Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Dolje

Autor Tema: PH i Alpe Adria od 1992. do 1998.  (Posjeta: 16792 )

BABA OS

• Spol: Muški
  • Vozi: engleski hibrid
Odg: PH i Alpe Adria od 1992. do 1998.
« Odgovori #150 : 02. Prosinac 2008, 17:07:11 »

......uostalom, ja sam uvjeren da skijam bolje i ljepše od Križaja, naravno na skijama od 165 a on je vozio dašćurine od 205, a tko skija zna o čemu pričam... :wink: ..malo morgen baxy  8)

Ova rečenica je zaista gotov proizvod.Poruka suptilna i kultivirana.Retorika pet.Ovako se knjige pišu.I ništa nego bravo.

guli

• *
« Odgovori #151 : 02. Prosinac 2008, 22:30:06 »

Bravo Rahela i Baxy

Ovo sto su njih dvoje napisali je jedan od najboljih postova odnosno po meni najrealniji.
Sale ti se malo ponekad izgubis u ovoj temi,ali s obzirom koliko razno raznih informacija
skupljas nije ni cudo.
Rahela je ono za 125 sp prekrasno napisala ali po meni nedostaje jedna stvar. To je tadasnja konkurencija.
Smatram da je onda bila puno jaca konkurencija nego danas i to mogu sa sigurnoscu potvrdit i dokazat. Bilo je 5,6 vozaca koji su posli AA vozili svjetsko.A zadnje 3,4 niti jedan talijancic nije dospio na svjetsko.

Baxy je lipo objasnija ono o 3 generacije

Samo da vam ovo kazem da sam sprasija DM maraka od 93 do 99 da sam moga kupit ne samo kucu na moru na 3 kata nego 10 takvih kuca.
Samo se sjetite u kakvom je to vremenu bilo i kakva je onda bila Hrvatska.

Ljudi moji, najam ducatia 888 u Dececco teamu 95 je kostalo u startu 40.000 DM
plus dvi reperature po 4 do 5 tisuca.Nedati bog past Jer vecu stetu si placao i to masno a manje bi sam krpio. A di su jos slickovi koje si mora svercat iz italije.Vozili smo 2 trke u danu SBK i OPEN.Po utrci najmanje minimum 3 para.

Odnosno pitajte Drmesa koji je potrosio puno puno vise od mene.

Tema je prva liga i nadam se da ce na kraju ispast dobra ali malo je ljudi kompetentno da o njoj pisu i onda neki indijanci pisu takve piz....je da jednostavno nemam volje o ovoj temi pisat i citat svakojake gluposti a uz to ti isti su tada bili mami na sisi a oni koji nisu tada ni nisu znali sta su utrke.
Ne zelim nikoga uvrijedit ali to je moje misljenje
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki
« Odgovori #152 : 02. Prosinac 2008, 22:48:26 »

E moj Luigi, kad bi ti znao koliko sam se ja, ali ne samo ja naslusao razno raznih prica, od svega toga bi se dalo napisati nekoliko knjiga, ali svaka bi zvucala drugacije  :mrgreen:

Zato cemo i pokusati povadit te neke detalje van i uz sluzbene tablice te komentare ljudi koji su stvarno tada vozili, pokusat cmeo napisat nesto suvislo, zapisat povijest i zavrsit price koje nemaju veze sa mozgom. Ovo kako sto se sada desava, da se javljaju neki trkaci sa svojim podvizima, sa svojim superbrzim vremenima i slicno, to sve nema veze sa nicim i stvara odnosno iskrivljuje sliku.
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #153 : 02. Prosinac 2008, 23:47:20 »

Upravo iz razloga koji Saša spominje, što se više ova priča razvija to me zapravo postaje sve manje briga što se događalo tih godina. Imam osjećaj da svi sjede u zasjedi i čekaju da nešto krivo napišemo kako bi mogli to napasti pa se postavlja pitanje zašto bi netko trošio vrijeme i trud na nešto što ionako nikome neće promijeniti već prije stvoreno mišljenje. Onaj tko je bio "tamo" taj ionako zna što se događalo a mi možemo samo pokušati pisati povijest, što smo odavno naučili da nije moguće jer je svatko gleda drugim očima. Osim ako ćemo suhoparno iznositi službene rezultate što je realno ali opet ne daje pravu sliku ako želimo znati nešto više o samim akterima. A tu treba povući crtu, pišemo li o rezultatima ili osobnim doživljajima? Ako se radi o rezultatima onda nemamo šta puno filozofirati jer bi se objavom rezultata trebalo začepiti usta raznim padobrancima, obzirom da je vidljivo da se radi o istim imenima koja se stalno vrte, i nigdje nema nikakvih uljeza. Znači, zapravo i nema tih supertrkača i njihovih superlovačkih priča. S druge strane, kroz godine sam dobio dojam da je ljudima interesantnije čitati odnosno slušati o samim akterima što je otvaranje Pandorine kutije jer se radi o potpuno subjektivnom shvaćanju ljudi i događaja i vodi u katastrofu. Postat ćemo idioti poput naših kvazi celebrityja gdje svatko piše svoje memoare i na kraju svi završe na sudu. :mrgreen:

