Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 24   Dolje

Autor Tema: Sve o Velikanima motosporta,motoindustrije i konstruktorima kroz povijest  (Posjeta: 19789 )

freebikercroatia

• Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki Ninja

video link

Neznam zašto, ali ovaj video me doslovce impresionirao. ( Honda VFR 750 (HRC RVF750)

Većina nas uživa u vožnji motorom, netko uživa šarafiti motore, netko kupi motor da bude viđen, nekome je motor prijevoz do posla...faksa...

Video me podsjetio na ljude koji istinski i s ljubavlju projektiraju i proizvode moćne mašine i na one koji njihov rad tjeraju do samih granica izdržljivosti.
Zbog tih ljudi mi danas imamo na što sjesti i potjerati po cesti...stazi...

Neka ovaj topic bude posvećen njima, svim entuzijastima i velikanima motoindustrije.

Ako znate, imate članak, link.... stavite ga, neka se svi upoznamo s njima.
« Zadnja izmjena: 15. Rujan 2011, 12:22:36 papillon »
Evidentirano

Mr. Noo

• Vozi: Honda cb 1300 /Gilera runner ( dedina )

Bravo Free, uljepšal si mi jutro, a dan. Ovo je skoro ko rađanje djeteta i prvi koraci......... Šta reč!? .- HONDA.... :palacgore:
Evidentirano
bolje miješat cugu nego beton.........

ostecenko

• **
  • Vozi: -

a jeli ko primjetija da ovo ćudo nema fazni lanac, nego brdo zupćanika
Evidentirano

shonyo

• no brain, no pain
  • Vozi: iPunto - White Pow(d)er edition

Ak oni ovak rade, danas naručim motor i možda ga dobijem za koju godinu. I Corvettine mašine se slažu ručno (ali za zbilja) pa se ne hvale.
No ok, ipak je sve to marketing, a kad bi gledao to tako i pušio te reklame, radi ovoga bi sutra otišao kupit Harley Davidson. Možda je malo RESPECT, ali svejedno, to je ionako jedno od njihovih načela. Bar je muzika bolja :mrgreen: Nešto od čega se ipak više naježim nego gledat nekog žuću i njegovog unuka/šegrta.

Evidentirano
:blink:
To samo majka može voljeti.
Chuck Norris ne voli Raymonda.

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure

A u p.m. jel jedna tema može ostati čista od kenjanja...????
Ako Joey Dunlop nije velikan, onda ne znam...??
Iako dva japanca koji slažu motor nisu velikani motoindustrije, RC30 je.....
Reklama za Harley, a niti Harley nisu velikani već američki poluproizvod.
Ajmo se držat jeb.... teme.

shonyo

• no brain, no pain
  • Vozi: iPunto - White Pow(d)er edition

A u p.m. jel jedna tema može ostati čista od kenjanja...????
Ako Joey Dunlop nije velikan, onda ne znam...??
Iako dva japanca koji slažu motor nisu velikani motoindustrije, RC30 je.....
Reklama za Harley, a niti Harley nisu velikani već američki poluproizvod.
Ajmo se držat jeb.... teme.
Ok, a po čemu jedan Harley Davidson nije velikan moto industrije? Na kraju krajeva, davnih dana su se iskazivali i u moto sportu, ali je očito malo pregledat zadnjih 6 mj. moto sporta i onda tu prodavat pamet. Nadao sam se barem od nekoga s KTM-om malo realniji pristup, za koji će ionako hrpa ljubitelja riža-motora reći da je poluproizvod.
Evidentirano
:blink:
To samo majka može voljeti.
Chuck Norris ne voli Raymonda.

makazica

Ok, a po čemu jedan Harley Davidson nije velikan moto industrije? Na kraju krajeva, davnih dana su se iskazivali i u moto sportu, ali je očito malo pregledat zadnjih 6 mj. moto sporta i onda tu prodavat pamet. Nadao sam se barem od nekoga s KTM-om malo realniji pristup, za koji će ionako hrpa ljubitelja riža-motora reći da je poluproizvod.

Ne prodajem pamet i znam malo više od zadnjih 6 mj. motosporta, nemoj biti čmar....

