Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: yamaha fazer fz6 S2 vruce sjedalo  (Posjeta: 3059 )

little bastard

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: fz6n
Odg: yamaha fazer fz6 S2 vruce sjedalo
« Odgovori #25 : 24. Prosinac 2008, 09:40:29 »

I fizikalno je za predpostaviti da se otvoreni auspuh manje zagrijava jer poništava manju količinu akustične energije, dok se kod zatvorenog ona pretvara u toplinu.

otvoreni se auspuh manje zagrijava budući da je zbog odsutstva pregrada ,koje ima serijski ispuh, manja dodirna površina izmedju ispušnih plinova i stijenki auspuha pa u skladu s tim ispušni plinovi predaju manju količinu toplinske energije stijenkama ispuha (i izlaze topliji)...
druga razlika proizlazi iz činjenice da su zamjenski (protočni iliti otvoreni) topovi redovito izradjeni od materijala drugačijih toplinskih karakteristika...
također kod otvorenih topova postoji sloj izolacijskog materijala (na bazi staklene ili kamene vune) izmedju ispušnih plinova i vanjskog plasta ispuha, dok kod serijskih ispuha s pregradama (kao kod fazera) to nije slucaj...
postoji i nesto sto se zove toplinski proracun auspuha na temelju kojeg se izmedju ostalog određuje debljina stijenke (lima) a uključuje i vrijednost isijavanja topline itd...

za akustičnu energiju i njenu pretvorbu u toplinu jos nisam cuo, pa ak nije problem da to malo pojasnis... :misli:
Evidentirano
"Nesreća je što ti nemaš kapaciteta shvatit što ja napišem pa ću probat jednostavnije."

OldBoy

• Vozi: yamaha FZR1000
« Odgovori #26 : 24. Prosinac 2008, 12:02:08 »

za akustičnu energiju i njenu pretvorbu u toplinu jos nisam cuo, pa ak nije problem da to malo pojasnis... :misli:
[/quote]

Zakon očuvanja energije. Ako na izlazu iz jednog sistema ima i "energije buke", a na izlazu iz drugog sistema te energije ima manje, za predpostaviti je da se nedostajući dio disipirao unutar tog drugog sistema.

Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

little bastard

• **
« Odgovori #27 : 24. Prosinac 2008, 12:27:37 »

ti to ozbiljno?...
 :jesus:
Evidentirano
"Nesreća je što ti nemaš kapaciteta shvatit što ja napišem pa ću probat jednostavnije."

Fazan

• *
  • Vozi: FZ6-SHG FAZER , LJ50QT-4 SHARPY 50
« Odgovori #28 : 24. Prosinac 2008, 12:35:23 »

Ajmo razgovarati praktično, znači kod mene su fulali u tom proračunu debljine lima, motor je kupljen prije 3 mjeseca, nemogu reči da mi sada grijanje škodi, dapače imam grijani ugodni sic (zima),ali ljeti nije nimalo ugodno, ajmo na stvar, znači najbolje da ispod sica stavim neki toplinski izolator ili da kupim kvalitetniji deblji sic, ima li još ko kakvih ideja,
odgovori tipa "kupi si drugi motor" su na nivou predškolskog uzrasta, i molim dječicu da ne postaju ovdje bez odobrenja roditelja!
Evidentirano
Postoje ljudi koji ostaju praznih šaka čak i kada se uhvate za glavu!<br /><br />Neki ljudi čak ni u svom životu ne igraju glavnu ulogu.

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #29 : 24. Prosinac 2008, 12:39:58 »

Ta djecica su na ovom motoru napravila 20000 km u 16 mjeseci i to 90% sa suvozacicom a vozile su se i ture u komadu od cca 1000 km pa nisam primjetio da je to tako strasno i nepodnosljivo mislim da je veci problem u preosjetljivoj guzici  :jesus:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

Fazan

• *
  • Vozi: FZ6-SHG FAZER , LJ50QT-4 SHARPY 50
« Odgovori #30 : 24. Prosinac 2008, 12:51:42 »

Ta djecica su na ovom motoru napravila 20000 km u 16 mjeseci i to 90% sa suvozacicom a vozile su se i ture u komadu od cca 1000 km pa nisam primjetio da je to tako strasno i nepodnosljivo mislim da je veci problem u preosjetljivoj guzici  :jesus:

Ukoliko nemaš taj problem, zašto se uopće javljaš, zar nisi možda pomislio da je stvarno moguće da pretjerano grije,
konkretan prijedlog za grijanje sjedala  nemaš, a u guzice se, vidim, dobro razumiješ!
Evidentirano
Postoje ljudi koji ostaju praznih šaka čak i kada se uhvate za glavu!<br /><br />Neki ljudi čak ni u svom životu ne igraju glavnu ulogu.

vickodu

« Odgovori #31 : 24. Prosinac 2008, 12:59:35 »

Ukoliko nemaš taj problem, zašto se uopće javljaš, zar nisi možda pomislio da je stvarno moguće da pretjerano grije,
konkretan prijedlog za grijanje sjedala  nemaš, a u guzice se, vidim, dobro razumiješ!

