Zanima me vase misljenje i iskustva u vezi sljedeceg: Jednom prilikom me je jedan stariji mehanicar savjetovao da u 2t masine s vecom kilometrazom pri svakom tankanju benzina (ful tank) sipam cca. čep ulja u tank benzina. E sad, meni se to cinilo kao OK ideja i zadnjih cca. 5 000 km cinim tako. Primjetio sam da se potrosnja nesto smanjila (nekih 0.5l, mozda i manje), medjutim masina radi nekako skladnije i smirenije, i nisam imao nikakvih tehnickih problema s masinom tih 5000km. Takodjer, svjecica sve to podnosi bez problema. Skuter ima 27 000 km, redovito servisiran, masina original, nikad otvarana. Sto se performansi tice vjerovatno sam izgubio nesto snage i momenta u svim rezimima rada, no to je jedva primjetno, a i meni osobno je apsolutno nebitno dali ce ici 120 ili 121,5 km/h.
Uglavnom, pitanje glasi: Dali ce na dugi rok to imati neke stetne posljedice na karburator ili neki drugi dio? Gotovo sam siguran da ne, ali evo da cujem vasa iskusva i zapazanja na 2t skuterima.
P.S. Konkretno radi se Runneru 180SP, ulje Agip City Hi-tec 2T (full sintetic), svecica je Champion RN1C (na preporuku ovlastenog servisa, moj osobni odabir bio je NGK Iridium koja nije bila dugog vijeka

), a karburator Dell'orto 20.5mm.
Hvala!