Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Čudne vibracije na X-City 250  (Posjeta: 3165 )

Bradonja

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha X-City 250
Čudne vibracije na X-City 250
« : 21. Listopad 2008, 10:48:04 »

Pozdrav poštovana gospodo, molim vas za pomoć uslijed vlastitog ne znanja i ne dovoljnog poznavanja tematike. Naime posjedujem Yamahu X-City 250 kupljenu novu u 5mj. ove godine, redovito servisiranu koja sada ima 8500km. Počele su mi se javljati jake vibracije kod prvog dnevnog starta pri laganom dodavanju gasa. Uvijek nakon paljenja ostavim skuter da se zagrije. Moje pitanje je slijedeće: Dali je to normalno ili je mogućnost nekakvog kvara?
« Zadnja izmjena: 19. Rujan 2009, 08:27:50 liberty »
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
Odg: Čudne vibracije na X-City 250
« Odgovori #1 : 21. Listopad 2008, 10:49:36 »

U trenutku kretanja skutera s mjesta, ili dok još nije uključeno kvačilo(stoji u mjestu)
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

baldeks

• Vozi: Runner 50 SP
« Odgovori #2 : 21. Listopad 2008, 11:17:21 »

to se i meni događa na zipu i još uz to čuje se nekakvo hroptanje ili struganje u mašini al sn skužija kad je leden to mu se događa...događa se kad se mašina "napreže",na uzbrdici kad se stane pa krene ili kod kretanja s mista...al to mi se prošle zime nije događalo...šta je to i mene zaima :misli:
Evidentirano
ć

joke

« Odgovori #3 : 21. Listopad 2008, 11:27:48 »

Moje pitanje vlasniku odnosilo se na moguče pregrijavanje kvačila koje otvrdne vanjski dio pakni kvačila. Dešava se kod jako spore vožnje kad se vozi na granici stani-kreni režima. Isto se automatski potorši, odnosn izbrusi u normalnoj vožni, ali....
Može se desiti da se dovoljno ne izbrusi normalnom vožnjom te je potrebno brušenje u servisu brusnim papirom.
Inače, to je kvar koji je simptomatičan za veču zapremninu i sporije vozače koji na takvim vozilima preveliku snagu agregata ne prenose na podlogu. Karakterističan je za skuter Honda SW600 gdje je skoro redovit na svakom vozilu, ali tamo se manifestira kao škripa, a ne kao vibracija.

Ovo gore bilo bi generalno o kvaru.

A sada opet back on topic. Ukoliko je prilikom prvog paljenja XCitya evidentno pojačano okretanje stražnjeg kotača dok je u zraku, onda je moguče da usljed rada električnog čoka dolazi do dodirivanja kvačila i zvona kvačila te tu dolazi do povečane temperature koja onda dovodi do nepotpunog prijanjanja kvačila, odnosno vibracija pri kretanju.
Inače, normalan i preporučen način grijanja vozila bio bi definitivno u vožnji, ali na manjim okretajima. Probaj dakle krenut sa hladnim motorom i isti tren znat češ jeli u tome kvaka.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

Bradonja

• **
« Odgovori #4 : 21. Listopad 2008, 11:39:59 »

U trenutku kretanja skutera s mjesta, ili dok još nije uključeno kvačilo(stoji u mjestu)

U trenutku kretanja s mjesta, pri laganom dodavanju gasa. Prvi puta mi se to dogodilo na Korčuli ljetos, a sada je postalo učestalo. Pogotovo ako ne čekam da se skut ne zagrije skroz na radnu temp. nego, ako krečem negdje na pola kazaljke. Skuter koristim večinom za duže ture sa suprugom. Vikend vožnje koje znaju biti i po 600km u danu. Znači vrlo često je pod punim opterećenjm i punim gasom po autocesti ili po planinama kroz Bosnu.
« Zadnja izmjena: 21. Listopad 2008, 11:55:35 Bradonja »
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #5 : 21. Listopad 2008, 11:43:00 »

što to znači da kuplung previše struže o zvono pa se javljaju te vibracije.
znači li to da je zvono u komi ili kuplung.

interesira me to jer sam to isto imao na prijašnjem skutu pa da znam unaprijed.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

joke

« Odgovori #6 : 21. Listopad 2008, 11:46:44 »

Onda je definitivno kvačilo, probaj ga ne grijati u mjestu več u vožnji i ukoliko vibracija bude i dalje prisutna preporučujem odlazak u ovlašteni servis i brušenje pakni kvačila te čiščenje unutrašnjosti zvona kvačila.
Nakon toga treba izbjegavati vožnju tipa ""kreni-ne kreni"(u dvoje još važnije), ili stajati na uzbrdici uz pomoč agregata (koristiti kočnicu), jer isto uzrokuje vibracije koje opisuješ.
Vjerovao ili ne sve to ti piše u original Yamaha Uputama za korisnika koje dobiješ sa vozilom.
I s obzirom na moje(naše) iskustvo u Splitu, ovakav slučaj se rjetko ili nikako ne dešava na vozilima zapremnine od 250 ccm što znači da je ili način vožnje ili baš to grijanje na mjestu "krivac" za njega.
Evidentirano

joke

« Odgovori #7 : 21. Listopad 2008, 11:56:14 »

što to znači da kuplung previše struže o zvono pa se javljaju te vibracije.
znači li to da je zvono u komi ili kuplung.

interesira me to jer sam to isto imao na prijašnjem skutu pa da znam unaprijed.

