Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Anketa

Koji ovlasteni servis u Zagrebu koristite ?

Moto Mondo
- 6 (20%)
Moto 01
- 6 (20%)
Global - Stara Pescenica
- 7 (23.3%)
Moto Market Horvat
- 6 (20%)
neki drugi
- 5 (16.7%)

Ukupno Glasova: 30

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: O Piaggio ovlastenim servisima u Zagrebu  (Posjeta: 3860 )

moviemaker

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Beverly 400
O Piaggio ovlastenim servisima u Zagrebu
« : 17. Srpanj 2008, 09:49:20 »

Stovani vozaci Piaggio skutera, ovim putem bi htio pokrenuti raspravu o servisima i na neki nacin pokusati motivirati servisere na bolju uslugu. Kako znam za samo 4 ovlastena servisa u Zagrebu, ocito da si i nisu tako velika konkurencija i ne brinu bas previse oko posla jer su svi redom ovih dana pretrpani poslom. Kako vozim jednako i ljeti i zimi servis posjecujem skoro svaki mjesec - dva i mislim da bi onaj servis kod kojeg dolazim trebao to znati cijeniti jer nije mala lova koju im ostavim godisnje.
Ali cini mi se da nikome to nije bas od velike vaznosti. Tako da se dogadja da kako stalno putujem riskiram da prevalim kilometrazu na kojoj bi pod garancijom trebao biti obavljen servis, a to je problem. Volio bih da ovdje razmjenjujemo iskustva sa servisa. Zanimaju me osobna iskustva, cijene, kvaliteta usluge i sve ostale dobre ili lose stvari vezane za pojedini servis.
Pa hajdemo pokusati napraviti neku top listu pomocu ove ankete, a mozda to pomogne i da oni vise vode racuna o kvaliteti svojih usluga. Danas sam zbog pretrpanosti svih servisa u Zagrebu odlucio pokusati u Karlovcu jer mi se cini da su tamo i manje cijene nego u Zagrebu, a zvuce mi ljubazno.

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
Odg: O Piaggio ovlastenim servisima u Zagrebu
« Odgovori #1 : 17. Srpanj 2008, 10:04:19 »

Stovani vozaci Piaggio skutera, ovim putem bi htio pokrenuti raspravu o servisima i na neki nacin pokusati motivirati servisere na bolju uslugu. Kako znam za samo 4 ovlastena servisa u Zagrebu, ocito da si i nisu tako velika konkurencija i ne brinu bas previse oko posla jer su svi redom ovih dana pretrpani poslom. Kako vozim jednako i ljeti i zimi servis posjecujem skoro svaki mjesec - dva i mislim da bi onaj servis kod kojeg dolazim trebao to znati cijeniti jer nije mala lova koju im ostavim godisnje.
Ali cini mi se da nikome to nije bas od velike vaznosti. Tako da se dogadja da kako stalno putujem riskiram da prevalim kilometrazu na kojoj bi pod garancijom trebao biti obavljen servis, a to je problem. Volio bih da ovdje razmjenjujemo iskustva sa servisa. Zanimaju me osobna iskustva, cijene, kvaliteta usluge i sve ostale dobre ili lose stvari vezane za pojedini servis.
Pa hajdemo pokusati napraviti neku top listu pomocu ove ankete, a mozda to pomogne i da oni vise vode racuna o kvaliteti svojih usluga. Danas sam zbog pretrpanosti svih servisa u Zagrebu odlucio pokusati u Karlovcu jer mi se cini da su tamo i manje cijene nego u Zagrebu, a zvuce mi ljubazno.
:palacgore:
Koliko bi ih po tebi trebalo bit? 20?
Evidentirano
D.F.F.D.

Tuono 06

• Dee Jay u godinama
  • Vozi: Tuono, MiTo, GTV, SR
« Odgovori #2 : 17. Srpanj 2008, 10:15:18 »

:palacgore:
Koliko bi ih po tebi trebalo bit? 20?

...pa kolko prodaju, barem 20... :wink:
Evidentirano
KN Automagazin, Kapital Network i na www.kapital.tv

"What does it profit a man if he gain the whole word and suffer the loss of his own soul?" (Matthew 16:26)

MUDROST GODINE: "...bi htel imat RS ili GTI umjesto Fiat Punta sa značkom Alfe?"