Evidentirano

Shokrefumi

• "Maestro delle termocoperte"
  • Vozi: ne precesto
« Odgovori #154 : 03. Prosinac 2008, 00:31:01 »

Bravo Rahela i Baxy

Ovo sto su njih dvoje napisali je jedan od najboljih postova odnosno po meni najrealniji.
Sale ti se malo ponekad izgubis u ovoj temi,ali s obzirom koliko razno raznih informacija
skupljas nije ni cudo.
Rahela je ono za 125 sp prekrasno napisala ali po meni nedostaje jedna stvar. To je tadasnja konkurencija.
Smatram da je onda bila puno jaca konkurencija nego danas i to mogu sa sigurnoscu potvrdit i dokazat. Bilo je 5,6 vozaca koji su posli AA vozili svjetsko.A zadnje 3,4 niti jedan talijancic nije dospio na svjetsko.

Baxy je lipo objasnija ono o 3 generacije

Samo da vam ovo kazem da sam sprasija DM maraka od 93 do 99 da sam moga kupit ne samo kucu na moru na 3 kata nego 10 takvih kuca.
Samo se sjetite u kakvom je to vremenu bilo i kakva je onda bila Hrvatska.

Ljudi moji, najam ducatia 888 u Dececco teamu 95 je kostalo u startu 40.000 DM
plus dvi reperature po 4 do 5 tisuca.Nedati bog past Jer vecu stetu si placao i to masno a manje bi sam krpio. A di su jos slickovi koje si mora svercat iz italije.Vozili smo 2 trke u danu SBK i OPEN.Po utrci najmanje minimum 3 para.

Odnosno pitajte Drmesa koji je potrosio puno puno vise od mene.

Tema je prva liga i nadam se da ce na kraju ispast dobra ali malo je ljudi kompetentno da o njoj pisu i onda neki indijanci pisu takve piz....je da jednostavno nemam volje o ovoj temi pisat i citat svakojake gluposti a uz to ti isti su tada bili mami na sisi a oni koji nisu tada ni nisu znali sta su utrke.
Ne zelim nikoga uvrijedit ali to je moje misljenje

Ja i nemam pravo pricat, ali mislim da je onda bilo malo lakse dospjet na svjetsko. Bar sto se talijana tice. Prvenstvo im se vozilo po regijama pa onda finale, 125 GP prvenstvo im je bilo jedno od najjacih na svijetu. A danas najbrzi talijan iz svog prvenstva dode 31. u Misanu na svjetskom, dok su prije u npr. Japanu neki znali zabljesnut. I svjetsko prvenstvo je napredovalo...

Tako da opet dolazimo do zakljucka kako se nikako neda usporedivat onda i sada.
Evidentirano
Living a dream. But it's a lonely one.

Mr. Noo

• Vozi: Honda cb 1300 /Gilera runner ( dedina )
« Odgovori #155 : 03. Prosinac 2008, 07:23:55 »

Naravno da se neda uspoređivat. Ali samo zbog napretka - vremena!! I to treba svatit više. Kaj se sad treba neko napuhavat sa sekundom , dvije na Grobniku za razliku od 15- 20 godina. Vozili su se oni tada i "ovi kaj se pušu" sada, ali motori su neki drugi i sve oko njih. Čuj foru: " onda je bilo lakše na svjetsko!? " Ma nemoj, a kak je bilo kupit motor i sve ostalo!? Samo se mlati prazna slama!! Ja sam cijenio i one naše stare , čak možda i više nego ove danas, Možda samo zato što sam bio njihova generacija,, Cijenim i današnje dečke koji se voze i ne troše vrijeme na rijeći.... :palacgore:
Evidentirano
bolje miješat cugu nego beton.........

