Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 76   Dolje

Autor Tema: Gume za enduro  (Posjeta: 64626 )

clox

• Spol: Muški
  • Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
Odg: Gume za enduro
« Odgovori #1700 : 23. Siječanj 2012, 15:30:55 »

Zato što nema K74 prednja, dakle moram staviti nešto drugo naprijed, a MT21 je najbolja guma za
naprijed u kombinaciji teren/cesta koju sam do sada probao.

ok i pošto je kombinacija kod tvog dilera?
 :mrgreen:

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #1701 : 23. Siječanj 2012, 15:35:38 »

ok i pošto je kombinacija kod tvog dilera?

Nemam pojma! :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

yamadado

• Vozi: XT660Z Tenere
« Odgovori #1702 : 07. Veljača 2012, 08:40:39 »

Mitasice C02 i C17: Sva stanja asfalta:

Po suhom ok, očekivao sam i slabije držanje, u odnosu na tourance drže nekih 80% (ako je 0% led),
po mokrom u odnosu na tourance drže nekih 50%-60%, nije loše, ali treba izbjegavat brže ulaske u zavoje i nagla kočenja :-)
Po snijegu - zakon :-) S obzirom da sam zadnji put vozio po cesti po ovakvom ugaženom snjegu sa fz6 i michelin pilot road 2 gumama mogu staviti samo hrpu smajlića :D, ove gume su se pokazale odlične za ovakve uvijete, treba pazit na kretanje i kočenje i nebih se bunio da sam imao abs, ali može se jer imaju kakav imaju profil i daju sigurnost da će prokopat snjeg do asfalta.
Evidentirano

Dado33

• **
  • Vozi: ..polako i gušta...
« Odgovori #1703 : 07. Veljača 2012, 09:24:25 »

treba pazit na kretanje i kočenje i nebih se bunio da sam imao abs
Na grbavom terenu bi požalio da imaš abs jer tenere s abs-om ima upola slabiju amortizaciju.

Znači, više-manje zadovoljan sa gumama?
Evidentirano

yamadado

« Odgovori #1704 : 07. Veljača 2012, 10:42:52 »

Više više nego manje  :palacgore:
Evidentirano

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #1705 : 07. Veljača 2012, 10:52:44 »

Vidit ćes jednom kad ti pusti ta prednja... iznenada, bez ikakvih upozorenja. Recimo navikneš se na suhu cestu, zavoj za zavojem... (nikakva brza vožnja) naletiš na komad ceste koji je u hladu... vlažan... pušta prednja padaš 100%. Onda ćeš žaliti za tih 150kn razlike koliko košta recimo MT21.

Imao sam samo zada nehomologiranu mitas gumu... i to je bože sačuvaj, i to kod nas u dalmaciji di je suho, ali prednju i stražnju mitas kod vas u zg gdje su u najmanju ruku duplo gori uvjeti (hladnoča, mokre ceste) od nas je za mene suicid. :?

...naravno govorim o vožnji po asfaltu.
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #1706 : 07. Veljača 2012, 10:57:23 »

Vidit ćes jednom kad ti pusti da prednja... iznenada, bez ikakvih upozorenja. Recimo navikneš se na suhu cestu, zavoj za zavojem... (nikakva brza vožnja) naletiš na komad ceste koji je u hladu... vlažan... pušta prednja padaš 100%. Onda ćeš žaliti za tih 150kn razlike koliko košta recimo MT21.

Imao sam samo zada nehomologiranu mitas gumu... i to je bože sačuvaj, i to kod nas u dalmaciji di je suho, ali prednju i stražnju mitas kod vas u zg gdje su u najmanju ruku duplo gori uvjeti (hladnoča, mokre ceste) od nas je za mene suicid. :?

Jebeš asfalt.... :palacgore:

Bravo dado, ne zapravo ništa bravo, ako ti ideš po ovim temp motorom na posao onda si čisti kreten.... :mrgreen: :palacgore:

Nego, mogli bi sutra navečer dogovoriti neku zajebanciju dolje u parku kod mene, tamo uz potok i tak.....sven će donijeti kuhano vino, a ja npr. rakiju..... :mrgreen:

Dado33

• **
« Odgovori #1707 : 07. Veljača 2012, 11:02:54 »

.. kod vas u zg gdje su u najmanju ruku duplo gori uvjeti ... za mene suicid...

možda mi uvjete kompenziramo vještinom  :evil:
Evidentirano

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #1708 : 07. Veljača 2012, 11:06:15 »

... ma naravno vi ste toliko vješti da vam ne trebaju homologirane gume i da trošite sve spličanke koje studiraju u ZG :palacgore:
Evidentirano

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
« Odgovori #1709 : 07. Veljača 2012, 11:22:15 »

... ma naravno vi ste toliko vješti da vam ne trebaju homologirane gume i da trošite sve spličanke koje studiraju u ZG :palacgore:
A tek kada dodju na more...

