Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Dolje

Autor Tema: "R" od 125ccm?2t ili 4t?Japanac,rizojed ili talijan?  (Posjeta: 4771 )

tkubasa

• Spol: Muški
  • Vozi: malu plavu...... bold'or-ku
Odg: "R" od 125ccm?2t ili 4t?Japanac,rizojed ili talijan?
« Odgovori #50 : 11. Prosinac 2008, 21:04:45 »

RS je tvornički više naturpijan motor od NSRa/TZRa- razlika je u niti 2 ks - nsr 28ks - rs 30(nesto malo manje, al nije bitno zaokruzit cemo),   one price o tvorn. 35 ks zaboravite za sve 125-ice ,osim AF1 Future 32ks(veci karburator, otvoreniji spuh) i to samo stariji modeli.
Zato svoju manju trajnost nadoknađuje kroz bolje performanse - puuuno manju trajnost, a razlika u perfor. minimalna nema potrebe pretjerivat
Da se Honda i Yamaha danas proizvode - bili bi i oni daleko manje trajni jer bi ih Aprilia/Cagiva nagazile u performansama pa bi morali pratit konkurenciju.
- honda nsr se proizvodila do neke 2002 ako se ne varam i imala je 15ks(zatvorena) sto je potpuno IDENTICNA masina kao i moja 94' samo je moja tvor. otvorena. Aprilia i Cagiva isto 15-ak ks (zatvoreni).
I di je tu ta tolika razlika? Nemojte me krivo shvatit nemam nista protiv talijanki, cak stovise jako su zgodne :LOL: :LOL:
salim se naravno da nisu toliko razlike, ali i nisu ni rs ni mito toliko lose, samo ih treba nesto vise pazit,reko sam da nisu za svakoga.
A sta se tice mjenjanja klipa na 15000 km, to tvornica PREPORUCUJE zato sto uzima u obzir da te motore voze mladi i neiskusni ljudi koji nemaju bas znanja o 2t i opcenito motorima. To sa garancijom je normalna stvar, pa cilj firme je da zaradi! Naravno da postoji neki stupanj potrosenosti ali daleko je to od masine u komi( Opet napominjem da racunam na minimalnu paznju u koristenju), pa nije to od papira, cilindar nije sigurno potrosen, karike mozda malo( nista strasno), radilica i lezajevi prolaze bar 25 - 30 t  TORTURE!
Tako da ako ce te se drzat preporuka tvornica biti cete vise na servisu nego na cesti!$$$$$$

Nemojmo vise trosit vrijeme na nepotrebna prepucavanja zbog 2 konja i na ono ja sam mjenjo klip na 6000, meni je zaribo na 10000...itd. TO STE SVE SAMI KRIVI
Pa sta vi stvarno ocekujete da ci 4t 125 proci puno vise km? Ima vise djelova koji se mogu pokvarit a i da ne govorim da su slabiji i treba ih vise stiskat.... ali ipak su manje osjetljivije na torturu novopecenih racera!  :LOL: :LOL:

Malo mozga, malo alata, malo znanja i 50000 samo tako! :palacgore: :palacgore:

Evidentirano

malaga

« Odgovori #51 : 11. Prosinac 2008, 21:08:16 »

Malo mozga, malo alata, malo znanja i 50000 samo tako! :palacgore: :palacgore:

slazem se,50000 bez problema uz promjenu 4 klipa ili 5 i jedno 2 cilindra i bar jedna radilica
Evidentirano

Kawasakiiiii

• **
  • Vozi: malog zeca '08
« Odgovori #52 : 11. Prosinac 2008, 21:38:39 »

je da, sve cvaje koje su se ikad proizvele su bile trkače :lolcry:
Nemoj zezat,onda su oni svi silni skuteri trkaci... :misli:
Evidentirano
....Samo GAS....

