Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Leo Vince na Piaggio Zip 50 4T?  (Posjeta: 3772 )

kix_zg

• *
  • Spol: Muški
Leo Vince na Piaggio Zip 50 4T?
« : 14. Listopad 2008, 13:36:25 »

pozdrav ekipo..da li bi se isplatilo stavit leo vince na ovaj motorček? Zna li ko možda za koliko bi mu se snaga digla i slićno...?
Evidentirano

Biker686

• **
  • Vozi: Malaguti F15 FireFox
Odg: Leo Vince na Piaggio Zip 50 4T?
« Odgovori #1 : 14. Listopad 2008, 13:44:28 »

na serijsku masinu se ne isplati stavljat nikakav spuh.. dobio bi samo zvuk nista drugo..
ja sam isto brijo da bi se dobilo nes al brzo sam odusto..  za te pare razmisli o kitu 70ccm..   :palacgore:
Evidentirano

baldeks

• Vozi: Runner 50 SP
« Odgovori #2 : 14. Listopad 2008, 13:54:50 »

na serijsku masinu se ne isplati stavljat nikakav spuh.. dobio bi samo zvuk nista drugo..
ja sam isto brijo da bi se dobilo nes al brzo sam odusto..  za te pare razmisli o kitu 70ccm..   :palacgore:
još mi nije jasno koji je to 70ccm kita za 50 4t???
Evidentirano
ć

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #3 : 14. Listopad 2008, 13:56:09 »

još mi nije jasno koji je to 70ccm kita za 50 4t???

da.....baš

exfreerider

• Vozi: ex.VXR 200 a ex.Zip 125 4T RR sada Polo TDI RR
« Odgovori #4 : 14. Listopad 2008, 14:18:22 »

Naravno da se neisplati :LOL:

Ta tu lovu se voziš godinu dana :palacgore:
Evidentirano
gas i slalom...

baldeks

« Odgovori #5 : 14. Listopad 2008, 14:21:30 »

Naravno da se neisplati :LOL:

Ta tu lovu se voziš godinu dana :palacgore:
jednostavno ko voli nek izvoli :D
Evidentirano
ć

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #6 : 14. Listopad 2008, 14:28:11 »

Nisam siguran da je odgovarajuči i za Kineski Zip, ali kit za 50 4T Piaggio postoji, ja sam ga naručio i ugradio u jednog, doduše original talijanskog.

Definitivno nebi preporučio izmjeu ispuha, dvojbena je njegova učinkovitost čak i na 125/150 4t agregatima. Bolje je možda za početak uložiti u variomat, jer ugradnja termo grupe iziskuje i određeno tehničko znanje jer se ipak radi o 4t tehnologiji koja je kompliciranija dosta od 2t koju može skoro svatko ugradit
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

baldeks

« Odgovori #7 : 14. Listopad 2008, 14:32:54 »

Nisam siguran da je odgovarajuči i za Kineski Zip, ali kit za 50 4T Piaggio postoji, ja sam ga naručio i ugradio u jednog, doduše original talijanskog.

Definitivno nebi preporučio izmjeu ispuha, dvojbena je njegova učinkovitost čak i na 125/150 4t agregatima. Bolje je možda za početak uložiti u variomat, jer ugradnja termo grupe iziskuje i određeno tehničko znanje jer se ipak radi o 4t tehnologiji koja je kompliciranija dosta od 2t koju može skoro svatko ugradit
e pa original talijanskog,to je mene i bilo privuklo na razmišljanje...meni je spajo iz moto beana govorija šta se tiče auspuha,al mi je reka o široj cijevi ispuha,pa da ja to kao sam napravin al nije to moja struka :mrgreen:
Evidentirano
ć

joke

« Odgovori #8 : 14. Listopad 2008, 14:49:01 »

Nisam našao podatak o točnoj zapremnini, ali sam našao podatak da odgovara na "kineske" piaggiove i aprilia proizvode, tako da to sad znamo, isti su cilindri.
Glede šire cijevi, kod 50 ccm, bi trebao jako puno dobiti da bi uopče nešto i osjetio, a možeš diranjem puno izgubiti. ja nebi dirao ispuh
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

baldeks

« Odgovori #9 : 14. Listopad 2008, 14:52:23 »

