Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 29   Dolje

Autor Tema: "Bijela" blokada naplatnih kucica  (Posjeta: 18201 )

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki KLV
"Bijela" blokada naplatnih kucica
« : 05. Kolovoz 2008, 21:10:20 »

Prica se po zemlji (naglasak zemlji, ne gradu, ne regiji) da bi se vrlo uskoro pozvalo moto scenu na tihu blokadu/bijeli prosvjed naplatnih kucica u cijeloj zemlji, na doslovno svim lokacijama na kojima se naplacuje cestarina.

Radi se o bijelom prosvjedu odnosno placa se lipama. Zasada je nakana imati iskljucivo legalan i neproblematican miran prosvjed uz placanje Bugarima. Znaci, bez pive, bez sranja, bez izazivanja incidenta.

Vrlo civilizirano, demokratski i gradjanski.

Kada i ja saznam detalje, najavim... ali do tada budite spremni ovaj mjesec na iskazivanje legalnog i opceprihvatljivog prosvjeda na temu cestarina za motore (ukljucuje i nastojanje na manja davanja prilikom tehnickog pregleda vozila).

Znam da ce biti medju vama onih koji ce imati zamjerki, ali vam mogu poruciti samo jedno - nemojte se odazvati akciji. Ali ni ne pljujte one koji se zele prikljuciti.

Woah, Vito has spoken! Citamo se kad bude vise detalja.
« Zadnja izmjena: 06. Kolovoz 2008, 00:11:11 vlucic »
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
Odg: "Bijela" blokada naplatnih kucica
« Odgovori #1 : 13. Kolovoz 2008, 11:57:04 »

Incijativom klubova sa podrucja Istre definitivno je odlučeno da prosvjed ide 15.08. sa početkom u 10,00 sati istovremeno u cijeloj RH.

MC i veliki broj MK klubova su upoznati sa time kako bi koordinirali isti. Svi koji se žele priključiti, a nisu članovi niti jednog MC ili MK kluba su dobrodošli.

Kako bi bili upoznati sa situacijom organizatori napominju da su Bina Istra i HUKA tj. koncesionari autocesta već predložili slijedeće:
- uvođenje 5. kategorije vozila (motocikli,trajkovi i kvadovi)
- smanjenje od 30 %

Taj je dopis poslan početkom 6.mj Ministarstvu mora, turizma, prometa i veza uz traženje 50% popusta, kao i novi pravilnik o godišnjim naknadama za uporabu javnih cesta, što se plaća pri registraciji motornih vozila.

Kako do današnjeg dana nitko od nadležnih iz ministarstva nije odgovorio na dopis odlučeno je da se prosvjeduje kako bi se javnost upoznala sa time i kako bi se možda na taj način ubrzala realizacija toga problema.

Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #2 : 13. Kolovoz 2008, 11:57:56 »

Tema je otvorena za komentare, ali ne i off-topic.

Ako neko misli ici, mozete se ovdje dogovoriti oko organizacije prikljucenju ostalima.

Pripremite sitno...

:mrgreen:

Edit: upravo vidjeh jednu fotku na Chalinoj temi o Norveskoj... interesantno...
« Zadnja izmjena: 13. Kolovoz 2008, 12:09:46 vlucic »
Evidentirano

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #3 : 13. Kolovoz 2008, 12:00:13 »

Može li mali savjet ili sugestija, gdje nabavit toliku količinu lipa?
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #4 : 13. Kolovoz 2008, 12:06:23 »

FINA ili banke... eventualno postanski uredi...
Evidentirano

kosta

• **
  • Vozi: motor
« Odgovori #5 : 13. Kolovoz 2008, 12:11:56 »

Gdje je okupljanje?
Evidentirano
SVIJET JE PUN GRBAVOG DRVEČA I BUDALA.

Udruga Branitelja Motorista Croatia
http://ubmc.hr/

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #6 : 13. Kolovoz 2008, 12:13:43 »

Gdje je okupljanje?

Formalnog nema, u 10:00 treba poceti s brojenjem Bugara i sekiranjem djelatnika naplatnih... neformalno - gdje se ljudi dogovore...

:jesus:
Evidentirano

dkarolj

• *
  • Vozi: A kategoriju
« Odgovori #7 : 13. Kolovoz 2008, 12:14:36 »

Stvarno OK...treba nabaviti po 1 lipu i svakako pozvati da to bude medijski popraćeno.

