fjaka

Spol: 
Vozi: transalp650, DT125, beverly250, stalker50 Lokacija: Dubrovnik
|
 |
« Odgovor #800 : 09. Srpanj 2010, 09:32:51 » |
|
juce isprobo ta650 oko 4200-4250okr - 100km/h
a kazaljka temperature oko 1/4
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
RiomaBiker
Spol: 
Vozi: TA 650, liberty 150, runner SP50 Lokacija: bregZa
|
 |
« Odgovor #801 : 09. Srpanj 2010, 10:52:36 » |
|
Rioma, koje lančanike imaš gore kad si 6000@130 (meni je 6500@120 i morat ću kemijati sa lančanicima)
kupljene u kopletu sa lancem pod origigi broj zuba u Louisu ( http://www.louis.de/_108039a48b706c47d107ed53f87bb54c22/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=100411&typ_id=RD10), nisam brojao zube ali ovdje stoji da je to ako se ne varam 15, 48, ne da mi se sada ici u garage, imam zagipsanu nogu  sto se tice okretaja moze biti malo vise od 6000 jer me malo nacela skleroza  , kada ozdravim dobijes tocne okretaje na cajgerskih 130 i na GPS-ovih 130  jedno sam siguran, 140 je tocno 7000 okretaja (sjecam se jer mi je to najcesca putna brzina na autocesti) meni cajger temperature zna otići malo preko pola i to sad po ovim vrućinama i u gradu (ne znam kad se pali vent jer ga ne čujem) inače ne prelazi ni prvu trećinu pa mi je to bilo čudno
meni se po gradu isto toliko podigne, ali to je normalno za rezim rada kreni-stani pri velikim vrucinama i bez dostatnog protoka zraka vent. se pri gradskoj buci dosta tesko cuje, ali ja ga ponekad skuzim jer mi puse topli zrak po desnoj nozi  ali opet kazem to je sve OK dok temeratura ne dodje u crveno, ali to se moze desiti jedino ako je nesto neispravno, ako su ventilator, termostat i termoprekidac ispravni TA ce se uvijek ohladiti koliko mu je potrebno
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 09. Srpanj 2010, 11:47:28 RiomaBiker »
|
Evidentirano
|
|
|
|
RiomaBiker
Spol: 
|
 |
« Odgovor #802 : 09. Srpanj 2010, 11:00:01 » |
|
juce isprobo ta650 oko 4200-4250okr - 100km/h
a kazaljka temperature oko 1/4
to je zato jer jos uvijek imas origigi zadnje zmigavce 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
fjaka

Spol: 
Vozi: transalp650, DT125, beverly250, stalker50 Lokacija: Dubrovnik
|
 |
« Odgovor #803 : 09. Srpanj 2010, 12:06:31 » |
|
he he promjenio sam jer sam u garaži par puta odvali i to uvjek istog  ako kome treba oridjidji žmigavac poklanjam ga...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
RiomaBiker
Spol: 
|
 |
« Odgovor #804 : 09. Srpanj 2010, 14:11:56 » |
|
ako kome treba oridjidji žmigavac poklanjam ga...
dobro da si me sjetio, sada sam pukno na oglasnik komplet prednjih i origigi vizir
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
NIKOLA-MEX
Spol: 
Vozi: Hondu Transalp Lokacija: Šibenik
|
 |
« Odgovor #805 : 16. Kolovoz 2010, 13:46:48 » |
|
POZDRAV SVIMA. Evo mene sa novim problemom.Na transalpu 600 izgorija mi CDI To je onaj elektronički dio koji se nalazi ispod sica (ima ih dva svaki cilindar svojeg) Triba mi samo jedan jer je drugi O.K. Ako neko ima za prodat nek mi se javi KUPUJEM Hvala BOG
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Alera Dugi

