Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Anketa

Koji je najbolji skuter za daleka putovanja

T-max 500
- 26 (13.7%)
GP 800
- 27 (14.2%)
Suzuki Burgman 650
- 42 (22.1%)
Kymco Xciting 500
- 15 (7.9%)
Vespa PX200
- 10 (5.3%)
X9 500
- 10 (5.3%)
Beverly 500
- 12 (6.3%)
Nexus 500
- 19 (10%)
Honda Silverwing 600
- 17 (8.9%)
Atlantic 500
- 4 (2.1%)
Scarabeo 500
- 5 (2.6%)
Suzuki Burgman 400
- 0 (0%)
Yamaha Majesty 400
- 3 (1.6%)

Ukupno Glasova: 186

Str: 1 [2] 3 4 ... 15   Dolje

Autor Tema: Najbolji scooter za daleka putovanja  (Posjeta: 13384 )

liberty

• Spol: Muški
  • Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
Odg: Najbolji scooter za daleka putovanja
« Odgovori #25 : 18. Listopad 2008, 21:11:41 »

wtf  :recine: :recine: :drunk: :drunk: :lipotan:

kvak
LOL
kvak

P.S. wingman jesi ok :mrgreen:

marki

• **
  • Vozi: lo
« Odgovori #26 : 18. Listopad 2008, 21:17:00 »

mislim da je u bedu  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

baldeks

• Vozi: Runner 50 SP
« Odgovori #27 : 18. Listopad 2008, 21:39:38 »

da sam ja kupio nekog od njih, to bi vjerojatno značilo , to... ali ... nisam , a zakaj nisam ?? zato jer nijednog ne bi ni kupio... ja sam kupio ono s čim bi mogo i kad bi imo vremena, bi. ,, a zakaj ljudi kupe ono s čim ne mogu, ne znam... :misli:
neka dobra droga :raving:
Evidentirano
ć

Denisxxx

• **
  • Vozi: Beverly 250ie
« Odgovori #28 : 18. Listopad 2008, 21:55:00 »

ja mislim runner ili beverli. pa to su ipak najprodavaniji skuteri  :palacgore:, a možda i kimko.

:lolcry:

si probal isfurati malo sarkazma  :LOL:

to sam i ja svojedobno probao, pa sam dobil bannanu  :mrgreen: :LOL:

no uglavnom, zaboravili ste staviti silverwinga  :wink: to bi bio ok skuterić uz burgmana po ovom pitanju :wink:
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #29 : 18. Listopad 2008, 22:02:59 »

S obzirom da Burgman 650 definitivno gubi bitku u mješovitom i gradskom korištenju jer je pretežak i preglomazan, vangradska vožnja, odnosno dugi put je njegov logičan forte. Trebalo bi još tu ubacit prtljažnik i soft bisage i to je to.
Glede pouzdanosti Suzukia kod modela Burg 650 trebalo bi izbjegavati na putu koristiti manualno mjenjanje brzina jer koliko ja imam informacije iz servisa u slučaju kvara(po Splitu se dešava) ostaje "ukočen" u 2. brzini u tzv. service modu. U tom slučaju bi se bilo teško dočepati npr. kuče u povratku sa odredišta 1000 km daleko od nje.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

marki

• **
« Odgovori #30 : 18. Listopad 2008, 22:07:34 »

no uglavnom, zaboravili ste staviti silverwinga  :wink: to bi bio ok skuterić uz burgmana po ovom pitanju :wink:

istina zaboravia sam na njega  :misli: :palacdolje:
moja greska  :wink:

Glede pouzdanosti Suzukia kod modela Burg 650 trebalo bi izbjegavati na putu koristiti manualno mjenjanje brzina jer koliko ja imam informacije iz servisa u slučaju kvara(po Splitu se dešava) ostaje "ukočen" u 2. brzini u tzv. service modu. U tom slučaju bi se bilo teško dočepati npr. kuče u povratku sa odredišta 1000 km daleko od nje.