tkubasa

« Odgovori #53 : 11. Prosinac 2008, 23:37:12 »

slazem se,50000 bez problema uz promjenu 4 klipa ili 5 i jedno 2 cilindra i bar jedna radilica

cuj neznam kako ti to slazes i vozis al meni to nije tako.... Moja yamaha aerox kad se napokon razletila je imala oko 60 000 i to su mi zablokali lezaji na radilici(a ja sam bio preveliki mulac da to primjetim) i vrtili se u kucistu... Istina prije toga su mi dva kita zaribala al ISKLJUCIVO mojom greskom, kao npr. izvukla mi se cijevcica od dovoda ulja, ili zadnji put kad mi je pumpa posisala zrak jer sam osto bez ulja... To su katastrofalne greske koje sam radio kad sam bio mulac, nisam imo para za ulje, ili te lezajeve i fusario sam na svakom cosku, priznajem to i zato doobro znam koliko mogu proc cvajare.... Iz svega toga sam jaaako puno naucio...  Ta yamaha je opet slozena i sad radi ko urica bez problema....
A sta se NSR-ke tice, kupio sam ju sa 30 000, znam ko ju je servisirao, i znam da nista mjenjano, ja nisam nis mjenjao, samo cistio vent. I onda kad sam na 30 000km otvaro masinu su se jos vidjeli tragovi honovanja na cilindru. Sad ima 45 t kompresija je nedavno mjerena i jos je OK, nesto slabija ali sasvim uredu, nista ne zvoni, ali sam namjeravao na ljeto promjenit lezajeve na radilici vise radi predostroznosti.

I za tvoju informaciju radilica se ne raspada samo tako, odlazi lezaj na klipnjaci i to rijetko... Naravno ako je pravilno podmazivano, nije pregrijavano i da nije klip zaribavao.... Sve ostalo se dogadja samo LJUDSKOM greskom i ne odrzavanjem.
A ljudi se koji put i zalete pa promjene klip, cilindar itd... jer im je motor ˝slabo˝ isao, a za to postoji puuno uzroka, cak i blatno kuciste ventila(najcesce)
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #54 : 12. Prosinac 2008, 09:31:30 »

jolly.....onda nemoj laprdat bezveze...... :dobar:

cvajo je cvajo, a omjer cc/ks je isti. dakle mislim da nisam ja onaj ko laprda bezveze :dobar:
btw taj karting se vrti do 16k rpm :wink:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

kosta

• **
  • Vozi: motor
« Odgovori #55 : 12. Prosinac 2008, 10:17:58 »

Nemogu komentirati koji je bolji, a koji lošiji, ali mogu navesti dva (2) primjera o 4T motorima.
YBR 125 u godinu dana 56000km, servisi i potrošni materijal, nikad stala.
CB 125t 133000KM OD '78, napravljena generalka zbog povečane potrošnje ulja, ali za tu kilometražu ništa neobično.
 :palacgore:

Evidentirano
SVIJET JE PUN GRBAVOG DRVEČA I BUDALA.

Udruga Branitelja Motorista Croatia
http://ubmc.hr/

malaga

« Odgovori #56 : 12. Prosinac 2008, 10:29:32 »

Nemogu komentirati koji je bolji, a koji lošiji, ali mogu navesti dva (2) primjera o 4T motorima.
CB 125t 133000KM OD '78, napravljena generalka zbog povečane potrošnje ulja, ali za tu kilometražu ništa neobično.

4t 56000, a tu se pocelo govoriti da tu kilometrazu rade 2t motori :mrgreen: rade ali u koliko promjenjeni klipova,cilindara,klipnjaca...

po ovim pricama je trajniji i isplativiji 2t motor,slazem se ja 2t je gust,ali to ima svoju cijenu
Evidentirano

VypeRS

• Vozi: RS 250, FZ6 S
« Odgovori #57 : 12. Prosinac 2008, 14:33:12 »

Ja san svoje komentira.

@tkubasa- stavi ti NSRa iz 2002. i RSa iz 2002. skupa na drag race, pa mi javi rezultate ;)
Performanse se ne ocituju samo u krajnjoj snazi.

I tvornica ne uzima u obzir da to voze mladi i neiskusni, vec se zbog opreza uzima najmanja moguca trajnost tako da se tvornica osigura od ovih sta voze 30 000 na isti klip.
A ja ti garantiran da nijedan NSR/TZR kod mene nebi izdrža ništa duže nego moj RS ;)

Ne kažen ja da vi papučarski vozite, al napravit 30 000 i slicno bez da se otvori mašina po meni mora bit kriminalni papučarluk.
Evidentirano
Aprilia > Yamaha

Kawasakiiiii

• **
  • Vozi: malog zeca '08
« Odgovori #58 : 12. Prosinac 2008, 15:10:22 »

Ja san svoje komentira.

@tkubasa- stavi ti NSRa iz 2002. i RSa iz 2002. skupa na drag race, pa mi javi rezultate ;)
Performanse se ne ocituju samo u krajnjoj snazi.

