RS je tvornički više naturpijan motor od NSRa/TZRa- razlika je u niti 2 ks - nsr 28ks - rs 30(nesto malo manje, al nije bitno zaokruzit cemo), one price o tvorn. 35 ks zaboravite za sve 125-ice ,osim AF1 Future 32ks(veci karburator, otvoreniji spuh) i to samo stariji modeli.
Zato svoju manju trajnost nadoknađuje kroz bolje performanse - puuuno manju trajnost, a razlika u perfor. minimalna nema potrebe pretjerivat
Da se Honda i Yamaha danas proizvode - bili bi i oni daleko manje trajni jer bi ih Aprilia/Cagiva nagazile u performansama pa bi morali pratit konkurenciju.
- honda nsr se proizvodila do neke 2002 ako se ne varam i imala je 15ks(zatvorena) sto je potpuno IDENTICNA masina kao i moja 94' samo je moja tvor. otvorena. Aprilia i Cagiva isto 15-ak ks (zatvoreni).
I di je tu ta tolika razlika? Nemojte me krivo shvatit nemam nista protiv talijanki, cak stovise jako su zgodne

salim se naravno da nisu toliko razlike, ali i nisu ni rs ni mito toliko lose, samo ih treba nesto vise pazit,reko sam da nisu za svakoga.
A sta se tice mjenjanja klipa na 15000 km, to tvornica PREPORUCUJE zato sto uzima u obzir da te motore voze mladi i neiskusni ljudi koji nemaju bas znanja o 2t i opcenito motorima. To sa garancijom je normalna stvar, pa cilj firme je da zaradi! Naravno da postoji neki stupanj potrosenosti ali daleko je to od masine u komi( Opet napominjem da racunam na minimalnu paznju u koristenju), pa nije to od papira, cilindar nije sigurno potrosen, karike mozda malo( nista strasno), radilica i lezajevi prolaze bar 25 - 30 t TORTURE!
Tako da ako ce te se drzat preporuka tvornica biti cete vise na servisu nego na cesti!$$$$$$
Nemojmo vise trosit vrijeme na nepotrebna prepucavanja zbog 2 konja i na ono ja sam mjenjo klip na 6000, meni je zaribo na 10000...itd. TO STE SVE SAMI KRIVI
Pa sta vi stvarno ocekujete da ci 4t 125 proci puno vise km? Ima vise djelova koji se mogu pokvarit a i da ne govorim da su slabiji i treba ih vise stiskat.... ali ipak su manje osjetljivije na torturu novopecenih racera!

Malo mozga, malo alata, malo znanja i 50000 samo tako!