bas sam bia u brekala pita je li im se to ikad desilo (jer znam da si me joke upozoria na tu manu vec od prije) i oni kazu da nije nikad :misli:,
da jedino zbog cega im ljudi dolaze je ona mala stranica sta se otvara za ulit gorivo da je jako osjetljiva i da cesto puca
Evidentirano

dannyghost

• brišem sa i bez veze
  • Moderator
  • Spol: Ženski
  • Vozi: kiLLeRR - gazim po želji
« Odgovori #31 : 18. Listopad 2008, 22:55:34 »

iako nije na listi:
Vespa GT200L

napravio s njom preko 10000km od 3.mjeseca, bez ikakvih kvarova i iznenadnih stajanja.
bio do trevisa i natrag sa ekipom, iako sam 190 cm/94kg , voznja u komadu bez imalo problema.
drzi ravnomjerno 110-120, autoput, seljačke puteve, trosi od 3-4 l
bio do zadra i natrag preko stare ceste
bio u Osijeku, Čakovcu, Splitu, itd.
jos fali da napravim kruzno putovanje pa da "zaokruzim" stvar  :mrgreen:
do sada nisam nasao destinaciju da se ne usudim ici . (posebno Istru  jer nikako da dodjem Liberyju u kvart )

ali ti ipak preporucam nesto sa 250ccm na vise i sa velikim koferima,servom, kafe aparatom , Vespa je ipak za ludjake
i pazi na način sjedenja, jer ako je previse nagnut napred, budes crko na daljem putu
« Zadnja izmjena: 18. Listopad 2008, 23:04:18 dannyghost »
Evidentirano
ljetovanja i rad na plantaži bannana sa Moderator Airlines
"LJUDI, ja sam zaista životinja, samo što sam lijepo odjeven", rekao je Mike Tyson

gorank

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #32 : 18. Listopad 2008, 23:01:23 »

Moj glas za T-Max!!!
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #33 : 19. Listopad 2008, 02:43:53 »

:palacgore: I ja nemam Burgman 650 ali za ovakve stavri ipak bi se mogao izkazati za najboljeg.
Pa i sa starim vespama vidiš ljude kako prelaze Europu, pa da nebi mogao sa runnerom?

Da, za put je mozda Burgman najbolji. Ali, u gradu je kao da si u autu, a ipak, tu i tamo se zaluta i u manje prostrane ceste/naselja, ili u velike guzve. Kada bi se samo put gledao, onda je on mozda na prvom mjestu, ali opet, ostaje pitanje servisne pokrivenosti. T-Max, kojeg nisam vozio, a imao sam prilike :bonk: (test vozilo, bas mi je zao sto ga nisam probao), mi ipak djeluje nekako skladnije kao allrounder za veci put i povremena zalazanja u uske i prenatrpane gradske ulice + dobra servisna pokrivenost + dobar dizajn. A i Akrap se ja mislim nudi za njega. 8)

Sto se Runnera tice, pa otisao bih ja sa svojim doslovno bilo gdje, međutim, to bi vise bili pothvati koje bi vecina gledala sa cuđenjem, nego nesto "svakodnevno". Uz to, ja to ponekad cinim upravo iz nekih razloga tipa "sad idem sa uljarom na put", znaci vise iz toga da on (skuter) i ja to zajedno savladamo, nego da negdje odem uzivati (kao turist). Tu se onda uziva u voznji i dogodovstinama, a ne u onome na sto vecina ljudi misli kada ode na put/ljetovanje. Evo par dojmova s duzih tura s SP-om: u dvoje nikako, ni pod razno, pati ovjes, potrosnja osjetno veca, performanse preslabe za poluautoceste i brze međugradske ceste; premalo prostora za stvari/prtljagu; premalo luksuznih/putnih dodataka (zastita ruku, grijanje sake i sl.); premala autonomija (cak i kad sam potrosnju navukao na 5 - 6l/100km, ipak je premalo); skucen nacin sjedenja, itd.

Zakljucak - sport je sport, bilo da se radi o sportskim/putnim skuterima ili sportivama klase 1000ccm i maxi enduro predstavnicima. Opet kazem - moze se sve sa svime, ali realno - ako je nesto napravljeno za putovati, onda valjda ima i neke dodatne (moguce i dosta bitne i dobrodosle) prednosti na tom podrucju.  :wink: :palacgore: Pozz...

