Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 11   Dolje

Autor Tema: YAMAHA XT660Z Tenere 2008  (Posjeta: 13653 )

ivan_m

• **
  • Spol: Muški
YAMAHA XT660Z Tenere 2008
« : 17. Lipanj 2008, 19:24:58 »

Nigdi nisan naša da se govorilo o ovom motoru. Karakteristike, cijenu i sitnice znam, ali zanima me ukoliko ga netko na forumu ima ili ga je imao priliku vidjeti ili voziti kakav je za visoke ljude (193 cm), kakva je zaštita od vjetra, kako se ponaša po makadamu, sudeći po ovom videu je dobar, no je li stvarno tako?

Nadalje zna li itko koliko dođu bočni alu-koferi? Ima li u ponudi ABS model, grijače ručki i ostalo... Malo su nam oskudni s tim po webu pa pitam?
« Zadnja izmjena: 26. Listopad 2009, 13:24:21 ivan_m »
Evidentirano
"I noga u guzicu je korak naprid"

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
Odg: YAMAHA XTZ660Z Tenere 2008
« Odgovori #1 : 17. Lipanj 2008, 19:37:28 »

Pa... na sluzbenoj Yamahinoj stranici za Europu ima dosta dug popis dodatne opreme na kojem su i izmedu ostalog i aluminijski koferi i Akrapovic slip-on.

Evo link: http://www.yamaha-motor-europe.com/accessories/acc_overview.jsp?productCode=XT660RSM#MC+Acc/Adventure/XTZ660

Za cijene, to ti je najbolje nazvati u servis i dobiti tocnu informaciju s obzirom da su, kako Joke kaze, za sada prodana samo dva. Inace, meni osobno se motor vrlo sviđa. Ja sam prije 3 mj uzeo novog 660XTX koji dijeli masinu sa XTZ i imam samo rijeci hvale. Zivahna i pouzada masina, koja je u Motorevijinom testu bez kvara savladala 50 000 km.  :palacgore: Sto se visine tice, jedan moj frend (visina cca 190) ima XTX-a 'ko moj, i nije mu mali. Ali najbolje sjesti i vidjeti ako je moguce. Nadam se da sam bio od pomoci...

ivan_m

• **
« Odgovori #2 : 17. Lipanj 2008, 22:33:20 »

Te clipove ne gledaj to je čisti marketing, to je motor lošeg ovjesa (43mm, hod 230mm) tako da ne očekuj nikakvu jurnjavu bilo cesta bilo makadam. To je tipični Yamahin enduro lošeg ovjesa i velike težine, ali za dizajn :palacgore:

da, tako san i mislija... Nego kakav bi triba bit za putovanja? Pari mi dobar putni enduro, sad neznan kakav je za većeg čovika i koliko je efikasna zaštita od vjetra?

Što se dizajna tiće  :palacgore:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #3 : 17. Lipanj 2008, 22:36:27 »

To je za mene XTR s drugim plastikama i jednim velikim plusom, a to ja da ima 2 diska napred.

Te clipove ne gledaj to je čisti marketing, to je motor lošeg ovjesa (43mm, hod 230mm) tako da ne očekuj nikakvu jurnjavu bilo cesta bilo makadam. To je tipični Yamahin enduro lošeg ovjesa i velike težine, ali za dizajn :palacgore:

joj daj ne bulazni, ovjes stare trenerke je sasvim dovoljan i za makadame, i za dosta teze puteve. a isto je 43/220. naravno nemoze se mjeriti sa hard endurima kao sto je wr, al nemos i ovce i sestre imat :B:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #4 : 18. Lipanj 2008, 12:51:21 »

Mislim da ima puno razlike izmedju XTR-a i Tenere. Što se mašine tiće mape su podešene tako da ide iz nule i može se vozit na vrlo malim okretajima. Potpuno je drugačiji položaj vozaća, volan je širi, zaštita od vjetra je više nego dobra. I još jedna vrlo bitna stvar. S rezervarom koji je sada 22l povečala se autonomija na nekih 420-450km. Jedini problem bi mogla bit visina kod nižih vozaća. Ja sam visok 1,84 i meni nekad u vožnji malo težim makadamom kad trebaš samo taknut pod na sekundu zna bit malo visoka. Moja je jedna od te dvije i prošao sam malo više od 1000km i to možda više od pola makadama. Mislim da je ovjes više nego dobar za enduro izlete van ceste. Što se dužih putovanja tiće možda se u petak testira do Beća.
Evidentirano

picoda

« Odgovori #5 : 18. Lipanj 2008, 12:53:47 »

I da ne zaboravim kočnice su puno puno bolje. (dva diska naprid) :palacgore:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #6 : 18. Lipanj 2008, 17:14:16 »