Nisam našao podatak o točnoj zapremnini, ali sam našao podatak da odgovara na "kineske" piaggiove i aprilia proizvode, tako da to sad znamo, isti su cilindri.
Glede šire cijevi, kod 50 ccm, bi trebao jako puno dobiti da bi uopče nešto i osjetio, a možeš diranjem puno izgubiti. ja nebi dirao ispuh
sa kitom san dobija kuglice(čitaj.rolice) od 6,5 grama,sa mntažom me izašlo oko 1500kn...šta se tiče spuha,ja ga niti pokušava nisan dirat...al baš me zanima jel 70 ili 80ccm,na internetu nema točan podatak pa ću se morat zaletit do spaje provjerit to
Evidentirano
ć

joke

« Odgovori #10 : 14. Listopad 2008, 15:51:31 »

sa kitom san dobija kuglice(čitaj.rolice) od 6,5 grama,sa mntažom me izašlo oko 1500kn...šta se tiče spuha,ja ga niti pokušava nisan dirat...al baš me zanima jel 70 ili 80ccm,na internetu nema točan podatak pa ću se morat zaletit do spaje provjerit to

kuglice se mjenjaju (na manju težinu) kad se ugrožava integritet motora i s njima se dobije isti ili bolji odgovor na gas. stvljanje termo grupe uz teže utege variomata (ne kuglice) ima smisla, ali ako je 6,5 manje od originalnih onda neznam čemu to. :misli:
Evidentirano

Biker686

• **
« Odgovori #11 : 14. Listopad 2008, 15:54:13 »

2 baldeks:  zvao skuter moto ovlasteni servis piaggia i zastupnik malossi-ja i pito za 80ccm.. frajer je reko da ce provjerit i nakon 10 min me nazvao i reko da postoji samo 70ccm kit od malossija sto sam si i ja nekak mislil jer pak za kit 80ccm nisam nigdje cuo..

2 joke:  u pravu si sto se tice spuha..  na 50-ici nebi dobio fakat nista bas naprotiv bi mogao i izgubit u performansama..
Evidentirano

malaga

« Odgovori #12 : 14. Listopad 2008, 16:29:18 »

4t tehnologiji koja je kompliciranija dosta od 2t koju može skoro svatko ugradit
e tu je velika prednost 2t
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #13 : 14. Listopad 2008, 16:32:15 »

kuglice se mjenjaju (na manju težinu) kad se ugrožava integritet motora i s njima se dobije isti ili bolji odgovor na gas. stvljanje termo grupe uz teže utege variomata (ne kuglice) ima smisla, ali ako je 6,5 manje od originalnih onda neznam čemu to. :misli:
kuglice su 6,5 to san siguran...mehaničar nisan,a daleko od toga da se imalo razumin,zato i jesan ode da pitan šta me zanima...stvarno neznan zašto te kuglice...biker bija san u moto beana i pita meštra,u pravu si 70ccm je zapremnina...ali to je malossijev kit 70 ccm(koji je meni stavljen),znači kit talijanske proizvodnje namjenjen za 50 4t(u ovom slučaju zipa),a 80 ccm kit se koristija na kymcu i baotianima kako san ja čuja od ljudi pa nisan siguran..eto my bad-isprika :palacgore:
Evidentirano
ć

baldeks

Evidentirano
ć

malaga

« Odgovori #15 : 14. Listopad 2008, 16:38:17 »

zipačuuuuuuu :palacgore:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #16 : 14. Listopad 2008, 16:38:44 »

Evidentirano
ć

malaga

« Odgovori #17 : 14. Listopad 2008, 16:40:04 »

:misli:
ma to ja tako od milja zovem zipa,jedva cekam da nabavim jednoga.... nesto kao pikaču pokemon :LOL:
Evidentirano

joke

« Odgovori #18 : 14. Listopad 2008, 16:40:18 »

pa to je kit kojeg sam ja stavio sliku :misli:

s tim da sad znamo još dvije stvari, a to je
1. da u skutermotu i globalu nemaju pojma, jer u manualu ljepo piše
CILINDRO
Alesaggio Ø 49 mm; Corsa 41,8 mm; Cilindrata 78,8; Rapporto di compressione 1:11,5.

tako da je zapremnina ipak 80 a ne 70 cc,

2. da su ti utezi nepotrebno ugrađeni jer se ne dobijaju s kitom :mrgreen:
Evidentirano

Biker686

• **
« Odgovori #19 : 14. Listopad 2008, 16:44:00 »

ma nabijem ih lude..   :mrgreen:

ja lakse rolice dobio kad mi decki mjenjali remen!   :palacgore: 
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #20 : 14. Listopad 2008, 16:45:11 »

pa to je kit kojeg sam ja stavio sliku :misli:

s tim da sad znamo još dvije stvari, a to je
1. da u skutermotu i globalu nemaju pojma, jer u manualu ljepo piše
CILINDRO
Alesaggio Ø 49 mm; Corsa 41,8 mm; Cilindrata 78,8; Rapporto di compressione 1:11,5.

