Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: a ne nisam se urekao jucer, stao mi BEV 250 !!!  (Posjeta: 2901 )

role

• *
  • Spol: Muški
a ne nisam se urekao jucer, stao mi BEV 250 !!!
« : 07. Studeni 2008, 20:37:36 »

uglavnom jucer odgovaram onom na post, i hvalim se kako mi motor radi ka singerica...
danas, prekrasno kišno jutro, stao mi na semaforu, mamicu mu !  :palacdolje:

sve bilo ok. kad na raskršću heinzlove i vukovarske, preko puta onog novog poslovnog centra, ugasio mi se na mistu! a kiša pljušti nenormalno... auti trube..  svijetli lampica za ulje, verglam ali ni šuš ni buš, guram ga do onog posl. centra ima plato neki, vec mokar sav i živčan... pokušavam opet, pa gurat malo ovo ono.. ma kakvi! i ništa dovucem ga do kfića FLY ostavim ga na kiši onako, s kacigom na glavi trk do tramvaja koji taman stoji na stan., uđem u tram. kad ono svi - muk! gledaju ka u cudo, skinem kacigu i onda kontam u cemu je kvaka ha ha ha a i onima u kafiću je vec šupak poceo sklekove radit sve mi se čini ha ha ha bombaš na beverlyu  :misli:

uglavnom zovem ja par frednova, nakon sat vremena se vratim po proslavljeni skuter, i gle, pali iz prve ! malo ga vozikam po parkingu od lidla koji je odma pored (ovi iz posl. centra se valjda usrali da cu ih dignut u zrak, pa potirali mene i motor  :x ) i trokira mi, onako dam gas, ne vata nego kao da ce se ugasiti i onda naglo potegne, kasnije nakon par puta tako se ugasi, i pucanj iz aulspuha.. pa se opet u gasi pa 2 pucnja iz aulsph.

ništa ja držim konstantno gas, nakon što sam izašao na vukovarsku, i nakon par min. tako... sve bilo ok.
narednih 40min sam ga razguzivao po gradu ko lud, sve radi mamicu mu talijansku vec ga mislio razbit !  :jesus: eto tako mi se nabeljio moj skujo !

lijep dan nema što, trba izvuc i jednu pozitivnu stvar iz svega ovog... prvi put sam vozio 140km/h po full pljusku... nimalo ugodno, trap od auta na cesti te izbaci za čas.....

moje mišljenje je da nešto ne štima sa svjećicom, možda je vlage malo ušlo, eto prvi put ga vozim vec 3ći dan po kiši... neznam šta bi drugo moglo.. eventualno gorivo? jer tankam samo na ini ?!
jer, vidim da mi i dalje malo vibrira/trokira pri brzinama 20-40km/h
što vi mislite, da ga pošaljem doktoru !?
koliko bi me banda u piaggiu oderala za jedan sistematski, nisam pri lovi baš pa ono.....  :(
« Zadnja izmjena: 19. Rujan 2009, 08:18:40 liberty »
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
Odg: a ne nisam se urekao jucer, stao mi BEV 250 !!!
« Odgovori #1 : 07. Studeni 2008, 20:56:51 »

ili ti ušla voda u frgu ili si zalio svječicu vodom, ili ti zbog vlage šprica struja okolo.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

Pec

• **
  • Vozi: Hyosung GT650i
« Odgovori #2 : 07. Studeni 2008, 21:16:21 »

Prije nego li kreneš k "doktoru" probaj slijedeće, ako već nisi, jer je vrlo jednostavno. Beverly ima teško dostupnu svjećicu i pri montaži lula, vrlo često, dobro ne nasjedne na svjećicu, pa tada zna gubiti kontakt. Dakle skini poklopčić s desne donje strane bočnih oplata podnice, zavuci ruku i dobro namjesti (naguraj) lulu na svjećicu.

corluka

• Vozi: Beverly 250s
« Odgovori #3 : 07. Studeni 2008, 22:27:45 »