---------------------

moglo bi i sa biciklom,ali cilj je najudobnije,najsigurnije i sa najmanje nerviranja doci na odrediste  :palacgore:

E upravo to. :palacgore: Jedno je biti entuzijast i zaljubljenik u neki model skutera/motora/auta (bilo cega), pa se onda s njim zaputiti svugdje, ali ukoliko se trazi pouzdan, bezbrizan, udoban, siguran i ekonomican skuter za putovati, onda je po meni najbolje gledati klasu - putnih skutera.
« Zadnja izmjena: 19. Listopad 2008, 02:59:30 biker4life »
Evidentirano

filiplatinovicz

• *
  • Vozi: GT 200L, PX 200E, Skipper 125 ST i Speedfight 2
« Odgovori #34 : 19. Listopad 2008, 04:08:14 »

Burgman je car!
Udoban i pouzdan...
Evidentirano
COITO ERGO SUM

marki

• **
« Odgovori #35 : 19. Listopad 2008, 10:45:34 »

a sta je tako losa pokrivenost suzukia po europi (slovenija :mrgreen:,italija,njemacka,francuska,austrija,svicarska,ceska,madjarska....)  :misli: :misli: :misli: :misli:
« Zadnja izmjena: 19. Listopad 2008, 14:30:37 marki »
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #36 : 19. Listopad 2008, 17:34:36 »

Bez obzira na skepticizam mnogih, prema mom iskustvu, xciting je sasvim dobar za 'daleka' putovanja. U tri dana odradio s njim 1100km, nikakvih problema s motorom niti sa rekacijama guzice/ledja i sl. na istoga. S obzirom na cijenu, mislim da je on u vrhu kategorije 'best buy', a posto ga vozim - moj glas ide njemu :).

Apsolutni pobjednik bi po meni bio skut kojeg ne vidim na listi (totalno mi je nejasno zasto je izostavljen) - Honda Silverwing. Osim toga, kad vec nastojite obuhvatiti cijelu kategorju, fali mi i Yamaha Majesty koji bi vjerojatno bio sasvim upotrebljiv za turističko vozikanje na duge pruge.
Evidentirano

marki

• **
« Odgovori #37 : 19. Listopad 2008, 18:38:05 »

a onda fali i burgi 400,scarabeo,runner  :mrgreen: :mrgreen:,beverly 250,madison,spider.............
ko bi ih sve stavia u anketu,mislim da su trebali bit i majesty i burgi i silverwing al eto,zaboravih  :wink:
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #38 : 19. Listopad 2008, 18:45:38 »

Evidentirano
D.F.F.D.

marki

• **
« Odgovori #39 : 19. Listopad 2008, 19:01:32 »

znaci X9500 shit,zivjela vespa px200  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

edit: al sta je,je stvarno si faca sa tim putovanjima i moj si idol,kapa dole  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #40 : 19. Listopad 2008, 19:56:51 »

Nekako slutim da je ipak bilo ugodnije putovati na x9  :mrgreen:
Evidentirano

Stršljen

• Vozi: Suzumebachi 919 ....honda px50
« Odgovori #41 : 19. Listopad 2008, 20:31:20 »

Ja za nekih 20-ak dana s prijateljem krećem na put,ruta Du-Zg-Grobnik_Du....Kolega na Nexusu 300,ja na (pazi ovo) Libetry-u 150. :shock: :mrgreen: :mrgreen: Jel dovoljno ludo? :LOL:
Vozio sam ja prije "prave" motore...al jbg nakon 7 mjeseci pauze(od nesreće) dovoljno sam ispalio od apstinencije pa krećem s ovim jadom... :misli:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

marki

• **
« Odgovori #42 : 19. Listopad 2008, 20:38:57 »

:mrgreen: :mrgreen:,i ti spadas u grupu pacijenata,svaka cast  :palacgore: :palacgore:
ovaj se topic pretvoria u tko je sa najjadnijim skuterom prevalia najduzi i najgrbaviji put, :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

Stršljen

« Odgovori #43 : 19. Listopad 2008, 20:57:02 »