tako da je zapremnina ipak 80 a ne 70 cc,

2. da su ti utezi nepotrebno ugrađeni jer se ne dobijaju s kitom :mrgreen:
80ccm?joke ko je ode lud?? :shock:šta se tiče kuglica:*ebali majku 8)
Evidentirano
ć

joke

« Odgovori #21 : 14. Listopad 2008, 16:47:03 »

ma nabijem ih lude..   :mrgreen:

ja lakse rolice dobio kad mi decki mjenjali remen!   :palacgore: 

s utezima ne dobiješ apolutno ništa osim okretaja koji su ti potrebni u slučaju da imaš manjak snage iz bilo kog razloga (kod 2T 50 ccm obično se to desi kad se skine original i stavi kompresioni ispuh). u slučaju tvorničkog postava vozila nepotrebno je dirati težinu utega
Evidentirano

joke

« Odgovori #22 : 14. Listopad 2008, 16:50:21 »

80ccm?joke ko je ode lud?? :shock:

postoji izreka RTFM, a pojašnjenje je READ THE FUCKING MANUAL.
Njihova je greška što ti nisu dali manual od proizvoda koji si kupio, i šta ga nisu (ako kažu da je 70 ccm) pročitali, a tvoja što isti nisi tražio.
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #23 : 14. Listopad 2008, 16:54:07 »

postoji izreka RTFM, a pojašnjenje je READ THE FUCKING MANUAL.
Njihova je greška što ti nisu dali manual od proizvoda koji si kupio, i šta ga nisu (ako kažu da je 70 ccm) pročitali, a tvoja što isti nisi tražio.
ja ništa nisan dobija osim računa,a i njega mi je istipka ne nekom digitronu na solarnu energiju...a vlasnika ću pitat kakve ljude zapošljava,a ja san sam pretpostavija da je 80 ccm..
Evidentirano
ć

joke

« Odgovori #24 : 14. Listopad 2008, 16:57:36 »

ja ništa nisan dobija osim računa,a i njega mi je istipka ne nekom digitronu na solarnu energiju...a vlasnika ću pitat kakve ljude zapošljava,a ja san sam pretpostavija da je 80 ccm..

Tako ti i triba kad nisi iša u ovlašteni Piaggio servis  :mrgreen:
Evidentirano

Biker686

• **
« Odgovori #25 : 14. Listopad 2008, 17:05:09 »

s utezima ne dobiješ apolutno ništa osim okretaja koji su ti potrebni u slučaju da imaš manjak snage iz bilo kog razloga (kod 2T 50 ccm obično se to desi kad se skine original i stavi kompresioni ispuh). u slučaju tvorničkog postava vozila nepotrebno je dirati težinu utega

tu se nebi slozio.. nakon promjene rolica skuter je "zivnuo".. na ubrzanju dobio jako puno a i krajnja brzina se povecala za par km/h..

jebi ga lakse rolice, lakse razvrtavanje!   :mrgreen:
Evidentirano

joke

« Odgovori #26 : 14. Listopad 2008, 17:17:12 »

Nije baš tako. Lakše kuglice ne ostvaruju dovoljnu centrifugalnu silu da toliko stisne remenicu koja dalje isto prenosi u konačnu brzinu. Osim što težina uvjetuje i silu (mala moja nek' ti je na znanje, sila masi daje ubrzanje :mrgreen:) stiskanja remenice, s druge strane jačina opruge kvačila (one velike) ne može se predvladati usljed te, smanjene težine utega.
Dakle, kod tebe se dogodio efekt čiste autosugestije :mrgreen:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #27 : 14. Listopad 2008, 17:20:24 »

tu se nebi slozio.. nakon promjene rolica skuter je "zivnuo".. na ubrzanju dobio jako puno a i krajnja brzina se povecala za par km/h..

jebi ga lakse rolice, lakse razvrtavanje!   :mrgreen:
NEMOGUCE....sa laksim rolica se dobije bolje ubrzanje tj. bolje se dizu okretaji a krajnja brzina je slabija i pri toj brzini se skuter previse vrti,provjereno na serijali 50ccm, na 70ccm i 200ccm
Evidentirano

joke

« Odgovori #28 : 14. Listopad 2008, 17:23:22 »

