Velika neistina i obmana. Pogotovo jer ljudi kupe SLR, pa ih koriste s kit objektivima i onda tu bude svega, od lošeg raspona, do slabašne blende, kitovi se baš ne mogu pohvaliti oštinom... Ajde, Olympus ima OK kit objektive.
Eto, tako sam i ja čitao u raznoraznim testovima, gdje je slika kako sam i naveo lošija, ali poslije prikaz, nakon obrade izgleda daleko bolje nego kod kompakta.
Sad je pitanje, što je ta obrada koju spominju, da li je to klik na auto levels, ili ozbiljnije korekcije, s kojima se opet u većini slučajeva ne bi volio baviti, jer za većinu slika nemam vremena da količinski to sve obradim...
Isto tako, za Olympus govore da ima najbolje objektive, što se tiče onih koji dolaze u kit-u...
Bi onda taj E-420 sa ovim objektivima:
-ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6
-ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6
mogao biti dobro rješenje

Kako sam već i rekao, bojim se da slika na automatskim postavkama ne bude lošija nego na kompaktu. Nije da ne znam što i kako treba podešavati, ali isto tako smatram da to nije praktično stalno i na svim slikama raditi. U većini slučajeva treba otvoriti fotoaparat, pogledati u traćilo i opaliti sliku, nema se vremena izgubiti minutu-dvije i sve posložiti kako treba, niti mi je to namjera raditi na svim slikama.