Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Alpe oko 20.9.2008.... skoRRo  (Posjeta: 2293 )

matej

• Gost
Alpe oko 20.9.2008.... skoRRo
« : 29. Kolovoz 2008, 11:21:39 »

Znaći kuda toćno nemam pojma,idem sam jer od silnih dogovora nikad ništa,znaći preko mađarske u Austriju jer Slovencima nedam 40E pa onda kuda koji mili moji,imam 2 karte alpi,jedna je sve kompletno a druga je sam sud tirol što me i zanima no idem i dalje do švabije ....
Ima li još koja bikerska duša da bi išla na taj put,neznam koliko bude trajao toćno ali eto cca 5 dana,ajmo reći od srijede do nedjelje.
Dakako u toj turici budem išao i preko grossglocknera pa taman i sjekire padale.
Spavanje po motelima i klopa po benzinskama,moja uobićajena prehrana u D ili A su hrenovke i pivo :wink:.,tu su švabe zbilja dobri dok im je ostatak kuhinje blagi užas,no ajde imaju i dobre guste juhe od povrća koje se isto tako mogu pojesti na benzinjarama i koje su zaslužne za mekšu stolicu :palacgore:.

Eto ako tko ima kakav prijedlog što posjetiti i gdje skrenuti da ne prođem pored nećega što se isplati slikati i sl...

Pozz svima!!!!!
« Zadnja izmjena: 10. Listopad 2008, 15:24:53 dr.chala »
Evidentirano

SM Blade

• Spol: Muški
  • Vozi: komatsu 4x4 tdi
Odg: Alpe oko 20.9.2008....
« Odgovori #1 : 29. Kolovoz 2008, 13:31:17 »

route 69 - nockalmstrasse - grossglockner - kod zell am see-a imaš isto jednu alpsku cestu (na samom početku imaš i park Wasserfalle Rillen, oooooodlično! ako imaš vremena pogledaj!)..

u švabiji prođi vidit dvorce bavarske (mislim da je bio i putopis), mislim da je to isto jedna dolina...

u povratku da ne ideš preko grossa ponovo imaš alpsku cestu preko visokih tura (nju imaš na kartama od adac-a) možeš i na netu skinut...
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #2 : 29. Kolovoz 2008, 14:13:57 »

route 69 - nockalmstrasse - grossglockner - kod zell am see-a imaš isto jednu alpsku cestu (na samom početku imaš i park Wasserfalle Rillen, oooooodlično! ako imaš vremena pogledaj!)..

u švabiji prođi vidit dvorce bavarske (mislim da je bio i putopis), mislim da je to isto jedna dolina...

u povratku da ne ideš preko grossa ponovo imaš alpsku cestu preko visokih tura (nju imaš na kartama od adac-a) možeš i na netu skinut...
...eto, uzeo mi riječ iz tipkovnice :mrgreen::palacgore:, jedino je malo bed što će ti vjerojatno kišiti, ali cesta ti je super, prizori....zastaje dah...

matej

• Gost
« Odgovori #3 : 29. Kolovoz 2008, 14:26:24 »

...eto, uzeo mi riječ iz tipkovnice :mrgreen::palacgore:, jedino je malo bed što će ti vjerojatno kišiti, ali cesta ti je super, prizori....zastaje dah...
ne bojim se kiše,imam dobar kišnjak :wink:

Kum je bio lani poćetkom 10 mj i bilo je sunćano , jedino malo zima....

Gađat ću da idem kad najave jedno 3-4 sunćana dana pa onda gaaaaas
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #4 : 29. Kolovoz 2008, 14:30:25 »

ne bojim se kiše,imam dobar kišnjak :wink:
...ma kišnjak je najmanja stvar....ipak je to na 1500-2000m. Vjetar, oblaci, niš ne vidiš, nemreš isto uživati. Ja sam imao sreću pa je bilo skoro vedro...dođe mi da opet odem...

matej

• Gost
« Odgovori #5 : 29. Kolovoz 2008, 14:35:04 »

...ma kišnjak je najmanja stvar....ipak je to na 1500-2000m. Vjetar, oblaci, niš ne vidiš, nemreš isto uživati. Ja sam imao sreću pa je bilo skoro vedro...dođe mi da opet odem...
Ajde samnom , hebe nam se,ako bude neko jako sranje odemo kroz neki drugi sokak :wink:.