NEMOGUCE....sa laksim rolica se dobije bolje ubrzanje tj. bolje se dizu okretaji a krajnja brzina je slabija i pri toj brzini se skuter previse vrti,provjereno na serijali 50ccm, na 70ccm i 200ccm

bolje se dižu okretaji, ali bez razloga, samo se može dogoditi da osjetite udarac kad spoji kvačilo, ali taj udarac je i pokazatelj da ubrzanje nije dalje išlo linearno, več je naišlo na otpor i tu stalo(jer utezi nemaju težinu da otpočme sa stlačivanjem remenice variomata i dalje putem prijenosnog sklopa opruge kvačila
Evidentirano

josko

« Odgovori #29 : 14. Listopad 2008, 17:28:11 »

ma to ja tako od milja zovem zipa,jedva cekam da nabavim jednoga.... nesto kao pikaču pokemon :LOL:

eto naš nesuđeni moderator uhvaćen u offtopicu   :LOL: :jesus:
Evidentirano

Biker686

• **
« Odgovori #30 : 14. Listopad 2008, 17:33:55 »

Nije baš tako. Lakše kuglice ne ostvaruju dovoljnu centrifugalnu silu da toliko stisne remenicu koja dalje isto prenosi u konačnu brzinu. Osim što težina uvjetuje i silu (mala moja nek' ti je na znanje, sila masi daje ubrzanje :mrgreen:) stiskanja remenice, s druge strane jačina opruge kvačila (one velike) ne može se predvladati usljed te, smanjene težine utega.
Dakle, kod tebe se dogodio efekt čiste autosugestije :mrgreen:

onda ispada da sam ja lud!   :mrgreen:  i isto tak ispada da neki skuteri koji su me imali prije ocito ne voze punim gasom kad im mjeru uzimam!   :misli:   :mrgreen:
Evidentirano

josko

« Odgovori #31 : 14. Listopad 2008, 17:37:26 »

onda ispada da sam ja lud!   :mrgreen:  i isto tak ispada da neki skuteri koji su me imali prije ocito ne voze punim gasom kad im mjeru uzimam!   :misli:   :mrgreen:

čovik je radija u piaggiu a sad radi u yamahi, a ti si tek nedavno  dobija skuter pa nevidim smisao rasprave  :LOL: :LOL:
ili si se i ti urotio protiv njega  :palacdolje:  :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

joke

« Odgovori #32 : 14. Listopad 2008, 17:41:30 »

razlike u konačnoj brzini ovise uvelike i u stanju istrošenosti remena, te istrošenosti samih utega variomata čija se težina smanjuje otpadanjem plastike sa istih(neki znaju i metalni dio obrusiti :?)
npr. istrošeni utezi smanjuju konačnu brzinu jer nemaju silu za povečat promjer remenice variomata na največu moguču, a istrošeni remen (kut klinastog dijela) se dublje usjeca u samu prednju remenicu i ne može se istovremeno dovoljno "dignuti" na remenici kvačila. Da bi lakše razumjeli variomatski prenos vizualizirajte ga kao prenose na biciklu s brzinama. Dakle da bi išao brže moraš imat velik promjer napred i najmanji otraga(s tim da se stražnji promjer dobija time da bokovi remena odguruju remenicu ljevo i desno, što je nemoguče sa istrošenim remenom)
Evidentirano

joke

« Odgovori #33 : 14. Listopad 2008, 17:42:05 »

čovik je radija u piaggiu a sad radi u yamahi, a ti si tek nedavno  dobija skuter pa nevidim smisao rasprave  :LOL: :LOL:

i vozio uspješno utrke skutera 3 sezone 8)
Evidentirano

malaga

« Odgovori #34 : 14. Listopad 2008, 17:50:56 »

eto naš nesuđeni moderator uhvaćen u offtopicu   :LOL: :jesus:
kriv sam :LOL:
Evidentirano

Biker686

• **
« Odgovori #35 : 14. Listopad 2008, 17:59:07 »

kaj god vi rekli zipach mi ide bolje!   :jesus:   :ples:    :mrgreen:
Evidentirano

Biker686

• **
« Odgovori #36 : 14. Listopad 2008, 18:00:13 »

i nisam ga "tek" dobio..  ima tomu skoro 3 ljeta!   :mrgreen:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #37 : 14. Listopad 2008, 18:51:36 »