Mr J

• **
  • Vozi: Sve sto se jako cuje i brzo ide
« Odgovori #3 : 17. Srpanj 2008, 10:37:34 »

nemam ugodnih iskustava ni sa jednima...  :palacdolje:

Pogotovo kada su mi u Vukovarskoj probali uvaliti remen od VXR-a pod remen od SP-a  :LOL: :LOL: :LOL:

ili kada su prijatelju napravili servis na SP-u te nisu prikljucili crijevo od ulja na karburator pa je njihovom greskom nastao kvar od 3500 kn sto naravno nisu priznali... (Pescenica)

ima toga jos...
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

damir_zgb

« Odgovori #4 : 17. Srpanj 2008, 10:54:28 »

Ja svoj servisiram u Moto Horvat na Crnomercu,bio sam tamo par puta i za sada sam zadovoljan.
Kada mi se zastopao,bilo mi smeca nije htio upalit,on mi je to ocistio i uvazio kao pod garancije,samo mi je naplatio 2 litre benzina i svijecicu.
za sad sve 5 :palacgore:
Evidentirano
Znas da Zagreb ima ludi ugled mrze te di god dodes ako velis da si purger
al' mislim da samo briju na ljubomoru digni ruke ako volis metropolu

MXC

• *
  • Vozi: Bev 500 Cruiser
« Odgovori #5 : 17. Srpanj 2008, 11:30:57 »

Da li je bio tko u Sloveniji ? . . . oK niti ja ih ne "ljubim", ali jos manje mi se svidja kada mi u Zg ne naprave nista ili mozda jos i pogorsaju nesto  :palacdolje:
Evidentirano
Ako ti netko kaže da je patološki lažac, govori li istinu ili laže?

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #6 : 17. Srpanj 2008, 12:00:04 »

sam svoj servis=najbolji servis.
Ja kad sam kupovo skuter dogovorio sam sa gazdom da cu kod njega kupovat ulje i filtere a sam da mijenjam. On mi j e uredno ovjeravo knjizicu radi garancije koju falabogu nisam ni iskoristio.  13000Km i dvije godina poslije garancija istekla pa sad mogu svakako radit sam kao sto sam i naviko :wink:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

tomo

• *
  • Vozi: pegaso
« Odgovori #7 : 17. Srpanj 2008, 12:55:19 »

servisiro sam na peščenici i nisam baš zadovoljan s njima :palacdolje:!otišo sam u moto 01 i s njima sam jako zadovoljan! :palacgore:
Evidentirano

hacuhacu

• *
« Odgovori #8 : 17. Srpanj 2008, 14:42:24 »

Moto 01 - nula bodova. Bar na starim lokacijama. Onaj dečko koji je radio u servisu činio mi se ok uzevši u obzir u kakvoj je šupi radio, sam zaprimao, šarafio itd. Onda mu se dogodi šlamperaj da ja donesem svoje ulje i naglasim to, a on mi opet stavi njihovo ulje. Nisu imali nekih osnovnih potrošnih dijelova na lageru.

A sama prodaja tiha jeza, bar kad sam ja bio nije bilo probnih vožnji, na vratima dućana nema radnog vremena, naručim dio i shvatim da je došao i stoji a oni ne zovu, i tako to...

S ovima na Peščenici imam samo davna iskustva, dok je bio drugi dućan, i isto nisu dobra.

Ono malo dodira s Horvatom što sam imao, dok sam vozio Vespu, činio mi se ok.

Ali sve mi se to čini bijedno, i stalno imam iskustvo (kao i moviemaker) da je bolje otići u neko manje mjesto izvan Zagreba gdje se puno više trude, više znaju i profesionalniji su. S autom npr. idem u Dugo Selo.
Evidentirano

Tromislawski

• **
  • Vozi: Beverly 250 cruiser
« Odgovori #9 : 17. Srpanj 2008, 16:51:06 »

Ja ću u ovlašteni servis iči dok je garancija a poslije uradi sam. Ima nas dosta na forumu tako da i zaškripi imam koga pitat  :palacgore:

A i iskusni lisac Gusta pun k...c toga zna, a naknada od pive i čevapa je još uvije bolja nego masni račun u servisu a nisi ni siguran da su sve napravili.

