Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Tour de gorska Hrvatska  (Posjeta: 6620 )

Biondi

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Tenerrre
Tour de gorska Hrvatska
« : 04. Rujan 2008, 10:43:12 »

Glavni glumci: Moj kum Luka na malom KTM Adventure-u i moja malenkost na Teneri
 Plan je bio plinovod do Risnjaka, kratki đir po Risnjaku, Velebit, i sjeverna Dinara što smo više manje ostvarili

1. dan cetvrtak 21.8.
Plan je bio krenuti u 8 ujutro, što se normalno oduzilo zbog kave i nabavke u zadnji cas tako da krecemo ispred rotora u novom Zagrebu u 10:00
Željeli smo što prije naci plinovod i našli smo ga na cesti karlovac-Ozalj, jedino je bio problem što tamo još ide ljudima kroz njive, kuruzu, psenicu i to. "Pravi plinovod nasli smo tek izmedju JarcePolja i Bosiljeva 

Nismo vozili 200 m kadli eto ti potok. Nije dubok ali su stranice prilicno strme. Ja se isto dam na svasta nagovoriti, pa smo udarnicki navalili na potok. KTM-a smo bez previše muke izvukli- izgurali
ali Tenera se nije dala tako lako
pa smo se izj.. oko sat vremena. Daljnje potoke smo odlucili zaobici. Konacno smo krenuli po plinovodu, guštamo, tu i tamo idemo oko neke kuruze, pa nas prekine autoput, pa trazimo opet itd.

I tako super ide, sve smo brzi, i tada sam se prosuo ko neka stvar. Bacilo me na jednu stranu, pa na drugu, nisam najbolje izreagirao i zvek pri 40 km/h po kamenju. Ustajem meni niista, bubnuo sam drito vizirom po kamenu, na motoru razbio desni retrovizor, nista drugo.

Malo kasnije se i kum zaigrao: popeo se na pol brda, pao, ostao sa kotacima gore, ja išao pjehe po njega,  pa nije znao sici dolje itd. Tada smo rekli dosta igranja idemo za Risnjak traziti spavanje.
    U Delnicama skrecemo za Crni Lug i pored ulaza u Nacionalni park skrecemo nekim kozjim puticima u sumu, vozimo se kroz neke lokve od šumarije. Jedna je vrlo duboka, možda 15 cm ispod zica, uglavnom kad ju prolazim Tenera crkava.

Ne mogu upaliti, samo pod cokom, ne mogu dati gas, odmah crkne. Neki kontakt se smocio, cekamo, kum si pusi  :D . Za 10 min Tenera pali ko nova i idemo dalje. Nalazimo lijepu livadicu za šator i vatricu pa stajemo i dižemo kamp.

Casa pive, casa razgovora, gore ima milijon zvijezda, laku noc nastavak kada nadjem vremena

Ubacujem track iz painta na zahtjeve svekolikog pucanstva, nemam bas vremena previše se igrati a osim toga vecine asfaltnih cestica po kojima smo išli nema na karti, a makadama nema ni jedan pa mi je dosta teško ocjeniti kuda smo išli, našarao sam onako prst puta oko.

« Zadnja izmjena: 08. Rujan 2008, 11:59:11 Biondi »
Evidentirano
Rehab is for quitters

Biondi

• *
Odg: Tour de gorska Hrvatska
« Odgovori #1 : 04. Rujan 2008, 12:29:48 »

Hm vidim da sam uploadao slike bez mogucnosti povecavanja, ispricavam se sad sam skuzio osim toga 1. dan je bio najbezveze

2. dan petak 22.8.
Budimo se na vratima Risnjaka, kuhamo kavu, rušimo kuću,pišamo u vatru uglavnom pakiramo se.

Shvatili smo da smo spickali previse vremena jucer na plinovodu pa odustajemo od uspona na Risnjak i trazimo put na Velebit. Po šumskim cesticama smo izbili na Lokve,

prelazimo staru rijecku i idemo za Fužine. Morao sam ispucati koju fotku, kraj je lijep. Kum pizdi što me stalno mora cekati dok se igram sa foticem.

Jedno 500 m prije ulaza u Fužine primjecujem da kumu lezi zadnja guma i brzo se prazni. Tocno smo stigli do vulkanizera

U lokalnoj birtiji gledamo kako rukometaši dobivaju batine od Francuza. Psujemo dok izlazimo iz birtije, guma je taman gotova. Demontaza, krpanje, montaza i balansiranje sve skupa 30kn.
Picimo preko Ravnog, Crnog Kala i nekakvih izumrlih seoceta za koja nikada cuo.

Gadjamo Vratnik cesta je urezana u brdo, desno je more, predivno nesto.

Izlazimo na Vratnik, odavde znamo makadam za na Velebit odprije, svako malo stajem slikati, kum je opet pizdi koliko kasnim

Zaobilazimo uspon na Zavižan jer znamo da se placa, a sve puno turista, pa picimo za Krasno i uspon na Apatišan, Begovaču, skrecemo na Veliki Lubenovac,slikamo se.

Ovo je križanje ceste prije Alana, tu skrecemo za Mrkvište, lagano trazimo mjesto za spavanje. Dolazimo do kraja neke ceste za izvlacenje drva, lijepo okruglo okretište ko Remiza. Tu udaramo bivak

Nisam namjeravao postati sliku vatre ali izgleda baš filmski pa neka je. Primjetio sam da smo sve umorniji, sve ranije idemo spavati, oko 23:00 smo u krpama.