I tvornica ne uzima u obzir da to voze mladi i neiskusni, vec se zbog opreza uzima najmanja moguca trajnost tako da se tvornica osigura od ovih sta voze 30 000 na isti klip.
A ja ti garantiran da nijedan NSR/TZR kod mene nebi izdrža ništa duže nego moj RS ;)

Ne kažen ja da vi papučarski vozite, al napravit 30 000 i slicno bez da se otvori mašina po meni mora bit kriminalni papučarluk.
hehe :LOL:
Evidentirano
....Samo GAS....

marac56

• **
  • Vozi: RR
« Odgovori #59 : 12. Prosinac 2008, 15:41:40 »

Evo da i ja napisem ponesto o izdrzljivosti 2T motora, u ovom slucaju RS 125 (01)

U 5 mjeseci, napravio sam 10 000km... od toga sam bio na Grobniku (300km u jednu stranu) vozio sam po stazi jedno, 2-3 sata, i natrag kuci....
U 8 mjesecu sam isao u Cesku s njim, na motoGP, preko 500 km u jednu stranu...
Jos sam vozio na stazi u Pannoniji Ringu (u Madarskoj naravno) i sve sto sam napravio u ovih 10 000 km je bila izmjena 2 sajli, i to kuplung i sajlu sto otvara rave ventil...

Jos cu spomenuti da motor ima nesto manje od 30 000km....

Nikad nisam tocio nista osim TTSa...naravno, sve u mjesalicu (iako mi je bar 10 ljudi reklo neka iskljucim mjesalicu i nek sam sipam ulje u rezervar)

Mozda je problem u meni, zato sto ga cuvam, grijem prije voznje, nikad ne tjeram u crveno itd....
Zasto npr. vypeRS nikad nije imao probleme, a to mu je drugi RS 125 ?
Vjerojatno zato sto cuvamo motore malo vise nego ovi "majstori" koji kupe novi RS za 40 000 cuna i onda stedi na ulju pa kupuje Inin 2taktol itd, pa onda seru po motoru...

Evidentirano

zeto

• Vozi: Yamaha TZR 125
« Odgovori #60 : 12. Prosinac 2008, 16:28:44 »

nemožeš uspoređivat japanca i talijana......

a kažeš kriminalni papučarluk.....ako se mašina neotvori na 30 000km  :LOL:

ovo je smješno......imao sam i talijana i japanca i slovenca......i znam kako su se ponašali,a kolik sam susreta obišao i sve to.....i koliko kilometara u jednom danu,nikada problemi......samo zbog održavanja

a evo,čak imam i dolje jednu radilicu od cagive,mašina prvi put rastavljana nakon 37000km,ako se dobro sječam i motor zračno hlađen sa 15tak KS i raspala se,a ista takva radilica je na MITU.....koliko onda tamo izdrži......????

a dođi kod mene, dam da probaš moju yamahu,i pogledaj kakvo je stanje,pa ak treba i cilindar skidam dolje,pa se možeš uvjerit.....i pogotovo jedna aprilia, na 125cc imaju rotax mašine,a na 250 imaju od suzukija......same kopije,i ništa više..... :jesus:
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

tkubasa

« Odgovori #61 : 12. Prosinac 2008, 17:03:42 »

nemožeš uspoređivat japanca i talijana......

a kažeš kriminalni papučarluk.....ako se mašina neotvori na 30 000km  :LOL:

ovo je smješno......imao sam i talijana i japanca i slovenca......i znam kako su se ponašali,a kolik sam susreta obišao i sve to.....i koliko kilometara u jednom danu,nikada problemi......samo zbog održavanja

a evo,čak imam i dolje jednu radilicu od cagive,mašina prvi put rastavljana nakon 37000km,ako se dobro sječam i motor zračno hlađen sa 15tak KS i raspala se,a ista takva radilica je na MITU.....koliko onda tamo izdrži......????

a dođi kod mene, dam da probaš moju yamahu,i pogledaj kakvo je stanje,pa ak treba i cilindar skidam dolje,pa se možeš uvjerit.....i pogotovo jedna aprilia, na 125cc imaju rotax mašine,a na 250 imaju od suzukija......same kopije,i ništa više..... :jesus:

AMEN! :palacgore:

Kriminalni papucaruk?
Samo da napomenem da nisam penzioner i ljudi koji me znaju to nikad ne bi rekli... moji tekstovi nisu namjenjeni da vrijedjaju tudje osjecaje za njihovim motorima.... cinjenice govore za sebe... ova prepiranja su nista drugo nego mulacka preucavanja ciji je motor brzi, a ti VypeRS mislis da jedini nacin prolazenja km je papucarluk onda kompa nisu 2t za tebe... Za njih treba i malo ZNANJA kojeg ti ocito nemas.... JA nisam rekao da to sa rs-om nije moguce... al za tebe ocito nije...
Eto ljudi vi prosudite ja se necu prepucavat ko da imam 12 god. ja sam svoje rekao i povlacim se iz teme.... :jesus: :jesus:
Evidentirano

Egon_MK_Sibinj

• **
  • Vozi: cbr600f
« Odgovori #62 : 12. Prosinac 2008, 17:35:05 »

Baš i ja sad gledam...........