Nažalost, večinom znači da se vozilo koristi nesukladno uputi za korištenje(piše unutra čak i kod Piaggio grupe).
Naime, centrifugalno kvačilo kakvo imaju navedena vozila spaja kvačilo u trenutku dodavanja gasa (centrifugalne sile). To bi trebao biti što krači vremenski period jer se tijekom istog javlja trenje koje naravno spali površinu pakni kvačila (nekad i unutrašnjost zvona kvačila) ukoliko se produži previše. Najčešče se vrijeme uključenja kvačila produžava u extremnim slučajevima, kada je npr. vozilo opterečeno ili težinom(putnika i tereta) ili kutem podloge(uzbrdica).
Kad je u pitanju težina putnika vozač mora krenuti što prije, odnosno nesmije lagano dodavati gas i prestati ga dodavati u trenutku kretanja.
Kad je u pitanju kut podloge nesmije održavati položaj na uzbrdici na način da vozilo održava dodavanjem gasa da stoji u mjestu.
Kolike su sile u pitanju nekad je dovoljno shvatiti pogledom na boju zvona kvačila, koje zna bit zagasite plave boje, karakteristične za djelovanje velikih temperatura(kao na rubu zavarivanih površina).
Ovo je rjedak slučaj kod malih zapremnina jer vozača tamo relativno mala snaga agregata koja se guši pri "paljenju" kvačila natjerava da doda gas, a samim time i prelazi na režim u kojem kvačilo stoji uključeno fiksno i više nije pod stresom.
Kod večih zapremnina snaga agregata je nadmočnija nad trenjem kvačila i kvačilo "provrti" što dodatno povečava trenje i temperaturu sklopa.

Naglasio bi da je na gore navedeno, posebno skrenuta pažnja u uputama za korisnika(znam točno za Piaggio i Yamahu), te da isto ovisi isključivo o načinu vožnje, i to generalno za bilo koji skuter sa centrifugalnim kvačilom. Osim toga svi djelovi koji su pod stresom u ovom slučaju su potrošni djelovi prenosnog sklopa te kao takvi nisu predmet garancije
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #8 : 21. Listopad 2008, 12:01:10 »

ilitiga - za kvačilo bolje kretat malo naglije i s više gasa

općenito sam skužio, da ne samo za kvačilo, nego i za mašinu - bolje voziti na gasu nego ko baba :mrgreen:

joke

« Odgovori #9 : 21. Listopad 2008, 12:03:01 »

ilitiga - za kvačilo bolje kretat malo naglije i s više gasa

općenito sam skužio, da ne samo za kvačilo, nego i za mašinu - bolje voziti na gasu nego ko baba :mrgreen:

Rekli bi amerikanci, RTFM (Read The Fucking Manual) prije upotrebe proizvoda  :mrgreen:

...a kako isto i sam rijetko napravim, trudim se to pojasniti kupcima pri isporuci ili prezentaciji vozila jer znam da je bitno.
Evidentirano

liberty

« Odgovori #10 : 21. Listopad 2008, 12:04:47 »

većina ljudi te 250 ccm vozi isključivo po gradu
to je uzrok problemu, stani-kreni

te kvačilo ode, te mu se stalno diže temperatura i sl.

bolje onda po gradu voziti nešto 2T

Bradonja

• **
« Odgovori #11 : 21. Listopad 2008, 12:08:03 »

Onda je definitivno kvačilo, probaj ga ne grijati u mjestu več u vožnji i ukoliko vibracija bude i dalje prisutna preporučujem odlazak u ovlašteni servis i brušenje pakni kvačila te čiščenje unutrašnjosti zvona kvačila.
Nakon toga treba izbjegavati vožnju tipa ""kreni-ne kreni"(u dvoje još važnije), ili stajati na uzbrdici uz pomoč agregata (koristiti kočnicu), jer isto uzrokuje vibracije koje opisuješ.
Vjerovao ili ne sve to ti piše u original Yamaha Uputama za korisnika koje dobiješ sa vozilom.
I s obzirom na moje(naše) iskustvo u Splitu, ovakav slučaj se rjetko ili nikako ne dešava na vozilima zapremnine od 250 ccm što znači da je ili način vožnje ili baš to grijanje na mjestu "krivac" za njega.

Probao sam krenuti sa hladnim skuterom i imao sam osjećaj da će se raspasti.
Evidentirano

Bradonja

• **
« Odgovori #12 : 21. Listopad 2008, 12:17:25 »

većina ljudi te 250 ccm vozi isključivo po gradu
to je uzrok problemu, stani-kreni

te kvačilo ode, te mu se stalno diže temperatura i sl.

bolje onda po gradu voziti nešto 2T

Kao što sam napomenuo ranije, skuter koristim skoro pa isključivo na dužim relacijama i pod punim opterećenjem u dvoje i vrlo često konstantnim punim gasom.
Evidentirano

liberty

« Odgovori #13 : 21. Listopad 2008, 12:18:05 »

da li je remen mijenjan?

meni npr. na svakih 6000 očiste "kučište" remena od "restlova"
ali ipak prilikom kretanja nakon stajanja 1 ili 2x zaškripi
i to isključivo nakon što su na 15.000 km mijenjali remen

no ne trese se

možda treba samo očistiti prijenos i sve bude ok

joke

« Odgovori #14 : 21. Listopad 2008, 12:25:55 »

Probao sam krenuti sa hladnim skuterom i imao sam osjećaj da će se raspasti.