Inače idem u Staru Pešču i već treći put upozoravam da podmažu centralne nogare ali ništa  :palacdolje:
Evidentirano
Nisam ja kriv na tipfelerima, sami su se pojavili

Twin_Spark

• *
  • Vozi: Baotian QT-50
« Odgovori #10 : 17. Srpanj 2008, 17:12:50 »

Nitko, ali nitko neće osim vas samih toliku pažnju posvetiti vašem vozilu. Pričao mi je stric, stara motoristička faca, da je svih ovih godina stekao dojam da motor poslije servisa mora na još jedan servis. Kad vam stigne vozilo sa servisa, prekontrolirajte si dal su vam svi šarafi na broju i jesu li dobro pričvršćeni. Obavezno provjerite ulje! Nisu samo piaggio serviseri takvi, svi su oni šlampavi. Samo vlasnici imaju puno živaca i vremena za svoje motore. Ostalima je to samo posao. Smatram da bi svako od vas mogao sam ili uz pomoć nekog frenda napraviti taj servis na skuteru. Eto u zadnje vrijeme nešto sam se više bavio mehanikom, dvaput sam gledao mehaničara kako rastavlja variomat, treći puta sam mu rekao da mi pokaže šta i kakao, četvrti put sam ga sam rastavio i sastavio. Nije nikakva mudrost. Još jedna stvar, vrlo bitna. Kad u servisu mjenjaju ulje oni to rade na onoj dizalici, i u tom slučaju u mašini ostaje više od 3 dcl starog ulja. Ja ulje mjenjam sam odnosno sa frendom na tlu i nagnem skuter skroz na desnu stranu da se iscijedi fakat i zadnja kap starog ulja. On to na dizalici nemože napraviti.
Evidentirano

hacuhacu

• *
« Odgovori #11 : 17. Srpanj 2008, 17:36:26 »

Nitko, ali nitko neće osim vas samih toliku pažnju posvetiti vašem vozilu. 

To je sve ok, ali nije tema o kojoj pričamo.

Nemaju svi prostor, vrijeme, volju itd. Ja sam sam šarafio po Vespi jer sam imao vremena. Danas kad radim od jutra do večeri ne pada mi na kraj pameti, a niti imam uvjete sam servisirati skuter. Sve je to jednostavno i da se naučiti, ali prvi put izgubiš najviše vremena dok nešto skužiš kako ide.

Ja želim platiti servis i ne očekujem čuda, ali očekujem uredno servisirano vozilo.
Evidentirano

Jandro

• **
  • Vozi: Gileru Runner VX
« Odgovori #12 : 17. Srpanj 2008, 18:37:16 »

sam svoj majstor
Evidentirano
4T powaaa

moviemaker

• **
« Odgovori #13 : 17. Srpanj 2008, 19:07:28 »

Pristalica sam onoga da se ne petljam u tudji posao koji ne znam, pa poslije dolazim k njima kada nesto zakenjam, jer niti ja ne bih volio tako da meni netko dodje tko se pravio da zna bolje pa onda dodje da mu ja popravljam. Vrlo bih rado naucio sam sve raditi na skuteru, ali kada god sam dosao u servis sterali su me van. Kazu zabranjeno !
A plus svega dok je skuter pod garancijom ne pada mi na pamet traziti druga rjesenja osim ovlastenih servisa.
Razmisljao sam da se prijavim da volontiram u jednom servisu i naucim raditi, ali onda opet iskrsava problem alata ....
Tako da cu se potruditi da naucim makar ono osnovno za sto ne treba specijalni alat, a to je da promijenim ulje i filter makar, ali kada istekne garancija.
Temu sam pokrenuo ne da bi raspravljali tko i sto zna sam raditi i sarafiti po skuteru, nego da se iznesu dobra ili losa iskustva sa ovim servisima koji postoje. Prvi skuter sam servisirao u Moto Mondo ali sam onda dozivio da mi za redovan servis tamo stoji dva dana umjesto da bude gotov isti dan. Rekose da dodjem ujutro u 9 i ja dodjem tocno u 9. Pitam hoce li biti gotovo isti dan, kazu da hoce i onda dodji drugi dan :(
Presao sam potom u Globalov servis Stara Pesca i tamo su makar bili fer i primili me i otpustili na vrijeme, cak mi izasli u susret da me uzmu preko reda za kontolni servis, ali oni su toliko zatrpani da se sada treba cekati duugo.
Osim toga cini mi se da su malo skuplji. Kod Moto 01 sam se raspitivao danas ali su takodjer prebukirani, tek 29.07. bi dosao na red, a kod Horvata mi covjek otvoreno i posteno kaze da je u guzvi i da mi nemre obecati nista.
Eto tako dodjoh do Karlovca gdje sam svojedobno bio gledati Beverly koji sam mislio kupiti i tada sam s covjekom na servisu malo popricao i shvatio da su jeftiniji nego u Zg a da nemaju takav pritisak. Nazvao sam covjeka koji mi je vrlo susretljivo rekao da mogu doci sutra :)
Eto tako idem sutra pa cemo vidjeti. Ovdje cu raportirati koliko me kostalo i sve ostalo.
Kako servisiram Beva svaki mjesec jer se vozim jako puno zelio sam se zadrzati u jednom servisu ne bi li dobio nekakav specijalni status, jer mislim da ipak treba imati razlike u pristupu prema stalnim musterijama pogotovo ovakvima kao ja koji ostavljaju godisnje i po 1000 eura za servise, i onima koji naprave servis jednom u dvije godine jer se voze par stotina km godisnje.

