Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 21   Dolje

Autor Tema: Bi-Xenon kit  (Posjeta: 20944 )

tom0202

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Motopatinu 0,75l
Odg: Bi-Xenon kit
« Odgovori #50 : 17. Veljača 2009, 13:37:12 »

Da li je netko stavljao xennon kit na kawasaki z750 >07', pa ako je da mi da par odgovora-savjeta?? :misli:

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #51 : 17. Veljača 2009, 13:44:04 »

bitno je kakvu žarulju koristiš te dali imaš far za dugo i far za kratko razdjeljen.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

mbeber

• **
  • Vozi: Hondu CBF-a---> I TO CRNOGA!!! [500ccm]
« Odgovori #52 : 17. Veljača 2009, 22:12:55 »

Jel je tko kupio ovaj xenon u chipoteci???

Ja sam kupio od onog lika kaj kaj je dugo obicna nit i katastrofa je... :(  Kratko xenon radi predobro ali dugo je koda si upalil lamapš ispred sebe pa sad se ti vozi....  :?  :bicikler:

I di ste kupili dugo i kratko xenon?????

Fala lepa!
Evidentirano
brm, brm...

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #53 : 18. Veljača 2009, 07:58:32 »

hehe. Lampaš? Dobro si napisao. Točno tako. Mislim da ću uzeti ovaj u chipoteci. Malo sam ga gledao. Koliko sam skužio postoje 2 modela. Jedan koji žarulju privlači elektromagnetom i onaj koji pali drugi dio žarulje. Ovaj s elektromagnetom mi izgleda bolji jer žarulja stalno gori, nema paljenja i gašenja....hm...vidjeti ćemo.

mrcina

« Odgovori #54 : 18. Veljača 2009, 09:40:18 »

dečki xenon na dugom svjetlu ne postoji i to zapamtite.
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #55 : 18. Veljača 2009, 12:14:39 »

odakle ti to? Razlika dugog i kratkog (kod jedne sijalice) jedino je u položaju žarne niti. Postoji cijeli mehanizam (elektromagnet) koji xenon žarulju "Uvlači" tako da je posudica s plinom u poziciji šarne niti kod dugog svijetla. Dakle kad upališ dugo, žarulja se uvuče ili ti izvuče iz onog sjenila te u toj poziciji baca širi i duži snop svijetla, koji predstavlja dugo svijetlo. Chipoteka 450 kn..

live-for-ride

« Odgovori #56 : 18. Veljača 2009, 12:58:09 »

cijeli mehanizam s balastom i sijalicom ili samo sijalica?

live-for-ride

« Odgovori #57 : 18. Veljača 2009, 13:19:48 »

a sad malo nisam siguran.. ali sponinja mi je da je to digitala :misli: pa je valjda sve tu, u svakom slucaju 2- sijalice 1 kratko, 2 kratko/dugo, tako da mi gore obe cijelo vrijeme,
mogu samo rec da je to jedna od najboljih "gluposti" sta sam kupija, po mraku  stvarno ko dan :palacgore: a meni najvaznije- svi te vide u prometu svitlis ko jelka na božić :LOL:
najbolji je trenutak paljenja ona stanka dok se plin u zaruljicu upali-ludilo :palacgore:
malo mi je nerealno tako malo, ali ok...to su dvije sijalice toliko bez ičega... :(

hondamoto

• **
  • Vozi: FZS 1000
« Odgovori #58 : 18. Veljača 2009, 13:32:08 »

u metrou je 725 kn komplet bixenon sa balastom , no kineska proizvodnja tako da je kvaliteta ?

okuka

• **
  • Vozi: stalno
« Odgovori #59 : 18. Veljača 2009, 13:48:42 »

evo provjerio :palacgore:

2 Ballast H.I.D.  Digital Slim

1 Lamp H7R Max Lux

1 Lamp  H4Bixenon Max Lux

Evidentirano
http://tmaxklubhrvatska.com/

Arguing over the internet is like the special olympics.. It doesnt matter who wins because in the end your both still retarded.