Jesam pomislio sam i imate rjesenje lijepo vam je napisano promjenite auspuh a da se to toliko grije topila bi se plastika ispod sica .A u guzice se i te kako razumijem slusam svakodnevno u servisu njihove gluposti i njihova "genijalna "rjesenja jer oni su ipak pametniji od ljudi koji su konstruirali taj motor i koji je godinama u vrhu prodaje  :2up:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

grgaSH

• Vozi: vril
« Odgovori #32 : 24. Prosinac 2008, 13:21:12 »

evo mogu ja budući da sam odslušao i uspješno savaldao akustiku prije par semestara, neda mi se detaljizirat pa ću se citirat iz jedne prastare teme..

..bio bi bučniji ako izvadiš vunu, jer je vuna porozni zvučni apsorber koji apsorbira dio zvuka, a dio izađe iz auspuha i to čuješ (kad zvučni val udara u vunu on se apsorbira trenjem o granule/ molekule vune i pretvara se u toplinu.. uuups ovo je već akustika :mrgreen:)  ..ljudi znaju svašta stavljat ujmesto vune- od onih metalnih "spužvi" za prat suđe(ak ti je unutarnji dio perforirani lim) ali tu je koeficijent apsorpcije doslovno nula..pa čak do tankog sloja Al špene ako pri izradi topa umjesto perforiranog lima staviš puni lim-bez rupica(čini mi se da bi takav bio po tvom guštu :mrgreen:) opet zavisi kakav motor voziš i kakav on zvuk proizodi ..uglavnom ak ćeš vadit vunu i ostavit taj dio prazan probaj na neki način zatvorit dio perforacija-i to onaj dio do kojeg dim prije dolazi..

ako ti je izlaz iz topa kolkotolko ravan, može se istokarit tanka cijev i ugurat se odiza (u top :mrgreen:) da prekrije perforacije-ali narušit ćeš proračunati protok i još će skvičat ko neka mačkica -neće bit duboki zvuk :LOL:

..naravno taj dio od pretvorbe energije iz zv. vala u toplinu je mizaran i otvoreni top se manje zagrijava, kako si i sam gore napiso, zbog toga što je manja dodirna površina između plina/dima i metala u topu.

..općenito vidim da se dosta brka to otvoreni, zatvoreni top i pregrade te način gušenja buke..  u osnovi kod ''otvorenog'' prigušivaća iliti topa način atenuacije buke je ništa drugo nego apsorpcija buke nekakvim poroznim materijalom (poroznim apsorberom, najčešče vunom jer je ona jako dobra u tome) i to je jedini slučaj kod kojeg je direktni prolaz plinovima skroz otvoren.

kod ''zatvorenog'' topa atenuacija buke se može postić restrikcijom i refleksijom zvučnog vala. bez ikakve vune ili nekog drugog poroznog apsorbera.  restrikcija je najlošiji način jer najviše usporava dim/plin, a postiže se raznoraznim savijanjima cijevi, pregradama u samoj cijevi i sl. 
..način atenuacije refleksijom često je viđen, a koristi rezonatorski apsorber - princip u akustici poznat kao Helmholtzov rezonator. ovo je nešto problematičniji način izrade (ali i jeftiniji po materijalu)  potrebno je poznavati karakteristike zvučnog vala, odnosno njegovu frekvenciju i amplitudu..ovisno o tome koje se frekvencije žele prigušiti (imajući u vidu da je niske jako teško gušiti) dimenzioniraju se prigušivači odnosno podkomore sa cijevima tako da se dolazni zv. val nakon refleksije po amplitudi oduzne od idućeg nadolazećeg zv. vala i na taj nači dolazi do atenuacije. isti se princip koristi kod bas refleks zvučnih kutija samo se ovdje zbrajaju amplidude dok se kod prigušivača oduzimaju. u nekim  crkvama mogu se vidjet rupe u zidu, rupa a iza nje poveći volumen koji se ne vidi (kao staklenka od orangine :mrgreen:) -ista stvar, helmholtzov rezonator koji upija neželjene frekvencije. postoji i gušenje refleksijom u kombinaciji sa vunom i hrpa ostalih hibrida.. 
« Zadnja izmjena: 24. Prosinac 2008, 14:51:39 grgaSH »
Evidentirano

little bastard

• **
« Odgovori #33 : 24. Prosinac 2008, 16:56:34 »

znao sam da ces ipak detaljizirat...
vjerujem da je hrle konačno zadovoljan odgovorom... :LOL:
Evidentirano

