Ne mogu vjerovati da govorimo o istoj cesti
. Za autocestu u Austriji neznam jer ne idem na autocestu..
,,išao sam po tvojoj preporuci: ptuj-lenart-mureck! nigdje nisam skretao, nego sam se držao magistralne ceste koja povezuje te točke. na više mjesta je znak o ispupčenjima na cesti u dužini od 4-5 km. to su ona poprečna oštećenja na kojima je asfalt popustio. srećom nije ih previše, ali se pojavljuju i nekad ih se može izbjeći prelaskom u suprotnu traku. kada si rekao odlična cesta, očekivao sam "odličnu cestu", a ova to nije. usporedbe radi, podravska ili stara prema moru (slunj-korenica-gračac) je meni dosta bolja cesta. ima i tu lošijih dijelova, ali nije konstantno iritantna kao ova.
,,da ne ispadne da pretjerujem, cesta je prohodna i u granicama podnošljivog (prema mojim kriterijima!). priznajem da je moj dojam vjerojatno dodatno pogoršan očekivanjem odlične ceste. uglavnom, svakako treba pripaziti na oštećenje koje se nalazi negdje između lenarta i granice, možda 10-ak km od mosta (ako se ne varam). suvozačica i ja smo doslovno poletjeli iz sjedala, a jedino upozorenje je znak ograničenja brzine na 40 km/h. na takvih par mjesta sam naletio i starom prema ljubljani i kranju i tada sam si rekao da ću drugi puta radije platiti vinjetu, ali nikako da se opametim.

.. da budem grubo iskren, slovenske ceste su mi se zamjerile i gledat ću da ih izbjegnem kad god mogu. eventualno autocestom, koliko god koštalo, i što prije ostavit sloveniju iza sebe.
Dobro da sam to procitao, jer mislio sam tuda na neobavezni djir, a u takvim situacijama mrzim sve osim odlicne ceste
,,ja osobno ne bih tu cestu preporučio za neobavezno guštanje. na dijelovima je ok, ali taman kad čovjek misli da se može opustiti, stigne neko iznenađenje. kroz austriju je vjerojatno bolja. onih 10-ak kilometara lokalne ceste sam zbilja uživao, baš onako kako treba bit.
,,čuvaj zeca