3. dan kad nadjem vremena

« Zadnja izmjena: 05. Rujan 2008, 16:04:13 Biondi »
Evidentirano
Rehab is for quitters

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #2 : 04. Rujan 2008, 18:13:05 »

:palacgore: odlican djir, ajd ako ti se da stavi kartu rute  :wink:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #3 : 04. Rujan 2008, 18:51:53 »

Pozorno pratim!  :palacgore:

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #4 : 04. Rujan 2008, 19:32:36 »

:palacgore: može neka karta
Evidentirano

Biondi

• *
« Odgovori #5 : 05. Rujan 2008, 15:54:25 »

3. dan subota 23.8.

Nastavljamo put, svaki dan se sve ranije budimo. U 7:00 smo vec na nogama u 8:00 krecemo prema Štirovači, pa pravac Kugina kuća. Za one koji ne znaju to je "Velebitska Transverzala", potez od Krasnog do Baških Oštarija sa nizom planinarskih domova i skloništa, prvi dio je asfalt a onda jedno 30 km makadama.

Ovo je valjda najslikanije mjesto na Velebitu, ja sam sebe imam tu na biciklu, pješice, autom a evo sad i motorom. Tu smo malo chilali, kad su došli neki planinari kvariti tišinu. Neke babe deru se, hihocu, ne sviđamo im se tamo sa motorima, ne sviđaju se ni oni nama, tako da pozdravljamo i nastavljamo dalje

Ova slikica je na prijevoju, iza mene je more a dolje u rupi Ravni Dabar. Još jedan planinarski dom za neupucene. Skoro smo na cesti Oštarije-Karlobag kad uocavamo neki makadam koji drito ide u Karlobag koji je 1000 m niže. Opako je strmo i nije bas ugazeno. Slobodno kamenje na sve strane. Kako nikada nismo bili previše pametni nije sada vrijeme za poceti pa krecemo dolje.

kako to obicno biva nakon jedno 300m ta strma cesta se dodatno postrmljuje, sad smo tek skuzili da je tuda prosao buldozer, nista drugo nije moglo. Okrecemo se dok jes mozemo

Međutim uspon nije bas tako lak kao silazak, snimio sam junacku borbu Kuma i vjernog mu pratitelja KTM-a protiv velikog zlog brda. Na kraju su obojica hrabro pali.

Dobro i ja sam se polegao moram priznati. Dok smo izvukli oba motora bili smo znojni ko konji pa pada odluka da skoknemo u Karlobag na tankanje, kupanje, pranje i sranje. Sve to rutinski obavljamo i penjemo se natrag na Velebit. Nasred uspona KTM odjednom počinje pucati iz auspuha. Svako malo grune i to muški, a kum još kaže da ni ne ide. To da ne ide smo znali i od prije ipak je to Kranjec, Štajerac što vec  :mrgreen: . Uglavnom KTM otkazuje suradnju. Malo smo ga raskopali i pregledavamo svu struju, šopamo ga WD-om u nadi da je neki kontakt.

I je bio kontakt samo ne ovdje naprijed nego pod zicom.

Naime gurta od bisage je otrgnula relej koji gasi motor kad je spuštena nogica i sad se taj kontakt svako malo prekine. Kako se vecina kvarova na motoru popravlja WD-om, ljepljivom trakom ili žicom, odlucujemo se na ljepljivu traku i WD.

Ovako je kum vidio da se na Plodovima zemlje porađa telad, pa je pomislio da bi mogao minimoto KTM-a izvuci. Uglavnom zavjera japanske gurte je propala i Kranjec veselo trkelja dalje.

Ovo je track južnog Velebita crno 3. dan, zeleno 4. dan

Prolazimo hotel Velebno i skrecemo za Rizvanušu i odatle u brdo. Ušli smo na južni Velebit

Opet smo zalutali i zapravo ne znamo kuda idemo osim da idemo uzbrdo. Svako malo tabla minsko polje, ne skreci s puta. Ionako nismo mislili brati gljive. Tek nakon slijedece table smo skuzili gdje smo.

Panos, bivši vojni objekat, navodno miniran, znam da je ekipa s foruma bila ovdje po tom smo ga i skuzili. Nakon što smo ignorirali pet-šest zabrana prolaska, minski polj i sl. dolazimo do kapije i zadnje ali najvece ploce za minsko polje.

Pošto nismo ljubitelji lutanja po napuštenim i miniranim vojnim objektima ovdje smo stali i slikamo malo. Kum si malo puši  :D ja ga slikam.

Ja sam poprilicno vremena proveo na Velebitu i zbilja ima carobnih mjesta što se tice pogleda, tišine i vjetra i ova destinacija mi je sigurno u top 10.

Međutim kopka me da je sa samog vrha još bolji pogled, pa ipak ulazim u vojni objekt, hodam lagano po kamenju po mogucnosti i dolazim pred kasarnu.

Ništa me nije vuklo unutra pa nastavljam na sam vrh. I imao sam pravo, pogled odozgora je zbilja nešto neopisivo. Na jug se vidi do Zadra, prema moru skroz do Lošinja (bar sam pretpostavio da je to Lošinj), zapad cijeli Kvarner, na sjever planinski lanci Velebita.