Onda u ovlašteni servis na brušenje kvačila i zvona.
Evidentirano

Bradonja

• **
« Odgovori #15 : 21. Listopad 2008, 12:48:51 »

da li je remen mijenjan?

meni npr. na svakih 6000 očiste "kučište" remena od "restlova"
ali ipak prilikom kretanja nakon stajanja 1 ili 2x zaškripi
i to isključivo nakon što su na 15.000 km mijenjali remen

no ne trese se

možda treba samo očistiti prijenos i sve bude ok

Nije mijenjan remen skuter ima 8500km, a propisana je izmjena na 20000km. Za čiščenje kučišta i slično nisam siguran jer ne možeš biti prisutan kod servisa.
Evidentirano

nexus_125

• **
  • Vozi: Gilera Nexus 125
« Odgovori #16 : 21. Listopad 2008, 12:49:46 »

to se i meni događa na zipu i još uz to čuje se nekakvo hroptanje ili struganje u mašini al sn skužija kad je leden to mu se događa...događa se kad se mašina "napreže",na uzbrdici kad se stane pa krene ili kod kretanja s mista...al to mi se prošle zime nije događalo...šta je to i mene zaima :misli:

to je mom prijatelju bilo i ovaj mu je obrusia malo deltu i sad je sve ludilo

Bradonja

• **
« Odgovori #17 : 21. Listopad 2008, 12:50:09 »

Onda u ovlašteni servis na brušenje kvačila i zvona.

Hvala na odgovorima, izgleda da će to biti.
Evidentirano

liberty

« Odgovori #18 : 21. Listopad 2008, 12:58:30 »

javi nam rezultat

baldeks

« Odgovori #19 : 21. Listopad 2008, 13:12:13 »

joke evo ja baš proba svog ledenog...i istina leden se ne trese uopće,samo se malo osjeti kada bi kvačilo tribalo napravit "vagu" :mrgreen:ako me kužiš
Evidentirano
ć

mrcina

« Odgovori #20 : 21. Listopad 2008, 18:32:43 »

čuj sad imam 250 mašinu a prije sam imao 125 te mi se to desilo da je umjesto rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kod kretanja rekao rrrrrrrrr   rrrr  rrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sa vibracijama koje sam osjetio na pozamašnoj guzi.
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #21 : 22. Listopad 2008, 18:01:46 »

To se meni desilo i na x-city 125. Kada lagano kreces mislis da ce ti kotac otpasti....Motor ima 5000 km. Skinuo kvacilo...raspa u ruke...i problem rijesen....Za sada........ :palacgore: Ah...te klavijature... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

joke

« Odgovori #22 : 23. Listopad 2008, 09:46:18 »

Mi imamo definitivno največi protok Yamaha skutera u RH kroz servis. Po evidenciji više od 10 dnevno u sezoni, i problem sa neadekvatnim korištenjem koje "pali" kvačilo jako rjetko vidimo na 250-icama, a koliko se sječam, na 125-icama nijedan.
Možda je bitan faktor i upozorenje prodavača na pravilan način korištenja te čitanje manuala prije same isporuke, odnosno preuzimanja vozila
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #23 : 23. Listopad 2008, 14:47:56 »

Mi imamo definitivno največi protok Yamaha skutera u RH kroz servis. Po evidenciji više od 10 dnevno u sezoni, i problem sa neadekvatnim korištenjem koje "pali" kvačilo jako rjetko vidimo na 250-icama, a koliko se sječam, na 125-icama nijedan.
Možda je bitan faktor i upozorenje prodavača na pravilan način korištenja te čitanje manuala prije same isporuke, odnosno preuzimanja vozila

vidja san da puknu federchichi mali shta drzhe pakne od kumplunga pa odere sve..ostanu smao 3 komadicha aluminija...
i da..''meso'' na paknama se isto dosta pojede...za razliku od kumplunga drugih grupacija...
Evidentirano

joke

« Odgovori #24 : 23. Listopad 2008, 15:54:23 »

Na kojem točno modelu?
Evidentirano

igi_st

• **
  • Vozi: polako
« Odgovori #25 : 23. Listopad 2008, 16:22:12 »

a možda je ipak i do vozila? :misli: jer ne vjerujem da skuter sluša upozorenja prodavača :wink:
Evidentirano

joke

« Odgovori #26 : 23. Listopad 2008, 16:36:46 »

a možda je ipak i do vozila? :misli: jer ne vjerujem da skuter sluša upozorenja prodavača :wink:

Nije moguće da je do vozila, ili sklopa kao takvog. Postoje slučajevi da ovaj "kvar" ljudi nose iz branda u brand, sa model na model. To dokazuje sve.
Evidentirano

igi_st

• **
  • Vozi: polako
« Odgovori #27 : 23. Listopad 2008, 16:42:36 »