Nije svaki model svake tvrtke velikan.
Po tvojem razmišljanju je onda i zongshen velikan moto industrije.
Daj stavi onda bar neki određeni model koji je zaslužio da ga se smatra velikanom moto industrije ili vozača koji je vozio harley i na njemu imao rezultate prema kojima bi se smatrao velikanom.

Iako priznajem, ova spika s harley-em je bila sitna provokacija (iz osobnih uvjerenja), sorry!

grgaSH

• Vozi: vril
Evidentirano

CvJeTiC

• **
  • Vozi: BMW R 1100 GS

Kakv bi tek BMW promidjbeni filmic mogel napraviti. Onak, ibermenshe finim bruspapirom brusi cilindere bokser masine, a ona mu se onak pruza cilindrima kak zena rasirenih nogu. Pa onda produzi po kardanskoj osovini........ mljac :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Ako ne znas kuda ides, svaki put ce te tamo odvest.

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord

neznam oče li ovo izgledat mudro,ali biti velikan u moto industriji to po mom u pravilu spadaju od reda europske tvornice koje su desetlječima prije japanaca gradile ,stvarale moto industriju(italija-njemačka -engleska),a japanci pa korejci i sada kinezi samo kopiraju tuđi trud i rad
Evidentirano

mate

• Administrator

Neće izgledat mudro jer se većina ovih opčinjenih tad nije ni rodila. Oni su ko Rojs, za kojeg Hrvatska nije ni postojala prije Tuđmana. 8)
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi

Neće izgledat mudro jer se većina ovih opčinjenih tad nije ni rodila. Oni su ko Rojs, za kojeg Hrvatska nije ni postojala prije Tuđmana. 8)

sa ovakvom ko na filmiću je moj stari napravio svoj rekord gRRobnika...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

makazica

Mate nemoj biti tako kritičan....
neznam oče li ovo izgledat mudro,ali biti velikan u moto industriji to po mom u pravilu spadaju od reda europske tvornice koje su desetlječima prije japanaca gradile ,stvarale moto industriju(italija-njemačka -engleska),a japanci pa korejci i sada kinezi samo kopiraju tuđi trud i rad

mudro ili ne, činjenica je.....i svaka čast na pisanju....
Evo malo tko se želi educirati o engleskoj moto industriji.....traje dugo ali se isplati pogledati:

http://www.youtube.com/watch?v=tWQGkbFwy7I (Embedding disabled, limit reached)

http://www.youtube.com/watch?v=SH2mdn5vm_o (Embedding disabled, limit reached)

http://www.youtube.com/watch?v=yGPLAbtygoo (Embedding disabled, limit reached)

mv_agusta

• Vozi: nexus500

onaj prvi filmić nije ništa posebno, dva čovjeka slažu motor isto kao što če i slagat onaj poslije njega
pravi velikani su dizajneri i inžinjeri oni koji zamisle sve to, ovu su radnici i to rade jer eto to rade, dok dizajneri su pravi luđaci tj velikani :misli:
i naravno vozači :misli:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi

onaj prvi filmić nije ništa posebno, dva čovjeka slažu motor isto kao što če i slagat onaj poslije njega
pravi velikani su dizajneri i inžinjeri oni koji zamisle sve to, ovu su radnici i to rade jer eto to rade, dok dizajneri su pravi luđaci tj velikani :misli:
i naravno vozači :misli:

s ovim se nebih složio ni pod razno ...  :wink:  (sad me podsjećaš malo na Jollyja  :mrgreen: )

bitan je TIMSKI rad..... Džabe ti inženjeri i dizajneri ako to nema tko složiti .... Dakako da ne umanjujem njihovo znanje ni postojanje, ali sam ipak poprilično siguran da će neki majstor sam u radioni složiti nekakvo "čudo" od vozila koje je biti upotrebljivo, a inženjer i dizajner će to "samo" pretočiti na papir i dalje ići pješke....  :wink:

Ali KVALITETNOG proizvoda NEMA bez cijelog TIMA ljudi gdje će svatko odraditi svoj dio posla ..  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

ostecenko

• **
  • Vozi: -

činjenica je da su europljani proizvodili motore prije japanaca i da japanci cve kopiraju
ali isto tako JAPANSKA KOPIJA je puno kvalitetnija nego europski original
Evidentirano

Shoky

• ex Pasmaters
  • Vozi: Hornet 900

John Britten!
 :naklon: :naklon: :naklon:

Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01

Filmic ok....Vjerovatno se radi o reklami...ali bez obzira honda rc 30...kao i nr 750 bile su daleko ispred svoga vremena......Govorimo o 1985 godini....Bas me zanima sta su talijani...nijemci..i ostali "velikani" europske motoindustrije imale u ponudi te godine....sa titanijskim klipnjacama...ovalnim cilindrima i klipovima...pgfi ubrizgavanjem(nr 750)..??? Onaj tko je imao priliku vidjeti...voziti i raditi na rc 30...zna koliko ovaj filmic ima vrijednosti......Nepotrebno je sad politizirati koja je marka bolja...i tko je sta kopirao Cinjenica je da je honda napravila bezvremenski model....koji i dan danas pljeni paznju...kako izgledom..zvukom...tako i tehnickim "pikanterijama"...... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

freebikercroatia

• Vozi: Suzuki Ninja

Filmic ok....Vjerovatno se radi o reklami...ali bez obzira honda rc 30...kao i nr 750 bile su daleko ispred svoga vremena......Govorimo o 1985 godini....Bas me zanima sta su talijani...nijemci..i ostali "velikani" europske motoindustrije imale u ponudi te godine....sa titanijskim klipnjacama...ovalnim cilindrima i klipovima...pgfi ubrizgavanjem(nr 750)..??? Onaj tko je imao priliku vidjeti...voziti i raditi na rc 30...zna koliko ovaj filmic ima vrijednosti......Nepotrebno je sad politizirati koja je marka bolja...i tko je sta kopirao Cinjenica je da je honda napravila bezvremenski model....koji i dan danas pljeni paznju...kako izgledom..zvukom...tako i tehnickim "pikanterijama"...... :palacgore:

:naklon: :naklon: :naklon: :naklon: :naklon: :naklon:

konačno! Već sam mislil da bu tema otišla tam kak je i Mate rekao ( odmah s njegovim prvim postom)

Raspravlja se oko videa, a video je bil samo nešto što me podsjetilo na ljude iz naslova teme.
Namjera je bila da se ( ipak bi ovo trebal biti motoforum) u glavnoj temi otvori topic gdje ćemo stavljati značajna imena iz svijeta motoindustrije i motosporta ( bilo oni inženjeri, mehaničari, dizajneri...)
Ovo se pretvorilo u čisto oftopičarenje o japancima, taljanima....

a samo sam htio da postoji i neka mini enciklopedija o ljudima za koje svi neznamo a zaslužni su za današnji izgled i performanse motocikala.

Ace

• **
  • Vozi: CB600F Hornet '07

Kriteriji po kojima cemo ljepit epitete kao "velikani" su po meni malo "dublji" od ovog filmica.  :mrgreen:  Mislim da su rezultati iz najprestiznijih natjecanja najbolje mjerilo...
Evidentirano
http://youtu.be/AxHzwWndtvk
Neki odlaze prije, neki poslje no svi odemo. Za što je srcu lijepo, ne činimo iz mržnje, ludosti, gluposti, nemara i sebičnosti. Činimo iz ljubavi.
http://youtu.be/76lWR4sTc_k

merlin68

Fritz Egli,Kawasaki GPz 1100 unitrak 1983.GOd.Ima li sta ljepse.
Evidentirano
UBER

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR

Erv Kanemoto....:naklon:  :naklon: :naklon:
Evidentirano
Guzica poila dusu....

grgaSH

Fritz Egli,Kawasaki GPz 1100 unitrak 1983.GOd.Ima li sta ljepse.

uvijek se nađe nešto ljepše, cbx :jesus:
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01

a evo je i origigi stanje.......
Evidentirano
O&G Team

grgaSH

Sa 903ccm  Z1 je tada bio najveći motor proizveden u Japanu, a zrakom hlađeni 4T, četverocilindrični motor sa dvije bregaste osovine u glavi (DoubleOverHeadCeams) bio je prvi u svijetu. U pravilu Honda CB450 iz 1967.  je bio prvi dostupan motocikl sa DOHC razvodnim mehanizmom, ali on je bio paralel twin dok je Z1 četverocilindrični. Čini li ga to velikanom :misli:
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 24   Gore

Stranica je generirana za 0.164 sekundi uz 19 upita.