I kao mali sam uvijek volio visoka mjesta i poglede, ovo mi je El Dorado, tu smo prosjedili jedno pol sata, zujali, gledali, guštali.

Ipak krecemo dalje, želimo naći spoj na Vaganski vrh i Sveto Brdo ali svi spojevi su planinarske staze i kao takve neprohodne za makine.
Nakon što nam se još jedna cesta pretvorila u okretiše za bagere i kraj puta odlucujemo ne ici dalje. Ovaj put Luka diže kuću a ja ognjište.

Nisam ranije pisao, kako nismo imali roštilj svaki dan smo pekli kobasice na vatri, danas smo odlucili razbiti monotoniju pa smo uzeli konzerve graha s kobasicom.  :mrgreen:

Ležimo pored vatre, pričamo, kadli nešto počne lajati vrlo blizu, možda 100 m. Jedini problem je što to baš i nije lavež nego nekakva kombinacija lajajnja i zavijanja. Dok sam nasao fitić da snimim zvuk vec je prestalo. Uglavnom južni Velebit je puno divljiji od sjevernog i meni puno simpatičniji.

Nastavak sutra

« Zadnja izmjena: 08. Rujan 2008, 12:30:38 Biondi »
Evidentirano
Rehab is for quitters

R65

• **
  • Vozi: R 1150 GS
« Odgovori #6 : 05. Rujan 2008, 21:21:40 »

svaka cast. Veselimo se nastavku!  :palacgore:

ROKYA

• **
  • Vozi: DL 1000 K7
« Odgovori #7 : 06. Rujan 2008, 11:50:43 »

Najs djir :palacgore:,,ajmo dalje :palacgore:..
Evidentirano
Ako zelis pobijediti..ne smijes izgubiti:-)))..
Bojim se samo da mi nebo ne padne na glavu:-)))..

Freshman

• Vozi: V-Strom
« Odgovori #8 : 07. Rujan 2008, 11:40:36 »

Izvrsno  :palacgore:

A tako blizu.
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #9 : 07. Rujan 2008, 13:25:27 »

Izvrsno  :palacgore:

A tako blizu.

Pa da ti je doma, kad voziš konformistički motor, jedino Chalu
priznam od Štromovaca  :mrgreen:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Freshman

• Vozi: V-Strom
« Odgovori #10 : 07. Rujan 2008, 14:33:27 »

Pa da ti je doma, kad voziš konformistički motor, jedino Chalu
priznam od Štromovaca  :mrgreen:

:mrgreen: U pravu si, Sljeme mi je još bliže, pa niš.

Nemrem se nikak natjerat na taj makadam, iako kad vidim ovakve slikice i predjele...

A i ti Ante u zadnje vrijeme nešto živiš na staroj slavi. Malo kilometara ove godine,a?

Evidentirano

AnteK

« Odgovori #11 : 07. Rujan 2008, 20:31:23 »

A i ti Ante u zadnje vrijeme nešto živiš na staroj slavi. Malo kilometara ove godine,a?

Do sada oko 10.000 km. Nikuda nisam išao dalje, imam nekih zdravstvenih
problema pa dok to ne riješim ni neću. A malo mi je i volja opala, da budem
iskren. Inače prašinarim uredno okolo, samo mi je sve već poznato pa ni ne
spominjem  :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Lolo

• **
  • Vozi: BMW F650 GS Dakar
« Odgovori #12 : 07. Rujan 2008, 21:37:28 »

Čekam nastavak da vidim do kuda budete došli. Dobar dio sam prošao s tim da je Panos definitivno mjesto sa jednim od najljepšim pogleda na Jadran koji treba još koji put posjetiti s napomenom da je iznenada postao miniran tek 1997 g. :palacgore:
Evidentirano

Biondi

• *
« Odgovori #13 : 08. Rujan 2008, 09:44:43 »

4. dan nedjelja 24. 8.

Budimo se u 7:00, pakiramo i u 8:00 smo na motorima. Današnji plan nam je Sveto brdo ili Vaganski vrh, put za Knin i Uspon na Dinaru.

Spavali smo iznad oblaka, ali sad se spuštamo i uranjamo u maglu. Vrijeme je tmurno ali još ništa ne pada. Tražimo put za Sveto brdo iz Ribnika, ali nalazimo samo planinarsku stazu. Idemo dalje po cesti i pokušavamo ponovo iz Drenovca. Nailazimo na najbolji putokaz ikada:

Ako bolje pogledate primjetit cete da na stablu piše "cesta" i strelica gore. Pičimo cestom i tada počinje kiša rominjati. Ja sam u trapericama i kiša mi baš i nije neki gušt, sve mi je hladnije i mokrije. Ovdje nisam bas puno slikao, hladno mi je i sve je sivo i šugavo. Nakon 15-ak km cesta završava okretištem za bagere. Ima odvojak koji možemo istražiti ali kiša vec jace pada, pa se vracamo na ličku magistralu sjesti u birtiju i rekapitulirati situaciju. Zovemo zene koje nam kažu da je vrijeme šugavo samo iznad nas, južnije je lijepo. Odlucujemo krenuti za Knin, stavljamo Sveto Brdo i Vaganski vrh pod "must do" za iduci put. Dolazimo u Knin, rucamo, i odlucujemo se na uspon na Dinaru sa jugoistoka. Tu je negdje meni otpao aupuh. Ispala su mi dva vijka samo jedan drži i klima se.