Nije moguće da je do vozila, ili sklopa kao takvog. Postoje slučajevi da ovaj "kvar" ljudi nose iz branda u brand, sa model na model. To dokazuje sve.

možda je virus?  :shock:
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #28 : 23. Listopad 2008, 16:49:46 »

a sta ti manual moze pomoci kod centrifugalnog kvacila...Kako god da kretao ili vozio isti je vrag. Moguce da je los materijal....Zvono bi moglo najprije biti uzrok....Zagrije se i cak poplavi koliko mu je toplo.......... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

pajo_patak

• **
  • Vozi: cvajo 180
« Odgovori #29 : 23. Listopad 2008, 16:58:35 »

Zagladile su ti se ferode na kvačilu...to se i meni zna desit kad posudin starom motor da ga vozi pa kreće sa mrvicu gasa i linja ga 10 na sat...
Provozaj se malo žešće po gradu, od semafora do semafora kreći sa punim gasom i tribalo bi prestat. Nema veze šta ga voziš po otvorenoj cesti sa ful gason kad je tada kvačilo fiksno slipljeno sa zvonom pa nema nikakvog trenja.
A na 50-tkama i ostalin slabijin skuterima se to ne događa jer odvoje na 5-10km/h jer imaju kraći prijenos...jači skuteri imaju drugačiji prijenos pa kvačilo klizi po zvonu do 20-30km/h
Evidentirano
http://bikepics.com/members/topa91/
Samo bajkeri razumiju zašto psi vole izbaciti glavu kroz prozor...

joke

« Odgovori #30 : 23. Listopad 2008, 16:58:46 »

ponavljam več napisano u topicu  :x

čak u manualima i slika stoji, zabranjeno je držati vozilo u mirnom položaju na uzbrdici korištenjem snage agregata, preporučuje se držanje istog pomoču kočnice.
Kod polaganog kretanja i zadržavanja te, male brzine kvačilo konstantno klizi, za razliku od noramalne vožnje u kojoj se kvačilo fiksno drži za zvono.
Evidentirano

joke

« Odgovori #31 : 23. Listopad 2008, 16:59:30 »

Zagladile su ti se ferode na kvačilu...to se i meni zna desit kad posudin starom motor da ga vozi pa kreće sa mrvicu gasa i linja ga 10 na sat...

To bi otprilike bilo to :palacgore:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #32 : 23. Listopad 2008, 20:28:30 »

To bi otprilike bilo to :palacgore:
i šta mi je radit :misli:
Evidentirano
ć

pajo_patak

• **
« Odgovori #33 : 23. Listopad 2008, 23:49:10 »

Provozaj se malo žešće po gradu, od semafora do semafora kreći sa punim gasom i tribalo bi prestat.

da čitaš malo :misli:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #34 : 23. Listopad 2008, 23:53:16 »

Evidentirano
ć

pajo_patak

• **
« Odgovori #35 : 24. Listopad 2008, 00:13:50 »

Onda skini kvačilo i pregledaj njega i zvono, usput ga i pobrusi malo kad već skidaš... 8) :jesus:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #36 : 24. Listopad 2008, 00:40:55 »

Onda skini kvačilo i pregledaj njega i zvono, usput ga i pobrusi malo kad već skidaš... 8) :jesus:
pa to pitan...
Evidentirano
ć

_mali_

• *
« Odgovori #37 : 24. Listopad 2008, 09:45:34 »

Na kojem točno modelu?

na par modela s yamahinim agregatom...madisoni...
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #38 : 24. Listopad 2008, 09:46:50 »

ja sam na mom x9 kad sam imao kvačilo doli uzeo malo šmirgla i pošmirgla pločice kvačila i samo zvono, podmazao sve lagere.osovinu kod valjčiča i skuter je klizio ko lud.
na zvonu sam vidio malu pukotinu te sad novo zvono čeka ugradnju, dali moram i kuplung menjati ili samo zvono?
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #39 : 24. Listopad 2008, 09:47:52 »

i shta NEMOGUCHE je da je greshka u kvachilu il zvonu?!
daj molim te...pa chua san na masu x-maxeva da kvachilo ''bruji''...
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #40 : 24. Listopad 2008, 09:50:03 »

ja sam na mom x9 kad sam imao kvačilo doli uzeo malo šmirgla i pošmirgla pločice kvačila i samo zvono, podmazao sve lagere.osovinu kod valjčiča i skuter je klizio ko lud.
na zvonu sam vidio malu pukotinu te sad novo zvono čeka ugradnju, dali moram i kuplung menjati ili samo zvono?

di ti je pukotina?
mislim da che tu pomochi brushenje grubljim papirom zvona i kvachila...
Evidentirano

joke

« Odgovori #41 : 24. Listopad 2008, 09:53:57 »

i shta NEMOGUCHE je da je greshka u kvachilu il zvonu?!
daj molim te...pa chua san na masu x-maxeva da kvachilo ''bruji''...

bruji ti i skoro na svakom Hondinom Silverwingu koji košta preko 10000 eur pa nije tvornička greška u komponentama, več stil i način vožnje
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #42 : 24. Listopad 2008, 10:14:59 »

bruji ti i skoro na svakom Hondinom Silverwingu koji košta preko 10000 eur pa nije tvornička greška u komponentama, več stil i način vožnje

pa nisan to ni spominja...ka da ih puno ima po splitu...
znachi svi vozachi silvervinga su ebete...oke...
shta je s ovima shta voze xmaxa..isto?

