Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Cross masine  (Posjeta: 578 )

-= OxyG3N =-

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: svinju devetku
Cross masine
« : 07. Listopad 2005, 13:42:19 »

gledam malo specifikacije za 250 2T cross masine ... cudi me sto imaj tak malu kompresiju gledam za kx i cr-ku ...
Compression Ratio - 10.5:1 (low speed); 8.8:1 (high speed) for USA/CAN/AUS ( podaci za kx ) , sta postoje dve varijante , wtf ... ovo nekopcam veca kompresija mala brzina i manje kompresija veca brzina , nekako mi je logicnije da je obratno ... za cr 250 2T 2005. god stoji 8.5 : 1 kompresija 60 ks ... sta stvarno nije malo i to na svega 8500 rpm ... odkud onda tolka jebena snaga i cemu tak mali kompresijski omjer ... jel sve stvar kratkog prijenosa ili cega ?!
Evidentirano

Frane

• Vozi: 625sxc '06
Cross masine
« Odgovori #1 : 07. Listopad 2005, 13:44:16 »

mislim da je stvar u omjerima u mjenjaću, a i u koncepciji samog motora.
Evidentirano

michael

• Vozi: SMC 660 & bratov Exc '96
Cross masine
« Odgovori #2 : 07. Listopad 2005, 20:45:41 »

motor će ti puno brže i jače čupati te dizati na zadnje ako ima 6 brzina nego 5 s istom kompresijom.
po meni kompresija nije toliko bitna, jer sve se to mjenja ako staviš ovakak prijenos ili onakav
Evidentirano
Novi svanuo je dan, vrijeme lijepo ko san.
Gledam KTM-a, narančasta boja mene vuče
Srce moje kao klip tuče
Skačem na kurblu, ispod sica grom
Tko kaže da je KTM trom.
Turiram motor i odvrćem gas
U brzini moj je spas
Iza mene velika je buka
Susjedima već je muka
Šaltam ga u nižu, dugi zavoj s

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
Cross masine
« Odgovori #3 : 08. Listopad 2005, 09:28:54 »

snaga na radilici ne ovisi o mjenjacu, a snaga na kotacu je oko 5-10% manja od one na radilici. a i nije sve stvar kompresije, treba vidjeti dijagram otvaranja kanala
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

hrvatin

• **
Cross masine
« Odgovori #4 : 08. Listopad 2005, 18:20:48 »

...iako mi ta brojka za kompresiju malo smrdi stvar bi ubiti mogla biti jako jednostavna!
Kod 2t motora koji se ne vrte u extra visokim okretajima, ekstremni podtlak i kompresija zezaju stvar jer koce vrtnju.
kompresija je jako bitna za vrijednost okretnog momenta pa samim time i snage ali nije presudna pogotovo ako je naustab neceg drugog!
Veliki prilivni kanali, uzak karter, cilindar sa jako veliko fazom usisa i ispha te njihovog peklopa uz pravi karburator i ispuh mogu rezultirat tako velikom snagom na relativno malim okretajima!
Iako ponavljan, to mi je malo premalo, znam da su stariji modeli imali daleko vecu kompresiju...
Evidentirano
dobro mi je...

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
Cross masine
« Odgovori #5 : 08. Listopad 2005, 18:49:27 »

Citat: hrvatin
...iako mi ta brojka za kompresiju malo smrdi stvar bi ubiti mogla biti jako jednostavna!
Kod 2t motora koji se ne vrte u extra visokim okretajima, ekstremni podtlak i kompresija zezaju stvar jer koce vrtnju.
kompresija je jako bitna za vrijednost okretnog momenta pa samim time i snage ali nije presudna pogotovo ako je naustab neceg drugog!
Veliki prilivni kanali, uzak karter, cilindar sa jako veliko fazom usisa i ispha te njihovog peklopa uz pravi karburator i ispuh mogu rezultirat tako velikom snagom na relativno malim okretajima!
Iako ponavljan, to mi je malo premalo, znam da su stariji modeli imali daleko vecu kompresiju...

slazem se, ali moze bit da neki pisu stvarnu kompresiju a ne prividnu(posto 2t kompresira samo pola ili manje zapremnine za razliku od 4t koji komprimira puni radni obujam) pa su zato kompresije niske
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

hrvatin

• **
Cross masine
« Odgovori #6 : 08. Listopad 2005, 19:08:41 »

Citat: jolly the roger
Citat: hrvatin

slazem se, ali moze bit da neki pisu stvarnu kompresiju a ne prividnu(posto 2t kompresira samo pola ili manje zapremnine za razliku od 4t koji komprimira puni radni obujam) pa su zato kompresije niske

...nikad nisam cuja za takvu nekakvu deklaraciju na stvarnu i prividnu, kopresiski prostor kod dvotaktvog istnabog je znato manji zbog faza ispuha, usisa i priliva ali to nije bitno, kompresija je koliko puta volumen stlacis u prostor koji je preostao u GMT tako da tu glave mogu sve odigrat!
Mislin da je to stvar vrnje i termodinamike!
Evidentirano
dobro mi je...
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.064 sekundi uz 17 upita.