Vežem žicom, samo što je žica pretanka i svako malo moram dotezati. Anyway od Knina vozimo na istok da izvora Krčića pa skrecemo na sjever.

Ovo je track rute Dinare 1. i 2. pokušaja a plavo je zadnji dan

Stižemo do planinarske kuće Glavaš, odavde ide planinarska staza za Sinjal (vrh Dinare) ali nam je malo preextremna. Prema karti tu ima hrpa ugaženih makadama koji u praksi izgledaju ovako:

Ovuda nitko nije prošao od vojske 1995. Dalo bi se proci ali ovoga ima 15 km i prema karti moramo ući i izaci iz Bosne. Odustajemo od ovoga uspona, vracamo se u Knin i trazimo uspon sa zapadne strane. Cilj nam je planinarski dom Brezovac. Opet smo zalutali jer smo slijedili markaciju koja se pretvori u kozji putić. Vracamo se i slijedimo najširu cestu

to je to, po putu srecemo rozog TAMića i dva UAZ-a. Vjerojatno su lovci, gore je i lovački dom. Kako smo na pravom putu vraca mi se raspoloženje i opet pocinjem slikati.

Nemamo baš previše vremena vec je sumrak, nabrzinu nabacujem par slika

Ovaj dio puta je poprilično hard, konstantno se vozimo po stoječki

Napokon stižemo do Brezovca 15 min prije mraka. Nalazimo zakljucan dom, na domu naljepnica moto kluba Fjaka. Pozdrav dečkima (i curama).

Ovo mi je bio najteži dan i mentalno i fizički, zato su fotke malo "bezvoljne". Sutra je zadnji i najljepši dan naše male avanture.
« Zadnja izmjena: 08. Rujan 2008, 12:42:48 Biondi »
Evidentirano
Rehab is for quitters

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #14 : 08. Rujan 2008, 09:59:54 »

4. dan nedjelja 24. 8.

Ovaj dio puta je poprilično hard, konstantno se vozimo po stoječki

to "stojecki" je zorno prikazano na fotki
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

clox

• Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
« Odgovori #15 : 08. Rujan 2008, 10:58:36 »

odlicna zabava  :palacgore:
ono sto mi sad jako nedostaje (sto ces, razmazen sam)
je track, da usporedim sa svojim voznjama

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #16 : 08. Rujan 2008, 11:05:05 »

odlicna zabava  :palacgore:
ono sto mi sad jako nedostaje (sto ces, razmazen sam)
je track, da usporedim sa svojim voznjama
nes ga ni dobit :mrgreen:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

clox

« Odgovori #17 : 08. Rujan 2008, 11:09:13 »

pa pretpostavljao sam, ali mi i dalje fali  :mrgreen:

Biondi

• *
« Odgovori #18 : 08. Rujan 2008, 16:03:22 »

5. dan

Budimo se u 6:30 bez budilice, jednostavno sve ranije idemo spavat i sve se ranije dižemo. Ležim u šatoru i gledam komarce između dva sloja šatora. Zbilja su mrcine velike, kladim se da im normalni komarci sišu krv  :D.

Odlucili smo se popeti na vrh koliko mozemo visoko mozemo. Cesta izgleda dosta ugaženo a i markacija ide po njoj tako da ima nade da cemo do vrha doci

No comment; kraj je sve lijepši, cesta sve kamenitija

Nakon par kilometara makadam se pretvara u livadu sa dvije trakice od kotaca koje su sve slabije i odjednom je kraj. Došli smo poprilično visoko, vrh je iznad nas visinske razlike možda 200m. Vracamo se natrag cestom i tada okidam po meni najljepšu fotku putovanja (to mi je novi desktop na poslu).

Tu smo morali malo stati, prošetati, guštati

Luka se javlja ženi, ja ga slikam

Ljudi moji pa di još ovoga ima

Ovdje je glumim manekena, konacno docekao da budem na jednoj fotki.
Krecemo natrag prema motorima, i tad uocavamo izgubljenu planinarsku markaciju. Odlucujemo se penjati po planinarskoj stazi pa dokle dodjemo.

Volio bih reci da smo došli ne znam koliko daleko ali to je sve nažalost završilo nakon 100-njak metara

Tu se okrecemo, što samo po sebi nije baš tako lagano i vracamo se na cestu.

Slikam svog konja, zavrijedio je da ima svoju fotku

Spuštamo se natrag prema domu Brezovcu pa prema Kninu. Ja lagano idem jer mi se auspuh još uvijek klima, kum ispred mene kad ne njega skoći šarplaninac iz grma. Usro se ko grlica, a onda po gasu. Ja iza crkavam od smijeha, ovaj bježi, šarplaninac laje za njim. Tada bundo skuži mene i okrece se preme meni. Samo sam stao dignuo ruke u zrak i rekao predajem se. Ovaj me malo gleda zaključuje da nisam opasan i ode natrag ovcama koje sat tek tada skužio desno od nas. Dok sam vadio fotić lik je vec odlazio ali sam ga ipak ulovio zguza

Spuštamo se lagano u Knin, ja odlazim u željezariju i kupujem par vijaka i matica, popravljam auspuh. Iz Knina idemo ravno na sjever kroz Bosnu. Uspjeli smo pojesti najskuplje i valjda najlošije ćevape u u cijeloj Bosni. Još smo 20 maraka ostavili murji na ulazu u Grahovo.

