I ja nemam Burgman 650 ali za ovakve stavri ipak bi se mogao izkazati za najboljeg.
Pa i sa starim vespama vidiš ljude kako prelaze Europu, pa da nebi mogao sa runnerom?
Da, za put je mozda Burgman najbolji. Ali, u gradu je kao da si u autu, a ipak, tu i tamo se zaluta i u manje prostrane ceste/naselja, ili u velike guzve. Kada bi se samo put gledao, onda je on mozda na prvom mjestu, ali opet, ostaje pitanje servisne pokrivenosti. T-Max, kojeg nisam vozio, a imao sam prilike

(test vozilo, bas mi je zao sto ga nisam probao), mi ipak djeluje nekako skladnije kao
allrounder za veci put i povremena zalazanja u uske i prenatrpane gradske ulice + dobra servisna pokrivenost + dobar dizajn. A i Akrap se ja mislim nudi za njega.
Sto se Runnera tice, pa otisao bih ja sa svojim doslovno bilo gdje, međutim, to bi vise bili pothvati koje bi vecina gledala sa cuđenjem, nego nesto "svakodnevno". Uz to, ja to ponekad cinim upravo iz nekih razloga tipa "sad idem sa uljarom na put", znaci vise iz toga da on (skuter) i ja to zajedno savladamo, nego da negdje odem uzivati (kao turist). Tu se onda uziva u voznji i dogodovstinama, a ne u onome na sto vecina ljudi misli kada ode na put/ljetovanje. Evo par dojmova s duzih tura s SP-om: u dvoje nikako, ni pod razno, pati ovjes, potrosnja osjetno veca, performanse preslabe za poluautoceste i brze međugradske ceste; premalo prostora za stvari/prtljagu; premalo luksuznih/putnih dodataka (zastita ruku, grijanje sake i sl.); premala autonomija (cak i kad sam potrosnju navukao na 5 - 6l/100km, ipak je premalo); skucen nacin sjedenja, itd.
Zakljucak - sport je sport, bilo da se radi o sportskim/putnim skuterima ili sportivama klase 1000ccm i maxi enduro predstavnicima. Opet kazem - moze se sve sa svime, ali realno - ako je nesto napravljeno za putovati, onda valjda ima i neke dodatne (moguce i dosta bitne i dobrodosle) prednosti na tom podrucju.

Pozz...
---------------------
moglo bi i sa biciklom,ali cilj je najudobnije,najsigurnije i sa najmanje nerviranja doci na odrediste 
E upravo to.

Jedno je biti entuzijast i zaljubljenik u neki model skutera/motora/auta (bilo cega), pa se onda s njim zaputiti svugdje, ali ukoliko se trazi pouzdan, bezbrizan, udoban, siguran i ekonomican skuter za putovati, onda je po meni najbolje gledati klasu - putnih skutera.