Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Dolje

Autor Tema: PH i Alpe Adria od 1992. do 1998.  (Posjeta: 16792 )

mate

• Administrator
Odg: PH i Alpe Adria od 1992. do 1998.
« Odgovori #75 : 30. Studeni 2008, 18:19:23 »

Imaš topic o tome i ne offaj.
Evidentirano

maya

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Baby Ninja
« Odgovori #76 : 30. Studeni 2008, 18:20:40 »

Sjećam se odlaska u Maleziju, ali se ne sjećam da su se vozila neka službena vremena. Zar nije to bila svjetska prezentacija novog ZXRR-a?
Ne, vozili su motor od Roba Phillipsa tj. sve ovo kak sam napisala u prethodnom postu, za prezentaciju ne znam.
Zbog toga je dobio u cijeloj regiji A trkači kit za ZXR i 2 nova ZXR-a s kojima je trebal voziti kompletno prvenstvo Europe.

mate

• Administrator
« Odgovori #77 : 30. Studeni 2008, 18:41:22 »

Ne znam, ali se ne bih baš kladio. Po nekom mom sjećanju to je bila svjetska prezentacija prve serije ZXRR-a na kojoj obično pozovu trkače i novinare iz raznih zemalja. Pretpostavljam da je njega tamo poslala Jeklotehna a upravo su i oni trebali dobiti ta dva motora. Bila su u igri dva RR-a i jedan R, ali njih je nabavljala Jeklotehna i preko Falcona su trebali doći kod njega. Mislim da su i došli ali on tada više nije mogao završiti sezonu. Jedan od tih motora je '91 završio kod mene, s jednim je Emil (69  :mrgreen:) vozio Isle of Man... i onda su počeli šarati po HR a mislim da Dac (KMS) zna točno gdje su. Velim, nisam ziher da je baš bilo tako ali dovoljan bi bio jedan telefonski poziv Dorijanu i enigma bi bila riješena. 8)
Imamo ga u planu Saša i ja, kao i još neke ljude, uskoro malo stisnuti za puno više podataka pa će i ovo biti dio priče. Samo za to treba odvojiti dosta vremena jer zadnja kratka kava s Dorijanom je trajala skoro šest sati.  :mrgreen:
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Spol: Muški
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #78 : 30. Studeni 2008, 18:46:17 »

Jekla je tad bila sponzor i mom starom..... Ali nisam siguran da se radilo o RR-u ...  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Z-Power

• **
  • Vozi: V-Max REPSOL 600RR TDM850
« Odgovori #79 : 30. Studeni 2008, 18:49:40 »

Ne, vozili su motor od Roba Phillipsa tj. sve ovo kak sam napisala u prethodnom postu, za prezentaciju ne znam.
Zbog toga je dobio u cijeloj regiji A trkači kit za ZXR i 2 nova ZXR-a s kojima je trebal voziti kompletno prvenstvo Europe.

:misli: mislm da je Mate u pravu,testirali su novog RR-a i Daren se zalio na prenisko postavljen auspuh posto su mu strugali cijev i lonac :mrgreen:
Uz Darena je vozio jos neko mislim da je bio Slovenac posto je sve islo preko Jeklotehne. Akrapovic?
Robov motor su vozili vise onako usput a Daren je napravio sa njime jedno od najboljih vremena :palacgore:
Evidentirano
volin sve sta vole mladi,pa i mladu kapulu-----------Think Green-------

Z-Power

• **
« Odgovori #80 : 30. Studeni 2008, 18:52:45 »

Jekla je tad bila sponzor i mom starom..... Ali nisam siguran da se radilo o RR-u ...  :misli:

RR 90. H model a ne J od 91. na kog ti sigurno mislis
Evidentirano

maya

• **
« Odgovori #81 : 30. Studeni 2008, 19:23:08 »

