Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 7   Dolje

Autor Tema: HONDA CBF 1000  (Posjeta: 6271 )

buki

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Honda CBF 1000
HONDA CBF 1000
« : 06. Prosinac 2008, 20:32:23 »

Vozim Hondu CBF 1000 od 12. mjeseca 2006. Iskustva su mi odlična. Napravio sam 26ooo kilometara i to većinom pod punom opremom ( zadnji kofer, bočni koferi i tank torba) sa suvozačicom. Služi mi prvenstveno za putovanja. Vidim da ih na našim cestama ima jako malo (CBF 600 je prodano poprilično puno) pa bih volio da se u ovu temu uključe oni koji je posjeduju ili forumaši koji znaju vlasnike istih. Želja mi je da čujem iskustva drugih. U Puli skupa sa mojom su četiri CBF-ke 1000.  Pozdrav!
Evidentirano

Freshman

• Vozi: V-Strom
Odg: HONDA CBF 1000
« Odgovori #1 : 07. Prosinac 2008, 16:30:45 »

Kakva je zaštita od vjetra (+ koliko si visok) te kakva je udobnost na dužim putovanjima?

Vidim da si opremljen kompletom kofera pa zaključujem kako ti duge pruge nisu strane.

Evidentirano

buki

• *
« Odgovori #2 : 07. Prosinac 2008, 17:16:47 »

Ja sam visok 178 cm. Zaštita od vjetra je OK, makar Givi ima u svojoj ponudi viši vjetrobran. Jedan od ove četvorice iz Pule ga je montirao. Nisam siguran, čini mi se da je 6 cm viši od originala. Inače, motor je sport-touring sa puno većim naglaskom na touring. Mekši ovjes omogućuje udobno putovanje kako vozaču tako i suvozaču. Kilometri se prolaze sa lakoćom. Što se tiće duljih relacija, ovo ljeto napravili smo jednu turneju od Pule preko Karlovca, ušli u Bosnu, prokrstarili je uzduž i poprijeko, da bi se preko Mostara, Međugorja, Livna, Knina ,Senja, Rijeke vratili u Pulu. Napravili smo oko 3000 km u pet dana.
Evidentirano

floyd

• **
  • Vozi: Honda CBF 1000/Leo 150
« Odgovori #3 : 08. Prosinac 2008, 07:50:57 »

Evo da se javim i ja. Moj je iz 08. 2006. Napravio do sada oko 17000 km. Ove godine zbog nedostatka vremena samo dvije duže ture, a za ostalo (grad )koristim skuter. Inače moja iskustva sa motorom su vrlo dobra, odličan za duge ture i ne umara, bez problema ja i žena napravimo oko 500 - 600 km. Sta se tiče snage čini mi se i više nego dovoljno, stabilnost pri većim brzinama - "stoji ko sjekira". Zaštita od vjetra skroz oK (ja sam visok 185 cm). Potrošnja ako ga se ne tjera do daske onda cca 5,5 l (sa dvoje i full opremom), a ako ga se više forsira oko 6 - 6,5 l. Sve u svemu odličan motor!! Od tehničkih problema do sada nisam imao nikakvih, samo redovni servisi i vozi! :palacgore:

Eto za sada toliko i pozdrav ostalim CBF-ašima!
Evo i slika pod punom ratnom opremom!
Evidentirano

buki

• *
« Odgovori #4 : 09. Prosinac 2008, 14:00:10 »

Ja sam visok 178 cm. Zaštita od vjetra je OK, makar Givi ima u svojoj ponudi viši vjetrobran. Jedan od ove četvorice iz Pule ga je montirao. Nisam siguran, čini mi se da je 6 cm viši od originala. Inače, motor je sport-touring sa puno većim naglaskom na touring. Mekši ovjes omogućuje udobno putovanje kako vozaču tako i suvozaču. Kilometri se prolaze sa lakoćom. Što se tiće duljih relacija, ovo ljeto napravili smo jednu turneju od Pule preko Karlovca, ušli u Bosnu, prokrstarili je uzduž i poprijeko, da bi se preko Mostara, Međugorja, Livna, Knina ,Senja, Rijeke vratili u Pulu. Napravili smo oko 3000 km u pet dana.
Ispravak netočnog navoda: Vjetrobran GIVI je viši za 12 centimetara od originala.
Evidentirano

