idemo ispočetka
gljiva je filter zraka, dozvoljava motoru da potegne više zraka i da mješavina bude više obogaćena s zrakom, a to znači da moraš i karb i diznu odma povećat. A dobiješ i malo na zvuku.
evo ti malo o gljivi c/p sa svijeta skutera
protiv
"Gljiva je pusiona pogotovo za cestovnu upotrebu. Puno je bolji preradeni airbox s malossi spuzvom.
Gljiva nikad nece filtrirat prasinu ko airbox, da ne govorim o ovim zicanim sranjima tipa RMS i to. Da se to postelat i nece motor zaribat zbog gljive, ali ce se nagutat prasine.
Nisam nikad probo recimo dobro naturpijani i dobro postelani motor usporedit sa gljivom i sa airboxom jer je jako tesko osjetit razliku u performasama, ako bi ih uopce bilo.
Ko oce zvuk nek si stavi posteni kit, to je onda pravi zvuk kad se zvjer zavrti. Tak i tak zvuk gljive je obicno prdenje bez veze ne kuzim kome je to fora na 50cc.
Ja sam probao i jedno u drugo i sad se drzim airboxa jer je zakon, motor se ne dere i super filtrira. I one fore da se nemre postelat airbox na jacim kitevima i da se mora stavit gljiva su ciste pizdarije."
za
ma šta je gljiva štetna za motor?? pa koji je vama? Šta više prašine ?e u?i? A kako ?e to naškodit motoru? Meni je motor "proguta" krug od plastike promjera 4cm i ku**c mu je bija! Ode kod nas niti jedan midrace nema nikakvi filter pa opet radi. Prije ?e ti motor riknit zbog vode u benzini nego radi gljive. Svi ste vi neki inžinjeri ode pa znate šta treba, a od kita ni k niste vidili.
E i da, gljiva ne ide na serijalu ni na gizu 70, tek na midrace pa dalje, šta se ti?e 50(70) cc.
čim si postavio ovo pitanje za gljivu što je to i čemu služi ? znači i da neznaš kako naštelovati smjesu,pa bih ti bilo dobro da ne stavljaš gljivu osim ako nemaš nekog majstora koji se u to razumi, a uz to nije to za serijalu nego za naturpijani motor