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #156 : 03. Prosinac 2008, 07:38:11 »

Da nisam vozac vjerojatno bi me se drugacije shvacalo i vise cijenilo ono sto pokusavamo napraviti sa ovom i slicnim temama. Ovako bi moglo nekima ispast da dizem sebe a pokusavam spustit druge. Makar moram priznat da me jako zasmetalo kada su u prijasnjim postovima neki pisali ... malo cu napuhat ali samo zato jer su oni ublazili recenice ... da smo mi goli kurac za one vozace od prije. A mogu izvuci i neke komentare gdje me se pljuje zbog toga jer kao jurim samo jer imam novaca a drugi imaju srce. Kada nakon ove teme povezete neke stvari, bit ce vam jasno da sam ja goli kurac potrosio u odnosu na vozace nekad, a da ne spominjem u usporedbi od nekih vozaca koji voze danas. Moj je jedini problem sto imam forum pa sam malo vise eksponiraniji i samim time na meti mnogima. No to je teret koji moram nosit i pomirit se sa time te bez obzira na kritike, drzat se pohvala i motivirat se da i ovu temu odradimo sto je moguce realnije i kvalitetnije.
Da forum nije moj, vjerujte mi da nebi nista pisao i kao ostali trkaci, sjedio bi sa strane, slusao i citao komentare i ne bi se osvrtao na nista.
Evidentirano

moto man

• **
  • Vozi: miško
« Odgovori #157 : 03. Prosinac 2008, 08:33:47 »

Mislim , odnosno sam siguran da i Luigi i Saša i Mate ne smiju uzimati srcu zlonamjernike i dapaće treba podržati ovaj silan trud i vrijeme koje ulažete da bi se jedno razdoblje ovjekovječilo.Službeni rezultati , razmišljanja sudionika tog vremena i pokoji pa makar i subjektivan komentar znatiči će jako puno svima koji vole ovaj sport.Mislim da uopće ne treba spominjati doprinos jednog Kosića , Hegela , Ljeljaka , Drmeša , Aljinovića u novije vrijeme Keca i Kranjeca i svih ostalih da ih ne nabrajam pošto sam se i sam zatekao koliko sam ih preskočio razvoju našeg motociklizma. Ne treba zamjerati kada malo pretjeramo u nekim uspoređivanjima jer u ljudskoj prirodi je da se komparira u svemu i svačemu , međutim važno je da večina cijeni i svjesna je dometa u vremenima i okolnostima u kojem su ostvarivani.
Evidentirano
mafija , sused mafija , a meni je dobro , jako dobro i neka mi je tak mi i treba !

Mr. Noo

• Vozi: Honda cb 1300 /Gilera runner ( dedina )
« Odgovori #158 : 03. Prosinac 2008, 10:04:52 »

Mislim , odnosno sam siguran da i Luigi i Saša i Mate ne smiju uzimati srcu zlonamjernike i dapaće treba podržati ovaj silan trud i vrijeme koje ulažete da bi se jedno razdoblje ovjekovječilo.Službeni rezultati , razmišljanja sudionika tog vremena i pokoji pa makar i subjektivan komentar znatiči će jako puno svima koji vole ovaj sport.Mislim da uopće ne treba spominjati doprinos jednog Kosića , Hegela , Ljeljaka , Drmeša , Aljinovića u novije vrijeme Keca i Kranjeca i svih ostalih da ih ne nabrajam pošto sam se i sam zatekao koliko sam ih preskočio razvoju našeg motociklizma. Ne treba zamjerati kada malo pretjeramo u nekim uspoređivanjima jer u ljudskoj prirodi je da se komparira u svemu i svačemu , međutim važno je da večina cijeni i svjesna je dometa u vremenima i okolnostima u kojem su ostvarivani.

Tako je , upravo to. :palacgore:
Evidentirano
bolje miješat cugu nego beton.........

BABA OS

« Odgovori #159 : 03. Prosinac 2008, 11:05:50 »

To što HMS nema svoju monografiju dovoljno govori.Za kronologiju i rezultate nije potreban dugogodišnji rad ekipe stručnjaka.Potrebna je samo svjest o potrebi.