razlike u konačnoj brzini ovise uvelike i u stanju istrošenosti remena, te istrošenosti samih utega variomata čija se težina smanjuje otpadanjem plastike sa istih(neki znaju i metalni dio obrusiti :?)
npr. istrošeni utezi smanjuju konačnu brzinu jer nemaju silu za povečat promjer remenice variomata na največu moguču, a istrošeni remen (kut klinastog dijela) se dublje usjeca u samu prednju remenicu i ne može se istovremeno dovoljno "dignuti" na remenici kvačila. Da bi lakše razumjeli variomatski prenos vizualizirajte ga kao prenose na biciklu s brzinama. Dakle da bi išao brže moraš imat velik promjer napred i najmanji otraga(s tim da se stražnji promjer dobija time da bokovi remena odguruju remenicu ljevo i desno, što je nemoguče sa istrošenim remenom)
a da san bija u ovlaštenom servisu tek bi me onda oderali i zajebali..eno onaj momak vx209 je pumpu za vodu uzea u tom servisu pa ga pitaj kako mu je bilo...nego tija san te pitat jednu stvar..dakle zip mi je u zadnje vrime izgubija 5-8kmh krajnje(jebiga svaki kmh zlata vridi na tom motoriću),ali je zato dobija na startu i ubrzanju...krajnja bi mi bila 85,sada 78-80max maximuma al zato do 65-70 diže odlično za njegove uvjete...u čemu je razlika,di je problem???
Evidentirano
ć

josko

« Odgovori #38 : 14. Listopad 2008, 19:00:58 »

kuglice?  :misli:  probaj sa težima
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #39 : 14. Listopad 2008, 19:02:59 »

kuglice?  :misli:  probaj sa težima
misliš??al iste su ka prije...ništa nije drugačije
Evidentirano
ć

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #40 : 14. Listopad 2008, 19:38:45 »

misliš??al iste su ka prije...ništa nije drugačije
istrosile su se rolice.... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

josko

« Odgovori #41 : 14. Listopad 2008, 19:39:03 »

ništa te ne košta osim  100 kn za rolice  :LOL:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #42 : 14. Listopad 2008, 19:44:14 »

istrosile su se rolice.... :mrgreen:
ne mislin iste iste,nego težina kuglica je ista
Evidentirano
ć

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #43 : 14. Listopad 2008, 19:46:29 »

ne mislin iste iste,nego težina kuglica je ista
a remen.... :misli:
Evidentirano
O&G Team

baldeks

« Odgovori #44 : 14. Listopad 2008, 19:52:41 »

a remen.... :misli:
to je ostalo isto??koj su simptomi istrošenosti remena
Evidentirano
ć

igor86

• **
  • Vozi: sr150
« Odgovori #45 : 14. Listopad 2008, 19:53:43 »

sa rezom bilo na 50 ili 70 lakse role, teze role, ubrzanje ili krajnja brzina ne postoji

postoji samo idealna tezina koja ce dati i najbolje ubrzanje i najbolju krajnju

to je ostalo isto??koj su simptomi istrošenosti remena

gubis krajnju
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #46 : 14. Listopad 2008, 19:55:04 »

sa rezom bilo na 50 ili 70 lakse role, teze role, ubrzanje ili krajnja brzina ne postoji

postoji samo idealna tezina koja ce dati i najbolje ubrzanje i najbolju krajnju

gubis krajnju
a je??i koji je trošak zamjene remena,trošak meštra u ovlaštenom...da znan :(
Evidentirano
ć

igor86

• **
  • Vozi: sr150
« Odgovori #47 : 14. Listopad 2008, 19:57:37 »

pristojna cjena bi bila da se mene pita 20kn jer treba 10min da se zamjeni

Evidentirano

baldeks

« Odgovori #48 : 14. Listopad 2008, 19:59:57 »

pristojna cjena bi bila da se mene pita 20kn jer treba 10min da se zamjeni

da radiš u ovlaštenom u ši iša bi kod tebe al triba mi točna cijena da znan,neću ka padobranac uletit doli,triban i gume minjat a nema se kune... :x :?
Evidentirano
ć

Biker686

• **
« Odgovori #49 : 14. Listopad 2008, 23:00:59 »

a je??i koji je trošak zamjene remena,trošak meštra u ovlaštenom...da znan :(

servis na 12k, promjena remena, rolica  cca 300-400kn.. ne sjecam se tocno da ga jebes! 

sad kolko je promjena remena i sama cijena njega i rolica..
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #50 : 14. Listopad 2008, 23:23:50 »

servis na 12k, promjena remena, rolica  cca 300-400kn.. ne sjecam se tocno da ga jebes! 

sad kolko je promjena remena i sama cijena njega i rolica..
ja san sad na 6ipo
Evidentirano
ć

Biker686

• **
« Odgovori #51 : 14. Listopad 2008, 23:27:44 »

kit je izgleda uzel svoj danak..   :D   :misli:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #52 : 14. Listopad 2008, 23:33:06 »

kit je izgleda uzel svoj danak..   :D   :misli:
a nevirujen...cipa san ga ledenog,100%gasa cilo vrime...
Evidentirano
ć