Evidentirano
Nema Beda

yamadado

« Odgovori #1710 : 07. Veljača 2012, 11:23:47 »

možda mi uvjete kompenziramo vještinom  :evil:

Vještina se zove polako sa nogama na podu (slično supermoto tehnici samo sa obadvije noge istovremeno, ko može do poda)  :mrgreen:

Jebeš asfalt.... :palacgore:

Bravo dado, ne zapravo ništa bravo, ako ti ideš po ovim temp motorom na posao onda si čisti kreten.... :mrgreen: :palacgore:

Nego, mogli bi sutra navečer dogovoriti neku zajebanciju dolje u parku kod mene, tamo uz potok i tak.....sven će donijeti kuhano vino, a ja npr. rakiju..... :mrgreen:

:mrgreen: može
Evidentirano

yamadado

« Odgovori #1711 : 07. Veljača 2012, 11:26:00 »

Vidit ćes jednom kad ti pusti ta prednja... iznenada, bez ikakvih upozorenja. Recimo navikneš se na suhu cestu, zavoj za zavojem... (nikakva brza vožnja) naletiš na komad ceste koji je u hladu... vlažan... pušta prednja padaš 100%. Onda ćeš žaliti za tih 150kn razlike koliko košta recimo MT21.

Da ih je bilo za odmah misliš da ih nebi uzeo? To su mi svi preporučili, a za ove sam dobro upozoren što uzimam i za koju svrhu su odlične.
Evidentirano

makazica

« Odgovori #1712 : 07. Veljača 2012, 11:31:32 »

Moram priznat da mi ta mala tenerka izgleda 25% bolje s pravim gumama. S onim cestovnjačama izgleda ko nedonošće, bože mi prosti..... :mrgreen:

yamadado

« Odgovori #1713 : 07. Veljača 2012, 11:34:50 »

Moram priznat da mi ta mala tenerka izgleda 25% bolje s pravim gumama. S onim cestovnjačama izgleda ko nedonošće, bože mi prosti..... :mrgreen:

slažem se, čak i R1 bolje zgleda sa pravim gumama:
Yamaha R1 offroad
   :shock:
Evidentirano

lb

• Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #1714 : 07. Veljača 2012, 11:36:09 »

vidi ovo... trenutak lucidnosti...
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

makazica

« Odgovori #1715 : 07. Veljača 2012, 11:37:56 »

vidi ovo... trenutak lucidnosti...

Primjetio, prešutio......možda da mu se ipak upiše jedan mali plusić, a?

Dado33

• **
« Odgovori #1716 : 07. Veljača 2012, 12:07:20 »

ako si se ti zbog onog mog komentara naljutio na mene, onda jedan od nas dva ima problema sa humorom, al to nisam ja  :mrgreen:

Yamadado, i ja mislim da ti motor tek sada izgleda kako treba  :palacgore:
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #1717 : 07. Veljača 2012, 17:51:25 »

E to su reči!  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

MARIOLINO

• Vozi: Aprilia Sportcity 200 & Yamaha XT660R
« Odgovori #1718 : 07. Veljača 2012, 21:38:04 »

Ja na drugom motoru u cca. tri mjeseca imam Mitas E09, nove. Po suhom asfaltu sam vrlo malo vozio (uglavnom za prebaciti se do nekog terena), po gradu ne vozim jer imam skuter.
Sa ovim motorom sam napravio cca. 300 km uglavnom po kiši i to ledenoj, po snijegu i makadamu !  Vozio po kiši i zaboravio putem na to kako je guma opjevana po tome da "mrzi" mokri asfalt, ali nisam baš to pretjerano osjetio, tu i tamo malo prokližu, i to dok se provlačim po gradu na polasku ili povratku, zadnja više, ali kiša je pa ga ..ebati ! Po snijegu nemam nikakvih iskustava s drugim gumama osim ovih, jer je snijeg kod nas rijetkost, ali može se sasvim pristojno voziti, bolje je brže radi čišćenja gume, ali neka su noge uvijek spremne :mrgreen:, po zaleđenom asfaltu sam doooobro klizao, ali ne znam s kojom gumom bi bio siguran u takvim uvjetima, a kako sam bio sam u vožnji, bez ikakvog iskustva po ledu, nisam tražio granice ! Po makadamu su sasvim solidne, ali vozio sam umjereno, ne agresivno.
Dakle, guma kao guma, ne toliko loša (meni) kao što su je neki ovdje opisali, a opet ništa posebno.
Ocjena : 7/10 ! :mrgreen: (moja iskustva sa mitas E09 na  samo 600-700 km sa  KLE 500, i sa cca 300-330 km sa XT660R ). Kada padnem, to će naravno biti zbog guma (nikako zbog mene :evil:),a tada će i moja ocjena rapidno opasti ! :mrgreen:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #1719 : 07. Veljača 2012, 21:40:20 »