OldBoy

• Vozi: yamaha FZR1000
« Odgovori #34 : 24. Prosinac 2008, 17:47:47 »

Bravo majstore Grga! Jeben odgovor. Ništa za dodati, ništa za oduzeti.
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

little bastard

• **
« Odgovori #35 : 24. Prosinac 2008, 17:50:26 »

a koje je bilo pitanje.... :misli:
Evidentirano

zx-6r

• **
  • Vozi: FazeR
« Odgovori #36 : 27. Prosinac 2008, 13:01:33 »

Ajmo razgovarati praktično, znači kod mene su fulali u tom proračunu debljine lima, motor je kupljen prije 3 mjeseca, nemogu reči da mi sada grijanje škodi, dapače imam grijani ugodni sic (zima),ali ljeti nije nimalo ugodno, ajmo na stvar, znači najbolje da ispod sica stavim neki toplinski izolator ili da kupim kvalitetniji deblji sic, ima li još ko kakvih ideja,
odgovori tipa "kupi si drugi motor" su na nivou predškolskog uzrasta, i molim dječicu da ne postaju ovdje bez odobrenja roditelja!
a jel baš grije sic ili pokraj njega (tj. s lijeve i desne strane kod suvozačkog sjedala) ?    :misli:

nije mi jasno kako bi mogao grijat vozačev sic , pogotovo u ove hladne dane.  :shock:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #37 : 27. Prosinac 2008, 17:49:11 »

a jel baš grije sic ili pokraj njega (tj. s lijeve i desne strane kod suvozačkog sjedala) ?    :misli:

nije mi jasno kako bi mogao grijat vozačev sic , pogotovo u ove hladne dane.  :shock:

Nije nikome jasno  :misli: Mozda su falili kad su proizvodili njegov pa su lonac napravili od pretankoga lima nisu nasli u skladistu deblji   :jesus:  :LOL: :LOL: .Kad promjeni jos poneki motor mozda shvati da svaki nede grije i da je to normalna pojava kod motora  8)
Evidentirano

smarty

• Vozi: FZ6 S2 N '07
« Odgovori #38 : 27. Prosinac 2008, 21:03:29 »

Joj, da bi me bar sutra na điru moj grijao, bio bih baš hepi.  :mrgreen:
Evidentirano
www.young-4ever.org
Ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje"  N.T

DAINESE

• **
  • Vozi: yamahu fz-6
« Odgovori #39 : 28. Ožujak 2010, 21:16:05 »

Osobno mislim da je najbolje rjesenje zamjena orginal lonca nekim zamjenskim topovima! Kod mene fz6 06,god vozio godinu dana sa orginalom, i fakat grije suvozaca, podotovo nakon malo ostrije voznje Istarskim ipsilonom. Sad vec dvije godine gore Leo Vince, sa db kilerima, buka podnosljiva a i grijanje suvozaca osjetno se smanjilo( ne prigovara vise kad si dam malo oduska), cijena oko 4200 kunica hrvatskih ALI nazalost i Leo Vince, cak i bez db kilera nakon 10-ak minuta iznad 190 dobrano potkuri suvozaca, taj test namjerno napravljen, bas zbog toga da se vidi oce li grijat.....
           ps.nakon testa ko da me pretukli, izubijalo me puhanje, tak da to ne preporucam i jos jedna sitnica, kaciga je Schubert S1, npr. AGV i db kileri je puno glasnija verijanta nego sa Schuberticom, moje osobno misljenje je da nema bas previse mjesta oko original topa za neku izolaciju, a i samo ce se produzit vrijeme, mislim mozda se nece zagrijat nakon pola sata, ali nakon sat vremena sigurno oce, takodjer mislim da bi izolacijom dodatno zagusio prosror oko topa pa nebi bilo uopce odvodnje topline tokom voznje...i da ima i jeftinijih varijanti od Leo Vinca....
Evidentirano
Kad nemaš o čemu pričat, imaš o čemu šutit!
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.12 sekundi uz 17 upita.