Mislim da ima puno razlike izmedju XTR-a i Tenere. Što se mašine tiće mape su podešene tako da ide iz nule i može se vozit na vrlo malim okretajima. Potpuno je drugačiji položaj vozaća, volan je širi, zaštita od vjetra je više nego dobra. I još jedna vrlo bitna stvar. S rezervarom koji je sada 22l povečala se autonomija na nekih 420-450km. Jedini problem bi mogla bit visina kod nižih vozaća. Ja sam visok 1,84 i meni nekad u vožnji malo težim makadamom kad trebaš samo taknut pod na sekundu zna bit malo visoka. Moja je jedna od te dvije i prošao sam malo više od 1000km i to možda više od pola makadama. Mislim da je ovjes više nego dobar za enduro izlete van ceste. Što se dužih putovanja tiće možda se u petak testira do Beća.

kako moze 85cm bit visoko :misli: :misli:
Evidentirano

picoda

« Odgovori #7 : 18. Lipanj 2008, 18:25:24 »

Nije svakome visoko. Nižim ljudima sigurno je. I ima 89,5cm
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #8 : 18. Lipanj 2008, 21:12:01 »

Nije svakome visoko. Nižim ljudima sigurno je. I ima 89,5cm
frend ima ktm adventure, koji je na 90 ako se ne varam. i nije mi nikad visok. a imam navedenih 185 cm visine :wink:
Evidentirano

picoda

« Odgovori #9 : 18. Lipanj 2008, 23:29:06 »

frend ima ktm adventure, koji je na 90 ako se ne varam. i nije mi nikad visok. a imam navedenih 185 cm visine :wink:

imaš duge noge :wink:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #10 : 19. Lipanj 2008, 00:05:55 »

imaš duge noge :wink:

aha, od guzice do poda :LOL:
Evidentirano

biker4life

« Odgovori #11 : 02. Srpanj 2008, 23:50:45 »

Evo, ja danas vidio izbliza XTZ, isao sam dogovoriti 2. servis za mog XTX-a i bio je jedan izlozen u salonu. U kratkom razgledavanju primjetio sam nesto bolju opremljenost nego na mom X-u, tu su između ostalog gumeni drzaci nogu za suvozaca, okretometar, 2 diska naprijed, veliki vizir koji sigurno pruza dosta veliku zastitu od vjetra, sic koji je na prvi pogled sigurno udobniji nego na X verziji, stitnik masine... Uglavnom, to u kombinaciji sa vec provjerenom i pouzdanom motorizacijom je sigurno dobitna kombinacija... Inace, osobno, motor mi je vrlo lijep i cini mi se da bi mogao ostvariti dosta velik uspijeh...

ivan_m

• **
« Odgovori #12 : 03. Srpanj 2008, 09:25:03 »

Evo, ja danas vidio izbliza XTZ, isao sam dogovoriti 2. servis za mog XTX-a i bio je jedan izlozen u salonu.

koliko ih dolazi za hr za 2008? čuja san da se radi o 3 komada? i sva tri, normalno, prodana...
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #13 : 03. Srpanj 2008, 09:30:48 »

koliko ih dolazi za hr za 2008? čuja san da se radi o 3 komada? i sva tri, normalno, prodana...

Imaš trenutno kod Grigića u salonu jedan slobodan, pustinjske "žute"
boje. Koliko će ih ukupno doći još nitko ne zna, ima ih već 5-6 prodanih.
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

ttboy

• **
  • Vozi: , ma ustvari grmi
« Odgovori #14 : 03. Srpanj 2008, 21:01:42 »

ima jedan u MotoBoxu u Puli...moram priznat da izgleda prilično zanimljivo
na slikama mi se nije svidio, ali uživo....
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #15 : 03. Srpanj 2008, 21:02:36 »

ima jedan u MotoBoxu u Puli...moram priznat da izgleda prilično zanimljivo
na slikama mi se nije svidio, ali uživo....

Koje je boje?
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

biker4life

« Odgovori #16 : 03. Srpanj 2008, 23:30:11 »

Koje je boje?

Bijeli. Uzivo djeluje prilicno lijepo. Bijela mu puno bolje stoji nego recimo XTX-u.

gigi

• Macan
  • Vozi: Z 750
« Odgovori #17 : 04. Srpanj 2008, 10:09:47 »

Kod Markeza jedna crna čeka isporuku. Moram priznat da me se na fotkama baš nije dojmila ali uživo mi dobro izgleda i izgleda ogromno (valjda zbog visine lampe i vjetrobrana).
Evidentirano
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death

shadow

• **
« Odgovori #18 : 01. Kolovoz 2008, 12:54:26 »

Što se dužih putovanja tiće možda se u petak testira do Beća.

