ovako xenon žarulje nemaju žarnu nit več imaju svjetlosni luk između dvaju konektora koji se nalaze u xenonovom plinu zato te žarulje nose naziv ili ime po tom plinu xenonu.
one koje imaju žarnu nit su iste kao halogenke samo umjesto plina halona imaju u sebi plin xenon, te žarulje nemaju potrebe za svim onim tehnikalijama od balasta več se direktno spajaju na kontakte u vozilu ovisno o tipu žarulje koju koristi dotično vozilo.
dakle orginal xenon dolazi u kompletu sa balastom te se može nabaviti za jedno svjetlo (motor) te za dva svjetla (auto).
xenon se u nitijednom vozilu ne koristi za dugo svjetlo jer sama žarulja treba jaku struju da se upali onaj svjetlosni luk pa upravo stoga nije moguče blicanje koje je jedna od funkcija dugog svjetla.
ovako ovo što sam zamijenio boju u tvom postu je živa glupost te to nigdje doslovno nigdje ne ugrađuju jer je to preskupa igračka onda za proizvođača vozila.
daj mi kaži od koje je to firme koaj je to izmislila te koja vozila imaju navedeni uređaj da sa xenonom mogu davati svjetlosne signale.
ono što ti misliš da se dešava je kod vozila kod kojih far(svjetlo) prati zakretanje volana a sa time prati kretanje vozila.
miješaš pojmove kolega te na taj način zbunjuješ korisnike.
hm...tek sam sad vidio...cijeli mehanizam je vrlo jednostavan i taj elektromagnet dolazi kao nešto u što se utakne žarulja i onda cijeli sustav ide u balast (i pored njega žice za dugo svijetlo). Ne filozofiram nego sam to držao u ruci, vidio kako radi. Imaš takvo što u Chiopteci kao što sam napisao, ali kao što sam rekao, stavim, pokažem ti, platiš cugu i sve pet.
Ovo "Žarna nit"...htio sam napisati, a i napisao sam, da je posudica s plinom koji svijetli na položaju koji bi odgovarao položaju žarne niti kod obićne žarulje. Kada se upali dugo, prebaci ga u položaj koji odgovara položaju žarne niti kod upaljenog dugog svijetla....no da se ne objašnjavamo...kao što sam napisao...
Ako misliš da to tako nije moguće, a nisi vidio, onda mi je jasan tvoj stav, ako si vidio da postoji i znaš da je skupo i ne može se staviti u motor (ona koja je predviđena za motor) onda ja nešto ne znam i bio bih zahvalan kad bi podjelio svoje iskustvo sa mnom i sa ostalima koji bi se mogli zeznuti i baciti pare.
Što se cijene tiče....sve to o čemu pišem dakle cijeli kit, jedan elektromagnet, jedna sijalica, jedan balast je oko 400-500 kn pa sad treba vidjeti koliko to utječe na ukupno cijenu auta. Ono što se ugrađuje u automobile je ipak nešto druga priča...sistem leća i takve gluposti o kojima jako malo znam pa neći ni pisati

Ovo podebljano...radilo se o BMW-u x5. Bio još jedan kolega s foruma sa mnom pa je vjerojatno i on vidio, no kako njemu to nije potrebno vjerojatno nije primjetio. Bilo je to kod king krosa, s jedne strane stajala policija, s druge prolazio bijeli BMW i blinkao

Za druge proizvođače ne znam. Vjerujem da je ovo bilo naknadno ugrađeno jer je bio stari tip x5-ice...