Ne znam, ali se ne bih baš kladio. Po nekom mom sjećanju to je bila svjetska prezentacija prve serije ZXRR-a na kojoj obično pozovu trkače i novinare iz raznih zemalja. Pretpostavljam da je njega tamo poslala Jeklotehna a upravo su i oni trebali dobiti ta dva motora. Bila su u igri dva RR-a i jedan R, ali njih je nabavljala Jeklotehna i preko Falcona su trebali doći kod njega. Mislim da su i došli ali on tada više nije mogao završiti sezonu. Jedan od tih motora je '91 završio kod mene, s jednim je Emil (69  :mrgreen:) vozio Isle of Man... i onda su počeli šarati po HR a mislim da Dac (KMS) zna točno gdje su. Velim, nisam ziher da je baš bilo tako ali dovoljan bi bio jedan telefonski poziv Dorijanu i enigma bi bila riješena. 8)
Imamo ga u planu Saša i ja, kao i još neke ljude, uskoro malo stisnuti za puno više podataka pa će i ovo biti dio priče. Samo za to treba odvojiti dosta vremena jer zadnja kratka kava s Dorijanom je trajala skoro šest sati.  :mrgreen:
Ajde super, baš bi mi bilo drago  :palacgore:
Neću se ni ja kladit, no rezultat je fantastičan.

P.S. nisu preko Falcona trebali doći motori, Falcon je kupil modela 1990.  :wink:

strasilo

• šafran
« Odgovori #82 : 30. Studeni 2008, 19:30:11 »

RR 90. H model a ne J od 91. na kog ti sigurno mislis

Bio sam mali da bih se toga mogao sjećati detalja, pa znam smo po pričama... Ali stvarno ću staroga morati uhvatiti i pitati ga o nekim detaljma...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

gepeze

• Vozi: ZXR 750 J1, ZXR 750R K1, ZX-7RR N1,
« Odgovori #83 : 30. Studeni 2008, 19:37:09 »

Brkas loncice, bas sto se ZXR-a tice. Emil je vozio H model (89-90g) a ti si imao J (91-92), isti kakv imam i ja danas. Dosta sam razgovarao sa Dorijanom i Taubijem o Kawcima iz tog vremena, i istina je da su dva RR dosla iz Jeklotehne. Ja imam jednog originalnog RR (K model) za kojeg se predpostavlja da je jedan od ta dva. Pokojni Daren je vozio H model (kao i Emil). Imao je niz preinaka, ne znam tocno sta sve u masini. Nazalost nije dozivio da ostvari rezultate na RR modelu.
Evidentirano

maya

• **
« Odgovori #84 : 30. Studeni 2008, 19:52:58 »

Evo tu je taj Darenov kavić (90.), a slika je sa promocije Falcon teama iz 91.

Z-Power

• **
« Odgovori #85 : 30. Studeni 2008, 19:56:40 »

Bio sam mali da bih se toga mogao sjećati detalja, pa znam smo po pričama... Ali stvarno ću staroga morati uhvatiti i pitati ga o nekim detaljma...  :palacgore:

tvoj stari je 91. bio prvak i vozio je za AMK Split zajedno sa Solom i Piccilom sa GSXR-ima i to ako se ne varam sa modelom 90. a ne 91.
Piccilo je tada nabavio Suze iz Klagenfurta preko svog poslovnog partnera Tuscher-a(diler Suzukija :misli:).
Cetvrti gikser :( nazalost nikad nije vidio stazu,momak koji ga je trebao voziti smrtno je nastradao sa njime u Splitu dok ga je razradjivao
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #86 : 30. Studeni 2008, 20:16:13 »

tvoj stari je 91. bio prvak i vozio je za AMK Split zajedno sa Solom i Piccilom sa GSXR-ima i to ako se ne varam sa modelom 90. a ne 91.
Piccilo je tada nabavio Suze iz Klagenfurta preko svog poslovnog partnera Tuscher-a(diler Suzukija :misli:).
Cetvrti gikser :( nazalost nikad nije vidio stazu,momak koji ga je trebao voziti smrtno je nastradao sa njime u Splitu dok ga je razradjivao

U pravu si za AMK Split ...  :palacgore:

Ali koliko mene pamćenje služi, stari je vozio GSXR-a 89.g. i 90.g. počeo sezonu s njim, a onda prešao neko kraće vrijeme na Hondu RC30 ( s kojom je napravio svoj osobni rekord na Grobniku ), a zatim je prešao na ZXR-a ... pa onda još jednog ...