Evidentirano

joke

« Odgovori #43 : 24. Listopad 2008, 10:18:47 »

pa nisan to ni spominja...ka da ih puno ima po splitu...
znachi svi vozachi silvervinga su ebete...oke...
shta je s ovima shta voze xmaxa..isto?

Ako uzmeš u obzir da je onaj Rus doveo bar 40 kom iz Njemačke sigurno da ih ima relativno puno, a ja samo želim reči da kad se takvo vozilo(snažno, a sa centrifugalnim kvačilom) vozi sporo(jer večina korisnika ih ne koristi za što su namjenjeni) onda vrlo lako dolazi do proklizavanja kvačila i to je vezano uz način vožnje, a ne uz mehaniku kao takvu.
O XMax-ovima koje navodiš stvarno nebi dalje, jer kroz naš (ovlašteni) servis prolaze gomile tih vozila, a jako, jako rjetko se tko pojavi s tim problemom. O 125-icama da ne govorim, ne sječam se uopče da je itko bio s tim problemom
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #44 : 24. Listopad 2008, 10:25:34 »

di ti je pukotina?
mislim da che tu pomochi brushenje grubljim papirom zvona i kvachila...

pukotina ti je na kliznoj podlogi ali samo na području gdje nema ringa koji ojačava klizajuči dio zvona.

to ti je rubni dio.
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #45 : 24. Listopad 2008, 10:30:22 »

Ako uzmeš u obzir da je onaj Rus doveo bar 40 kom iz Njemačke sigurno da ih ima relativno puno, a ja samo želim reči da kad se takvo vozilo(snažno, a sa centrifugalnim kvačilom) vozi sporo(jer večina korisnika ih ne koristi za što su namjenjeni) onda vrlo lako dolazi do proklizavanja kvačila i to je vezano uz način vožnje, a ne uz mehaniku kao takvu.
O XMax-ovima koje navodiš stvarno nebi dalje, jer kroz naš (ovlašteni) servis prolaze gomile tih vozila, a jako, jako rjetko se tko pojavi s tim problemom. O 125-icama da ne govorim, ne sječam se uopče da je itko bio s tim problemom

pa da..kad ih koriste od kavane do kavane...kutije splitske...bla...bla...chast iznimkama...nevermajnd...ti si to pochea komentirat...

nema smisla...yamaha bezgreshna...neda mi se pisat...more bit da mi se prichinja kad krecu jurcanje sa semafora na semafor da bruji...
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #46 : 24. Listopad 2008, 10:35:26 »

pukotina ti je na kliznoj podlogi ali samo na području gdje nema ringa koji ojačava klizajuči dio zvona.

to ti je rubni dio.

a kakve je boje zvono?
plavo, modro, ljubichasto...
Evidentirano

joke

« Odgovori #47 : 24. Listopad 2008, 10:37:40 »

Bilo koji brand je toliko "griješan" koliko mu je jaka(ili slaba) postprodajna podrška(garancija i servis). U našem slučaju(Yamaha) trudimo se da baš nijedan klijent od nas ne odlazi bez osmjeha na licu, makar to nekad značilo i naš evidentan trošak.
Osim toga kad več to spominje, kvar koji opisujemo od početka topica kod svakog brand očituje se drugačijim vanjskim pokazateljima, a to kod XMaxa nije brujanje več upravo trešnja koja se osječa na tijelu vozača, a teško se primjeti promatrajuči sa strane, o brujanju da ne govorim, jer i ne postoji zvučni pokazatelj(bar kod XMax-ova).
Zvučni pokazatelj ima koliko ja znam samo SW, a zvuk je slićan onom kad trljate komadom stiropora po školskoj ploči (ako ste to radili u mladosti :mrgreen:)
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #48 : 24. Listopad 2008, 10:39:44 »

a kakve je boje zvono?

nema promjene u boji
Evidentirano

joke

« Odgovori #49 : 24. Listopad 2008, 10:39:49 »

a kakve je boje zvono?

Boja nije toliko bitna ako pukotina postoji, pogotovo na tarnom dijelu, zvono je potrebno obavezno zamijeniti jer u suprotnom pukotina guli polagano oblogu kvačila i stanjuje je
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #50 : 24. Listopad 2008, 10:41:16 »

dali moram mijenjati i kuplung ili samo zvono.

uff malo smo van teme ali ovo što imam ja može biti i boljka yamahe zbog nekvalitetnog materijala.
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #51 : 24. Listopad 2008, 10:41:48 »

Zvučni pokazatelj ima koliko ja znam samo SW
i modeli sa agregatima iz piaggio grupacije...il mi se prichinilo..ne znan ni ja shta san chuja vishe...
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #52 : 24. Listopad 2008, 10:44:47 »

bolje da je zvuk jači ipak te ovi u vozilima brže zamijete, makar što sam ja zaključio je to da ako imaš rezonantni auspuh nečuješ ga dok te ne stigne a onda ga čuješ prejako.
Evidentirano