Ajd ak netko ima neku sliku ili video na youtube,sto nesta dokazuje.......pa da vidimo........

Ko je imo MZ ili tak neku điđu.......??????Ja sam imao....125,150........
Kolega je na 250-tki mijenjao klip i busio cilindar,na 24 000 samo zato jer ga unistavao na moto susretu u Brodu ove godine...........(a i ja sam imao istu pricu..........)
Evidentirano
MK Sibinj

figure

• miš mali
  • Spol: Ženski
  • Vozi: 954
« Odgovori #63 : 12. Prosinac 2008, 18:03:12 »

Baš i ja sad gledam...........

Ajd ak netko ima neku sliku ili video na youtube,sto nesta dokazuje.......pa da vidimo........

Ko je imo MZ ili tak neku điđu.......??????Ja sam imao....125,150........
Kolega je na 250-tki mijenjao klip i busio cilindar,na 24 000 samo zato jer ga unistavao na moto susretu u Brodu ove godine...........(a i ja sam imao istu pricu..........)

a za sto bi ti htio dokaz  :misli:
Evidentirano
never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know

VypeRS

« Odgovori #64 : 12. Prosinac 2008, 18:33:03 »

i pogotovo jedna aprilia, na 125cc imaju rotax mašine,a na 250 imaju od suzukija......same kopije,i ništa više..... :jesus:

Pa zato i valjaju, Aprilia nije ni radila mašine za svoje 2T motore.
RS 50 - Minarell (danasnje su minarelli, starije su bil neke druge nebi zna tocno)
RS 125 - Rotax
RS 250 - Suzuki

Zato Aprilia napravi ramu, ovjes, kočnice i sve ostalo šta mete konkurenciju već 10 godina (prican o 125ici), nikad niko nije skinija RSa s prvog mista ni u cestovnin modelima ni u natjecanjima (pogledajte malo klasu 125 i 250 šta vozi prvih 5). Nije da ja falin RSa jer ga iman nego je jednostavno tako.

AMEN! :palacgore:

Kriminalni papucaruk?
Samo da napomenem da nisam penzioner i ljudi koji me znaju to nikad ne bi rekli... moji tekstovi nisu namjenjeni da vrijedjaju tudje osjecaje za njihovim motorima.... cinjenice govore za sebe... ova prepiranja su nista drugo nego mulacka preucavanja ciji je motor brzi, a ti VypeRS mislis da jedini nacin prolazenja km je papucarluk onda kompa nisu 2t za tebe... Za njih treba i malo ZNANJA kojeg ti ocito nemas.... JA nisam rekao da to sa rs-om nije moguce... al za tebe ocito nije...
Eto ljudi vi prosudite ja se necu prepucavat ko da imam 12 god. ja sam svoje rekao i povlacim se iz teme.... :jesus: :jesus:

NSR ce uvik izdržat više km bez otvaranja od RSa to je opce poznato i nikad nisan reka da nije tako.
Isto ka i da je RS brži i jači od NSRa i da ga pegla u svin segmentima (osin po trajnosti i potrošnji vjerojatno). Ja san se pomirija s obe činjenice, ti uvažavaš samo prvu, a druga su mulačke prepirke...

Da 2T nije za mene nebi ga odavno vozija, a za znanje ne brini ti ništa  :wink:
Evidentirano
Aprilia > Yamaha

zeto

• Vozi: Yamaha TZR 125
« Odgovori #65 : 12. Prosinac 2008, 19:19:15 »

Pa zato i valjaju, Aprilia nije ni radila mašine za svoje 2T motore.
RS 50 - Minarell (danasnje su minarelli, starije su bil neke druge nebi zna tocno)
RS 125 - Rotax
RS 250 - Suzuki

Zato Aprilia napravi ramu, ovjes, kočnice i sve ostalo šta mete konkurenciju već 10 godina (prican o 125ici), nikad niko nije skinija RSa s prvog mista ni u cestovnin modelima ni u natjecanjima (pogledajte malo klasu 125 i 250 šta vozi prvih 5). Nije da ja falin RSa jer ga iman nego je jednostavno tako.