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #160 : 03. Prosinac 2008, 11:40:39 »

Slažem se da dečki ne bi trebali uzimati k srcu zlonamjernike i slažem se da je potreban ogroman trud da bi se to izvelo.
Subjektivni komentari su dio koji u mora postojati u, nazovim to "kronologiji" tih vremena ali tako moraju biti i označeni. Ako su reference navedene, onda svatko tko čita zna da je to komentar te i te osobe. Sigurno su vam kroz ruke prošli "almanasi" svjetskog prvenstva gdje su suhoparni rezultati začinjeni komentarima (uvijek je navedeno koga), tehničkim zanimljivostima, informacijama koje su se mogle saznati tek po završetku tih prvenstava i tračevima (za koje je navedeno da su tračevi).

Takvim načinom pisanja tih stvari zapravo se ne ostavlja prostora zlim jezicima, onima koji eventualno nešto prešućuju i slično.
Osim toga, Saša je u početku ove teme naveo da planira snimati intervjue. Druga je stvar da li će ljudi koje se intervjuira pristati da se na njih poziva u jednom službenom/poluslužbenom tekstu.

Opet, biti će potreban ogroman trud da bi se tako nešto sastavilo, a pogotovo da bi se sastavilo na način da autori budu zaštićeni od utjecaja npr. naknadnih informacija, pobijanja, prešućivanja i drugih redovnih hrvatskih pojava.

Iako ne posjedujem relevantno znanje područja, nudim pomoć...ako bilo tko od autora misli da mogu pomoći na bilo koji način....eto...tu sam.
Volim činjenice.

BABA OS

« Odgovori #161 : 03. Prosinac 2008, 20:19:53 »

Tko je sve bio apsolutni rekorder Grobnika u PH koja su vremena bila i koliko su trajali ti rekordi.

mate

• Administrator
« Odgovori #162 : 03. Prosinac 2008, 23:56:19 »

Slažem se da dečki ne bi trebali uzimati k srcu zlonamjernike i slažem se da je potreban ogroman trud da bi se to izvelo.
Subjektivni komentari su dio koji u mora postojati u, nazovim to "kronologiji" tih vremena ali tako moraju biti i označeni. Ako su reference navedene, onda svatko tko čita zna da je to komentar te i te osobe. Sigurno su vam kroz ruke prošli "almanasi" svjetskog prvenstva gdje su suhoparni rezultati začinjeni komentarima (uvijek je navedeno koga), tehničkim zanimljivostima, informacijama koje su se mogle saznati tek po završetku tih prvenstava i tračevima (za koje je navedeno da su tračevi).

Takvim načinom pisanja tih stvari zapravo se ne ostavlja prostora zlim jezicima, onima koji eventualno nešto prešućuju i slično.
Osim toga, Saša je u početku ove teme naveo da planira snimati intervjue. Druga je stvar da li će ljudi koje se intervjuira pristati da se na njih poziva u jednom službenom/poluslužbenom tekstu.

Opet, biti će potreban ogroman trud da bi se tako nešto sastavilo, a pogotovo da bi se sastavilo na način da autori budu zaštićeni od utjecaja npr. naknadnih informacija, pobijanja, prešućivanja i drugih redovnih hrvatskih pojava.

Iako ne posjedujem relevantno znanje područja, nudim pomoć...ako bilo tko od autora misli da mogu pomoći na bilo koji način....eto...tu sam.
Volim činjenice.

Da nas zabrinjavaju razni likovi i njihovi komentari, ne bi ovog foruma ni bilo. Odnosno, Sašu ponekad malo i dirnu ali zato sam tu ja da ga ponovno dignem. :mrgreen:
Imamo otprilike sređenu koncepciju kako bi kronološki formirali priču kroz službene rezultate i subjektivne komentare sudionika. Mislim da čak i ne bi trebalo biti previše komplicirano, obzirom da glavnih aktera i nema previše, sve ih znamo i nije problem doći do njih. Jedino što ćemo morati potrošiti dosta vremena. Intervjui, odnosno bolje reći neobavezni razgovori, će vjerojatno i biti snimani ali ne kao neki dokazi tko je i što rekao nego kao podsjetnik za internu upotrebu. To se veže i na komentar o zaštiti autora od utjecaja naknadnih informacija, gdje su oni upravo poželjni. Htjeli bi napraviti jednu živu i zanimljivu stvar gdje bi jedan komentar na neki događaj povukao slijedeći. Zato su bitni i komentari gledatelja, ljudi poput baxyja jer nemaju trkači autorska prava na povijest, pogotovo onu koje se izgleda samo oni sjećaju...  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

moto man

• **
  • Vozi: miško
« Odgovori #163 : 04. Prosinac 2008, 11:41:53 »

Dosta imena se vrti iz 80-tih pa bih molio ako netko ima više saznanja od mene a odnose se na navodno "jedno od največih imena" hrvatskog motosporta koje nitko nije spomenuo , a opet navodno je sa Antonom Mangom bio na dlaku.Naravno riječ je o mom velikom neprijatelju Darku Roguliću.
Evidentirano
mafija , sused mafija , a meni je dobro , jako dobro i neka mi je tak mi i treba !