Prvo si me dobro nasmijo, :D     a ono drugo se i meni desavalo prosle godine u zimi kad je bilo šest ili sedam ispod nule.
Evidentirano

role

• *
« Odgovori #4 : 08. Studeni 2008, 12:06:25 »

ja isto mislim da je vlaga vjerojatno ušla u svjećicu, al kako ga nisam rastavljao, imam ga tek mj. dana ... onako po kiši tražim di bi mu mogla stajati... i ništa naravno.. hvala, pogledat ću !
u mj. dana sam napravio 2.5tkm. i taman mi je servis na 21tkm, a meni stoji na satu 22...vec sam dobro prekrdašio pa ću ga odvest u pon.
koliko će me doći otprilike redovan servis ?!
Evidentirano

baldeks

• Vozi: Runner 50 SP
« Odgovori #5 : 09. Studeni 2008, 02:55:39 »

meni se dogodila identična stvar...i večeras pogledam svičicu,a ona suva ka barut,nije crna od ulja i goriva šta je pohvalno,kad san je vratija nazad okrenen se kad voda piša iz lule :mrgreen:eto belaja
Evidentirano
ć

mrcina

« Odgovori #6 : 09. Studeni 2008, 10:58:59 »

nije ti vlaga ušla u svječicu več u kabl od bobine do svječice. a možda su i konekti na bobini oksidirali.
Evidentirano

zaoglas

• **
  • Vozi: kaj stignem
« Odgovori #7 : 10. Studeni 2008, 10:39:11 »

Provjeri kleme na akumulatoru da li su dobro stegnute.
Evidentirano
Budi uvijek spreman govoriti istinu i zli ljudi će te izbjegavati. I po drugima prenašati poruke.

role

• *
« Odgovori #8 : 10. Studeni 2008, 18:37:37 »

a jel zna tko koliko otprilike dođe redovan servis, i di bi mogao otić da ga malo pregledaju osim u piaggio ovlašteni ?!?! jer, do sada je sve uredna teh knjiga, pa bi volio tako i nastaviti... znam da mi drugi serviseri ne mogu pečatirat u nj, al da dobijem njihov papir, uvalim ga u knjigu i  :palacgore:
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #9 : 10. Studeni 2008, 21:25:57 »

a jel zna tko koliko otprilike dođe redovan servis, i di bi mogao otić da ga malo pregledaju osim u piaggio ovlašteni ?!?! jer, do sada je sve uredna teh knjiga, pa bi volio tako i nastaviti... znam da mi drugi serviseri ne mogu pečatirat u nj, al da dobijem njihov papir, uvalim ga u knjigu i  :palacgore:
nazovi servis i pitaj :palacgore:
Evidentirano
ć

kajjeee

• **
  • Vozi: TM 500
« Odgovori #10 : 11. Studeni 2008, 09:49:35 »

imaš otvorenu temu o servisima sa cijenama...

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,65888.125.html

moj savjet za Zagreb ti je Moto Horvat... :palacgore:
Evidentirano

role

• *
« Odgovori #11 : 11. Studeni 2008, 11:17:15 »

e hvala, pitat cu i njih !

pa vam kazem dojmove....  8)
Evidentirano

Biker686

• **
  • Vozi: Malaguti F15 FireFox
« Odgovori #12 : 18. Studeni 2008, 15:22:13 »

imaš otvorenu temu o servisima sa cijenama...

