Kupio sam Beva 500 Cruisera - 493 cm3 ali nigdje ne mogu procitati nikakav test o njemu niti kakva iskustva da mogu znati sto me ceka, pa neka ova tema bude poziv svim vlasnicima gore navedenog ili onima koji misle da mogu pomoci, za razmjenu iskustava, zalopojke ili pohvale istog.
Evo ti test iz prve ruke ( iako si vec kupio pa ti vise ne trebaju testovi ): Imam isti 3 mjeseca, nesto manje od 5000km, skuter je idealan za ono za sto sam ga namijenio. Nije prevelik za gradsku guzvu, moze se s njim skoro kao i sa kinezom 50ccm. Na otvorenoj cesti je udoban, odlicna ubrzanja, nema problema na usponima, cak i sa 2 osobe, pretjecanja su isto tako bez zamora. Ako preferiras autoceste (ja osobno ne, niti sa autom) i tu je na svom terenu, isao sam 150kmh (po satu, nije mi bio montiran GPS) i to jos nije bio maximum, nesto preko 6k okretaja. O dizajnu necu pisati, to je stvar ukusa i osobnog izbora. Sto se tice motora, ne bih se slozio sa Denisom da je za grad prejak, bar za Zagreb, ipak se ovdje na svim vecim prometnicama prilicno brzo vozi. Sto se tice potrosnje ulja, zanemariva, ali to je vjerojatno rezultat toga da se motor vrti daleko ispod maksimalnih okretaja. Potrosnja goriva (kod mene) ghrad 4,1-4,3; voznja na otvorenom 3,6 l/100 (u odnosu na moj bivsi bike zanemariva).
Ne znam sto jos napisati, i ovo je previse za moj mali mozak, pa ako zelis detaljniju razmjenu iskustava posalji me u pm, ili predlozi neko mjesto za kavu javno (naravno da su dobrodosli i vlasnici drugih skutera), pa cemo detaljnije prepricati iskustva.