Twin_Spark

• *
« Odgovori #14 : 17. Srpanj 2008, 19:53:11 »

Na koliko km je taj servis koji sutra obavljas? To je onaj sa zamjenom remena? Drž' gaće bice skupo...
Evidentirano

Tuono 06

• Dee Jay u godinama
  • Vozi: Tuono, MiTo, GTV, SR
« Odgovori #15 : 17. Srpanj 2008, 19:57:54 »

Pristalica sam onoga da se ne petljam u tudji posao koji ne znam, pa poslije dolazim k njima kada nesto zakenjam, jer niti ja ne bih volio tako da meni netko dodje tko se pravio da zna bolje pa onda dodje da mu ja popravljam. Vrlo bih rado naucio sam sve raditi na skuteru, ali kada god sam dosao u servis sterali su me van. Kazu zabranjeno !
A plus svega dok je skuter pod garancijom ne pada mi na pamet traziti druga rjesenja osim ovlastenih servisa.
Razmisljao sam da se prijavim da volontiram u jednom servisu i naucim raditi, ali onda opet iskrsava problem alata ....
Tako da cu se potruditi da naucim makar ono osnovno za sto ne treba specijalni alat, a to je da promijenim ulje i filter makar, ali kada istekne garancija.
Temu sam pokrenuo ne da bi raspravljali tko i sto zna sam raditi i sarafiti po skuteru, nego da se iznesu dobra ili losa iskustva sa ovim servisima koji postoje. Prvi skuter sam servisirao u Moto Mondo ali sam onda dozivio da mi za redovan servis tamo stoji dva dana umjesto da bude gotov isti dan. Rekose da dodjem ujutro u 9 i ja dodjem tocno u 9. Pitam hoce li biti gotovo isti dan, kazu da hoce i onda dodji drugi dan :(
Presao sam potom u Globalov servis Stara Pesca i tamo su makar bili fer i primili me i otpustili na vrijeme, cak mi izasli u susret da me uzmu preko reda za kontolni servis, ali oni su toliko zatrpani da se sada treba cekati duugo.
Osim toga cini mi se da su malo skuplji. Kod Moto 01 sam se raspitivao danas ali su takodjer prebukirani, tek 29.07. bi dosao na red, a kod Horvata mi covjek otvoreno i posteno kaze da je u guzvi i da mi nemre obecati nista.
Eto tako dodjoh do Karlovca gdje sam svojedobno bio gledati Beverly koji sam mislio kupiti i tada sam s covjekom na servisu malo popricao i shvatio da su jeftiniji nego u Zg a da nemaju takav pritisak. Nazvao sam covjeka koji mi je vrlo susretljivo rekao da mogu doci sutra :)
Eto tako idem sutra pa cemo vidjeti. Ovdje cu raportirati koliko me kostalo i sve ostalo.
Kako servisiram Beva svaki mjesec jer se vozim jako puno zelio sam se zadrzati u jednom servisu ne bi li dobio nekakav specijalni status, jer mislim da ipak treba imati razlike u pristupu prema stalnim musterijama pogotovo ovakvima kao ja koji ostavljaju godisnje i po 1000 eura za servise, i onima koji naprave servis jednom u dvije godine jer se voze par stotina km godisnje.

...hm...i ja Tuona servisiram u Piaggio servisima, uvijek me puste da gledam kaj rade, držim se dogovorenih termina...na cijenu nemam zamjerke, jer i moja usluga košta, pa tak i njihova...ne petljam se u to kaj rade iako sam često morao savjetovati ih kaj da naprave i kaj da iskontroliraju...napišem im na papirić i oni sve to obave, ja prekontroliram, platim i bok...u Skutermotu na Staroj Pešći i u Moto Mondu uvijek dobijem zamjenski skuter... 8)
Evidentirano
KN Automagazin, Kapital Network i na www.kapital.tv

"What does it profit a man if he gain the whole word and suffer the loss of his own soul?" (Matthew 16:26)

MUDROST GODINE: "...bi htel imat RS ili GTI umjesto Fiat Punta sa značkom Alfe?"