mrcina

« Odgovori #60 : 18. Veljača 2009, 14:13:25 »

ovako xenon žarulje nemaju žarnu nit več imaju svjetlosni luk između dvaju konektora koji se nalaze u xenonovom plinu zato te žarulje nose naziv ili ime po tom plinu xenonu.

one koje imaju žarnu nit su iste kao halogenke samo umjesto plina halona imaju u sebi plin xenon, te žarulje nemaju potrebe za svim onim tehnikalijama od balasta več se direktno spajaju na kontakte u vozilu ovisno o tipu žarulje koju koristi dotično vozilo.

dakle orginal xenon dolazi u kompletu sa balastom te se može nabaviti za jedno svjetlo (motor) te za dva svjetla (auto).
xenon se u nitijednom vozilu ne koristi za dugo svjetlo jer sama žarulja treba jaku struju da se upali onaj svjetlosni luk pa upravo stoga nije moguče blicanje koje je jedna od funkcija dugog svjetla.

odakle ti to? Razlika dugog i kratkog (kod jedne sijalice) jedino je u položaju žarne niti. Postoji cijeli mehanizam (elektromagnet) koji xenon žarulju "Uvlači" tako da je posudica s plinom u poziciji šarne niti kod dugog svijetla. Dakle kad upališ dugo, žarulja se uvuče ili ti izvuče iz onog sjenila te u toj poziciji baca širi i duži snop svijetla, koji predstavlja dugo svijetlo. Chipoteka 450 kn..

ovako ovo što sam zamijenio boju u tvom postu je živa glupost te to nigdje doslovno nigdje ne ugrađuju jer je to preskupa igračka onda za proizvođača vozila.

daj mi kaži od koje je to firme koaj je to izmislila te koja vozila imaju navedeni uređaj da sa xenonom mogu davati svjetlosne signale.

ono što ti misliš da se dešava je kod vozila kod kojih far(svjetlo) prati zakretanje volana a sa time prati kretanje vozila.

miješaš pojmove kolega te na taj način zbunjuješ korisnike.

Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #61 : 18. Veljača 2009, 14:14:11 »

evo provjerio :palacgore:

2 Ballast H.I.D.  Digital Slim

1 Lamp H7R Max Lux

1 Lamp  H4Bixenon Max Lux

i koliko para za to što je na slici

live-for-ride

« Odgovori #62 : 18. Veljača 2009, 14:19:53 »

ovako xenon žarulje nemaju žarnu nit več imaju svjetlosni luk između dvaju konektora koji se nalaze u xenonovom plinu zato te žarulje nose naziv ili ime po tom plinu xenonu.

one koje imaju žarnu nit su iste kao halogenke samo umjesto plina halona imaju u sebi plin xenon, te žarulje nemaju potrebe za svim onim tehnikalijama od balasta več se direktno spajaju na kontakte u vozilu ovisno o tipu žarulje koju koristi dotično vozilo.

dakle orginal xenon dolazi u kompletu sa balastom te se može nabaviti za jedno svjetlo (motor) te za dva svjetla (auto).
xenon se u nitijednom vozilu ne koristi za dugo svjetlo jer sama žarulja treba jaku struju da se upali onaj svjetlosni luk pa upravo stoga nije moguče blicanje koje je jedna od funkcija dugog svjetla.

....pa je to riješeno na način da se izvor tog svjetlosnog snopa pomiče cm naprijed ili nazad ovisno o svijetlu koje je uključeno na prekidaču. Dugo će biti u poziciji kada je izvor svjetlosti bliže motoru, a kratko kada je bliže staklu reflektora. I to je tako riješeno. Baš mi u subotu prilazio auto s xenonom i blicao radi policije. I kratko u dugo su bili xenon. Eto u subotu kupim, nedjelju montiram pa se vidimo (uz uvjet da sve pripašem kako treba:-))

mrcina

« Odgovori #63 : 18. Veljača 2009, 14:21:29 »

i to da vidim
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #64 : 18. Veljača 2009, 15:24:29 »

i to da vidim
koji dio. Onaj s bmw-om ili ovo s pomicanjem :mrgreen:
Nema beda. Nađemo se na cugi, kad  složim (ako uspujem ugurati u lampu) Ako radi, ti platiš cugu, ako ne ja platim cugu :palacgore:

okuka

• **
  • Vozi: stalno
« Odgovori #65 : 18. Veljača 2009, 15:52:12 »

i koliko para za to što je na slici
http://www.xenonlamp.it/redicart/personalizzati.htm
Evidentirano
http://tmaxklubhrvatska.com/