Nažalost ne mogu sudjelovati dok ne nabavim motor, ali želim vam sreću i naravno uspjeh u ostvarivanju realnih zahtjeva.  :palacgore:  :biker:

LP,
Dado

Evidentirano
"Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje."

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #8 : 13. Kolovoz 2008, 12:18:40 »

FINA.
Ali naplaćuju proviziju :mrgreen:
A imam i ja nešto kovanica za koje nemam plan da ih iskoristim  :mrgreen: :mrgreen:

Incijativom klubova sa podrucja Istre definitivno je odlučeno da prosvjed ide 15.08. sa početkom u 10,00 sati istovremeno u cijeloj RH.
Istinabog da je datum s jedne strane jako dobro odabran (udarni vikend u sezoni), ali s druge strane jel netko uzeo u obzir da bi kod nebajkerskog bijednog puka ta akcija mogla imati kontraefekt? (i bez kojekakvih prosvjeda će čekati 100 godina u kolonama tog dana, a nekako mislim da su oni najmanje odgovorni za cijene cestarina  :mrgreen: )

No uostalom meni u svakom slučaju svejedno, koristim ENC! :LOL:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #9 : 13. Kolovoz 2008, 12:30:49 »

ali s druge strane jel netko uzeo u obzir da bi kod nebajkerskog bijednog puka ta akcija mogla imati kontraefekt? (i bez kojekakvih prosvjeda će čekati 100 godina u kolonama tog dana, a nekako mislim da su oni najmanje odgovorni za cijene cestarina  :mrgreen: )
Prošli put kad je bila takva blokada na Učkoj, nije bio zaustavljen kompletni promet nego su svi bikeri bili u istoj traci, a automobili su išli neometano drugom trakom, tako da svađa sa vozačima automobila nije bilo.

Nije cilj hebavat narod koji je na putovanju nego ukazati koncesionarima da su motocikli posebna skupina vozila.
Evo i u Sloveniji postoji 50% jeftinija godišnja cestarina. U Austriji su vinjete za motore 40% jeftinije, u Češkoj automobili plačaju vinjetu, motoristi se besplatno voze... Sigurno postoji još primjera

Mislim da se svi slažemo da bi motocikli trebali plaćati jeftiniju cestarinu ili uopće ne plaćati
Evidentirano
D.F.F.D.

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #10 : 13. Kolovoz 2008, 12:48:41 »

iako pritisak koji ostvaruje motociklisticka guma u kontaktu s podlogom je jednak ili cak malo veci od automobilskog, mora se uzet u racun da motocikl ima samo jedan trag, za razliku od 4 i vise kotacnih vozila koji imaju 2 traga (trikeovi imaju 3, no njih je iznimno malo). dakle po tom pitanju u startu trose 2put manje cestu.
kao druga stvar, motocikli su visestruko laksi od bilo kojeg drugog motornog vozila(osim mopeda), pa je cak i njihov utjecaj na stvaranje kolotraga i onog naboranog asfalta na npr krizanjima i mjestima gdje se koci - zanemariva.(svrha kocenja je prenosenje djela kineticke energije vozila preko gume na podlogu, pa to rezultira unistavanjem gume ponajvise, ali i podloge)
da ne spomenem koliko je fluidniji promet motocikala u usporedbi s prometovanjem automobila, kamiona i sl.

zato je opravdano traziti pojeftinjenje nameta za motocikle, bar onih koji se odvajaju za koristenje prometnica sto tijekom registracije, sto tijekom prometovanja po autocestama i sl.
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #11 : 13. Kolovoz 2008, 12:57:14 »

hm....malo je zajebano dogovoriti nešto a da bude skroz efikasno jer na ulazu na autocestu nema plaćanja, a izlazi koji su efektni su daleko (pričam o zagrebu). Imamo ivanju reku - tu bi mogla biti dobra gužva za ulaz u grad (izlaz s autoceste), Sveta helena, po meni ok, uđemo u komin, vozimo u dvije trake (dvije kolone) do naplatnih, svako na jednu i napravimo kolone, Imamo Zaprešić, dakle,jedan ulaz je zabok, vožnja autocestom u dvije trake, svatko na jednu kućicu, plaćanje lipama i napravi se lijepa gužva. Onaj smjer iz KA ne znam koliko ima smisla jer ionako u to vrijeme biti će promet prema a ne od mora?

Predlažem ulaz komin vožnja prema naplatnima sa 100km/h u dvije kolone, plaćanje i doma. Sastanak u 9:15 uSan Antoniu (gdje god bio).

