • Vozi: sr150
« Odgovori #57 : 16. Lipanj 2008, 13:34:32 »

Ak neko ima termogrupu za 200 leader ili 210 malossi nek me cimne na pm. Isto vrijedi i za sekundar.

novi klip i cilindar od 200 je nekih 1300kn

209malossi je glupost ako ne mislis jos masu para utuc u njega
Evidentirano

exfreerider

« Odgovori #58 : 16. Lipanj 2008, 13:40:15 »

Koju duljinu si uzeo?
Jel se vidi kakva razlika?

najbolje ti je donijeti serijski pa da ti po njemu naprave

posudim ti ja svoj skinuti ako želiš
Evidentirano
gas i slalom...

exfreerider

« Odgovori #59 : 16. Lipanj 2008, 13:41:15 »

kao bregastu ventile i federe ventila...
Evidentirano
gas i slalom...

gusta

• Gost
« Odgovori #60 : 16. Lipanj 2008, 13:46:27 »

Pa u stvari i je glupost ak je vise manje ko original a duplo je skuplji. Kazes da je 1300 kn? Siguran si? Pa hebate spicko sam na gluposti triput tolko do sad. Pitam osobnog dobavljača iz Piaggia! :-)
Evidentirano

Mr J

• **
« Odgovori #61 : 16. Lipanj 2008, 13:52:17 »

a glava?!

hmmm... nije valjda da ce dijelovi za leader 200 biti jeftiniji nego za 180 2t?!
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

gusta

• Gost
« Odgovori #62 : 16. Lipanj 2008, 13:53:48 »

Glava paše od 125. Mada brijem da klip+cilindar nisu ispod 2k kn.
Evidentirano

igor86

• **
« Odgovori #63 : 16. Lipanj 2008, 13:55:26 »

a glava?!

hmmm... nije valjda da ce dijelovi za leader 200 biti jeftiniji nego za 180 2t?!

najbolje da i uz tu cijenu dobije i glavu

ti zaboravio sta se nalazi u glavi od 4t masina a sta se nalazi u glavi od 2t masina
Evidentirano

igor86

• **
« Odgovori #64 : 16. Lipanj 2008, 13:57:37 »

Pa u stvari i je glupost ak je vise manje ko original a duplo je skuplji. Kazes da je 1300 kn? Siguran si? Pa hebate spicko sam na gluposti triput tolko do sad. Pitam osobnog dobavljača iz Piaggia! :-)

javit ce ti se jandro i slicni pa ce valjda i napisati koliko su platili

inace frend je uzimao ne tako davno, cjene je varirala jako puno od piaggio ducana do piaggio ducana

zvrcni u split pa saznaj tocno  :palacgore:
Evidentirano

Mr J

• **
« Odgovori #65 : 16. Lipanj 2008, 18:36:38 »

najbolje da i uz tu cijenu dobije i glavu

ti zaboravio sta se nalazi u glavi od 4t masina a sta se nalazi u glavi od 2t masina

ma nisam ni mislio da dolazi glava, nego pitam kolika bi bila cijena glave...  :palacgore:

Ajme Igore...  :misli: :mrgreen:
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

biker4life

• Moderator
« Odgovori #66 : 16. Lipanj 2008, 18:44:31 »

Zanima me vase misljenje i iskustva u vezi sljedeceg: Jednom prilikom me je jedan stariji mehanicar savjetovao da u 2t masine s vecom kilometrazom pri svakom tankanju benzina (ful tank) sipam cca. čep ulja u tank benzina. E sad, meni se to cinilo kao OK ideja i zadnjih cca. 5 000 km cinim tako. Primjetio sam da se potrosnja nesto smanjila (nekih 0.5l, mozda i manje), medjutim masina radi nekako skladnije i smirenije, i nisam imao nikakvih tehnickih problema s masinom tih 5000km. Takodjer, svjecica sve to podnosi bez problema. Skuter ima 27 000 km, redovito servisiran, masina original, nikad otvarana. Sto se performansi tice vjerovatno sam izgubio nesto snage i momenta u svim rezimima rada, no to je jedva primjetno, a i meni osobno je apsolutno nebitno dali ce ici 120 ili 121,5 km/h.

