Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Aprilia sportcity 250 / 300 (cube)  (Posjeta: 7134 )

gfest

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia sportcity 300
Aprilia sportcity 250 / 300 (cube)
« : 26. Lipanj 2008, 12:21:59 »

Link na članak:
http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=2461&str=2

Kažu kako su 300-ticom po kiši podnicom strugali o cestu.

Namjeravam kupiti 250-icu, ali sad su me malo zabrinuli.

Cijenjeni vlasnici sportcityja 250 (ili 200 ili 125), jeste li imali sličnih problema sa struganjem podnice o cestu?

Trenutno sam vlasnik SR 150 sportera. Može li mi netko usporediti visinu od podnice do ručki volana kod sportera i sportcityja (u testovima kažu kako je volan u sportcityja prenizak te da smeta nogama, ili noge njemu  :D). Visok sam 185 cm i na sporteru nemam takvih problema.

Edit: nemam gdje isprobati položaj sjedenja na sportcityju.

Hvala!
« Zadnja izmjena: 19. Rujan 2009, 00:03:42 liberty »
Evidentirano

djenka

• **
Odg: Aprilia sportcity 250 / 300 (cube)
« Odgovori #1 : 28. Lipanj 2008, 00:09:06 »

Link na članak:
http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=2461&str=2

Kažu kako su 300-ticom po kiši podnicom strugali o cestu.

Namjeravam kupiti 250-icu, ali sad su me malo zabrinuli.

Cijenjeni vlasnici sportcityja 250 (ili 200 ili 125), jeste li imali sličnih problema sa struganjem podnice o cestu?

Trenutno sam vlasnik SR 150 sportera. Može li mi netko usporediti visinu od podnice do ručki volana kod sportera i sportcityja (u testovima kažu kako je volan u sportcityja prenizak te da smeta nogama, ili noge njemu  :D). Visok sam 185 cm i na sporteru nemam takvih problema.

Edit: nemam gdje isprobati položaj sjedenja na sportcityju.

Hvala!

meni onaj Sportcity one izgleda kao kinez, ne bi me iznenadilo da i je kinez.
ne kuzim zsto su se odrekli vrhunskog dizajna originala i otisli korak natrag sa tim one sirotanom, to mi nema veze sa apriliom.

300 je c00l :)
Evidentirano

hacuhacu

• *
« Odgovori #2 : 28. Lipanj 2008, 00:42:46 »

ne kuzim zsto su se odrekli vrhunskog dizajna originala i otisli korak natrag sa tim one sirotanom, to mi nema veze sa apriliom.

Baš sam pomislio isto, ali rekoh neću o izgledu, subjektivna stvar. No, stvarno izgleda lošije, i to puno. Aprilia inače radi fenomenalan dizajn, ne znam što im bi.

To Gfest: pogledaj si http://www.cyberscooter.it/modelli/aprilia/redazione/sportcity300c_1.htm

ili odi na stranicu http://www.serviceaprilia.com/public/lum/index.asp - tamo imaju nešto dimenzija, ako pomogne, inače se bojim da ćeš morati do salona.

Inače, mene bi više brinula traljava izrada od struganja, možda je bio neko oteži za volanom.  :)
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
  • Vozi: Nacionalna klasa Z 750S (Socijal)
« Odgovori #3 : 28. Lipanj 2008, 16:21:17 »

300 je c00l :)

:misli:

Sto bi se odrekli sad su dva modela, prvi je skroz drukcijeg dizajna i zove se One, a drugi je ostao izgledom skoro ko stari sportcity i zove se Cube...
Evidentirano
Proširite horizonte - pušite dinamit.

Color television! Bah, I won’t believe it until I see it in black and white.

gfest

• *
« Odgovori #4 : 29. Lipanj 2008, 08:33:33 »

Baš sam pomislio isto, ali rekoh neću o izgledu, subjektivna stvar. No, stvarno izgleda lošije, i to puno. Aprilia inače radi fenomenalan dizajn, ne znam što im bi.