Dajte svoje prijedloge :wink:

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #12 : 13. Kolovoz 2008, 12:59:04 »

Istinabog da je datum s jedne strane jako dobro odabran (udarni vikend u sezoni), ali s druge strane jel netko uzeo u obzir da bi kod nebajkerskog bijednog puka ta akcija mogla imati kontraefekt? (i bez kojekakvih prosvjeda će čekati 100 godina u kolonama tog dana, a nekako mislim da su oni najmanje odgovorni za cijene cestarina  :mrgreen: )

Nisam organizator, ali sam kao pojedinac prenio istu recenicu (otac, dvoje djece, cijeli dan je u kolonama od Sv. Roka, preko Kapele do Luckog i svi su mu u autu ludi) onima za koje pretpostavljam da su organizatori sa sugestijom da se ne blokiraju svi izlazi.

Ovdje samo prenosim ono sto mi dodje PP-om.
Evidentirano

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
« Odgovori #13 : 13. Kolovoz 2008, 13:04:07 »

tko je organizator svega toga?
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #14 : 13. Kolovoz 2008, 13:09:42 »

tko je organizator svega toga?

pa pise ti u drugom postu....

:neznam:

MC i veliki broj MK klubova su upoznati sa time kako bi koordinirali isti. Svi koji se žele priključiti, a nisu članovi niti jednog MC ili MK kluba su dobrodošli.

Kako bi bili upoznati sa situacijom organizatori napominju da su Bina Istra i HUKA tj. koncesionari autocesta već predložili slijedeće:
- uvođenje 5. kategorije vozila (motocikli,trajkovi i kvadovi)
- smanjenje od 30 %

Taj je dopis poslan početkom 6.mj Ministarstvu mora, turizma, prometa i veza uz traženje 50% popusta, kao i novi pravilnik o godišnjim naknadama za uporabu javnih cesta, što se plaća pri registraciji motornih vozila.

Kako do današnjeg dana nitko od nadležnih iz ministarstva nije odgovorio na dopis odlučeno je da se prosvjeduje kako bi se javnost upoznala sa time i kako bi se možda na taj način ubrzala realizacija toga problema.
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #15 : 13. Kolovoz 2008, 13:09:48 »

ah...izgleda da opet niš od toga.

Gdje se nađemo...u koliko sati...kam se ide....koga briga za posljedice kad se reklo da se ide. Ostavite politiku za političare. Termin, mjesto i vrijeme je jedino bitno. Pametno ili ne pametno. O tome su raspravljali i odlučili. DA, treba zatvoriti sve izlaze DA i lipa je hrvatska valuta DA plaćamo previše i autoceste i cestarine kod rege i to treba stati.

TERMIN, MJESTO SASTANKA i KUD SE IDE. Jedino tako se nekaj može napraviti....

jolly the roger

« Odgovori #16 : 13. Kolovoz 2008, 13:13:24 »

ah...izgleda da opet niš od toga.

Gdje se nađemo...u koliko sati...kam se ide....koga briga za posljedice kad se reklo da se ide. Ostavite politiku za političare. Termin, mjesto i vrijeme je jedino bitno. Pametno ili ne pametno. O tome su raspravljali i odlučili. DA, treba zatvoriti sve izlaze DA i lipa je hrvatska valuta DA plaćamo previše i autoceste i cestarine kod rege i to treba stati.

TERMIN, MJESTO SASTANKA i KUD SE IDE. Jedino tako se nekaj može napraviti....
pa sve ti lijepo pise
nadjes si neku ekipu i odes do najblize naplate, i tam platis u sitnisu
tak se to prvi put izvelo u istri, na tunelu pod uckom
ove godine ce se osim ucke okupirat i viadukt preko doline mirne
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #17 : 13. Kolovoz 2008, 13:14:08 »

ja promijenio u FINI .... ali su mi u dva dana sakupili samo 47 kuna po 1, 2 , i 5 lipa... no to mi je dovoljno za ovdje gdje ću ja biti... imam čak za dva motora... :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
« Odgovori #18 : 13. Kolovoz 2008, 13:15:02 »

pa ako već idem u prosvjed, volio bih znati tko je organizator... nemoš reć "na inicijativu nekih tamo istarskih klubova"...