Cetiri devetke na ovoj turi vrijedno je fotke
Put kroz Bosnu prolazi bez poteškoce, na Velikoj Kladuši ulazimo natrag u lijepu našu, vozimo za Vojnić,  Pisarovinu i Zagreb.

Sve skupa 5 dana 1150 km dosta njih makadamskih, lijepo iskustvo, preporučujem svakome

« Zadnja izmjena: 08. Rujan 2008, 17:32:03 Biondi »
Evidentirano
Rehab is for quitters

AnteK

« Odgovori #19 : 08. Rujan 2008, 19:32:23 »

Volio bih reci da smo došli ne znam koliko daleko ali to je sve nažalost završilo nakon 100-njak metara

Do yaya  :palacgore:

Iz Knina idemo ravno na sjever kroz Bosnu. Uspjeli smo pojesti najskuplje i valjda najlošije ćevape u u cijeloj Bosni. Još smo 20 maraka ostavili murji na ulazu u Grahovo.

Inače, može se direkt iz Brezovca spustiti u Bosnu u Grahovo, moju otadžbinu  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano

tvigi

• Vozi: on mene
« Odgovori #20 : 08. Rujan 2008, 19:45:06 »

Ma milina za pročitat i pogledat :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
Alkohol mi budi strast,
a žena otriježnjenje.

z-1000mk

• Vozi: PraNinđu
« Odgovori #21 : 08. Rujan 2008, 19:57:55 »

Bravo dečki, preporučio bi vam vitlo za te mrcine... :palacgore:

Si siguran?  :mrgreen:
Evidentirano
Barenstarke bikes fur kleine mause
Let the good times roll...
Il si Ninđa il si Minđa...
http://www.mojvideo.tv/videos/11917/kawasaki-z1%28kz900%29-drifting.html
Fuck you & have nice day

clox

« Odgovori #22 : 08. Rujan 2008, 20:31:04 »

Do yaya  :palacgore:

po meni i dosta preko istih  :mrgreen:  :palacgore:

clox

« Odgovori #23 : 08. Rujan 2008, 20:32:56 »

Spuštamo se natrag prema domu Brezovcu pa prema Kninu. Ja lagano idem jer mi se auspuh još uvijek klima, kum ispred mene kad ne njega skoći šarplaninac iz grma. Usro se ko grlica, a onda po gasu. Ja iza crkavam od smijeha, ovaj bježi, šarplaninac laje za njim. Tada bundo skuži mene i okrece se preme meni. Samo sam stao dignuo ruke u zrak i rekao predajem se. Ovaj me malo gleda zaključuje da nisam opasan i ode natrag ovcama koje sat tek tada skužio desno od nas. Dok sam vadio fotić lik je vec odlazio ali sam ga ipak ulovio zguza

ti ili jaako dobro poznas pese ili nemas pojma o sarplanincima  :LOL:
kako god, svaka cast  :palacgore:

clox

« Odgovori #24 : 08. Rujan 2008, 20:35:01 »

Si siguran?  :mrgreen:

cekaj, jel bilo GPS-a na djiru ili ne?

interesira me prije svega J. Velebit i Dinara

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #25 : 08. Rujan 2008, 22:44:36 »

nije bilo gps-a, ali ce ga sljedeci put sigurno biti. ako nista - da si zabiljezimo milijardu slijepih puteva koje smo prosli...
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

z-1000mk

« Odgovori #26 : 09. Rujan 2008, 01:03:14 »

cekaj, jel bilo GPS-a na djiru ili ne?

interesira me prije svega J. Velebit i Dinara

Ma kakav GPS to ti pokvari aVanturu... :palacdolje: :mrgreen:
Evidentirano
Fuck you & have nice day

Biondi

• *
« Odgovori #27 : 09. Rujan 2008, 09:52:32 »

Nije bilo GPS-a nazalost, jednostavno nismo imali para za isti, ali bio nam je potreban. To nam je prvo slijedece za kupiti, zato mi je teško crtati track kad smo prolazili nekim šumskim cestama koje su nastale ove godine i nema ih ni na jednoj karti. Mislim da bi se manje gubili sa GPS-om, mozda bi stigli na Sveto Brdo i Vaganski vrh
Evidentirano
Rehab is for quitters

Biondi

• *
« Odgovori #28 : 09. Rujan 2008, 10:04:47 »

Bravo dečki, preporučio bi vam vitlo za te mrcine... :palacgore:

Zapravo smo i mi došli na tu ideju, ja sam  kupio onu gurtu sa čegrtaljkom, da nam posluži kao vitlo. Samo sam kupio premalo gurte, Bilo je jedno 7m. Kad smo zapeli u onom potoku falilo je jedno 2 m da ga vezemo za stup i izvucemo. Sa 20m bi bilo u redu
Evidentirano
Rehab is for quitters

Biondi

• *
« Odgovori #29 : 09. Rujan 2008, 10:06:47 »

By the way nismo u cijelom Zagrebu mogli naći montirače za gume, hvala bogu nisu nam trebali. Dal netko zna gdje bi se mogli nabaviti ?
Evidentirano
Rehab is for quitters

z-1000mk

« Odgovori #30 : 09. Rujan 2008, 10:06:58 »

Sumnjam, tak i tak nemaš ucrtane nikakve staze ni na jednoj karti, jedino bi bilo za drugi put...