NSR ce uvik izdržat više km bez otvaranja od RSa to je opce poznato i nikad nisan reka da nije tako.
Isto ka i da je RS brži i jači od NSRa i da ga pegla u svin segmentima (osin po trajnosti i potrošnji vjerojatno). Ja san se pomirija s obe činjenice, ti uvažavaš samo prvu, a druga su mulačke prepirke...

Da 2T nije za mene nebi ga odavno vozija, a za znanje ne brini ti ništa  :wink:

ček uspoređuješ cestovnu i trkaču apriliu????? ajd dobro......

a gle,sada možemo otići jako daleko sa usporedbom......mogu napisat 5 strana o tome....pa čak,da su obje nove TZR kao moj i RS kao tvoj,da ju možda i nebi dobio,razlika je u snazi oko 2ks.....dok moj ima 26mm karb,a RS ima 28mm......al nije ni sve u mašini.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Egon_MK_Sibinj

• **
« Odgovori #66 : 12. Prosinac 2008, 19:51:35 »

Ma bezveze,ako netko zna za nekakav zanimljiv video.......ili sliku.........pa da pogledamo........

Da se ne raspravljamo samo o 2t ili 4t.........nije tema samo za to...............

Evo,"strasna pila"............oči peku.......
Evidentirano
MK Sibinj

VypeRS

« Odgovori #67 : 12. Prosinac 2008, 21:17:23 »

Ma bezveze,ako netko zna za nekakav zanimljiv video.......ili sliku.........pa da pogledamo........

Da se ne raspravljamo samo o 2t ili 4t.........nije tema samo za to...............

Evo,"strasna pila"............oči peku.......

Sta je ovo?

ček uspoređuješ cestovnu i trkaču apriliu????? ajd dobro......

Lipo san napisa, ni u cestovnin ni u natjecateljskin motorima.
Evidentirano
Aprilia > Yamaha

Egon_MK_Sibinj

• **
« Odgovori #68 : 12. Prosinac 2008, 21:27:19 »

To ti je vizija...............  :D
Ma stara nsr-ka koju je netko "preradio"........bokte mazo.........nesta to lici......vraga oci bole......... :LOL:

Ovo je vec bolje............
Evidentirano
MK Sibinj

Poh

• **
  • Vozi: ninju 250
« Odgovori #69 : 12. Prosinac 2008, 23:06:49 »

kaj se to još prodaje...??? :shock:
tog ima jedno...5 mjeseci garant da se prodaje.
Evidentirano

Egon_MK_Sibinj

• **
« Odgovori #70 : 13. Prosinac 2008, 17:59:52 »

Mislim da se prodala.......to je starija nsr-ka........
Evidentirano
MK Sibinj

malaga

« Odgovori #71 : 13. Prosinac 2008, 18:10:44 »

Mislim da se prodala.......to je starija nsr-ka........
ova honda je cijela preradena...prodavala se u ovoj boji i onda ju je valjda netko kupio u pofarbao u plavo...jer se po oglasnicima prodaje u plavoj boji...
Evidentirano

VypeRS

« Odgovori #72 : 13. Prosinac 2008, 18:27:57 »

ova honda je cijela preradena...prodavala se u ovoj boji i onda ju je valjda netko kupio u pofarbao u plavo...jer se po oglasnicima prodaje u plavoj boji...
I imala je underseat auspuh sad je sa strane.
Evidentirano
Aprilia > Yamaha

Egon_MK_Sibinj

• **
« Odgovori #73 : 13. Prosinac 2008, 18:51:01 »

Sta nema vise ovaj auspuh?
Evidentirano
MK Sibinj

caroline

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: repsol
« Odgovori #74 : 14. Prosinac 2008, 13:31:33 »

moj glas ide Hondi 125R (4t)  :mrgreen:

Zasto?  :misli:
Sluzi me vec 2 god; velikih troskova nemam; za grad je  :palacgore: , na brijeg ide bez problema, a s punim gasom mogu na malo  dalje đireve pratiti ekipu sa jacim motorima  8) (valjda zato sto sam zensko pa im je žao potegnuti do max  :LOL:)

Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Gore

Stranica je generirana za 0.185 sekundi uz 15 upita.