Tko će recimo dovuć medije na Ivanju Reku i Lučko?
Tko će vodit reda prije i poslije naplatnih ako dođe recimo 200tinjak motora?
Tko će vodit statistiku za svaku naplatnu postaju?
Tko će prikupit sve statistike i napravit neku analizu i izvještaj?
Tko će izvještaj predati i kome?

Mislim, ne zanimaju mene ti detalji, samo sam htio reći da treba netko biti ORGANIZATOR, a ne da to postane čoporativni neorganizirani posjet naplatnim kućicama....

Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

jolly the roger

« Odgovori #19 : 13. Kolovoz 2008, 13:17:37 »

pa ako već idem u prosvjed, volio bih znati tko je organizator... nemoš reć "na inicijativu nekih tamo istarskih klubova"...

Mislim, ne zanimaju mene ti detalji, samo sam htio reći da treba netko biti ORGANIZATOR, a ne da to postane čoporativni neorganizirani posjet naplatnim kućicama....

e onda lijepo uzmi papir i olovku u ruke, broji koliko je motorista doslo uprosvjed u tebi najblizem mjestu naplate, kasnije nazovi novine i lijepo im reci materijal za clanak. i to si napravio ogroman posao :palacgore:
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #20 : 13. Kolovoz 2008, 13:19:07 »

Organizator navodno postoji, ali ga ja ne znam, niti ime ako je osoba, niti naziv kluba ako je to klub. Pitanja koja ti postavljas su legitimna, ali dok se neko tko ce se predstaviti kao organizator ne pojavi na forumu i da ti odgovor, dotle ces biti u mraku jer ti niko osim organizatora ne zna odgovor na to pitanje.

Svi skupa znamo koliko i ti, ukljucivo i mene... Ako je akcija javna i masovna, cudi me da neko od klubova ne prenosi detalje dogovora jer su ocito klubovi ti koji nose pricu... valjda... ne znam... dunno...
Evidentirano

Tananda

• Ana brum brum
  • **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Njofru
« Odgovori #21 : 13. Kolovoz 2008, 13:19:45 »

slicne akcije su vec bile organizirane, dvaput ako se dobro sjecam na tunelu Ucka :misli:
dakle, pogledaj malo po forumu, Vito je stavio malo sturu obavijest jer se o tome vec puno pricalo pa je vecina ljudi upoznata s detaljima  :wink:
Evidentirano
... vezite se, polijecemo....
God is a DJ!
Don't take yourself so seriously. No one else does.

cdawg

• Vozi: XVS 950
« Odgovori #22 : 13. Kolovoz 2008, 13:21:20 »

Organizator navodno postoji, ali ga ja ne znam, niti ime ako je osoba, niti naziv kluba ako je to klub. Pitanja koja ti postavljas su legitimna, ali dok se neko tko ce se predstaviti kao organizator ne pojavi na forumu i da ti odgovor, dotle ces biti u mraku jer ti niko osim organizatora ne zna odgovor na to pitanje.

Svi skupa znamo koliko i ti, ukljucivo i mene... Ako je akcija javna i masovna, cudi me da neko od klubova ne prenosi detalje dogovora jer su ocito klubovi ti koji nose pricu... valjda... ne znam... dunno...

osim toga, na organizatoru je da organizira medije i sve šta treba.

Evidentirano
48. posjet gRRobniku - 1:19:038, ali snimka mi je na tavanu koji je izgorio u poplavi u zagorju prošle zime dok sam bio na kanarskim otocima na skijanju...

live-for-ride

« Odgovori #23 : 13. Kolovoz 2008, 13:22:31 »

1- Nitko, ali znati će oni koji će trebati znati. Kada se stvori kolona 200 motora koji plaćaju lipama, vjeruj mi, ostaviti će traga.
2-Zašto bi netko vodio reda. Neka o tome misle oni koji su nabili cijene. Tko vodi reda o milion auta. Pa nismo divljaci. Vozimo se do naplatnih, platimo i odemo.
3-a zašto je to naša briga. koja fucking statistika. Kada se stvori zastoj od 3 sata, eto ti statistike. Na np se čeka 3 sata i to je to.
4-wtf, evo ti prenesi izvještaj meni. Može i na forumu. Bitno da je čitljivo.

Opet filozofiramo.

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #24 : 13. Kolovoz 2008, 13:22:55 »

Ili kontaktiraj neki MC/MK i pitaj za detalje, nemam drugog prijedloga...

:(
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 29   Gore

Stranica je generirana za 0.178 sekundi uz 16 upita.