Ali hebeš elektroniku, meni je najdraže isključit mob i same gas... :palacgore:
Evidentirano
Fuck you & have nice day

jolly the roger

« Odgovori #31 : 09. Rujan 2008, 10:21:07 »

By the way nismo u cijelom Zagrebu mogli naći montirače za gume, hvala bogu nisu nam trebali. Dal netko zna gdje bi se mogli nabaviti ?

louis
http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=370&wgr=468&list_total=26&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10003897
Evidentirano

clox

« Odgovori #32 : 09. Rujan 2008, 10:56:41 »

pitaj Jakopeca

AnteK

« Odgovori #33 : 09. Rujan 2008, 11:03:07 »

Nije bilo GPS-a nazalost, jednostavno nismo imali para za isti, ali bio nam je potreban. To nam je prvo slijedece za kupiti, zato mi je teško crtati track kad smo prolazili nekim šumskim cestama koje su nastale ove godine i nema ih ni na jednoj karti. Mislim da bi se manje gubili sa GPS-om, mozda bi stigli na Sveto Brdo i Vaganski vrh

Znam ja kako se ide u podnožje Svetog Brda po cesticama  :palacgore:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #34 : 09. Rujan 2008, 11:09:51 »

pitaj Jakopeca
pitali, nema
Evidentirano

klesoo

• **
  • Vozi: paKLEnu masinu, Adly 300XS
« Odgovori #35 : 09. Rujan 2008, 11:28:11 »

pitali, nema

vidio sam u Gramatu neke Uniorove, 30cm, za 50kn/kom. Ne izgledaju lose. Odjel alata, kod srafcigera i sjekira  :mrgreen:

btw. odlican djiric!  :wink:

clox

« Odgovori #36 : 09. Rujan 2008, 13:22:10 »

Znam ja kako se ide u podnožje Svetog Brda po cesticama  :palacgore:

pa obznani!

clox

« Odgovori #37 : 09. Rujan 2008, 13:22:45 »

pitali, nema

ok, bum ga ja pital  :mrgreen:

z-1000mk

« Odgovori #38 : 09. Rujan 2008, 14:16:43 »

pa obznani!

Kad ideš od štirovače prema kuginoj kući imaš skretanje na desno (kozji put)
Evidentirano
Fuck you & have nice day

AnteK

« Odgovori #39 : 09. Rujan 2008, 14:46:30 »

Auuuuuuuuuu, ajd ponovo na satove geografije  :LOL:
Jok, Sv.Brdo je na južnom Velebitu, ovo o čemu ti pričaš je
jedno 50 km "sjevernije".
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #40 : 09. Rujan 2008, 14:55:26 »

pa obznani!

Ajd...
U selu Modrić sjeverno od Rovanjske, u uvali, skreni desno sa magistrale
uzbrdo, piči gore, prestaje asfalt i počinje makadam, prvo raskršće lijevo,
drugo raskršće lijevo, cesta ide uzbrdo na visoravan Libinje. Iduće "raskršće"
se lijevo ide na malo Libinje, desno na Veliko Libinje i Bukve. Sv. Brdo ti je ravno
naprijed, dobro se vidi. Skreneš desno za V.Libinje i prati odvojak lijevo nakon
parstometara, koji te dalje vodi u podnožje Debelog i Sv. Brda. Cestuljak je loš,
no za enduro motor nije frka. Naravno, može se doći podno Sv.Brda, ne na vrh  :palacgore:
Evidentirano

Biondi

• *
« Odgovori #41 : 09. Rujan 2008, 16:51:21 »

Ajd...
se lijevo ide na malo Libinje, desno na Veliko Libinje i Bukve. Sv. Brdo ti je ravno
naprijed, dobro se vidi. Skreneš desno za V.Libinje i prati odvojak lijevo nakon
parstometara, koji te dalje vodi u podnožje Debelog i Sv. Brda. Cestuljak je loš,
no za enduro motor nije frka. Naravno, može se doći podno Sv.Brda, ne na vrh  :palacgore:

To sam si i mislio, vidjeli smo taj odvojak, ima i tabla samo što smo se "ispucali" oko Ribnika i Drenovca
Evidentirano
Rehab is for quitters

Nikola_M

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE
« Odgovori #42 : 09. Rujan 2008, 17:10:35 »

Ajd...
U selu .... Naravno, može se doći podno Sv.Brda, ne na vrh  :palacgore:

Zasto trositi na kupnju GPSa..pozovete AnteKa na voznju i nema vam bolje navigacije  :D :palacgore:
Evidentirano

clox

« Odgovori #43 : 09. Rujan 2008, 17:34:22 »

:LOL:  :LOL:  :LOL:

mozda Satorina ili tak nekaj?

clox

« Odgovori #44 : 09. Rujan 2008, 17:35:58 »