To Gfest: pogledaj si http://www.cyberscooter.it/modelli/aprilia/redazione/sportcity300c_1.htm

ili odi na stranicu http://www.serviceaprilia.com/public/lum/index.asp - tamo imaju nešto dimenzija, ako pomogne, inače se bojim da ćeš morati do salona.

Inače, mene bi više brinula traljava izrada od struganja, možda je bio neko oteži za volanom.  :)

E hvala! Ovo su korisni linkovi.
Da budem iskren ni meni ovaj One izgledom nije nije legao, a mislim da se ni Cube neće prodavati u ovoj zlaćanoj boji :wink:

Evidentirano

gfest

• *
« Odgovori #5 : 29. Lipanj 2008, 08:35:16 »

:misli:

Sto bi se odrekli sad su dva modela, prvi je skroz drukcijeg dizajna i zove se One, a drugi je ostao izgledom skoro ko stari sportcity i zove se Cube...

Uz jednu bitnu razliku: One je 50-ica. Ne znam znači li to da prestaju s proizvodnjom SR 50.
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
  • Vozi: Nacionalna klasa Z 750S (Socijal)
« Odgovori #6 : 29. Lipanj 2008, 10:51:21 »

Uz jednu bitnu razliku: One je 50-ica. Ne znam znači li to da prestaju s proizvodnjom SR 50.

Daj citaj tekst...

"Agregati koji se ugrađuju u model One su četverotaktni sa dva ventila i bregastim vratilom u glavi motora"

"Verzija od 50 ccm je ipak namjenjena onima koji će skuter koristiti u strogom centru"
Evidentirano
Proširite horizonte - pušite dinamit.

Color television! Bah, I won’t believe it until I see it in black and white.

bcemelji

• *
  • Vozi: Aprilia Sportcity 250i.e.
« Odgovori #7 : 05. Kolovoz 2008, 16:56:31 »

Bok ljudi,

evo ja vozim Sportcity 250 i mogu rec da nisam ni malo razocaran.Kupio sam ga prije godinu dana i do sada sam presao 5000 km bez problema.
Skuter ide ko lud,imao san prilike ga usporedit sa derbi gp1 250 koji nema i.e. i mogu rec da je sportcity bolji,uz to manje trosi.ja sam s njim isao vec cetiri puta na relaciji Zagreb-Pag i motor je super za dulju voznju.Mislim da je idealn za vozace visine 180-190 cm.Sad sam bas gledao ovaj novi i nije ni priblizno ko stari sportcity,a sto se tice 300 ccm,nije to neka velika razlika u snazi,cisto da sa strane pise 300.Ja kad bi kupovao novi,definitivno bi otisao u derbi i kupio derbi rempla(sportcity).Super su ga sredili,ljepse boje.Jos bi samo htio reci da je najveci minus sportcity-a manjkava zastita od vjetra.Bilo bi dobro,odmah pri kupnji da mu se polozaj amortizera stavi na najtvrde,e onda je spreman za voznju.
Sto se tice ovih novih,slazem se sa svima vama i nisu bas najljepsi...
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #8 : 05. Kolovoz 2008, 17:27:29 »

neznam dali ima kakve razlike u obliku između 200/250 verzija jer za 200 imam givi veliku šajbu za grad stvorena da štiti vozača od prevelikog vjetra.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

devilldey

• **
  • Vozi: Apriliju
« Odgovori #9 : 05. Kolovoz 2008, 19:17:44 »

Jesi normalan?? Pa Srka im je najprodavaniji model skutera
Evidentirano

gorank

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #10 : 05. Kolovoz 2008, 22:59:29 »

Mozda struze centralni nogar, ne podnice.
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #11 : 05. Kolovoz 2008, 23:23:07 »

rekli su da i podnice - to je i mene začudilo (ja nisam nikad ni s nogarom na svom zakačio pod...)

rednyaW

• god admin wannabe
  • Vozi: KTM SuperDuke, Derbi GP1 172, Aprilia SR 172
« Odgovori #12 : 06. Kolovoz 2008, 01:25:32 »

Link na članak:

Trenutno sam vlasnik SR 150 sportera.