Ali ti iskreno moram priznati da si me malo bacio u razmišljanje o tim godinama...  :mrgreen:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki
« Odgovori #87 : 30. Studeni 2008, 20:18:02 »

Mate, uspio sam nabavit knjigu Velike Nagrade gdje se opisuju i '80-te. Mislim da će to koristiti u cijeloj priči, a uz sve ove silne slike koje imamo na ovom forumu, napravit ćemo dobru priču !
Evidentirano

guli

• *
« Odgovori #88 : 30. Studeni 2008, 20:20:41 »

Sta se tiće ovoga sve krivo.Josipović je bija prvak Juge 1987 i 88 je preša vozit za amk Split sa Piccilom na suzama GSX 750 R
Sta se tiće ovoga oko Šole to je bilo krajem 90 i taj momak koji je poginija je bija moj veliki prijetelj Igor Smrke i već je vozija trke u prvenstvu Juge sa 50 i 80 ccm i vozija je Šolinog MBA 250 na utrci PH 1988 u Šibeniku i bija je drugi
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #89 : 30. Studeni 2008, 20:32:13 »

Sta se tiće ovoga sve krivo.Josipović je bija prvak Juge 1987 i 88 je preša vozit za amk Split sa Piccilom na suzama GSX 750 R
Sta se tiće ovoga oko Šole to je bilo krajem 90 i taj momak koji je poginija je bija moj veliki prijetelj Igor Smrke i već je vozija trke u prvenstvu Juge sa 50 i 80 ccm i vozija je Šolinog MBA 250 na utrci PH 1988 u Šibeniku i bija je drugi

Meni se ipak čini da je stari prešao u Split nešto kasnije... jer je 87. , 88. , 89. još vozio za AMK Slavko Rončević iz Požege, a 90. je taj klub promijenio ime u AMK Sokol a i za njega je stari još uvijek vozio ..  :misli:
Evidentirano

69

• Vozi: KTM-a & SUZUKI-a
« Odgovori #90 : 30. Studeni 2008, 20:36:55 »

Brkas loncice, bas sto se ZXR-a tice. Emil je vozio H model (89-90g) a ti si imao J (91-92), isti kakv imam i ja danas. Dosta sam razgovarao sa Dorijanom i Taubijem o Kawcima iz tog vremena, i istina je da su dva RR dosla iz Jeklotehne. Ja imam jednog originalnog RR (K model) za kojeg se predpostavlja da je jedan od ta dva. Pokojni Daren je vozio H model (kao i Emil). Imao je niz preinaka, ne znam tocno sta sve u masini. Nazalost nije dozivio da ostvari rezultate na RR modelu.

Točno. Ja sam na kraju sezone 95. kupio od Daca, Darenovog "Alfa" 89. Od svog onog kita su ostali ispušni ventili i ren getriba. Čak su i membranski frgazeri bili bez kita.
Pet godina sam se družio s tim predivnim motorom i uspjeli smo napraviti lijepe rezultate. Većinu vremena ga je održavao Dac. Motor je na kotaču imao 93 KS! Smiješno, zar ne?
Mislim da još uvijek vozi negdje po Istri.

mate

• Administrator
« Odgovori #91 : 30. Studeni 2008, 20:37:46 »

Ne brkam ništa. I Darenov, i Emilov i moj... svi su bili H modeli. Modeli J, od '91, imali su mali spojler na repu.
Evidentirano

guli

• *
« Odgovori #92 : 30. Studeni 2008, 20:51:40 »