Ajd...

tnx, objasnit cu to GPS-u  :mrgreen:
mogao bi ti s nama na Velebit i mir Bozji  :palacgore:

AnteK

« Odgovori #45 : 09. Rujan 2008, 18:44:30 »

tnx, objasnit cu to GPS-u  :mrgreen:
mogao bi ti s nama na Velebit i mir Bozji  :palacgore:

Meni volje uglavnom ne manjka, al ima drugih okolnosti koje mi ne
idu na ruku ...  :palacdolje: Trenutno ...  :palacgore:
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #46 : 09. Rujan 2008, 18:45:13 »

Zasto trositi na kupnju GPSa..pozovete AnteKa na voznju i nema vam bolje navigacije  :D :palacgore:

Nego, vidimo se u subotu u Ogulincu ??
Evidentirano

z-1000mk

« Odgovori #47 : 09. Rujan 2008, 19:32:32 »

Auuuuuuuuuu, ajd ponovo na satove geografije  :LOL:
Jok, Sv.Brdo je na južnom Velebitu, ovo o čemu ti pričaš je
jedno 50 km "sjevernije".

:oops:

Opčepoznat sam da se nemogu sjetit ni kak se ja zovem... :LOL:

Mislil sam na ovo brdo...brijem da se nekak slično zove... :misli:
Evidentirano
Fuck you & have nice day

AnteK

« Odgovori #48 : 09. Rujan 2008, 19:50:34 »

Nisam stručnjak za Velebit, nekako mi vuče na Dabarske kukove...
Evidentirano

clox

« Odgovori #49 : 09. Rujan 2008, 20:00:29 »

ak se jos malo nategne i promjeni smjer skretanja bu dobro  :mrgreen:

Zlatko

• **
  • Vozi: GSX 750 EF 1984.
« Odgovori #50 : 09. Rujan 2008, 20:49:15 »

Dobro ti vuče..  :palacgore:
Evidentirano
Zlatko, Secretary, Muddy Zagreb
Remember the time when sex was safe and motorcycles where dangerous..

Nikola_M

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE
« Odgovori #51 : 09. Rujan 2008, 22:01:09 »

Nego, vidimo se u subotu u Ogulincu ??

Neznam jos tocno..
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #52 : 10. Rujan 2008, 20:47:53 »

Neznam jos tocno..

OK, javi mi da znam, prognoza je loša, Ogulinec ajd još OK, al
guzit na hrm meeting ( koji ionako neće biti  :mrgreen: ) u nedjelju,
jok. Seeya  :palacgore:
Evidentirano

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #53 : 10. Rujan 2008, 20:51:07 »

vidio sam u Gramatu neke Uniorove, 30cm, za 50kn/kom. Ne izgledaju lose. Odjel alata, kod srafcigera i sjekira  :mrgreen:

Predugačko je to za motor. Imam jedan montirač cca. 20cm i taman stane u malu bisagu za alat  :palacgore:
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

clox

« Odgovori #54 : 10. Rujan 2008, 23:06:23 »

C/P od Jakopeca:

montirace mogu naruciti iz italije i to mi dolazi svaki petak ako ih imaju
na skladistu

jolly the roger

« Odgovori #55 : 11. Rujan 2008, 00:04:43 »

C/P od Jakopeca:

montirace mogu naruciti iz italije i to mi dolazi svaki petak ako ih imaju
na skladistu

aj ti njemu onda "ce kroz pe" ovo : kakvi su ti montiraci? :mrgreen:
Evidentirano

z-1000mk

« Odgovori #56 : 11. Rujan 2008, 00:11:28 »

Sam rekel da je slično.. :mrgreen:
Evidentirano
Fuck you & have nice day

clox

« Odgovori #57 : 11. Rujan 2008, 09:12:30 »

aj ti njemu onda "ce kroz pe" ovo : kakvi su ti montiraci? :mrgreen:

ne treba ti ce pe, pogledaj slike sa raznih dogadjanja ('Dinara 2' i 'sto je nastalo iz teme Zagreb-Rijeka'),
ili dojdi do mene da ih vidis, a mogu te i klepnuti za probu  :mrgreen:

supertomo

• Vozi: Agresivno Narančasti Motor
« Odgovori #58 : 19. Studeni 2008, 22:36:31 »

:oops:

Opčepoznat sam da se nemogu sjetit ni kak se ja zovem... :LOL:

brdo sa slike se zove TULOVE GREDE  100%
Evidentirano
Brkati sileđije 69

AnteK

« Odgovori #59 : 20. Studeni 2008, 13:38:14 »

brdo sa slike se zove TULOVE GREDE  100%

E 100% nije. Odi se provozaj pa malo bolje pogledaj. :palacgore:
Evidentirano

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #60 : 20. Studeni 2008, 14:43:07 »

E 100% nije. Odi se provozaj pa malo bolje pogledaj. :palacgore:
E 120% nije. Puno previše šume. Na prvu bi rekao Dabarski. Mooožda Hajdučki?  :misli:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #61 : 20. Studeni 2008, 16:39:20 »

Ovo su Tulove Grede.