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,65888.125.html

moj savjet za Zagreb ti je Moto Horvat... :palacgore:

moj debeli savjet je da nikako ne ides u moto horvat..   :palacdolje:  frajer me ozenio za 4 bulje a napravio mi na skuteru nis..

moja preporuka je onaj servis na staroj pescenici!  decki su uljudni i znaju posel!   :palacgore:

a za cijenu fakat ne znam.. mene redovni servis za zip-a kosta cca 300-400 kn.. 
Evidentirano

role

• *
« Odgovori #13 : 21. Studeni 2008, 11:35:14 »

evo ovako, napokon da odgovorim...
vracam se s faxa i prođem kraj piaggia (onog iza veterinarskog faxa) i objasnim šta je, pitam za cijenu... a oni da bi mi otvarali variomat, da ovo ono, sutra bi trebao doc po njega, puc - najmanje 750kn !
hvala hvala

odo ja do moto horvat na černomerec, pitam ga koliko bi me došao jedan 'pregled' frajer kaže oko 100kn, a što mu je ?! i objasnim ja tipu šta i kako je bilo, pokažem servisnu knjigu... objasnim što je nedavno mijenjano, sjedne on na njega - proba, kaže mi napravi jedan đir veći, vratim se, opet on proba palit vamo tamo i kaže - ma ne treba tebi ništa odi je sve ok. ! vozi ga dalje normalno i ako bude nekih problema vrati se... i ja se više nisam vratio !  :jesus:

a to je valjda to - motor se ne ponaša jednako zimi i liti... dok se ne zagrije motor mi koma !
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #14 : 21. Studeni 2008, 14:26:32 »

to ti je to motor malo više ima vibracija dok se ne zagrije a onda radi kao po ljeti.
Evidentirano

role

• *
« Odgovori #15 : 25. Studeni 2008, 19:11:21 »

ha ha ha pa ovaj moj stvarno staje kad je kisa ha ha   :palacdolje:
evo opet mi stao, dans u zg. nije bilo kise, al sve isto, vozio ujutro po mokrom i kita !
negdje me kontak *ebe!  :misli:

uglavnom kad je na off, ne pali mi se uopce lampica (ona crvena prekrižen, da je motor ugašen) i tako stiskam ja botun za pljenje - u prazno ! koji put se upali ta lampica kad ga nagnem ili promijenim nekako položaj, onda vergla normalno pali al krenem pa se ugasi aaaaa
*ebe me neki sitni kvar, ako ga necu cilog rastavit kad dođe sunca malo...  :x
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #16 : 25. Studeni 2008, 19:31:42 »

ha ha ha pa ovaj moj stvarno staje kad je kisa ha ha   :palacdolje:
evo opet mi stao, dans u zg. nije bilo kise, al sve isto, vozio ujutro po mokrom i kita !
negdje me kontak *ebe!  :misli:

uglavnom kad je na off, ne pali mi se uopce lampica (ona crvena prekrižen, da je motor ugašen) i tako stiskam ja botun za pljenje - u prazno ! koji put se upali ta lampica kad ga nagnem ili promijenim nekako položaj, onda vergla normalno pali al krenem pa se ugasi aaaaa
*ebe me neki sitni kvar, ako ga necu cilog rastavit kad dođe sunca malo...  :x
pogledaj ti mikroprekidac na bocnoj nogari....ja sam imao takav slucaj na bev 250...Skinuo sam prekidac dole....otvorio ga(imas 4 mala vijka)...dobro sve naspricao kontakt sprejom...i malo rastegnuo oprugicu koja je unutra. Od tada nikad vise problema...
Evidentirano
O&G Team

role

• *
« Odgovori #17 : 25. Studeni 2008, 20:34:05 »

a ne, kad spustim nogaru upali se lampica, kad ju dignem ne svitli, mada je motor na off, i trebala bi onda svitlit, jer onda uopce nema kontakta, stiscem botun za paljenje i nista, mrtav motor...
cim se ona upali (nekako ga prosetam po dvoristu naginjem ovo ono) stisnem, zavergla upali iz prve al opet se u gasi nakon malo...

al hvala ti stari, svakako cu i to pogledat !
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #18 : 25. Studeni 2008, 20:42:52 »

a ne, kad spustim nogaru upali se lampica, kad ju dignem ne svitli, mada je motor na off, i trebala bi onda svitlit, jer onda uopce nema kontakta, stiscem botun za paljenje i nista, mrtav motor...
cim se ona upali (nekako ga prosetam po dvoristu naginjem ovo ono) stisnem, zavergla upali iz prve al opet se u gasi nakon malo...