Ja na drugom motoru u cca. tri mjeseca imam Mitas E09, nove. Po suhom asfaltu sam vrlo malo vozio (uglavnom za prebaciti se do nekog terena), po gradu ne vozim jer imam skuter.
Sa ovim motorom sam napravio cca. 300 km uglavnom po kiši i to ledenoj, po snijegu i makadamu !  Vozio po kiši i zaboravio putem na to kako je guma opjevana po tome da "mrzi" mokri asfalt, ali nisam baš to pretjerano osjetio, tu i tamo malo prokližu, i to dok se provlačim po gradu na polasku ili povratku, zadnja više, ali kiša je pa ga ..ebati ! Po snijegu nemam nikakvih iskustava s drugim gumama osim ovih, jer je snijeg kod nas rijetkost, ali može se sasvim pristojno voziti, bolje je brže radi čišćenja gume, ali neka su noge uvijek spremne :mrgreen:, po zaleđenom asfaltu sam doooobro klizao, ali ne znam s kojom gumom bi bio siguran u takvim uvjetima, a kako sam bio sam u vožnji, bez ikakvog iskustva po ledu, nisam tražio granice ! Po makadamu su sasvim solidne, ali vozio sam umjereno, ne agresivno.
Dakle, guma kao guma, ne toliko loša (meni) kao što su je neki ovdje opisali, a opet ništa posebno.
Ocjena : 7/10 ! :mrgreen: (moja iskustva sa mitas E09 na  samo 600-700 km sa  KLE 500, i sa cca 300-330 km sa XT660R ). Kada padnem, to će naravno biti zbog guma (nikako zbog mene :evil:),a tada će i moja ocjena rapidno opasti ! :mrgreen:

Jedan dobar i po meni objektivan opis e-09......... :palacgore:

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
« Odgovori #1720 : 07. Veljača 2012, 21:52:27 »

Ja cu sutiti.  :afro:

...a mozda su promjenili smjesu?  :mrgreen:
Evidentirano
Nema Beda

z3c

• **
  • Vozi: KTM 990adv
« Odgovori #1721 : 07. Veljača 2012, 23:27:54 »

Fali opis ponasanja gume u blatu..
Al to od juznjaka ne bumo nikad dobili  :mrgreen: :jesus:
Evidentirano

clox

• Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
« Odgovori #1722 : 08. Veljača 2012, 06:17:24 »

To je napisano puno puta.
Na pol puta izmedju kros i šatro enduro gume.
Lako se zapuni u ozbiljnijem blatu.

MARIOLINO

• Vozi: Aprilia Sportcity 200 & Yamaha XT660R
« Odgovori #1723 : 08. Veljača 2012, 07:09:51 »

Fali opis ponasanja gume u blatu..
Al to od juznjaka ne bumo nikad dobili  :mrgreen: :jesus:

Bilo je i blata (ne onog do koljena, ali... :mrgreen:), ali nije vrijedno spomena jer to su bili samo proleti kroz plitko blato.
Volim enduro, hard enduro još više, na cross stazi uživao, ali....... Mrzim blato ! :cigle: :mrgreen:
Evidentirano

pa3q

• **
  • Vozi: Yamaha fz6n 07' i KTM exc 450 08'
« Odgovori #1724 : 13. Veljača 2012, 17:35:06 »

Kakav bi Mitas odgovara za nas u Dalmaciji; dobia sam danas u dućanu
priedlog za C18 kao tvrda guma za naš kamenjar :misli:
Evidentirano
ne postoji riječ NEMOGUĆE!!!
projekt "Zemljokrug 2011."
 Str: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 76   Gore

Stranica je generirana za 0.161 sekundi uz 16 upita.