Biker686

• **
« Odgovori #53 : 14. Listopad 2008, 23:58:49 »

a moguce i to.. ja sam svog uvijek grijo.. prvo par minuta na mjestu dok sam obuko jaknu, rukavice, bubreznjak.. i onda ga jos kojih 5min drzo mozda na pol gasa.. 
Evidentirano

joke

« Odgovori #54 : 15. Listopad 2008, 09:37:41 »

ubrazanje je za razliku od konačne brzine jako relativan pojam. tebi se vjerovatno desilo da je usljed istrošenosti remena pala konačna brzina, a kako su ti u skuter ionako ugrađene (nepotrebno) lakši utezi, isti se (nepotebno) vrti u okretaje, a ne ide.
Okretaji su često povezani sa ubrzanjem, pa ču se ja opet pozvati na mog famoznog TMaxa 07 koji se glasao reskije od ovog 08, a u mjerenjima je razlika u ubrzanju 0-60 čak 30%. Ja bi bio stavio ruku u vatru da je brži ovaj 07 samo na temelju buke agregat. A ja sam kao neka "faca" :?. Učiš se cjeli život.
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #55 : 15. Listopad 2008, 13:40:33 »

ubrazanje je za razliku od konačne brzine jako relativan pojam. tebi se vjerovatno desilo da je usljed istrošenosti remena pala konačna brzina, a kako su ti u skuter ionako ugrađene (nepotrebno) lakši utezi, isti se (nepotebno) vrti u okretaje, a ne ide.
Okretaji su često povezani sa ubrzanjem, pa ču se ja opet pozvati na mog famoznog TMaxa 07 koji se glasao reskije od ovog 08, a u mjerenjima je razlika u ubrzanju 0-60 čak 30%. Ja bi bio stavio ruku u vatru da je brži ovaj 07 samo na temelju buke agregat. A ja sam kao neka "faca" :?. Učiš se cjeli život.
znači misliš da je do remena....jer stvarno ga znan u dušu,znan kako ide uzbrdo,nizbrdo koliko mu triba do 30,50,60,koji mu je kraj,baš sve...i sad vidin da stvarno diže odlično,a na mistima di san vata krajnju sad na 70-72-3 počne ka struganje u variomatu i osjetin velike vibracije
Evidentirano
ć

joke

« Odgovori #56 : 15. Listopad 2008, 13:47:10 »

znači misliš da je do remena....jer stvarno ga znan u dušu,znan kako ide uzbrdo,nizbrdo koliko mu triba do 30,50,60,koji mu je kraj,baš sve...i sad vidin da stvarno diže odlično,a na mistima di san vata krajnju sad na 70-72-3 počne ka struganje u variomatu i osjetin velike vibracije

treba to otvoriti i pregledat tolerance koje su btw vidljive okom za utege, ali za remen bi ipak trebao podatak iz service manuala, treba pregledati i stanje klizača ploče variomata, te istrošenost pakni kvačila(s obzirom na veču snagu uvjetovanu povečanom zapremninom) te večim okretajima pri spajanju kvačila i zvona (uvjetovano onim laganijim utezima)
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #57 : 15. Listopad 2008, 13:50:33 »

treba to otvoriti i pregledat tolerance koje su btw vidljive okom za utege, ali za remen bi ipak trebao podatak iz service manuala, treba pregledati i stanje klizača ploče variomata, te istrošenost pakni kvačila(s obzirom na veču snagu uvjetovanu povečanom zapremninom) te večim okretajima pri spajanju kvačila i zvona (uvjetovano onim laganijim utezima)
evo upravo gledan račun...20.9 u ovlaštenom prominjeni-klizači varimata.svih 5 CM3,utezi variomata 6,5gr,agip ulje city hi tech 2t 12 x 1...sveukupno 374 kn-uključene ruke meštra...
Evidentirano
ć

joke

« Odgovori #58 : 15. Listopad 2008, 15:12:00 »

evo upravo gledan račun...20.9 u ovlaštenom prominjeni-klizači varimata.svih 5 CM3,utezi variomata 6,5gr,agip ulje city hi tech 2t 12 x 1...sveukupno 374 kn-uključene ruke meštra...