Sale ovo ti je super tema ali jako malo podataka imaš.
Naslov je PH i AA a od AA ništa.
Drmeš je bija 2 ili 3 puta bija prvak AA ( 93,94,a možda i 95 )
Ja san bija prvak PH i AA 96.
Tih smo godina vozili  u Hungaroringu,Pještani i Žilina u Slovačkoj,Maribor i Cerklje u SLO i naravno Grobnik 2 ili3 puta ( jedan HR i jedan ITA )
1993 je bila najjača godina u 250 gp čak i u usporedbi sa jugom. Sever je kupija 4 nove honde, još 2 jako dobre,Šola novu yamahu,Srdoč yamahu staru godinu dana,Falcon hondu koju san vozija od prvaka njemačke Kollera staru 2 godine.
Vozila su najjača imena tada i to: Leljak,Matulja,Hegel,Nervo,Vasić,Lesički,Šola,Srdoč,
Krmpotić,Štirba i Ja.Nisam sve nabrojia jer sam malo zaboravija ali nas je bilo oko 15 i
na grobniku smo u subotu popodne imali svoju utrku za PH a u nedilju smo vozili AA.
Tamo negdi u nekom tekstu si napisa da sam ja tek Drmešu zapritija 96 god. TEK
95 god.sam vozija prvu sezonu u SBK i sve do utrke u Rovinju Joža i Ja smo bili u par bodova ali na treningu sam ubija malo sebe i neke ljude u publici a najgore je proša 888 ( tu mi je Kec izaša u susret, svaka čast, hvala ) tako da je Drmeš bija prvi a Ja drugi. 1996 je bilo obrnuto Drmeš se ubija u Požegi i Ja sam bija prvi a on drugi.

Sale, da bi ovu temu odradija kako treba pribaš popričati sa Drmešom,Leljakom,Šolom,
Taubijem,Dorjanom,....................menom i te razgovore snimiti i ako imaju neke dokumente, kasete i ostalo da ti daju pa da sve to urediš kako triba.

Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #93 : 30. Studeni 2008, 20:59:22 »

Pa vidiš da je i to u planu, samo skupitit sve te ljude, čuti njihovu priču... nije baš jednostavno. Osim toga, vi svi držite te stvari za sebe i tek kad se objavi nešto onda nađete za shodno komentirat. A tebi pogotovo mogu reći , da nema Tončija ne bi imali ni desetinu sada raspoloživih informacija.
Evidentirano

gepeze

• Vozi: ZXR 750 J1, ZXR 750R K1, ZX-7RR N1,
« Odgovori #94 : 30. Studeni 2008, 21:04:26 »

Ne brkam ništa. I Darenov, i Emilov i moj... svi su bili H modeli. Modeli J, od '91, imali su mali spojler na repu.

Ti znas najbolje koji si imao. Ostalo mi je u sjecanju da si rekao da si imao isti model koji ja imam sada, J model (mali spojler na repu).
Daren i njegov ZXR:
Evidentirano

69

• Vozi: KTM-a & SUZUKI-a
« Odgovori #95 : 30. Studeni 2008, 21:11:46 »

Tamo negdi u nekom tekstu si napisa da sam ja tek Drmešu zapritija 96 god. TEK
95 god.sam vozija prvu sezonu u SBK i sve do utrke u Rovinju Joža i Ja smo bili u par bodova ali na treningu sam ubija malo sebe i neke ljude u publici a najgore je proša 888 ( tu mi je Kec izaša u susret, svaka čast, hvala ) tako da je Drmeš bija prvi a Ja drugi. 1996 je bilo obrnuto Drmeš se ubija u Požegi i Ja sam bija prvi a on drugi.

...i niste stigli stigli srediti prednji kotač, pa je ostalo zemlje između felge i gume i guma se ispustila, a ti si morao završiti s praznom gumom. Ako se ne varam, tako je bilo.

To je bila moja prva utrka. Na serijskom GPX-u sam skinuo svjetla i vozio s vama trkačima. Dva puta ste me iberundali, ali cijeli svijet je bio moj!!

U Požegi 96. su Jožu i mene u istim kolima hitne vozili u bolnicu. Obojici stradalo lijevo stopalo. Ja sam imao manje sreće, jer su dvije kosti pukle, a kod njega samo nagnječenje.