Spol: 
Vozi: Transalp600 Lokacija: Vinkovci
|
 |
« Odgovor #806 : 16. Kolovoz 2010, 13:57:31 » |
|
POZDRAV SVIMA. Evo mene sa novim problemom.Na transalpu 600 izgorija mi CDI To je onaj elektronički dio koji se nalazi ispod sica (ima ih dva svaki cilindar svojeg) Triba mi samo jedan jer je drugi O.K. Ako neko ima za prodat nek mi se javi KUPUJEM Hvala BOG
Najcesce ne krepa skroz vec pocne tako da radi-ne radi radi-ne radi. Obicno je tada u pitanju losi kontakti unutra. Josko iz Temerina je uspjesno rjesavao stvar tako sto bi "ogulio" CDI i prelemio kontakte. Imao sam negdje i sliku, ali jbga...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nema Beda
|
|
|
NIKOLA-MEX
Spol: 
|
 |
« Odgovor #807 : 16. Kolovoz 2010, 14:26:24 » |
|
ALERA traži tu sliku SPAŠAVAJ speremam se motorom na put u MAKEDONIJU Je upravo takve sam i ja imao simptome radi -neradi dok mi jutros nije skroz krepa a i sa njime mi neradi ni obrtomjer Valjda je to povezano Pojma nemam HVALA 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Alera Dugi

Spol: 
|
 |
« Odgovor #808 : 16. Kolovoz 2010, 16:42:03 » |
|
ALERA traži tu sliku SPAŠAVAJ speremam se motorom na put u MAKEDONIJU Je upravo takve sam i ja imao simptome radi -neradi dok mi jutros nije skroz krepa a i sa njime mi neradi ni obrtomjer Valjda je to povezano Pojma nemam HVALA  Zamjeni lijevi za desni, ako obrtomjer proradi i kontra cilindar pocne praviti problem onda je CDI. Na modelima do 1995. je sjedalo tokom voznje djelomicno stiskalo CDI. Tako dodje do problema. CDI-e treba dislocirati na tim modelima. Honda je to ispravila 1995. pa noviji nemaju taj problem. Nasao sam, ne samo slike vec i linkove na odlicnu talijansku stranicu: http://tecnica.transalp.it/problemi_noti.php?id=9...i popravak: http://tecnica.transalp.it/faidate.php?id=98Dobra stranica, ima se sto procitati, naravno nakon sto google prvo to prevede.  Javi nam rezultate!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nema Beda
|
|
|
xl600v
Spol: 
Vozi: transalp 650 2001. Lokacija: Gradacac BiH
|
 |
« Odgovor #809 : 16. Kolovoz 2010, 20:39:35 » |
|
I ja sam imao problema sa CDI-om. Rekli su da mene zeza desni pa sam ga 3 puta rastavljao i prelemio ali se problem ponavljao dok slučajno nisam dodirnuo konektor na lijevom CDI-u i proradio je i cilindar i obrtomjer. Kada sam njega prelemio problem se više nije javljao. Testericom za željezo sam otvorio gornji dio (zarezao okolo za debljinu plastike) i skinuo neku masu kojom su zaliveni lemovi (prilično zeznuto za skinuti ali naoružan čačkalicom i strpljenjem sam uspio), odnio kod prijatelja koji popravlja mobitele prelemio i vratio "poklopac" zalio okolo sa toplim ljepilom (radi vlage) i stvar riješena. pokušaj nije problem kako se čini i nadam se da ćeš uspjeti. Pozdrav.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
NIKOLA-MEX
Spol: 
|
 |
« Odgovor #810 : 17. Kolovoz 2010, 11:53:08 » |
|
Dečki hvala na pomoći Pokušat ću ako uspijem (mada ja kad su takve stvari u pitanju imam obe live ruke) Nebi bilo loše kad bi naša neki polovni.Idem tražiti po oglasnicima,ako ne nađem ostaje mi ta verzija prelemnjavanja.HVALA Molim da mi pomognete ako znate di bi takvo što polovno i ispravno moga nać kod nas u HR
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
NIKOLA-MEX
Spol: 
|
 |
« Odgovor #811 : 17. Kolovoz 2010, 12:11:51 » |
|
EEeee još samo jedno pitanje:Ako tko zna dali sa nekog drugog Hondinog modela paše ovakav CDI odnosno dali se za još neke Hondine modele radi ovakav isti.Kad bi to znao lakše bi mi bilo pronaći HVALA
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Alera Dugi