Ace

• **
  • Vozi: CB600F Hornet '07
« Odgovori #5 : 09. Prosinac 2008, 14:01:31 »

Moderatori bi mogli izbrisat ovaj "1000" iz naziva (kad je vec tema premjestena) tak da dobijemo generalni topic za Hondu CBF.  :wink:
Evidentirano
http://youtu.be/AxHzwWndtvk
Neki odlaze prije, neki poslje no svi odemo. Za što je srcu lijepo, ne činimo iz mržnje, ludosti, gluposti, nemara i sebičnosti. Činimo iz ljubavi.
http://youtu.be/76lWR4sTc_k

floyd

• **
« Odgovori #6 : 09. Prosinac 2008, 14:32:57 »

Ispravak netočnog navoda: Vjetrobran GIVI je viši za 12 centimetara od originala.

Ne znam meni nekako ružno izgleda sa tim povišenim vjetrobranom, a sad da li koristi, ako možeš priupitaj za dojmove toga koji ga ima!
Evidentirano

Darvin

• **
  • Vozi: ...najčešće, a ponekad me i voze...
« Odgovori #7 : 09. Prosinac 2008, 16:12:42 »

Pozdrav forumašima, posebno CBF-ovcima.

Znači ja sam jedan od te "četvorice" CBF-ovaca iz Pule. I ja sam prešao sa svojim cbf iz 2007.g cca 25.000 km. Uglavnom je ta kilometraža 70% na dužim relacijama i sve što mogu reći je da je motor izvrstan i da se slažem sa kolegom koji kaže da vrlo malo umara. Potrošnja mi je možda nešto veća od 6 l aj pretpostavljam da je to posljedica dva topa Leo Vince. Ostalo pali-vozi.
Ma ljudi, HONDA je to ipak!!! :palacgore: :wink:
P.S. Čuo sam da su se ipak pojavili određeni problemi sa akumulatorom? (2kom :misli:)

Darvin

• **
  • Vozi: ...najčešće, a ponekad me i voze...
« Odgovori #8 : 10. Prosinac 2008, 18:58:56 »

Evo da se javim i ja. Moj je iz 08. 2006. Napravio do sada oko 17000 km. Ove godine zbog nedostatka vremena samo dvije duže ture, a za ostalo (grad )koristim skuter. Inače moja iskustva sa motorom su vrlo dobra, odličan za duge ture i ne umara, bez problema ja i žena napravimo oko 500 - 600 km. Sta se tiče snage čini mi se i više nego dovoljno, stabilnost pri većim brzinama - "stoji ko sjekira". Zaštita od vjetra skroz oK (ja sam visok 185 cm). Potrošnja ako ga se ne tjera do daske onda cca 5,5 l (sa dvoje i full opremom), a ako ga se više forsira oko 6 - 6,5 l. Sve u svemu odličan motor!! Od tehničkih problema do sada nisam imao nikakvih, samo redovni servisi i vozi! :palacgore:

Eto za sada toliko i pozdrav ostalim CBF-ašima!
Evo i slika pod punom ratnom opremom!

Evo, baš sam sad išao pogledat tvoj motor na ovoj slici. Čini mi se, ako dobro razaznajem, da imaš originalan hondin nosač kofera? I reci od koliko litara imaš bočne kofere i kojeg proizvođača su?
Ja imam i nosač i kofere givijeve (1x52 i 2x46l). Naravno da svaki centimetar prostora dobro dođe al mi moji "bočni" izgledaju preveliki za taj motor, bar po mom ukusu... :?

floyd

• **
« Odgovori #9 : 11. Prosinac 2008, 07:54:42 »

Je, u pravu si ovo je original Hondin nosač kofera i sva tri su kofera original Honda. Onaj top case je 46 litara, a ova dva bočna su po 29 litara. Postoje i bočni od 33 litara ali ovi mi puno ljepše  izgledaju na motoru. Iako šta kažeš svaki cm prostora je bitan, meni ovi originali ipak puno bolje stoje na motoru, jer ipak je neko stručan razmišlja kako da ih uklopi na motor, a da ga puno ne proširi i da dizajn bude ok. Ukupno gledano meni je do sada to bilo dovoljno prostora. Pozdrav!