srka 150 je pure mega sport tuning skuter... totalno različit i nema nikakve veze sa sportcityem osim proizviđaća...

uglavnooooom...

prodaješ?
Evidentirano
SPONSORS:<br />www.ktm.com<br

rednyaW

• god admin wannabe
« Odgovori #13 : 06. Kolovoz 2008, 01:27:18 »

ko da kazes da ce aprilia prestati radili Mille jer su sada napravili shivera....  svašta...
Evidentirano

MARKY7

• *
  • Vozi: Aprilia Pegaso Strada
« Odgovori #14 : 06. Kolovoz 2008, 20:16:46 »

Ja imam Sportcity-a 250 i znam zastrugat podnicom po asfaltu, ali za to se treba nagnut fest
Evidentirano

gfest

• *
« Odgovori #15 : 06. Kolovoz 2008, 21:30:32 »

srka 150 je pure mega sport tuning skuter... totalno različit i nema nikakve veze sa sportcityem osim proizviđaća...

uglavnooooom...

prodaješ?

Nazalost vec prodan, za 5.000,00 kn. Uzeo sportcity 300.
Evidentirano

danijelzg

• *
  • Vozi: Carnaby 200
« Odgovori #16 : 06. Kolovoz 2008, 21:38:30 »

gfest,kako si zadovoljan s cube 300? moze malo dojmova? vrijedi li te novce?
ja s cube 300 planiram zamjeniti carnaby u proljece negdje.
Evidentirano

gfest

• *
« Odgovori #17 : 06. Kolovoz 2008, 21:55:38 »

Pa cuj, kako mi je to drugi skuter u zivotu mogu ti ga usporediti jedino sa SR150.

Sportcity je puno udobniji, sigurno ce biti brzi u konacnoj brzini (jos ne znam jer ga tek razradjujem pa vozim ko penzioner), ali mi se SR-ka cinila startnija (ipak je imala 2-taktni motor).

Dosad sam po casopisima citao kako neki motori/skuteri "sami padaju u zavoj" pa ono citam o cemu sad ovi.., e to sam sa sportcityjem prvi put i osjetio, dok sam SR-ku trebao vuci prema dole... Sad kad sam se navikao mogu reci da je odlican u zavojima, cini mi se puno brzi od SR-ke, mozda je caka u vecim tockovima.

A fali mi zvuk! Na sportcityju pri nekih 100 km/h (brze ne zelim jos) cujem samo fijuk vjetra, ma uzas.

Ne znam, za nekih dva tjedna cu ti ovdje napisati kako sportcity stvarno ide, kad odradim servis na 1000 km.
Evidentirano

gfest

• *
« Odgovori #18 : 06. Kolovoz 2008, 21:58:04 »

Ja imam Sportcity-a 250 i znam zastrugat podnicom po asfaltu, ali za to se treba nagnut fest

Daj video! :D
Evidentirano

rednyaW

• god admin wannabe
« Odgovori #19 : 06. Kolovoz 2008, 22:01:20 »

Nazalost vec prodan, za 5.000,00 kn. Uzeo sportcity 300.

bokte.. dao bi ti 10 bez razmisljanja ak je u komadu i regan
Evidentirano

gfest

• *
« Odgovori #20 : 06. Kolovoz 2008, 22:08:56 »

Ma nije bio registriran, presao 23 tkm, auspuh malo u raspadu, trebalo je uloziti u njega (mozda gume - mada su meni bile OK, disk plocice i diskovi, ulja, djidje-midje.. rekoh daj 5 i gubi se  :wink:)
Evidentirano

gfest

• *
« Odgovori #21 : 06. Kolovoz 2008, 22:10:55 »

Waynder, kakva je to SR-ka u potpisu, 172 ccm?
Evidentirano

danijelzg

• *
  • Vozi: Carnaby 200
« Odgovori #22 : 08. Kolovoz 2008, 09:45:40 »

Ne znam, za nekih dva tjedna cu ti ovdje napisati kako sportcity stvarno ide, kad odradim servis na 1000 km.

