Hmmm,kako započeti?Ma već je počelo temom Sve je ...

Tako je i bilo.Tu večer je sve bilo spremno.Samo je trebalo krenuti drugo jutro.I krenuli smo!
Makina je spremna,a i i mi ... također.

Početna kilometraža!

Prvi je dan bio plan doći do ib-a u Frankfurt-1000km.Tamo nam je osiguran smještaj u njegovoj gajbi.A i napravili smo , usput, posljednje pripreme na motoru!Izmjena zadnjih disc pločica.Zapričali se do kasnih sati,što je rezultiralo sutrašnjim kasnijim polaskom.
Na De autobahnovima STAU je nizbježan...

Posljednji zahvati na motoru...

Cilj je sa vrha Danske pomaknut na sjever Njemačke.Schleswig.600km taj dan.Gradić je star,priobalni i miran.Obišli staru jezgru i klonuli u Hotelu!
Gradska jezgra...

Danas je cilj kupiti karte za trajekt iz Hirtshalsa (Danska) do Kristiansanda(Norveška).Pokušaj rezervacije kod ib-a ,putem interneta,nije uspio.Stoga smo se nadali slobodnom mjestu za motor ,uživo.Međutim karata za jutarnji ferry nije bilo danima koji slijede.Pada odluka da idemo istu večer i da smo u Norveškoj u ponoć!Karte su nam v žepu.
Luka ko luka...

Plaža ko plaža...gradska...

Pih,imaju i svjetionik...

A i brodoprijevoznik dela u kiosku...

Tri je popodne.Idemo na izlet u 70 km udaljeni najsjeverniji rt Danske.Skagen.A tamo...
Uvijek je dobro skrenuti malo s ceste...

Može se lakše uhvatiti kakva dobra kompozicija...

Vikendice uz put...sigurno sirotinjske...

Na samom rtu Nijemci imali dosta posla za WW2...

A danas lijenčine po pijesku vozi vlakić...

Nakon što nam se na obzoru ukazao ferry bilo nam je vrijeme poći na ukrcaj...

Organizirano iskrcavanje na zapadni način rezultiralo je vrlo kratkim čekanjem u luci.
Posebno kamperi,pa posebno kamioni,pa osobni automobili i motori sami za sebe...reda mora biti...

Isto tako i kod iskrcaja.Dvije rampe,jedna za teretna i motore,a druga za osobna vozila...Istovremeno se iskrcavaju obje skupine neovisno jedna o drugoj i odlaze u različitim smjerovima koji se kasnije spajaju u isti,ali nema gužve.Istovremeno se na rampi 3 iskrcavaju pješaci,a dizalica iskrcava robu u kontejnerima.Rezultat je najbrže i najmirnije iskrcavanje koje sam ikada vidio...

Ponoć u utrobi trajekta...umoran ko pes...

U ponoć se iskrcavamo u luci u Kristiansandu i uz pomoć Zuma nastojimo pronaći bilo kakav smještaj i oko jedan po ponoći ga i nalazimo.Kiša slini,mrak,lijevo cesta,ispred mene most,pa tunel,pa voda lijevo...Šokiran sam.Sve mi izgleda nestvarno.I cijena noćenja u bungalowu je nestvarna.Do jutra!

Rušimo se mrtvi i iscrpljeni u krevete i s nestrpljenjem iščekujemo jutro!

Nastaviti će se...