Trebalo bi bit samo 3 klizača, a ne 5
i trebalo bi ulje bit 4T :misli:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #59 : 15. Listopad 2008, 15:22:12 »

Trebalo bi bit samo 3 klizača, a ne 5
i trebalo bi ulje bit 4T :misli:
koji kreteni-napisali "svih pet" a s desne strane piše "količina-3"...a za ulje piše 2t(još dobro vidin),al sigurno je za 4t,njihova muljaža neka...ko zna šta je gamad radila :x
Evidentirano
ć

baldeks

« Odgovori #60 : 15. Listopad 2008, 15:24:28 »

a velikim slovima piše redovni servis 4t skutera...a za kuglice piše u zagradi-stalker,liberty-
Evidentirano
ć

Biker686

• **
« Odgovori #61 : 15. Listopad 2008, 19:15:36 »

meni na racunu pisalo rolice sa nrg-a a ulje agip al bas pisalo 4t.. sad ko je lud kod tebe ne znam?! 
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #62 : 15. Listopad 2008, 23:19:32 »

meni na racunu pisalo rolice sa nrg-a a ulje agip al bas pisalo 4t.. sad ko je lud kod tebe ne znam?! 
ma iste su stvari i kod tebe i kod mene,al ode je neka aljkavost u papirologiji i izdavanju računa da je to u neku ruku i smišno
Evidentirano
ć

Biker686

• **
« Odgovori #63 : 15. Listopad 2008, 23:58:40 »

nis cudno..  sad pod zadnje sve oslo u 3pm.. hebem ti kad je stari moj mjenjo sajbu na autu kaj su mu decki u ovlastenom servisu napravili od auta..  negdje 2-3k kn stete..   :misli:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #64 : 16. Listopad 2008, 14:59:12 »

http://
:mrgreen:
Evidentirano
ć

exfreerider

« Odgovori #65 : 16. Listopad 2008, 17:38:59 »

http://http://www.youtube.com/watch?v=DSJ9zvF0mwE :mrgreen:

Šta ovaj ima da ovako dobro ide :misli:

Multivar
Delta clutch
Kevlar snaar
5.6 gram rollen
Malossi gele drukveer
Witte trekveren
???
Evidentirano
gas i slalom...

Biker686

• **
« Odgovori #66 : 16. Listopad 2008, 17:54:34 »

fino ga zakucava!    :palacgore:
Evidentirano

josko

« Odgovori #67 : 16. Listopad 2008, 18:26:50 »

:mrgreen:

a sp  :jesus:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #68 : 16. Listopad 2008, 19:52:05 »

Šta ovaj ima da ovako dobro ide :misli:

Multivar
Delta clutch
Kevlar snaar
5.6 gram rollen
Malossi gele drukveer
Witte trekveren
???
razumin nizozemski ka kineski :mrgreen:jesi vidija da je ispod snjimke napisa da ide 97 po gpsu 8)
Evidentirano
ć

baldeks

Evidentirano
ć

baldeks

« Odgovori #70 : 16. Listopad 2008, 19:54:30 »

http://
   :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
ć

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #71 : 16. Listopad 2008, 21:07:48 »

a di si sad biker4life :LOL: :LOL:

To bit ce serijala SP.  :? Traje vjecno, ali ide prosjecno za klasu 4T 250. Ovakav Zip je sigurno brzi. :palacgore:

Ali recimo ovo:
8)  Tjunirana 2T + CVT cine cuda. :dobar:

Kad se SP slozi kako spada, ali bas kako spada, da se tu izvuci pa i preko 30 KS po navodima nekih talijanskih tunera... To je onda bolesno... :flamed:

Pozz... :palacgore:

EDIT:
1.
Zip vs Mustang :shock: :palacgore:
2. http://www.youtube.com/watch?v=Gq4etEXUG3M (Embedding disabled, limit reached) Runner 180 SP - MHR
« Zadnja izmjena: 16. Listopad 2008, 21:18:09 biker4life »
Evidentirano

exfreerider

« Odgovori #72 : 16. Listopad 2008, 21:12:11 »

Našao sam prijevod to su bijeli centralni i neki federi na kuplungu

sigurno ima i kit a pod njegovim videos ima i neki protočniji spuh pa je to vjerovatno rezultat svega+bregasta i struja :wink:

ma opasni su zipači samo ne ovi 4t :palacgore:
Evidentirano
gas i slalom...

malaga

« Odgovori #73 : 16. Listopad 2008, 21:57:06 »

uf ja 11 i 1 mjesecu dobivam neki novac pa tako da stize zipačuuuu :D
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #74 : 16. Listopad 2008, 22:50:43 »