- Ima tih priča...    :mrgreen: :palacgore:
« Zadnja izmjena: 30. Studeni 2008, 21:38:00 69 »
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki
« Odgovori #96 : 30. Studeni 2008, 21:39:37 »

Sale, da bi ovu temu odradija kako treba pribaš popričati sa Drmešom,Leljakom,Šolom,
Taubijem,Dorjanom,....................menom i te razgovore snimiti i ako imaju neke dokumente, kasete i ostalo da ti daju pa da sve to urediš kako triba.

Pokusat cemo. To nam je svakako cilj. Pocet cemo od Toncija koji, cini mi se ima najvise informacija i najbolje pamcenje, a onda idemo redom, jednog po jednog. Nekako bi bilo najbolje da svaka godina ima svoj naslov, podnaslov, uvod i tekst koji opisuje cijelu sezonu i tadasnje aktere koji su je obiljezili.

Bit ce tu posla, ali bez vas koji ste to prosli, nikad necemo uspjet.
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #97 : 30. Studeni 2008, 21:48:02 »

Mislim da će najveće sranje biti oko strukturiranja, jer svi se sjećaju nekih događaja ili anegdota ali kad treba kronološki složiti onda je malo problematično. Ali svejdeno, koncentrirat ćemo se na prljavi veš... :hehehe:
Evidentirano

guli

• *
« Odgovori #98 : 30. Studeni 2008, 22:04:06 »

...i niste stigli stigli srediti prednji kotač, pa je ostalo zemlje između felge i gume i guma se ispustila, a ti si morao završiti s praznom gumom. Ako se ne varam, tako je bilo.

To je bila moja prva utrka. Na serijskom GPX-u sam skinuo svjetla i vozio s vama trkačima. Dva puta ste me iberundali, ali cijeli svijet je bio moj!!
Upravo tako je bilo, bija je totalno lud dan. Na prvom treningu sam bija brži od Drmeša za 1 sec.i još nešto i ja budala tada totalna ( 24 god.) mogu ja to još.
MORAM VAM ISPRIČATI OVU TRKU U ROVINJU 95 U SBK
Na ciljnom pravcu( a to je drvored čempresa ) neko sporiji mi se nije maka i kad sam ga prošao okrenem se da ga pogledam i  vratim pogled i vidim da sam već zakasnija kočit,
na kraju pravca je mala uzbrdica koja na vrhu ide desno a ja lagani skok i direkt u čemprese i publiku,totalna ludnica,totalni krš. Dvoje ljudi je dobro nastradalo i ja 2 rebra, motor totalni krš.Kec mi da sve dijelove sa svog 888 i taman ga složimo za start ali nismo imali vrimena prominit gume. Na startu Ja pa Joža i on krene prvi ja iza, moga sam ga odma proći ali nisam tia,vozit mu se na repu par krugova i onda ga proć i otić i to je to, moja taktika. Međutim u 3 krugu mi ispušta prednja guma i gotovo.  Vozija sam to kraja i doša 5 ili 6.
Kako sam tada bija lud kako sam vozija  Tada je bilo APP( ako prođem,prođem ),
ima sam puno više sriće nego pameti,puno puno više.
Evidentirano

lavado

• Vozi: kawasaki z -1000
« Odgovori #99 : 30. Studeni 2008, 22:35:52 »

Točno. Ja sam na kraju sezone 95. kupio od Daca, Darenovog "Alfa" 89. Od svog onog kita su ostali ispušni ventili i ren getriba. Čak su i membranski frgazeri bili bez kita.
Pet godina sam se družio s tim predivnim motorom i uspjeli smo napraviti lijepe rezultate. Većinu vremena ga je održavao Dac. Motor je na kotaču imao 93 KS! Smiješno, zar ne?
Mislim da još uvijek vozi negdje po Istri.

Ako je to taj na koji mislim (a bio je samo jedan u Istri,koliko znam) taj se sigurno više ne vozi  :LOL:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Gore

Stranica je generirana za 0.189 sekundi uz 16 upita.