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #164 : 04. Prosinac 2008, 12:28:24 »

Mate, ovo čega ste se ulovili je super stvar, dobro ste zamislili  i moram priznat da mi je žao da prije nitko nije krenuo ali možda i bolje jer ćete Vas dvojica i ekipa oko Vas to sigurno dobro napravit. Saši sam već napisao da bi volio da sve izađe u knjižnom obliku a da se ne raspline u obliku "feljtona" po moto časopisima ili šta bi bilo još gore da ostane samo na nivou forumske teme koja ima ograničen broj korisnika. Evo ja ću kupiti prvih pet primjeraka i podjelit ih pod bor slijedeće godine svojim prijateljima koji to zaslužuju i kuže.....  :wink:

A što se tiče ovih mojih zapažanja i piskaranja, naravno da netreba uzimati za ozbiljno, činjenica je da je to sve istina, ali to su stvari za razbibrigu na forumu a ne za ozbiljnu publikaciju koju svi želimo vidjeti u svojim rukama. :wink:
Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

mate

• Administrator
« Odgovori #165 : 04. Prosinac 2008, 22:11:54 »

E vidiš, a ja baš ne bi htio ozbiljnu publikaciju i rekao bih čak da to nije niti izvedivo jer materijala te vrste mislim da nema. Kako bilo, što se tiče forme, ostavljam odluku Saši jer to i je njegov projekt u kojem bi mu malo pomogao.
Evidentirano

LUAN

• *
« Odgovori #166 : 12. Prosinac 2008, 03:49:31 »

a sica li se ko mozda od vas stipe ringwalda???on je vozia u ov vrime od 92 do 98 ja mislin...
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #167 : 12. Prosinac 2008, 06:52:30 »

od 92. do 98. Stipu sam po pitanju brzinaca (a ovo je tema o brzincima) vidio jedino u tablici na prvoj utrci klase 600 u kojoj je vozio i Đurović i Vertuš. Mislim '98. Zar nije Stipe bio prvak u skuterima ?
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #168 : 12. Prosinac 2008, 07:38:22 »

Dobro si vidio. Pojavio se i vozio mislim samo jednu utrku na Grobniku i jednu na cesti, jer da je nastavio ne vjerujem da bi bilo šanse da ne bude prvi pored ova dva rejsera. :mrgreen: :mrgreen: A za skutere pitaj Joku i Spoxa, oni vole te bojlere... :jesus:
Evidentirano

Z-Power

• **
  • Vozi: V-Max REPSOL 600RR TDM850
« Odgovori #169 : 12. Prosinac 2008, 14:56:34 »

:misli: bio je prvak juge u klasi BT-50 i to prvu godinu kad se vozila 87.-88.?
Evidentirano
volin sve sta vole mladi,pa i mladu kapulu-----------Think Green-------

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #170 : 12. Prosinac 2008, 15:16:45 »

A danas baš čitam da leži u zatvoru.
Evidentirano

LUAN

• *
« Odgovori #171 : 12. Prosinac 2008, 17:23:24 »

OK AL GOVORE DA JE BIA STRASAN NEKO MI CEK I REKA DA IMA ZLATNU KACIGU...I DA JE UVIK POBJEDEIVA I DA BI PADA PO PAR PUTA PA SE DIZA...DA STVARNO NIJE NORMALAN..A NA CESTI DA TAKAV KO ON NEPOSTOJI...
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #172 : 12. Prosinac 2008, 17:51:02 »

Postoji jedan bolji od njega, samo što na žalost ni on više ne vozi.
Evidentirano

DamirK

• Vozi: o
« Odgovori #173 : 12. Prosinac 2008, 18:45:27 »

Postoji jedan bolji od njega, samo što na žalost ni on više ne vozi.

Fala Saša  :LOL:
Evidentirano
bR-1 :smoke:

mate

• Administrator
« Odgovori #174 : 12. Prosinac 2008, 19:05:37 »

:rofl: :rofl: :rofl:
Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Gore

Stranica je generirana za 0.138 sekundi uz 16 upita.