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #62 : 20. Studeni 2008, 16:55:42 »

aaaaaaaa Homo al si se sprosro!  :jesus: :hehehe: :rofl: :rofl: :rofl:

Hrvoje

« Odgovori #63 : 20. Studeni 2008, 17:20:42 »

I ovo su Tulove grede :mrgreen: :

A ovo su pak Dabarski:
Evidentirano

Svi lažu

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #64 : 20. Studeni 2008, 17:33:38 »

8)

clox

« Odgovori #65 : 20. Studeni 2008, 18:19:42 »

Mooožda Hajdučki?  :misli:

prvo sam htio reci da ne, ali mi se cini da tako nekako izgledaju kad
se spustas direkt sa Rosijeve  :misli:

Hrvoje

« Odgovori #66 : 21. Studeni 2008, 08:33:37 »

prvo sam htio reci da ne, ali mi se cini da tako nekako izgledaju kad
se spustas direkt sa Rosijeve  :misli:
Ne brkaš li Hajdučke sa Rožanskima?  :mrgreen:
Evidentirano

Svi lažu

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #67 : 21. Studeni 2008, 08:48:06 »

izvrsno :palacgore:
Evidentirano

clox

« Odgovori #68 : 21. Studeni 2008, 09:02:11 »

Ne brkaš li Hajdučke sa Rožanskima?  :mrgreen:

mislim da ne
isao sam tu samo jednom bez kvalificiranog vodica
gledam na kartu, spustas se na Skrbinu dragu i tu gledas
Hajducke straga...slican pogled

Hrvoje

« Odgovori #69 : 21. Studeni 2008, 09:25:36 »

mislim da ne
isao sam tu samo jednom bez kvalificiranog vodica
gledam na kartu, spustas se na Skrbinu dragu i tu gledas
Hajducke straga...slican pogled
Hm da....
.... sad mi pada na pamet još jedna mogućnost....
Veliki kozjak? :misli:
Evidentirano

Svi lažu

Frane

« Odgovori #70 : 21. Studeni 2008, 11:09:26 »

Moj stari je za vrijeme rata bio na Velebitu i kaže da su ono Dabarski kukovi. :misli:
Evidentirano

Hrvoje

« Odgovori #71 : 21. Studeni 2008, 11:46:52 »

Moj stari je za vrijeme rata bio na Velebitu i kaže da su ono Dabarski kukovi. :misli:

:neznam:
moožda
1. ?

2. Dabarski kukovi
Evidentirano

Svi lažu

Frane

« Odgovori #72 : 21. Studeni 2008, 11:50:04 »

to su kisele kise otopile. :mrgreen:
Evidentirano

RiomaBiker

• *
  • Vozi: TA 650, liberty 150, runner SP50
« Odgovori #73 : 21. Prosinac 2008, 11:08:28 »

Mislim da bi se manje gubili sa GPS-om, mozda bi stigli na Sveto Brdo i Vaganski vrh

Nazalost mislim da je to nemoguce jer sam bio i na jednom i na drugom. Postoje ljudi koji su se popeli sa biciklom ali su ga dobar dio puta nosili, sto nije moguce s motorom. Osobno sam vise puta prosao cijeli juzni Velebiti sto pjeske sto biciklom, tako da odgovorno tvrdim da nije moguce proci od Baskih Ostarija do Paklenice, Vaganskog vrha ili Sv. Brda motociklom. Sumske ceste zavrsavaju u blizini Jelove Ruje ili podno Visocice na koju takodjer nije moguce doci motorom. Put koji ide na V Libinje takodjer zavrsava daleko od Sv. Brda tako da ni sa te strane nije moguce doci.  Prvi koji se popne neka mi posalje sliku i ja ga ubijem u jelu i picu  :D
« Zadnja izmjena: 21. Prosinac 2008, 11:17:07 RiomaBiker »
Evidentirano
Ne vozite brže nego što vaš andjeo može letjeti
http://picasaweb.google.com/riomabiker3/

clox

« Odgovori #74 : 21. Prosinac 2008, 17:33:08 »

Nazalost mislim da je to nemoguce jer sam bio i na jednom i na drugom. Postoje ljudi koji su se popeli sa biciklom ali su ga dobar dio puta nosili, sto nije moguce s motorom. Osobno sam vise puta prosao cijeli juzni Velebiti sto pjeske sto biciklom, tako da odgovorno tvrdim da nije moguce proci od Baskih Ostarija do Paklenice, Vaganskog vrha ili Sv. Brda motociklom. Sumske ceste zavrsavaju u blizini Jelove Ruje ili podno Visocice na koju takodjer nije moguce doci motorom. Put koji ide na V Libinje takodjer zavrsava daleko od Sv. Brda tako da ni sa te strane nije moguce doci.  Prvi koji se popne neka mi posalje sliku i ja ga ubijem u jelu i picu  :D

kako su poceli probijat te ceste, uskoro ces popusit taj obrok  :palacdolje:

RiomaBiker

• *
  • Vozi: TA 650, liberty 150, runner SP50
« Odgovori #75 : 22. Prosinac 2008, 08:09:14 »

kako su poceli probijat te ceste, uskoro ces popusit taj obrok  :palacdolje:

bormec imas prav, pocinjem vec stavljati lovu za papicu na stranu  :)
Evidentirano
Ne vozite brže nego što vaš andjeo može letjeti
http://picasaweb.google.com/riomabiker3/
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.494 sekundi uz 15 upita.