Spol: 
|
 |
« Odgovor #812 : 17. Kolovoz 2010, 12:32:42 » |
|
EEeee još samo jedno pitanje:Ako tko zna dali sa nekog drugog Hondinog modela paše ovakav CDI odnosno dali se za još neke Hondine modele radi ovakav isti.Kad bi to znao lakše bi mi bilo pronaći HVALA Najstarija Africa Twin RD03 ima iste takve. Koje je godiste tvoj Transalp? Ako je prije 1995. treba obavezno nakon popravka pomaknuti CDI-e da ih sic ne zulja. Zato je i riknio!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nema Beda
|
|
|
xl600v
Spol: 
|
 |
« Odgovor #813 : 17. Kolovoz 2010, 20:03:54 » |
|
Moj savjet ti je da ipak pokušaš da popraviš te svoje CDI-e, izgubićeš sat vremena ili dva, jer ko zna hoćeš li, kakve ćeš i kada češ pronaći polovne.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
xl600v
Spol: 
|
 |
« Odgovor #814 : 17. Kolovoz 2010, 20:29:41 » |
|
Evo koja sličica da vidiš kako izgleda ta operacija. Znači 3-4 mm od ivice i toliko duboko (ne više da ne oštetiš nešto).
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
NIKOLA-MEX
Spol: 
|
 |
« Odgovor #815 : 17. Kolovoz 2010, 23:38:22 » |
|
Ekipa Velika hvala Sutra mi je dan D Uhvatit ću se posla.Sve ću vam napisati kako je prošlo. :palacgore:Nadam se da bi moglo nešto biti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
NIKOLA-MEX
Spol: 
|
 |
« Odgovor #816 : 18. Kolovoz 2010, 21:15:07 » |
|
NAjpprije da napišem: DANAS JE MOJ SRITAN DAN.Neznam kako bi počeja priču.Al evo: Ja sam ka šta ste me a na ovome novom savitovali (priko foruma) Rastavija oni pokvareni CDI Ma ljudi moji nije to za mene.Nemogu ja to popravit.Meni je to kad sam rastavija (rastavlja sam i pila uru vrimena)Sve izgledalo ispravno,nigdi oksidacije,nigdi ništa šta bi tribalo bit drugačije.Sve ki novo.Nije mi bilo druge neg na E BAY pa vidit cijene i naručit.Muka me vatala,Odredija sam u devetom misecu pravac Makedonija.(ako se ne desi neka nova pizdarija) Imam neku vezu tamo u NJemačkoj. Priko busa doša bi taj dio do mene za par dana.Prije toga zva sam servis u Trogiru i oni su mi rekli da triba čekat 15 dana i da će me to doć oko 3000kn.Za past u nesvist.Ka da mi do sada nije bilo doista ulaganja.Na E BAYu bi me to koštalo oko100Eura.Asti kolike marže naši tuku?? I tako ja sav nikakav,privrćem u sebi kako baš mene zapane vaki motor.To bi se našim narodnim jezikom reklo: MOTOR IZVANA GLADAC A UNUTRA JADAC.E i dok sam ja tako očajava i sidija u garaži kraj rastakanog motora,skupili se susidi.E sad dolazi ono najlipše.......Jedan mi reče:pa ja taki dio imam u garaži.Ne zajebaji me....Ode on kući DOOOONNNEESEE Nećete virovat.A ja potrošio telefona i živaca zovući okolo.Priko svi oglasnika gleda.Opet nebi valjalo da je sve idealno.Evo u čemu je problem.Dio koji mi je susid donija je centimetar duži. Širina je ista. utičnice za kablove i džekove totalno iste.SAmo što je oznaka na originalu MM-9 a na ovome MN-8 Motor radi besprjekorno.Obrtomjer proradija.Nema greške.Sve sam ja to lipo upasa ispod sica kako me je ALERA savjetova.Tija bi još naglasit da CD koji mi je izgorija i onaj koji je osta radit također nisu imali iste oznake (vjerojatno je i bivši vlasnik ima slične probleme)al su oba bili identični dimenzija dok je ovaj centimetar duži.Mene sad interesira DAL ĆE BITI KAVIH POSLJEDICA ZA PALJENJE ILI BILO ŠTA U VEZI SA STRUJOM Ima li iko kakvi iskustava sa ovim stvarima.Ja sam danas napravija desetak kilometara i sve mi se čini O.K.POZDRAV SVIMA I HVALA NA SAVJETIMA BOG 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bmw m 5
Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
Moderator