Evidentirano

ZG-mrki

• **
« Odgovori #10 : 28. Ožujak 2009, 17:52:54 »

Evo da se nadovežem na vašu temu....
Moj  CBF je 600ccm 2005g i skoro 50 000km  :palacgore:
Sta se tice problema, nema ih osim tu i tamo lošeg goriva i manjak snage dok nabacim suvozaca...   :mrgreen:
Jedini problem sam imao kad sam stavio neoriginalni akumulator (umjesto Yuasa stavio Unibat).
Krepao je nakon cca 4mj, dobio sam novi na garanciju i taj novi je krepao za cca 3mj.
Nakon sta sam stavio Yuasu, anlaser ponovno vrti ko lud i dalje nikakvih problema...
Ipak je razlika jel kosta 250kn Unibat ili Yuasa skoro 100€...

Vjetrozastita mi je relativno ok i pri vecim brzinama (top speed 235km/h na satovima s koferom 52l)

Upravo sam dobio super ponudu za kofere 41l pa sam u nedoumici...
Stvarno su malo preogromni...
Evidentirano

floyd

• **
« Odgovori #11 : 29. Ožujak 2009, 11:05:40 »

Moj savjet ti je da ako ikako možeš (financijski) staviš originalne kofere jer svi ovi drugi djeluju nakaradno na tom motoru, a sad ti sam odluči.
Evidentirano

ZG-mrki

• **
« Odgovori #12 : 31. Ožujak 2009, 13:57:27 »

Znaci, morat cu ti maznut kofere  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

mbeber

• **
  • Vozi: Hondu CBF-a---> I TO CRNOGA!!! [500ccm]
« Odgovori #13 : 31. Ožujak 2009, 19:01:25 »

Bok!  :wave:

Neznam kam da ja idem... U twister zboru me ne zele jer su tamo samo Kawasaki ER5 a moj je takav kakav je!! :)

Honda je, CBF je... samo je 500ccm... Znaci, vas ovijes (otprilike) imam a masina je totalno drukcija...  :?  8)

Da velim nesto kratko o mojoj makini... Posto sam student NAGLASAVAM da mi je ovaj motor uvrh glave i nemam potrebe za jacom kubikazom. Motor ima cca 11000km, trosi od minimalnih 4.7- 6.5 cca 7 litara na 100km!!
Kad sam ga dobio u ruke, akumulator je bio koma (Yuasa) jer je stajao duze vrijeme. Uspio sam ga oziviti (jedna mala duza voznja) i sad pali i radi ko nov!!  :D

Sve je orginal na njemu jedino sam dao xenon na njega.

Ovijes je super. Ne umara, siguran u zavojima (buraz [CB500] i ja se malo nateravali ali me nije mogo stizati :mrgreen: ), nisam nis mjenjao oko zadnjeg amortizera.

Sad se skuplja lova za neki auspuh samo neznam koji...  :? Htio bi pogoditi zvuk i da dobim koji konjic van iz njega!!  :palacgore:

I ponosan sam na SVOJ MOTOR jer ga nema BAS SVATKO!!!!   :skuter:
Evidentirano
brm, brm...