Arguing over the internet is like the special olympics.. It doesnt matter who wins because in the end your both still retarded.

hondamoto

• **
« Odgovori #66 : 18. Veljača 2009, 15:59:37 »

koliko sam uspio shvatiti ,samo H4 bixenon ima mogućnost dugog i kratkog svijetla koje se dobija pomicanjem odnosno uvlaćenjem sijalice dok za H7 je potrebno dvije sijalice u faru.I prilikom ugradnje u klasićni far se mora proširiti otvor u sjenilu jer je "grlo " i sijalica šira od originala.

live-for-ride

« Odgovori #67 : 18. Veljača 2009, 16:01:41 »

koliko sam uspio shvatiti ,samo H4 bixenon ima mogućnost dugog i kratkog svijetla koje se dobija pomicanjem odnosno uvlaćenjem sijalice dok za H7 je potrebno dvije sijalice u faru.I prilikom ugradnje u klasićni far se mora proširiti otvor u sjenilu jer je "grlo " i sijalica šira od originala.
ovo prvo, mislim da je tako (uvjeren sam jer sam vidio), a ovo drugo ne znam. Nisam imao prilike vidjeti.
http://www.xenonlamp.it/redicart/personalizzati.htm
hm...170 eura

live-for-ride

« Odgovori #68 : 18. Veljača 2009, 16:16:15 »

ovako ovo što sam zamijenio boju u tvom postu je živa glupost te to nigdje doslovno nigdje ne ugrađuju jer je to preskupa igračka onda za proizvođača vozila.

daj mi kaži od koje je to firme koaj je to izmislila te koja vozila imaju navedeni uređaj da sa xenonom mogu davati svjetlosne signale.

ono što ti misliš da se dešava je kod vozila kod kojih far(svjetlo) prati zakretanje volana a sa time prati kretanje vozila.

miješaš pojmove kolega te na taj način zbunjuješ korisnike.

hm...tek sam sad vidio...cijeli mehanizam je vrlo jednostavan i taj elektromagnet dolazi kao nešto u što se utakne žarulja i onda cijeli sustav ide u balast (i pored njega žice za dugo svijetlo). Ne filozofiram nego sam to držao u ruci, vidio kako radi. Imaš takvo što u Chiopteci kao što sam napisao, ali kao što sam rekao, stavim, pokažem ti, platiš cugu i sve pet.
Ovo "Žarna nit"...htio sam napisati, a i napisao sam, da je posudica s plinom koji svijetli na položaju koji bi odgovarao položaju žarne niti kod obićne žarulje. Kada se upali dugo, prebaci ga u položaj koji odgovara položaju žarne niti kod upaljenog dugog svijetla....no da se ne objašnjavamo...kao što sam napisao...
Ako misliš da to tako nije moguće, a nisi vidio, onda mi je jasan tvoj stav, ako si vidio da postoji i znaš da je skupo i ne može se staviti u motor (ona koja je predviđena za motor) onda ja nešto ne znam i bio bih zahvalan kad bi podjelio svoje iskustvo sa mnom i sa ostalima koji bi se mogli zeznuti i baciti pare.
Što se cijene tiče....sve to o čemu pišem dakle cijeli kit, jedan elektromagnet, jedna sijalica, jedan balast je oko 400-500 kn pa sad treba vidjeti koliko to utječe na ukupno cijenu auta. Ono što se ugrađuje u automobile je ipak nešto druga priča...sistem leća i takve gluposti o kojima jako malo znam pa neći ni pisati :palacgore:
Ovo podebljano...radilo se o BMW-u x5. Bio još jedan kolega s foruma sa mnom pa je vjerojatno i on vidio, no kako njemu to nije potrebno vjerojatno nije primjetio. Bilo je to kod king krosa, s jedne strane stajala policija, s druge prolazio bijeli BMW i blinkao :palacgore: Za druge proizvođače ne znam. Vjerujem da je ovo bilo naknadno ugrađeno jer je bio stari tip x5-ice...