Spol: 
Vozi: se VTR SP 01 Lokacija: Rovinj
|
 |
« Odgovor #817 : 18. Kolovoz 2010, 22:00:13 » |
|
ako pali....i ako motor vuce i ide u okretaje budi bez brige.....nema se sta desiti.... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
O&G Team
|
|
|
Alera Dugi

Spol: 
|
 |
« Odgovor #818 : 18. Kolovoz 2010, 22:21:39 » |
|
Za svaki pogledaj jos jednom slike na onom talijanskom site-u. Sicmalo upadne dole kad sjedne. NE SMIJE dirati konektore/CDI-e!!! ...drago mi je da si rijesio problem!  BTW bas si pehista!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nema Beda
|
|
|
NIKOLA-MEX
Spol: 
|
 |
« Odgovor #819 : 19. Kolovoz 2010, 12:10:38 » |
|
DEčki HVALA motor pali vuče Sad je čini mi se sve O.K, Pozdrav svima i do nove pizdarije (nadam se nebi mi tribala skoro) Ako odem u Makedoniju kad se vratim napisat ću koju rič i ubacit koju sliku ŽIVILI
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
xl600v
Spol: 
|
 |
« Odgovor #820 : 19. Kolovoz 2010, 16:12:53 » |
|
Nikola, već kad si otvorio CDI odnesi nekome da ti prelemi ponovo sve lemove, jer teško se prekid može vidjeti golim okom. Najbolje ako imaš nekoga ko popravlja mobitele da ti to odradi, jer oni svi imaju lupe i mogu ti to precizno zalemiti. Super ako si našao odgovarajući CDI, ovaj stari možeš ponijeti kao rezervu. Odradio si najteži dio posla a to je otvaranje, pa šteta da ne pokušaš.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Alera Dugi

Spol: 
|
 |
« Odgovor #821 : 19. Kolovoz 2010, 17:07:09 » |
|
U pravu je, ne steti ispravan rezervi CDI imati u koferu, pogotovo kad te ne kosta gotovo nista.  Popucale su mi membrane na karburatorima. Dao sam ih reparirati nakon sto sam zvao Ruting gdje su mi rekli da nove kostaju 1050kn komad. Stizu danas, nakon ugradnje javljam rezultate!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nema Beda
|
|
|
vjetar u kosi

Spol: 
Vozi: jos nista... Lokacija: ZG
|
 |
« Odgovor #822 : 19. Kolovoz 2010, 22:16:54 » |
|
ljudovi, varadero i transalp nisu isti motori? transalp je 700ccm a varadero 1000ccm? jedina razlika je u mašini?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
svakak

Spol: 
Vozi: Yamaha Tenere 1VJ Lokacija: Slavonac u ZG
|
 |
« Odgovor #823 : 19. Kolovoz 2010, 22:40:27 » |
|
Popucale su mi membrane na karburatorima. Dao sam ih reparirati nakon sto sam zvao Ruting gdje su mi rekli da nove kostaju 1050kn komad. Stizu danas, nakon ugradnje javljam rezultate!
Te membrane su stvarno preskupe (i to ne samo za TA)! Gdje si i pošto dao reparirati?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
matjazg
Spol: 
Vozi: TOMOS ATX 50 + HONDA TRANSALP Lokacija: Krško MK-KETNA Slovenija
|
 |
« Odgovor #824 : 20. Kolovoz 2010, 01:33:08 » |
|
Ajme Transalpijaši. Jeli ko igad razmišljao, da se negde sretnemo i slomimo po neku porcijo odojka ili čevapa uz kakvo pivo. Ajd nek bude i janca uz vino. Samo ovak, malo da se razmisli o tome.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ko rano rani, rano dan zajebe - AŽO
|
|
|
|