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #53 : 24. Listopad 2008, 10:45:40 »

bruji i na Mp3, samo ne meni nego starom, pa se iz tog razloga slažem s Jokom. :palacgore:

mrcina

« Odgovori #54 : 24. Listopad 2008, 10:47:39 »

ja za sad toga nemam na x9 makar znam kako to bruji zbog iskustva sa kymcom.
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #55 : 24. Listopad 2008, 10:49:44 »

Boja nije toliko bitna ako pukotina postoji, pogotovo na tarnom dijelu, zvono je potrebno obavezno zamijeniti jer u suprotnom pukotina guli polagano oblogu kvačila i stanjuje je

kako boja nie bitna...ako je zapaljeno zvono onda se dogadjaju deformacije...grije se vishe nego inache...znaju se i pukotine pojavit...

@mrcina...
u kakvom je stanju kvachilo?
ako je na oko ne promijenjeno...samo grezi papir...i shmirglaj malo..shto grublje da bude...
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #56 : 24. Listopad 2008, 10:51:09 »

bruji i na Mp3, samo ne meni nego starom, pa se iz tog razloga slažem s Jokom. :palacgore:
rekoh da bruji i na piaggio agregatima...i rekoh da ovisi o stilu vozhnje...al da se dogadja i sa urednom vozhnjom...greshke u materijalima se dogadjaju kod svih....
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #57 : 24. Listopad 2008, 10:51:49 »

znači zvono dolje i gas
Evidentirano

joke

« Odgovori #58 : 24. Listopad 2008, 11:02:12 »

dali moram mijenjati i kuplung ili samo zvono.

uff malo smo van teme ali ovo što imam ja može biti i boljka yamahe zbog nekvalitetnog materijala.

dečki, nemojte beštimat(psovat) :mrgreen:, Yamaha koristi agregat Minarelli koji se odnedavno diči brojkom od 10 000 000 proizvedenih primjeraka, što nebi baš bilo moguće uz "nekvalitetne" materijale. več je valjda večini jasno da je upravo onako kako sam rekao, dakle do ruke koja dodaje gas, a ne do materijala, kod bilo kojeg branda.

i da odgovorim na pitanje, kvačilo ima svoju toleranciju min. debljine pakne, odnoso min. vanjskog promjera. tu mjeru bi trebao imat ovlašteni servis i u slučaju da je blizu te mjere kvačilo treba mjenat jer neče hvatat zvono kako treba(sukladno tome da bi se za adaptaciju trebalo eventualno malo i potrošit).
Da bi bio miran trebao bi promjenit u kompletu, odnosno tražit to od garancije piaggia jer je i povečana potrošnja kvačila uvjetovana upravo i fizičkim oštečenjem zvona
Evidentirano

joke

« Odgovori #59 : 24. Listopad 2008, 11:07:37 »

Evo sad sam se sjetio, da dok sam radio u Piaggio-u kao voditelj prodaje, oformio sam svojevrsnu "vitrinu glupana" u kojoj sam stavio sve preforsirane djelove piaggio agregata i na taj način dodatno pojašnjavao kupcima funkcioniranje prenosnog i ostalih sklopova.
bilo je tu i kvačila koji uopče nisu imali ni pakne ni njihova postolja, zvona impregriranih aluminijem sa kvačila, probijenih variomata, razvaljenih ploča variomata, utega variomata koji su izgledali kao geleri i inih stvari tipa diskova tankih kao papir, probijenih disk pločica, istrošenih(kočenjem) kočionih cilindara i sl. stvari.
Sa sigurnošču mogu reči da je takvih pojava u Yamahi zasigurno 99% manje tako da i renome branda, odnosno cijena proizvoda čini razliku u vozačima koji sebi mogu dopustiti takav kvar. To sam definitivno siguran
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #60 : 24. Listopad 2008, 11:07:55 »

jebga , hvala, samo što nemam love za kuplung,

zvono sam platio 240kn za lider/quasar mašinu a vani dođe kuplung 88 eura koliko je tu kod nas možete samo pretpostaviti duplo ziher.
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #61 : 28. Listopad 2008, 13:12:37 »

bio u piggio centru u vukovarskoj i nemaju kvačilo orginal u RH te ga treba naručiti a cifra bi bila oko 750kn i čakanje oko mjesec dana.
umjesto orginala ponudio mi je malossi delta kvačilo koje imaju za cifru 980kn.
što sad da se uradi uzeti malossija koji je odmah dobavljiv ili čekati orginal .
Evidentirano

joke

« Odgovori #62 : 28. Listopad 2008, 13:33:45 »

bio u piggio centru u vukovarskoj i nemaju kvačilo orginal u RH te ga treba naručiti a cifra bi bila oko 750kn i čakanje oko mjesec dana.
umjesto orginala ponudio mi je malossi delta kvačilo koje imaju za cifru 980kn.
što sad da se uradi uzeti malossija koji je odmah dobavljiv ili čekati orginal .