Vupy

• **
  • Vozi: Yamaha Fazer Fz6 S2 GT '08
« Odgovori #69 : 18. Veljača 2009, 16:24:40 »

ukratko:

bi-xenon u tvorničkom faru sa lećom(projektorom) ima aktuator(motorić) koji pomiće pregradu unutar projektora. pregrada u normalnom
položaju(kratko svjetlo) prekriva pola promjera leće, kad prebaciš na dugo, pregrada se pomakne prema dolje i otrkriva cijelu leću(dugo svjetlo)
može se blicat bez straha za žarulju jer se ona ne gasi

svi naknadno ugrađene(kineski ,drugi niti ne postoje) bi-xenon žarulje su H4 koje na sebi imaju sjenilo koje prekriva žarulju, ovisno o njenom
položaju dobivamo dugo/krato (to sjenilo također pomiće motorić)

trenutno završavam retrofit xenona na svom runneru pa ću postat par slika da se vidi kako to bi trebalo izgledati
znači ugrađen je projektor u far od runnera koji ne dozvoljava rasipanje svjetla i ima pravilan cut off ( Z )
xenon(4300k, slim) je kupljen u chipoteki koji kad se zagrije (cca  30 sec.) izgleda kao orginal na audi,bmw merc. itd...
Evidentirano

hondamoto

• **
« Odgovori #70 : 18. Veljača 2009, 16:28:52 »

osobnno sam vidio na FZS 1000 gdje je dupli far i oba svjetle istovremeno (H4) da ima dugo i kratko . Vijerojatno je kineska ugradnja ali je u funkciji i ne zasljepljuje i vrlo učinkovito osvjetljava cestu u usporedbi sa mojim klasićnim

mbeber

• **
« Odgovori #71 : 18. Veljača 2009, 17:11:32 »

Neda mi se pisati... Citaj post ranije od kolege....

"inače vidio sam one h4 bixenon žarulje gdje se žarulja pomiče prema nutra-van (diže i spušta) evo linka na video gdje se vidi rad H4  bi-xenon žarulje

Evidentirano
brm, brm...

SP

• Vozi: GSXR1000,Kruzer
« Odgovori #72 : 18. Veljača 2009, 17:50:54 »

ja na fazeru imam dugo i kratko xenon i na skuteru x max  iman 2 bi-xenona.Razlika u svitlu je ogromna,pogotovo na skuteru.
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #73 : 18. Veljača 2009, 18:50:23 »

sori svima uvjerili ste me you tubom.

ja imam h7 u vektri za kratko a h1 za dugo svjetlo jel ima mogučnosti da meni nekak proradi kao bixenon
Evidentirano

mbeber

• **
« Odgovori #74 : 18. Veljača 2009, 21:03:46 »

sori svima uvjerili ste me you tubom.

ja imam h7 u vektri za kratko a h1 za dugo svjetlo jel ima mogučnosti da meni nekak proradi kao bixenon

Paaa da... i ne.... Ocito je tvoj sistem isti kao i moj... Moral bi staviti taj elektromotorni relej (ili kak god se to zvalo) prije xenona da ga podize i spusta! Bas kako je na youtubu...

Neznam......

Nego live-for-ride..... :) Jesi kupil???  Kak izgleda???  :) Jel treba kakvih preinaka sa farom?? Daj slike!! Reko sam curi da mi bas taj komletić kupi u Chipoteci za rodjendan pa bi se htel uvjeriti ak radi kak treba!!!  :wink:  :mrgreen:
Evidentirano
brm, brm...
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 21   Gore

Stranica je generirana za 0.171 sekundi uz 15 upita.