Uglavnom, pitanje glasi: Dali ce na dugi rok to imati neke stetne posljedice na karburator ili neki drugi dio? Gotovo sam siguran da ne, ali evo da cujem vasa iskusva i zapazanja na 2t skuterima.

P.S. Konkretno radi se Runneru 180SP, ulje Agip City Hi-tec 2T (full sintetic), svecica je Champion RN1C (na preporuku ovlastenog servisa, moj osobni odabir bio je NGK Iridium koja nije bila dugog vijeka :mrgreen:), a karburator Dell'orto 20.5mm.

Hvala!

igor86

• **
« Odgovori #67 : 16. Lipanj 2008, 18:50:28 »

ma nisam ni mislio da dolazi glava, nego pitam kolika bi bila cijena glave...  :palacgore:

Ajme Igore...  :misli: :mrgreen:

a jbg...

ne znam koliko kosta glava, ali skuplja je od klipa i cilindra svakako  :palacgore:

nest mi ostalo u sjecanju nekih 1800kn (ne znam odakle mi)
Evidentirano

Mr J

• **
« Odgovori #68 : 16. Lipanj 2008, 19:45:10 »

Zanima me vase misljenje i iskustva u vezi sljedeceg: Jednom prilikom me je jedan stariji mehanicar savjetovao da u 2t masine s vecom kilometrazom pri svakom tankanju benzina (ful tank) sipam cca. čep ulja u tank benzina. E sad, meni se to cinilo kao OK ideja i zadnjih cca. 5 000 km cinim tako. Primjetio sam da se potrosnja nesto smanjila (nekih 0.5l, mozda i manje), medjutim masina radi nekako skladnije i smirenije, i nisam imao nikakvih tehnickih problema s masinom tih 5000km. Takodjer, svjecica sve to podnosi bez problema. Skuter ima 27 000 km, redovito servisiran, masina original, nikad otvarana. Sto se performansi tice vjerovatno sam izgubio nesto snage i momenta u svim rezimima rada, no to je jedva primjetno, a i meni osobno je apsolutno nebitno dali ce ici 120 ili 121,5 km/h.

Uglavnom, pitanje glasi: Dali ce na dugi rok to imati neke stetne posljedice na karburator ili neki drugi dio? Gotovo sam siguran da ne, ali evo da cujem vasa iskusva i zapazanja na 2t skuterima.

P.S. Konkretno radi se Runneru 180SP, ulje Agip City Hi-tec 2T (full sintetic), svecica je Champion RN1C (na preporuku ovlastenog servisa, moj osobni odabir bio je NGK Iridium koja nije bila dugog vijeka :mrgreen:), a karburator Dell'orto 20.5mm.

Hvala!

nista ne steti, samo si malo pojacao mjesavinu...

Problem je kod dosta veceg omjera ulja i benzina >5% jer onda dolazi do nepotpunog izgaranja i odlaze svjecice a i dolazi do trenja pojave trenja u ulju.

Samo ti servisiraj i vozi skuter kao i do sada i nema problema, krajnja brzina je pala zbog potrosenosti remena - manja sirina pa je onda na nizem radiusu u polutkama variomata.

Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

biker4life

• Moderator
« Odgovori #69 : 16. Lipanj 2008, 20:12:40 »

I see... Istina, remen ima vec dosta kilometara, kao i rolice, u planu je zamjena uskoro. Jeli malossi-jev remen ("kevlar belt" ili tako nesto) kvalitetniji i dugotrajniji od original Piaggiovog? Ako se ne varam, razlika u cijeni je relativno velika. Dosad kad sam mijenao uvijek sam stavljao original. Eventualni dobitak performansi mi nije toliko bitan. Rolice su mi inace Polini 13.2. I one su spremne za zamjenu. Planiram stavljati iste. Runner je zivlji s njima nego s original 15.2 i nekako mi prirodnije ubrzava.