Ako baš zahladi spustimo se u Italiju  :mrgreen:
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #6 : 29. Kolovoz 2008, 14:41:27 »

Ajde samnom , hebe nam se,ako bude neko jako sranje odemo kroz neki drugi sokak :wink:.

Ako baš zahladi spustimo se u Italiju  :mrgreen:

...vrlo rado ali radim tak da ne mogu...nažalost. Imaš na http://www.grossglockner.at/hochalpenstrasse/motorrad/motorradtouren.htm  neke ture koje oni preporučaju kao atraktivne. Isto tako potraži na netu na nekoj tražilici koje su ceste dobre. Do grossa svakako ovom cestom koja ti je napisana, mada ima još par zanimljivih cestica kojima bi se dalo prći da dođeš u zell am see.

matej

• Gost
« Odgovori #7 : 29. Kolovoz 2008, 14:52:05 »

...vrlo rado ali radim tak da ne mogu...nažalost. Imaš na http://www.grossglockner.at/hochalpenstrasse/motorrad/motorradtouren.htm  neke ture koje oni preporučaju kao atraktivne. Isto tako potraži na netu na nekoj tražilici koje su ceste dobre. Do grossa svakako ovom cestom koja ti je napisana, mada ima još par zanimljivih cestica kojima bi se dalo prći da dođeš u zell am see.
E hvala ti za ovo,to će mi biti biblija na ovom putovanju... :wink:
Evidentirano

SM Blade

« Odgovori #8 : 29. Kolovoz 2008, 15:09:36 »

http://www.uem-online.org/em/index-map.php?nr=

ja sam išao po ovome....karte su full točne... imaš i zanimljive rute uctrane (zapravo podebljane)... čak je i verzija za print - printa ti formate a4, i to tako da ti ima preklop, pa ne možeš falit...

ja bi išao, čak ću možda imat i godišnji, ali nemam zimsku opremu, tako da bi mi bilo maaaaalo hladno... :mrgreen:

koliko misliš prolazit dnevno (u prijevodu što voziš?  :mrgreen: )
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

live-for-ride

« Odgovori #9 : 29. Kolovoz 2008, 15:41:57 »

ja sam išao po ovome....karte su full točne... imaš i zanimljive rute uctrane (zapravo podebljane)... čak je i verzija za print - printa ti formate a4, i to tako da ti ima preklop, pa ne možeš falit...

ja bi išao, čak ću možda imat i godišnji, ali nemam zimsku opremu, tako da bi mi bilo maaaaalo hladno... :mrgreen:

...fora je u tome, da si sam zapikneš neki put između 2 prijevoja, nemreš fulat. Ja mislio "idem odraditi alpe pa da sam miran"...tek sad nisam miran, a sve je počelo u Sloveniji.....

SM Blade

« Odgovori #10 : 29. Kolovoz 2008, 15:45:56 »

da.... samo činjenica je da su njihove označene ceste stvarno zanimljive i ima se što vidjet....
ja sam isto pikao sad u italiji i nisam falio..

osim za passo tre croci.... :mrgreen:
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

live-for-ride

« Odgovori #11 : 29. Kolovoz 2008, 15:54:36 »

da.... samo činjenica je da su njihove označene ceste stvarno zanimljive i ima se što vidjet....
ja sam isto pikao sad u italiji i nisam falio..

osim za passo tre croci.... :mrgreen:
zašto?