Imamo li rezultate testa?
Evidentirano
Ustaj Ferdinande, idemo u Sarajevo!

picoda

« Odgovori #19 : 01. Kolovoz 2008, 17:10:17 »

Nisam bio do Beća, al je testirana u non stop vožnji od nekih 650 km u jednom smjeru sa suvozačem i komplet alu koferima. Prezadovoljan sam. Zaštita od vjetra je dobra. Neobičan vizir ali učinkovit. Suvozač-ica zadovoljna.  :palacgore:
Šta se offroad vožnje tiće, skoro svaki vikend smo po brdima i nemam primjedbe osim na težinu koja malo smeta na zahtjevnijem terenu. Pogotovo s punim rezervarom.
Sve u svemu motor je  :palacgore:. Odličan kompromis: dobar za cestu, dobar za put, dobar za izlete van ceste.
Reakcije na dizajn su, "il ga voliš il ga ne voliš", sredine nema.

Ono što je meni posebno drago su izmjenjene mape i mogučnost vožnje na malim okretajima, (u odnosu na XT i neke dr.), pogotovo u gradu i na terenu.

Za mjesec dana planiram dužu turu od nekih 10-tak dana, pa da vidimo kako se Tenere snalazi po svijetu.

Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #20 : 01. Kolovoz 2008, 17:32:01 »

Evo i mi danas upravo dobili crnu boju, a očekujemo i ostale dostupne kroz nekoliko dana.
Nitko nije spomenuo da su grane ispuha sada povijene sa strane i više nisu u poziciji najdonjeg dijela vozila.
Kolega iz Trogira ima XTZ več neko vrijeme i zaljubljenik je u enduro vožnju koju mu XTZ dozvoljava u potpunosti. Spominjao je neke prelaske rijeka i vožnju koritom iste, a to je za mene science fiction.
Btw, meni je smješno, ali na donjem trokutu vilice XTZ ima r"oko" za vuču, odnosno izvlačene kad zapne u premekan teren.

I za ove koji spominju "isto kao i XTR" složenicu, samo da napomenem da XTZ ima aluminijsku vilicu masivniju čak i od one koja je na modelu XTX, obrtomjer koji nemaju oba prethodnika, te štelanje opruga prednje vilice

p.s. moderatori, mogla bi ova tema u tehnička pitanja
« Zadnja izmjena: 02. Kolovoz 2008, 09:43:15 joke »
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

shadow

• **
« Odgovori #21 : 04. Kolovoz 2008, 10:19:33 »

Nisam bio do Beća, al je testirana u non stop vožnji od nekih 650 km u jednom smjeru sa suvozačem i komplet alu koferima. Prezadovoljan sam. Zaštita od vjetra je dobra. Neobičan vizir ali učinkovit. Suvozač-ica zadovoljna.  :palacgore:

Kako 48 KS podnosi vožnju u dvoje?
Evidentirano
Ustaj Ferdinande, idemo u Sarajevo!

jolly the roger

« Odgovori #22 : 04. Kolovoz 2008, 10:28:47 »

ispravak netocnog navoda - xtz model ne postoji (cijela koncepcija masine je drugacija, samo je kubikaza ostala ista)

plus jedino sto bih uzeo s ovog novog modela jesu one plastike po rezervaru, sve ostalo i nije za zahtjevnije terene, pogotovo injection. lijepo je to sve upakirano, al tesko da ce dostic legendu :palacgore:

btw ta "masivnija" vilica, 43 mm i nije toliko puno vece od 41mm koliko je imala stara verzija (od prije min 15 godina)
i da, mogli bi ovu temu uklopiti u postojecu temu o xt/xtz/xt660x-r-z, samo da se ne pretvori u neciju reklamu :wink:
Evidentirano

ivan_m

• **
« Odgovori #23 : 04. Kolovoz 2008, 10:35:02 »

Ima je jedan čovik u Ši. Nakon dužeg đira ima pozitivne reakcije, putnu brzinu s lakoćom održava (i do 140 km/h), sve preko toga da nevalja, zbog vjetra, ali i zbog vibracija motora, zaštita od vjetra solidna, naime dobro štiti glavu, ali vjetar tuče u ramena. Potrošnja malo veća od 4 lit pri normalnim uvjetima vožnje... Sve u svemu on zadovoljan
Evidentirano

picoda

« Odgovori #24 : 04. Kolovoz 2008, 16:05:25 »

Kako 48 KS podnosi vožnju u dvoje?

dobro podnosi. nije da ima snage za poludit al sasvim dovoljno za put u dvoje s punim alu kuferima.
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 11   Gore

Stranica je generirana za 0.148 sekundi uz 16 upita.