Malossi ti u startnoj postavi ima jače opruge od serijskog i definitivno dobiješ duži period od dodavanja gasa do kretanja(s večim okretajim) koji pak uvjetuju i agresivniji start. Ukoliko vozilo koristiš normalno nebi ti to savjetovao, to je tunning koji ide kao 3. ili 4. korak, nikako ga nije uputno koristiti kao zamjenu za original ukoliko je sve ostalo na agregatu tvorničko(netunnirano)
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #63 : 28. Listopad 2008, 13:54:59 »

samo što malossi kuplung ima mogučnost narihtavanja jačine federa, i da ostali dio nebih dirao.
našao sam od polinija na easypartsu za 61e kuplung sad bum zval gigant.
Evidentirano

joke

« Odgovori #64 : 28. Listopad 2008, 14:05:00 »

samo što malossi kuplung ima mogučnost narihtavanja jačine federa, i da ostali dio nebih dirao.
našao sam od polinija na easypartsu za 61e kuplung sad bum zval gigant.

To ti i pišem, Malossi kvačilo u original postavi ima jače opruge od Piaggiovog standardnog
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #65 : 28. Listopad 2008, 14:20:56 »

daj mi kaži a polini kvačilo ima ga u rh za 500kn
Evidentirano

joke

« Odgovori #66 : 28. Listopad 2008, 14:23:37 »

daj mi kaži a polini kvačilo ima ga u rh za 500kn

Sva tuning kvačila imaju startnu napetost opruge jaču od originalne, nije to neki veliki -, ali definitivno češ povečat startnost agregata nauštrb fluidnosti pri kretanju.
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #67 : 28. Listopad 2008, 14:39:48 »

ovako da ne glumim znalca koji nisam.

pitam dali če kombinacija orginal zvona sa polinijem iči ili moram nabaviti i polini zvono.

ovo mi je bitno možda bum morao mijenjati i remen jer skuteru treba malo više vremena da krene sa mjesta.

dali to znači da ču imati startniji skuter ako stavim drugi kuplung tj. zamjenski od malossia ili polinija?

što ti znači fluidnost pri kretanju imat ču rupe ili trzanja ???
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #68 : 28. Listopad 2008, 14:44:00 »

kad krećeš s mista,daš gas,on zastane na trenutak,pa te ispali...to se događalo meni na sf2 i zip2tLC...al oba su bila frizirana..mislin da je to to..
Evidentirano
ć

mrcina

« Odgovori #69 : 28. Listopad 2008, 14:47:28 »

znači trebao bih uzeti orginalne federe sa kuplunga i zamijeniti ove na poliniju da uskladim taj šus.
Evidentirano

joke

« Odgovori #70 : 28. Listopad 2008, 16:34:27 »

znači trebao bih uzeti orginalne federe sa kuplunga i zamijeniti ove na poliniju da uskladim taj šus.

Mislim da svi aftersales proizvođači namjerno rade drugačiju dužinu opruge od originalne(nekompatibilnu) upravo iz razloga što prodaju i same opruge(pojačane) za original kvačilo(tako da moraš kupit 2 razl. proizvoda)
Evidentirano

joke

« Odgovori #71 : 28. Listopad 2008, 16:37:42 »

ovako da ne glumim znalca koji nisam.

pitam dali če kombinacija orginal zvona sa polinijem iči ili moram nabaviti i polini zvono.

ovo mi je bitno možda bum morao mijenjati i remen jer skuteru treba malo više vremena da krene sa mjesta.

dali to znači da ču imati startniji skuter ako stavim drugi kuplung tj. zamjenski od malossia ili polinija?

što ti znači fluidnost pri kretanju imat ču rupe ili trzanja ???

- kombinacija polini kvačilo i original zvono ide bez problema
- neznam zašto ti je to bitno jer remen nema veze sa gore navedenim :mrgreen:
- imat češ startniji skuter ako staviš zamjenski, ali sa kračim vjekom trajanja i uz veču mogučnost pojave kvara(paljenja pakni) opisanog u topicu
- imat češ veči prazni hod gasa prilikom kretanja, dakle skuter če krenuti uz određeni poček u odnosu na tvornički postav
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #72 : 28. Listopad 2008, 17:00:23 »

kupnja i montaža original remena-205kn...katastrofa...a sa polini kvačilom jel se dobiva osjetna razlika u startu i međuubrzanjima :misli:
Evidentirano
ć

mrcina

« Odgovori #73 : 28. Listopad 2008, 17:46:12 »

čekaj malo 205 kn za što to baldeks
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #74 : 28. Listopad 2008, 18:04:42 »

kupnja i montaža original remena-205kn...katastrofa...a sa polini kvačilom jel se dobiva osjetna razlika u startu i međuubrzanjima :misli:
eto to :shock:
Evidentirano
ć

bmw m 5

« Odgovori #75 : 28. Listopad 2008, 18:33:36 »