Našao sam prijevod to su bijeli centralni i neki federi na kuplungu

sigurno ima i kit a pod njegovim videos ima i neki protočniji spuh pa je to vjerovatno rezultat svega+bregasta i struja :wink:

ma opasni su zipači samo ne ovi 4t :palacgore:
al ako je 97 po gpsu,onda je to opasno,2t serijale debelo 8) zaostaju
Evidentirano
ć

baldeks

« Odgovori #75 : 16. Listopad 2008, 22:51:22 »

To bit ce serijala SP.  :? Traje vjecno, ali ide prosjecno za klasu 4T 250. Ovakav Zip je sigurno brzi. :palacgore:

Ali recimo ovo: http://www.youtube.com/watch?v=2uIrnmR3qpk 8)  Tjunirana 2T + CVT cine cuda. :dobar:

Kad se SP slozi kako spada, ali bas kako spada, da se tu izvuci pa i preko 30 KS po navodima nekih talijanskih tunera... To je onda bolesno... :flamed:

Pozz... :palacgore:

EDIT:
1. http://www.youtube.com/watch?v=R5bSQ9EQ_uc Zip vs Mustang :shock: :palacgore:
2. http://www.youtube.com/watch?v=Gq4etEXUG3M Runner 180 SP - MHR
ma biker ja san se malo sprda,nebi da ja neznan šta je sp180,a šta zip :palacgore:
Evidentirano
ć

biker4life

• Moderator
« Odgovori #76 : 16. Listopad 2008, 23:02:44 »

ma biker ja san se malo sprda,nebi da ja neznan šta je sp180,a šta zip :palacgore:

Ma skuzio sam, da. :palacgore: Samo mi je bilo dosadno, pa sam malo trazio videa. :palacgore:

baldeks

« Odgovori #77 : 16. Listopad 2008, 23:09:23 »

Ma skuzio sam, da. :palacgore: Samo mi je bilo dosadno, pa sam malo trazio videa. :palacgore:
haha pa svak voli svog konja hvalit :mrgreen:ma reka san ti ja mišljenje o sp180... :palacgore:čuvaj je,zlata će ti vridit 8)
Evidentirano
ć

pK

• DJ / Producer / Remixer
  • **
« Odgovori #78 : 16. Listopad 2008, 23:14:16 »

haha pa svak voli svog konja hvalit :mrgreen:ma reka san ti ja mišljenje o sp180... :palacgore:čuvaj je,zlata će ti vridit 8)

ne kuzim ovo zadnje

uostalom...taj skuter je za sve sam ne za čuvanje
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #79 : 16. Listopad 2008, 23:17:25 »

ne kuzim ovo zadnje

uostalom...taj skuter je za sve sam ne za čuvanje

Pa s obzirom da ih je vecina u, u najmanju ruku, ocajnom stanju, ocuvani ce za recimo 5 - 10 god. biti prava rijetkost. 8) :palacgore:

pK

• DJ / Producer / Remixer
  • **
« Odgovori #80 : 16. Listopad 2008, 23:19:56 »

Pa s obzirom da ih je vecina u, u najmanju ruku, ocajnom stanju, ocuvani ce za recimo 5 - 10 god. biti prava rijetkost. 8) :palacgore:

za 5-10 godina vjerojatno to nebus smjel vozit   :LOL:
kako zakoni idu..

uostalom - posarafit ga redovno i vozit se kako god pozelis
ma imas ga, kaj cu ti pricat, znas sve
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #81 : 16. Listopad 2008, 23:24:33 »

kako zakoni idu..

tribaju pazit na ozonske rupe :mrgreen:pa ga ne proizvode,a za koju godinu će bit zakonski zabranjen :x
Evidentirano
ć

biker4life

• Moderator
« Odgovori #82 : 16. Listopad 2008, 23:37:07 »

kako zakoni idu..

Dimi dimi, a tocim Ful - Sintetiku (Agip City Hi-Tech). 8)
Kad stojim recimo na semaforu i sl., ako nema vjetra, ekipa oko mene zatvara prozore na autima. :mrgreen:

baldeks

« Odgovori #83 : 16. Listopad 2008, 23:38:47 »

Dimi dimi, a tocim Ful - Sintetiku (Agip City Hi-Tech). 8)
Kad stojim recimo na semaforu i sl., ako nema vjetra, ekipa oko mene zatvara prozore na autima. :mrgreen:
to ja volin :mrgreen:
Evidentirano
ć

Biker686

• **
« Odgovori #84 : 17. Listopad 2008, 00:42:01 »

al ako je 97 po gpsu,onda je to opasno,2t serijale debelo 8) zaostaju

word!   :palacgore:

samo je pitanje kolko prodje km prije neg masina napravi mali bum i bude tajna je u oblacicu..   :mrgreen:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.417 sekundi uz 15 upita.