SM Blade

« Odgovori #12 : 29. Kolovoz 2008, 16:00:56 »

umjesto skrenut lijevo, ja produžio ravno..  :mrgreen: i došao u cortinu, ali drugim putem..  :mrgreen:
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

live-for-ride

« Odgovori #13 : 29. Kolovoz 2008, 16:28:03 »

umjesto skrenut lijevo, ja produžio ravno..  :mrgreen: i došao u cortinu, ali drugim putem..  :mrgreen:
ma koga briga, bitno da si uživao

matej

• Gost
« Odgovori #14 : 29. Kolovoz 2008, 18:09:02 »

Neznam koliko bi prolazio dnevno,nekad možda 100 km a nekad 500-700.zavisi kako se razvije situacija,prepuštamo to višoj sili i ne sekiram se.
Vozim KTM 990SM koji mi dolazi uskoro nov pa reko da ga isprobam malo a i nagledam se lijepih stvari koje će mi pomoći da prebrodim dugu sivu zimu.....
Ako bude baaaaaš neko sranje od vremena onda idem nekamo južnije...

Nagodinu idem u Englesku motorom,la manche tube,engleska,isle of Man,to mi je hebena želja no to je drugi par ćarapa.
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #15 : 29. Kolovoz 2008, 20:03:26 »

Eto ako tko ima kakav prijedlog što posjetiti i gdje skrenuti da ne prođem pored nećega što se isplati slikati i sl...

Pozz svima!!!!!

Ne znam koliko vremena imaš na raspolaganju, al ja bi na tvom mjestu zapichio u
Francuske Alpe, onaj dio uz granicu sa Italijom. Svaka čast Grossu i ruti66, al nemere
se mjeriti sa francuskim alpama. A tamo su ti i najviše ceste i prijevoji. Naravno, dan
prije polaska proguglati prognozu, jer ako je neka ciklona u pitanju, nebuš videl ništa.
 :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

matej

• Gost
« Odgovori #16 : 29. Kolovoz 2008, 20:31:31 »

Ne znam koliko vremena imaš na raspolaganju, al ja bi na tvom mjestu zapichio u
Francuske Alpe, onaj dio uz granicu sa Italijom. Svaka čast Grossu i ruti66, al nemere
se mjeriti sa francuskim alpama. A tamo su ti i najviše ceste i prijevoji. Naravno, dan
prije polaska proguglati prognozu, jer ako je neka ciklona u pitanju, nebuš videl ništa.
 :mrgreen: :palacgore:
Imat ću nekih 5-6 dana na raspolaganju,ideš samnom? ajde idemo i u FraNćesko alpe ako oćeš,svejedno!!!!
Evidentirano

matej

• Gost
« Odgovori #17 : 30. Kolovoz 2008, 13:37:13 »

Evidentirano

matej

• Gost
« Odgovori #18 : 30. Kolovoz 2008, 13:39:01 »

Već sam išao tom cestom,misli da budem opalio onako bez veze pa kud me put odvede,to mi se je pokazalo kao najbolja solucija,uvijek nabasam na nešto.
Btw izgleda će me klub malo pomoći za gorivo ili ti dobijam 70 lipa po km,ja sam happy :wink:.
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #19 : 31. Kolovoz 2008, 19:28:15 »

Imat ću nekih 5-6 dana na raspolaganju,ideš samnom? ajde idemo i u FraNćesko alpe ako oćeš,svejedno!!!!

Jok, nemrem, neću i nemam vremena  :mrgreen:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #20 : 01. Rujan 2008, 11:02:57 »

Pripazi da te snijeg ne zatrpa, 20.09. je dosta visoki datum za Alpe  :wink:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

matej

• Gost
« Odgovori #21 : 01. Rujan 2008, 11:09:40 »

Pripazi da te snijeg ne zatrpa, 20.09. je dosta visoki datum za Alpe  :wink:
MIsliš :misli: :misli:,kum je išao lani krajem 9 mj,bilo mu je super,vrijeme i sve.
Bit će da moram samo pripaziti da nije neka ciklona pa po gasu,u svakom slućaju nekud idem na onu stranu no ako se nebude moglo jaaaako visoko nema veze jer budem zaprašio negdje do praga ili sl...
Skupio sam dosta informacija sa linkova koje su dali dećki u ovoj temi,za smještaj znam gdje idem(već sam bio ) a nadam se samo da me bude vrijeme poslužilo.
Malo me hebe jadino to što imam perforirano odjelo pa se bojim da bi mi moglo biti hladno,no planiram to riještit sa kišnjakom,bar se nadam.
Evidentirano