Hvala na odgovoru,javi se kasnije jer ovo citirano me posebno zanima  :D
Evidentirano

LemmyZD

• **
  • Vozi: Aprilia sportcity cube 300
« Odgovori #23 : 28. Studeni 2008, 18:40:37 »

Vidim da nije neka aktivna tema al eto bacit ću svoj komentar...
Kupia sam sportcity 300 prije recimo po miseca...Odma prvi dan sam s njim priša 500 km (Trogir - Rijeka). Skuter ima odličan šut. Do sada nisam naišao na neki skuter koji mi može parirat na semaforu (pali su nexus 250, beverly 250, runner 180 2t...). Inače što se tiče krajnje brzine dođe do 130 bez greške, za dalje od toga treba naravno glavu doli i malo duža ravnica, ali mislim da svako s njim može potegnut 140. Moj je doša do 150 (nizbrdica na autoputu). Što se udobnosti tiče prva liga, možeš s njim do grčke bez stajanja...:D E sad to što govore za podnicu, ja nisam uspia zastrugat, a virujte mi naginja sam se...Ima u Rijeci jedan novi kružni tok di stvarno nema straha nagnut se i uletit, al od struganja ništa... Drži cestu odlično, a u zavoje upada odlično... E sad kad sam ga nahvalia mogu reći što me smeta. Ima dvi stvari. Prva: mista ispod sica je stvarno PREmalo. Jedva stane kaciga s vizirom. Tako da se praktički bez kufera ne može (ili to ili nosat kacigu sa sobom). Druga stvar su kočnice. i to točno ono što su napisali u recenziji ovog motora. Imaš osjećaj kao da mogu više. Inače kad kočiš sa zadnjom 25% snage ide na prednju...ali po mom mišljenju malo previše snage triba uporijebit za kočenje.
Još samo da spomenem da sam ima priliku usporedit ga sa 250 i.e. (ima mi ga frend pa smo se naganjali ;)) koji ima 1 kW više, ali na startu i konačnoj je mrvicu slabiji.

apriliatg

• **
  • Vozi: A P R I L I A
« Odgovori #24 : 28. Studeni 2008, 18:53:14 »

Vidim da nije neka aktivna tema al eto bacit ću svoj komentar...
Kupia sam sportcity 300 prije recimo po miseca...Odma prvi dan sam s njim priša 500 km (Trogir - Rijeka). Skuter ima odličan šut. Do sada nisam naišao na neki skuter koji mi može parirat na semaforu (pali su nexus 250, beverly 250, runner 180 2t...). Inače što se tiče krajnje brzine dođe do 130 bez greške, za dalje od toga treba naravno glavu doli i malo duža ravnica, ali mislim da svako s njim može potegnut 140. Moj je doša do 150 (nizbrdica na autoputu). Što se udobnosti tiče prva liga, možeš s njim do grčke bez stajanja...:D E sad to što govore za podnicu, ja nisam uspia zastrugat, a virujte mi naginja sam se...Ima u Rijeci jedan novi kružni tok di stvarno nema straha nagnut se i uletit, al od struganja ništa... Drži cestu odlično, a u zavoje upada odlično... E sad kad sam ga nahvalia mogu reći što me smeta. Ima dvi stvari. Prva: mista ispod sica je stvarno PREmalo. Jedva stane kaciga s vizirom. Tako da se praktički bez kufera ne može (ili to ili nosat kacigu sa sobom). Druga stvar su kočnice. i to točno ono što su napisali u recenziji ovog motora. Imaš osjećaj kao da mogu više. Inače kad kočiš sa zadnjom 25% snage ide na prednju...ali po mom mišljenju malo previše snage triba uporijebit za kočenje.
Još samo da spomenem da sam ima priliku usporedit ga sa 250 i.e. (ima mi ga frend pa smo se naganjali ;)) koji ima 1 kW više, ali na startu i konačnoj je mrvicu slabiji.

najbitnije je da te sluša sportcity 300, a i mora kada je taj iz Trogira!

Evidentirano
 Str: [1] 2 3 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.172 sekundi uz 17 upita.