gusta

• Gost
« Odgovori #70 : 16. Lipanj 2008, 20:46:21 »

Ja sam primjetio da moj kuplung (pretpostavljam da je kuplung, tu se oprilike cuje) nakon desetak kilometara brze voznje promjeni zvuk, nekak pocne zvonit metalnim zvukom, i to se na leru takodjer čuje. Kad je skut hladan onda fino radi. Jel moguce da federi uslijed povišene temperature  "oslabe" pa pakne kuplunga deru lagano po zvonu? Inace smrad talijanski na ebayu mi nije htio shippat za hrvatsku malossi maxi delta+polutke+bijelu oprugu, neg je prodo drugom žabaru za pisljivih 35 €. 
Evidentirano

Mr J

• **
« Odgovori #71 : 16. Lipanj 2008, 21:48:12 »

I see... Istina, remen ima vec dosta kilometara, kao i rolice, u planu je zamjena uskoro. Jeli malossi-jev remen ("kevlar belt" ili tako nesto) kvalitetniji i dugotrajniji od original Piaggiovog? Ako se ne varam, razlika u cijeni je relativno velika. Dosad kad sam mijenao uvijek sam stavljao original. Eventualni dobitak performansi mi nije toliko bitan. Rolice su mi inace Polini 13.2. I one su spremne za zamjenu. Planiram stavljati iste. Runner je zivlji s njima nego s original 15.2 i nekako mi prirodnije ubrzava.

Serijski je dugotrajniji, za tu razliku u cijeni se ne isplati kevlar...

prednost kevlara je da se ne rasteze pri povisenim temperaturama...

13gr malossi rolice, njih stavi i super je!  :palacgore:
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

Mr J

• **
« Odgovori #72 : 16. Lipanj 2008, 21:49:20 »

Ja sam primjetio da moj kuplung (pretpostavljam da je kuplung, tu se oprilike cuje) nakon desetak kilometara brze voznje promjeni zvuk, nekak pocne zvonit metalnim zvukom, i to se na leru takodjer čuje. Kad je skut hladan onda fino radi. Jel moguce da federi uslijed povišene temperature  "oslabe" pa pakne kuplunga deru lagano po zvonu? Inace smrad talijanski na ebayu mi nije htio shippat za hrvatsku malossi maxi delta+polutke+bijelu oprugu, neg je prodo drugom žabaru za pisljivih 35 €. 

metalni zvuk na leru... hmmm... cisto sumnjam da je do kuplunga... prije bih rekao klizaci na variomatu...

Sto se tice slabljenja opruga pri poviseni temp to je normalno ali zanemarivo...  :palacgore:
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

biker4life

• Moderator
« Odgovori #73 : 16. Lipanj 2008, 21:58:37 »

Serijski je dugotrajniji, za tu razliku u cijeni se ne isplati kevlar...

prednost kevlara je da se ne rasteze pri povisenim temperaturama...

13gr malossi rolice, njih stavi i super je!  :palacgore:

E, hvala. Znaci, malossi 13g i original remen i pali-vozi.  :palacgore:

gusta

• Gost
« Odgovori #74 : 16. Lipanj 2008, 22:01:29 »

metalni zvuk na leru... hmmm... cisto sumnjam da je do kuplunga... prije bih rekao klizaci na variomatu...

Sto se tice slabljenja opruga pri poviseni temp to je normalno ali zanemarivo...  :palacgore:
To bi zveckalo, ovo se cuje ko neko cviljenje i to samo kad se dulje vozim. Inace pali-vozi. Ulje ne trosi ide solidno za stodvadesetpeticu, mislim .. ne cekaju me po cesti ovi sa vecom kubikazom. Također me pomalo poceo smetati multivar, odlicna je to i korisna stvar ali non-stop sam u turi, vozim se 30-40 kmh a on na brat bratu 6000 rpm, ko motorna pila..
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 315   Gore

Stranica je generirana za 0.155 sekundi uz 16 upita.