Pristalica sam onoga da se ne petljam u tudji posao koji ne znam, pa poslije dolazim k njima kada nesto zakenjam, jer niti ja ne bih volio tako da meni netko dodje tko se pravio da zna bolje pa onda dodje da mu ja popravljam. Vrlo bih rado naucio sam sve raditi na skuteru, ali kada god sam dosao u servis sterali su me van. Kazu zabranjeno !
A plus svega dok je skuter pod garancijom ne pada mi na pamet traziti druga rjesenja osim ovlastenih servisa.
Razmisljao sam da se prijavim da volontiram u jednom servisu i naucim raditi, ali onda opet iskrsava problem alata ....
Tako da cu se potruditi da naucim makar ono osnovno za sto ne treba specijalni alat, a to je da promijenim ulje i filter makar, ali kada istekne garancija.
Temu sam pokrenuo ne da bi raspravljali tko i sto zna sam raditi i sarafiti po skuteru, nego da se iznesu dobra ili losa iskustva sa ovim servisima koji postoje. Prvi skuter sam servisirao u Moto Mondo ali sam onda dozivio da mi za redovan servis tamo stoji dva dana umjesto da bude gotov isti dan. Rekose da dodjem ujutro u 9 i ja dodjem tocno u 9. Pitam hoce li biti gotovo isti dan, kazu da hoce i onda dodji drugi dan

Presao sam potom u Globalov servis Stara Pesca i tamo su makar bili fer i primili me i otpustili na vrijeme, cak mi izasli u susret da me uzmu preko reda za kontolni servis, ali oni su toliko zatrpani da se sada treba cekati duugo.
Osim toga cini mi se da su malo skuplji. Kod Moto 01 sam se raspitivao danas ali su takodjer prebukirani, tek 29.07. bi dosao na red, a kod Horvata mi covjek otvoreno i posteno kaze da je u guzvi i da mi nemre obecati nista.
Eto tako dodjoh do Karlovca gdje sam svojedobno bio gledati Beverly koji sam mislio kupiti i tada sam s covjekom na servisu malo popricao i shvatio da su jeftiniji nego u Zg a da nemaju takav pritisak. Nazvao sam covjeka koji mi je vrlo susretljivo rekao da mogu doci sutra

Eto tako idem sutra pa cemo vidjeti. Ovdje cu raportirati koliko me kostalo i sve ostalo.
Kako servisiram Beva svaki mjesec jer se vozim jako puno zelio sam se zadrzati u jednom servisu ne bi li dobio nekakav specijalni status, jer mislim da ipak treba imati razlike u pristupu prema stalnim musterijama pogotovo ovakvima kao ja koji ostavljaju godisnje i po 1000 eura za servise, i onima koji naprave servis jednom u dvije godine jer se voze par stotina km godisnje.