pogledaj....nis ne kosta....morati ces skinuti lijevu podnicu....za doci do njega.....Jer to su upravo simptomi... Mrtav motor...ne vergla.....
Evidentirano
O&G Team

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #19 : 25. Studeni 2008, 21:25:24 »

pogledaj....nis ne kosta....morati ces skinuti lijevu podnicu....za doci do njega.....Jer to su upravo simptomi... Mrtav motor...ne vergla.....

taj problem zaista bio kod prijašnjih godišta bev 250, koliko sam ja čitao na stranici beverlycluba italija

bubson

• **
  • Vozi: kawasaki 636 , APN-6s, piaggio zip 50,2t, vespa et
« Odgovori #20 : 26. Studeni 2008, 00:51:24 »

može biti i prekidač on-off ili kao što je rekao bmw
Evidentirano
APN-6s automatsko paljenje nogom 6 puta snažno

mrcina

« Odgovori #21 : 26. Studeni 2008, 08:51:20 »

on/off nije več ti je kak ti je rekao bočna nogara u banani ili žica od nje prema on/off prekidaču jer su oni spojeni u seriju.

imali smo isti slučaj na mojskuter forumu i čovjek ga riješio. imao šlus sa masom pa kad se streso došlo do spoja i makina off. kod tebe je jedino razlika što se to dešava kad je vlaga pa zato šarafciger u ruke skini plastike i u potragu za problemom.
kreni od bočne nogice pošto je taj prekidač najizloženiji sranju sa ceste pa produži po žicama ako je prekidač ok.
Evidentirano

baldeks

« Odgovori #22 : 26. Studeni 2008, 13:39:45 »

meni  je staja na kiši par dana...jednu večer iden palit,ništa,ka mrtav šta kažete,ni anlaser ni kurbla...ostavin ga..ujutro upalin ali se gasi tj uguši(kad dan gasa on zatrokira i ugasi se,da bi osta upaljen triba ga tulirat cilo vrime,čim ga pustiš u leru on lagano radi,daš gas...gotovo...onda neće nikako upali...)al meni motor triba da se zaletin u centar grada i ja lagano na semaforu,upali se zeleno,gas,mrtav...kad san se vraća kući tulira na semaforu dok su me ljudi blido gledali.....tu večer već mi bed i pitanja šta ću,kako ću jer ne mogu bez prijevoza,a stari iša autom na put...i lipo ja njega uveden u garažu,rastavin plastike,izvadin svičicu i provjerin je...sve ok...odjednom vidin mokar mi rukav,a nigdi vode...pogledan lulu a voda curi iz nje..bingo....ostavin ga cilu noć da se suši...sve spojin ujutro,radi ka sat.... :palacgore:
Evidentirano
ć

mrcina

« Odgovori #23 : 26. Studeni 2008, 19:48:05 »

kupiti novu lulicu
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #24 : 26. Studeni 2008, 20:02:49 »

on/off nije več ti je kak ti je rekao bočna nogara u banani ili žica od nje prema on/off prekidaču jer su oni spojeni u seriju.

imali smo isti slučaj na mojskuter forumu i čovjek ga riješio. imao šlus sa masom pa kad se streso došlo do spoja i makina off. kod tebe je jedino razlika što se to dešava kad je vlaga pa zato šarafciger u ruke skini plastike i u potragu za problemom.
kreni od bočne nogice pošto je taj prekidač najizloženiji sranju sa ceste pa produži po žicama ako je prekidač ok.
nikad nisam imao problema sa instalacijama....sto se tice prekida....Eventualno koji los i oksidiran spoj u konektoru....ali ovaj mikroprekidac......zna te natjerati da rastavis cijelu instalaciju..... :LOL:
Evidentirano
O&G Team
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.127 sekundi uz 16 upita.