DamirK

• Vozi: o
« Odgovori #22 : 01. Rujan 2008, 11:30:25 »

Malo me hebe jadino to što imam perforirano odjelo pa se bojim da bi mi moglo biti hladno

:LOL:
ne trebaš se bojati, bit će ti sigurno hladno
Evidentirano
bR-1 :smoke:

matej

• Gost
« Odgovori #23 : 01. Rujan 2008, 13:46:00 »

:LOL:
ne trebaš se bojati, bit će ti sigurno hladno
Ma nije to ništa,meni nije zima dok nije -20 C..... :wink:

Btw gledam si kao neki body planinarski kupit i onda nemože ništa propuhat,no znam da sam i sa kišnjakom zadihtan ko šaran.
Evidentirano

zx-6r

• **
  • Vozi: FazeR
« Odgovori #24 : 01. Rujan 2008, 16:57:09 »

Neznam koliko bi prolazio dnevno,nekad možda 100 km a nekad 500-700.zavisi kako se razvije situacija,prepuštamo to višoj sili i ne sekiram se.
Vozim KTM 990SM koji mi dolazi uskoro nov pa reko da ga isprobam malo a i nagledam se lijepih stvari koje će mi pomoći da prebrodim dugu sivu zimu.....
Ako bude baaaaaš neko sranje od vremena onda idem nekamo južnije...

Nagodinu idem u Englesku motorom,la manche tube,engleska,isle of Man,to mi je hebena želja no to je drugi par ćarapa.

jel se zna nešto više o ovome podebljanom ? ako da može i na pp da ova tema o alpama ne otiđe u krivom smjeru
Evidentirano

putnik

• **
  • Vozi: KTM 990 ADV
« Odgovori #25 : 13. Rujan 2008, 00:21:22 »

Matej ajd samnom produži do Norveške
Evidentirano

matej

• Gost
« Odgovori #26 : 09. Listopad 2008, 14:57:29 »

Matej ajd samnom produži do Norveške
Malo se izjelovio plan,tek 21,22.9 sam preuzeo motor tako da ništa ozbiljnog ne vozim do 5 mj nagodinu kada budem potegao negdje gdje će me najmanje kiša pratiti,Engleska :mrgreen:???  Gibraltar??? ma ko zna!!!!
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #27 : 09. Listopad 2008, 17:05:26 »

Malo se izjelovio plan,tek 21,22.9 sam preuzeo motor tako da ništa ozbiljnog ne vozim do 5 mj nagodinu kada budem potegao negdje gdje će me najmanje kiša pratiti,Engleska :mrgreen:???  Gibraltar??? ma ko zna!!!!
...jebate, ja sa splašio da si se smrznuo negdje gore :mrgreen: :wink:

matej

• Gost
« Odgovori #28 : 10. Listopad 2008, 07:38:08 »

...jebate, ja sa splašio da si se smrznuo negdje gore :mrgreen: :wink:
He he he he :palacgore:,ma zagrijao bih se je sa nekom rakijetinom tamo gore,nagodinu 5 mjesec, kuju se planovi,novci polako idu na stranu,nekad sam kupovao karte prije puta a danas razmišljam o garminu zumo 550 pa neka on razmišlja umjesto mene.

Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #29 : 10. Listopad 2008, 15:24:23 »

Pošto je drug matej,kao i skoRRo uvijek do sada,skoRRo nekam otputoval,ne vidim više smisla ovoj temi,pa ide pod ključ.
matej kad buš planirao slijedeći skoRRo put otvori samo novu temu!  :palacgore:
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.174 sekundi uz 15 upita.