A kad vidim Niku kako je sa px200 sve prošo mislim da neće bit problema većih...servis sam napravio,naručio nove gume...prije polaska ću stavit novi remen,svijeću i glicerinu...Skuter je prešao dosad 9 500 km...tako da...
Naravno putopis će biti ovuda negdje "izvješen"... :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #44 : 19. Listopad 2008, 21:14:05 »

Ja za nekih 20-ak dana s prijateljem krećem na put,ruta Du-Zg-Grobnik_Du....Kolega na Nexusu 300,ja na (pazi ovo) Libetry-u 150. :shock: :mrgreen: :mrgreen: Jel dovoljno ludo? :LOL:
Vozio sam ja prije "prave" motore...al jbg nakon 7 mjeseci pauze(od nesreće) dovoljno sam ispalio od apstinencije pa krećem s ovim jadom... :misli:

jel to novi Liberty

to nam moraš podrobno opisati - i brzine i potrošnju i sve

ako ne opišeš, dođem dolje u DU da te potsjetim na to :mrgreen:

ima lik koji putuje s libertyem 200 totalno okolo: evo linka
http://digilander.libero.it/biddo1/liberty/album/album.htm

marki

• **
« Odgovori #45 : 19. Listopad 2008, 21:14:19 »

a jesi vidia nikin putopis kad je pa sa vespe i natuka rebro..... :misli: :misli: :misli: :misli:
CUVAJ SE!!!!
Evidentirano

Stršljen

« Odgovori #46 : 19. Listopad 2008, 21:29:17 »

2Liberty: Nije kupio sam ga iz Rijeke,prije nekih 20 dana...Model je 2003 god,sa 9 000 km...STVARNIH. To mi je bio prvi skuter koji sam imao prije motora i s njim sam prešao 31 000 km(preventivno zamijenio jedan remen i jednu svijeću,nije izdržalo jedino crijevo goriva-50 kn troška)...naravno da sam pravio sve servise kako spada...I tako da sam htio kupit opet IDENTIČAN,ni jedan drugi...i našao ovog na njuškalu...crni sa sicom boje proljeva... :mrgreen:
Naravno da javim sve podatke uz slike sa djira... :palacgore: :palacgore: Čitao sam dosta tvojih priča sa x9,zanimljiv si ti lik... :mrgreen: :palacgore:
Ovaj skut ostaje uz mene koji god motor kupio u bliskoj i budućoj budućnosti,za po gradu je ko stvoren...

2Marki: jesam,jesam..ne brigaj,pomalo ćemo...Još imam freške uspomene na let u bankinu(16.03.ove godine) sa 120,potres mozga,natučen cijeli i dvije slomljene noge...I ovaj motor na avataru koji je došao ko ona maketa hornet 1:18. :mrgreen:

e jesam se ispisao u pm... :LOL:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

fjaka

• Vozi: DT125, stalker50, beverly250
« Odgovori #47 : 19. Listopad 2008, 21:49:05 »

vidim danas je bio i međunarodni djir :wink: :mrgreen:

sretno sa velikim djirem na libertiju...  :palacgore:

Stršljen

« Odgovori #48 : 19. Listopad 2008, 21:54:30 »

Ehe Fjakone...je je malo smo prešli granu...Išli do tamo gore kroz brda selima,vrćali se magistralom...oko 150 km...đast fajn...

Ja mislim da me jedini ti nisi smatro ludjakom...Bajac i ivo sigurno jesu. :mrgreen:

:palacgore:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

fjaka

• Vozi: DT125, stalker50, beverly250
« Odgovori #49 : 19. Listopad 2008, 22:09:32 »

Ja mislim da me jedini ti nisi smatro ludjakom...Bajac i ivo sigurno jesu. :mrgreen:
ma pusti njih, veliki/visoki motoristi  :wink: :mrgreen:

kao sto motoristi govore koje bi motore držali u garaži
ja bi ove skutere: t-maxa za lokalne brze djireve, burgamana za putovanje, a stalkera ostavio za grad...

Str: 1 [2] 3 4 ... 15   Gore

Stranica je generirana za 0.151 sekundi uz 18 upita.