P.A.L.A.C

• Prostak sam pa su me isključili sa foruma
  • *
  • Vozi: ce zx6r 08.'
« Odgovori #16 : 17. Srpanj 2008, 20:14:53 »

sam svoj majstor

tako je frende, od prvog dana sam sarafam po motoru, servis je vidio jedino kad sam iso skidat blokade, a ne bi ni to iso da sam se onda malo vise kuzio u to.  :jesus:

zapravo kod mene je vec nakon mjesec dana kit bio na motoru...  :LOL:
Evidentirano

moviemaker

• **
« Odgovori #17 : 17. Srpanj 2008, 21:14:56 »

Na koliko km je taj servis koji sutra obavljas? To je onaj sa zamjenom remena? Drž' gaće bice skupo...

Na 12000. Znam da ce biti skupo, vec sam navikao na skupocu. Skuplje je odrzavati motor nego auto, ali svako zadovoljstvo se placa :)

moviemaker

• **
« Odgovori #18 : 17. Srpanj 2008, 21:17:36 »

...hm...i ja Tuona servisiram u Piaggio servisima, uvijek me puste da gledam kaj rade, držim se dogovorenih termina...na cijenu nemam zamjerke, jer i moja usluga košta, pa tak i njihova...ne petljam se u to kaj rade iako sam često morao savjetovati ih kaj da naprave i kaj da iskontroliraju...napišem im na papirić i oni sve to obave, ja prekontroliram, platim i bok...u Skutermotu na Staroj Pešći i u Moto Mondu uvijek dobijem zamjenski skuter... 8)
Mora da onda imas neku protekciju jer meni nisu dozvolili da gledam nikada, cak su me zamolili da se udaljim jer se to ne smije, tj. to malo sto sam bio kao mogu biti sretan sto su me pustili u radionu jer se to ne smije inace

+marek+

• **
« Odgovori #19 : 17. Srpanj 2008, 22:20:09 »

To zato da ne vidiš ak naprave neku glupost!!
Ovaj servis ti bude ziher negdje oko 1200-1300 kn ak ne i više.
Evidentirano

Twin_Spark

• *
« Odgovori #20 : 17. Srpanj 2008, 22:34:12 »

Ovaj servis ti bude ziher negdje oko 1200-1300 kn ak ne i više.
Više, pa njegov remen košta 600-700 kn.
Evidentirano

+marek+

• **
« Odgovori #21 : 17. Srpanj 2008, 22:44:02 »

Da fakat on vozi 400,u hebote pa to je skupo i to dosta!
Evidentirano

AndreyA

• Spol: Ženski
  • Vozi: čvrgu :-))
« Odgovori #22 : 17. Srpanj 2008, 22:47:06 »

Ajd ne laprdaj
Kaj bi bilo da ti nekaj padne na glavu il kam drugdje,ko bi bil kriv,
Jer vidjela sam osobno kak to ljepo zgleda kad ti mušterija gura glavu u mašinu motora dok on stoji na stolu,ulje špricnulo a fenci dečec zmazan od glave do pete,a mogel je ljepo u birtiji pit kavu  8)
Evidentirano
pAdavičarkA

Denisxxx

• **
  • Vozi: Beverly 250ie
.
« Odgovori #23 : 17. Srpanj 2008, 22:59:35 »

A ja sam vidio kak mi je majstor uredno natocio u auto 10w40 ulje, a onda mi uredno naplatio 0-30. Razlika u cijeni je samo duplo. I to u ovlaštenom servisu u garanciji.

Je*alo se njemu za moju sigurnost.
Evidentirano

Jandro

• **
  • Vozi: Gileru Runner VX
« Odgovori #24 : 18. Srpanj 2008, 12:42:22 »

tako je frende, od prvog dana sam sarafam po motoru, servis je vidio jedino kad sam iso skidat blokade, a ne bi ni to iso da sam se onda malo vise kuzio u to.  :jesus:

zapravo kod mene je vec nakon mjesec dana kit bio na motoru...  :LOL:

tak i ja
išo sam samo na prvi servis na 1000km jel još onda nisam ni znao šta je deklo
al eto, ni dao vrag mira ,poćeo rastavljati i sad nema tog šta neznam složit/promjenit na firtaku
Evidentirano
4T powaaa
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.178 sekundi uz 19 upita.