Evo sad sam se sjetio, da dok sam radio u Piaggio-u kao voditelj prodaje, oformio sam svojevrsnu "vitrinu glupana" u kojoj sam stavio sve preforsirane djelove piaggio agregata i na taj način dodatno pojašnjavao kupcima funkcioniranje prenosnog i ostalih sklopova.
bilo je tu i kvačila koji uopče nisu imali ni pakne ni njihova postolja, zvona impregriranih aluminijem sa kvačila, probijenih variomata, razvaljenih ploča variomata, utega variomata koji su izgledali kao geleri i inih stvari tipa diskova tankih kao papir, probijenih disk pločica, istrošenih(kočenjem) kočionih cilindara i sl. stvari.
Sa sigurnošču mogu reči da je takvih pojava u Yamahi zasigurno 99% manje tako da i renome branda, odnosno cijena proizvoda čini razliku u vozačima koji sebi mogu dopustiti takav kvar. To sam definitivno siguran
znaci...po tebi oni koji voze piaggio grupaciju....su papci...i neznalice....????????? Mislis da yamahu kupuju samo trezvenjaci....i ljudi koji znaju sta je skuter ???  Jer vise od pola ovih kvarova prouzrokovani su ljudskim nemarom ili neznanjem...a tko kaze da se takvo nesto ne moze desiti i u yamahi ??? Znaci yamaha je samo za odabrane i privilegirane...??????????
Evidentirano
O&G Team

tl1000

• fluke carrier
« Odgovori #76 : 28. Listopad 2008, 18:48:55 »

znaci...po tebi oni koji voze piaggio grupaciju....su papci...i neznalice....????????? Mislis da yamahu kupuju samo trezvenjaci....i ljudi koji znaju sta je skuter ???  Jer vise od pola ovih kvarova prouzrokovani su ljudskim nemarom ili neznanjem...a tko kaze da se takvo nesto ne moze desiti i u yamahi ??? Znaci yamaha je samo za odabrane i privilegirane...??????????
a sto ono sibenik vozi  :misli: :mrgreen: :mrgreen:
znaci da nije za odabrane  :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
rsv t

bmw m 5

« Odgovori #77 : 28. Listopad 2008, 19:52:52 »

a sto ono sibenik vozi  :misli: :mrgreen: :mrgreen:
znaci da nije za odabrane  :LOL: :LOL: :LOL:
stvarno....di je taj tip  ???  :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

baldeks

« Odgovori #78 : 28. Listopad 2008, 22:16:53 »

stvarno....di je taj tip  ???  :mrgreen:
poznata mi je kaciga...koji mu je nick na forumu(ako je ode)možda se sitin
Evidentirano
ć

tl1000

• fluke carrier
« Odgovori #79 : 28. Listopad 2008, 22:52:25 »

sibenik .... samoprozvan odabrani  :mrgreen: :mrgreen:
pozdravi ga kad ga vidis i reci mu da mu je dosta konkurencije doslo tu po forumu ala da ga jos niko nije prestiga :mrgreen: :mrgreen: :LOL: :LOL: :LOL: :palacgore:
Evidentirano
rsv t

joke

« Odgovori #80 : 29. Listopad 2008, 10:07:19 »

Potpuno si krivo shatio, a ja sam mislio upravo onako kako sam napisao "Vitrina glupana" nevezano uz brand, ali činjenica je ipak da je u vrijeme mog rada tamo bilo više slučajeva totalnih neznalica o održavanju vozila, nego što je danas(ima ih i ovde, ali nema materijala za vitrinu :mrgreen:)

Evidentirano

mrcina

« Odgovori #81 : 29. Listopad 2008, 12:09:42 »

kuda bi onda stavio moje zvono koje je napuklo.
ono nije napuklo mojim neznanjem.
tu je bilo nešto drugo u igri,što neznam ali to mi je glupi kvar tj. još nije kvar več diagnoza da se nešto sprema, a što nemam pojma.
imaš li ti kaži.
Evidentirano

joke

« Odgovori #82 : 29. Listopad 2008, 12:20:10 »

kuda bi onda stavio moje zvono koje je napuklo.
ono nije napuklo mojim neznanjem.
tu je bilo nešto drugo u igri,što neznam ali to mi je glupi kvar tj. još nije kvar več diagnoza da se nešto sprema, a što nemam pojma.
imaš li ti kaži.

Po meni je nekvalitetan dio, slične kvarove vidio sam samo na utrkama i tamo redovito na Piaggio agregatima, doduše 90% agregata na utrkama je i bilo Piaggio. Za takve slučajeve Malossi je razvio slijedeče proizvode

na slici je verzija sa hladnjakom(rebrima), a postoji i verzija sa prstenom bez hladnjaka(na donjoj slici)

Evidentirano

mrcina

« Odgovori #83 : 29. Listopad 2008, 14:59:14 »

pa ja ti i imam ovakav donji sa ojačanjem klizne površine jer da ju nemam zvono bi se več rasipalo ziher.osim toga orginal zvono ti i ima taj dodatni ring koji pojačava kliznu površinu.
Evidentirano

joke

« Odgovori #84 : 29. Listopad 2008, 15:05:46 »

Možda to Piaggio agregatima treba u seriji :mrgreen:
Evidentirano

_mali_

• *
« Odgovori #85 : 11. Studeni 2008, 10:15:42 »

Možda to Piaggio agregatima treba u seriji :mrgreen:

gledam dva sada u ruci...i to piaggio agregati imaju u seriji...
Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.34 sekundi uz 15 upita.