Evo da otvorim svoju prvu temu u rubrici "sve o skuterima".....Motor je yamaha aerox 50 ccm....kit je polini...montiran prije manje od 1000 km....Decku je to treci kit u par mjeseci....Prijasnja dva su "misteriozno" zaribala.....Majstor(i)...kjoji su to radili nisu se puno trudili naci uzrok zaribavanja.....dok se nije ovo desilo.....Jednostavno...."mocna" masina je jednostavno klipnjacu zamotala oko radilice...kao da je od plastike... 
e, to se i meni dogodilo prije par godina isto zbog mog ˝majstorstva˝ isto na aerox-u, samo ja znam zbog cega - meni su otisli lezajevi na radilici (zablokirali i vrtili se u kucistu) a motor je tako vozio nekih hiljadu km. Istina zabloko je samo jedan - na strani variomata, al kud ces vise!
A sta se tice original radilica, one jesu bolcen 10 i kao slabije ali moj rox je bio zivuci dokaz da i original radilica moze izvrtit doobrih 60 000 km! Al naravno uz pravilno odrzavanje masine... Ja sam imao Malossijev kit 47.6, malossijev MHR for race auspuh, dellorto 21 ...itd, uglavnom jedino su radilica paljenje i mjesalica ostali original. To je vozilo dok mi nisu lezajevi otisli, jer sam bio preveliki mulac da skuzim na vrijeme... A poslje sam uzeo drugi blok sa malossijevom radilicom, pa vise ni to nije original. Ali moram rec da su original radilice puno izdrzljivije nego sta ljudi misle...
A sta se ovog slucaja tice moguce je da je se razletio lezaj (ogulio) na radilici pa je zablokirala, a taj komadic je mogo uletit u cilindar i zaribat masinu.. al ima tu puno mogucih kombinacija ovo je samo prva koja mi je pala na pamet.