NEKID

• Vozi: gospodičnu
« Odgovori #14 : 31. Ožujak 2009, 21:03:41 »

nikad mi nije bilo jasno zašto je ruting uvrstio cbf1000 u naked motore kada je to pravi touring  :misli:
Evidentirano
mrzim muhe                                              http://www.youtube.com/watch?v=OKzcEcR-XPM

ZG-mrki

• **
« Odgovori #15 : 01. Travanj 2009, 13:45:01 »

Auspuh imam od Ignaca (Samobor) i stvarno sam zadovoljan
zvuk mrak, a zavrsna obrada jebena
Evidentirano

zub@051

• *
  • Vozi: HONDA CBF600N8
« Odgovori #16 : 03. Travanj 2009, 22:25:47 »

Imam CBF600N8 niti godina dana sve 5 ,ali sam užasno nezadovoljan sa sjedalom  i vozač i suvozač,žena leti na mene a meni nakon 40km odrveni dupe u čemu je fora /da starim to već znam/ ajmo dalje?
Evidentirano

floyd

• **
« Odgovori #17 : 06. Travanj 2009, 14:28:24 »

Imam CBF600N8 niti godina dana sve 5 ,ali sam užasno nezadovoljan sa sjedalom  i vozač i suvozač,žena leti na mene a meni nakon 40km odrveni dupe u čemu je fora /da starim to već znam/ ajmo dalje?

Ne znam u čemu je kod tebe problem jer meni ni 500-tinjak km nije problem (ni sa ženom), a nisam baš neki mladac.
Možda nemaš dovoljno materijala u stražnjem dijelu!? :mrgreen:
Evidentirano

zub@051

• *
  • Vozi: HONDA CBF600N8
« Odgovori #18 : 06. Travanj 2009, 18:20:35 »

Ne znam u čemu je kod tebe problem jer meni ni 500-tinjak km nije problem (ni sa ženom), a nisam baš neki mladac.
Možda nemaš dovoljno materijala u stražnjem dijelu!? :mrgreen:
A bit će da sam grintav  :palacgore:
Evidentirano

ZG-mrki

• **
« Odgovori #19 : 14. Travanj 2009, 13:08:44 »

ocito da jesi  :mrgreen:
sjedni na konkurenciju pa buš promjenil mišljenje  :wink:
Evidentirano

JEREMIJA

• *
  • Vozi: HONDA
« Odgovori #20 : 18. Travanj 2009, 10:26:43 »

pozdrav,
moja je 600 iz 2007g., e sad pošto mi izlazi garancija neću više voziti motor u ovlaštenih servisera, pa me zanima svakih koliko kilometara minjate ulje i filter ulja, dali je to svakih 6000km kao u servisu ili svakih 12000km kao šta piše u user manual tj. onoj knjižici ispod sica.
Evidentirano

floyd

• **
« Odgovori #21 : 14. Svibanj 2009, 13:29:06 »

pozdrav,
moja je 600 iz 2007g., e sad pošto mi izlazi garancija neću više voziti motor u ovlaštenih servisera, pa me zanima svakih koliko kilometara minjate ulje i filter ulja, dali je to svakih 6000km kao u servisu ili svakih 12000km kao šta piše u user manual tj. onoj knjižici ispod sica.

Ja ću odsad kod Vudraga i to svakih 6000 km (ulje+filter) i ostalo po potrebi. Ne da mi se svako malo ići u Split i tamo gubiti cilo jutro!
Evidentirano

ZG-mrki

• **
« Odgovori #22 : 18. Svibanj 2009, 08:58:24 »

svakih 6000km
Kod Dude iz Mlake
Covjek radi posteno i vrlo povoljno, a motor svaki puta kad preuzmem, mislim da nije moj koliko si da truda oko svakog detalja...

Ako vec imas motor koji kosta 63000 kuna, sta ti je onda dat 600kn za izmjenu ulja i filtera pa mirno spavaš...

Evidentirano

JEREMIJA

• *
  • Vozi: HONDA
« Odgovori #23 : 19. Svibanj 2009, 09:24:27 »

nije stvar u 600kn ili još manje jer ću ja to ubuduće raditi sam, nego šta će mu biti ako ne prominin svakih 6000km a piše u manualu 12000km. i motor je košta 57000kn.
Evidentirano

floyd

• **
« Odgovori #24 : 20. Svibanj 2009, 12:35:15 »

Ja da to mogu i znam sam raditi minja bi svake 3000! :mrgreen:
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 7   Gore

Stranica je generirana za 0.122 sekundi uz 16 upita.