Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: WINGS ...  (Posjeta: 613 )

-= OxyG3N =-

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: svinju devetku
WINGS ...
« : 16. Listopad 2005, 13:04:55 »

imam nekih dvojbi glede wingsa ... stavih jucer wingsa na xt 600 ... eo pikcr dolje
.
.

sve je to divno i krasno fino izgleda ... zvuk jeeee ... do 3k rpm strasan a iznad ubija , ma strava (inace volim da grmi al ovooo ...,  :no: :no:)... naime unutarnji promjer cijevi je cak 5 cm ili ti 50 mm mjerio ja :) ... sta mi se necini normalno za jednu takvu yamahicu , cevcica izgleda ko da je skinuta s neke sportive s preko soma kubika ... mozda se to nevidi na slici iz ovog kuta dovoljno ...

serijala je ovo, makar sam uvjeren da je to opce poznato :

ima katalizator predpostavljam i ova slamcica je nakraju unutarnjeg promjera 23 mm , plus sta unutra je fakin labirint zic ...
.
.

bilo je rijeci na forumu vec dosad o preotvorenim auspusima i popratnim pojavama koje se javljaju kao uzrok istog ... na sluzbenom wingsowom sajtu stoji ... NASTAVITEV KARBURATORJA OZ. ELEKTRONSKEGA VBRIZGAVANJA: WINGS so konstruirani tako, da ob zamenjavi izpuha spremembe niso potrebne. ... to mi se cini kao hrpa gluposti jer u ovo valjda moj macak mali moze gurnut glavu , kuzim kod elektronike al kod karbova neznam bas ... sad isto tako za doticni wings postoji nesto malo sto izglda :

al i s tim mi se cini isto dosta preprotocno gledano za ovu manji lulicu :) , dal nakraju treba stelati smjesu na xt-u na karbovima kod stavljanja takvog ispuha, il sta vec treba ako treba (dok je lulica ova uza gore),  koja je procedura, ucinci i ko bi to mogo u okolici zagreba napravit kako spada ... vec sam u dilemi da skinem to dolje, rijesim za neku lovicu razumnu i stavim stock spuh gore ... ma neznam vise , eo pitam za savjet , a fala Bogu na forumu imamo dosta experta  :mrgreen:

pozdrav
Evidentirano

Duke

• Vozi: KTM Duke 2 04'
WINGS ...
« Odgovori #1 : 16. Listopad 2005, 14:21:28 »

Evo ti moje wingse

Unutarnji promjer im je isti ko i tvome, svaki 50mm

A za stelanje sam morao povecati diznu sa 145 na 180, morao sam otvoriti kutiju filtera zraka kako bi se povecala protocnost.Radi kao urica i ne prdi nego je zvuk dubok
Evidentirano

-= OxyG3N =-

• **
WINGS ...
« Odgovori #2 : 16. Listopad 2005, 14:31:49 »

đuka je bez kokurencije i spulje iza isto ... ali :D ... mene konkretno zanima sta trebam prckati oko toga ako stavim ovu manju lulicu da prigusim sve skupa (dal treba uopce ? ) jer ovako nema smisla, ekipa napuni gace kraj ceste kad prodjem kraj njih ... znaci s lulicom sta trebam ako trebam tj ko moze nes rec mi konkretno oko toga i za koju lovicu napravit , sad ja nemam pojma kolka je meni dizna i kolka treba bit ak stavim mali silencer iza (necu da se ovak jako cuje) i sta da sad kopam po airboxu ikoje da filtere stavljam sim tam , trebam nekog ko se kuzi u to ... predpostavljam da bi se skupa trebalo rezultirat malo vecom snagom ...
Evidentirano

-= OxyG3N =-

• **
WINGS ...
« Odgovori #3 : 16. Listopad 2005, 15:40:40 »

eo gledam bas tip na advenčura stavil wingsa dva bla bla i spicio nutra
.
.

i veli da je moral mjenjat diznu i stavljat protocni filter .. !?
Evidentirano

Medo

• Vozi: Bi ja al mi zabranili
WINGS ...
« Odgovori #4 : 16. Listopad 2005, 15:56:46 »

Ja sam na R6 stavio WINGS sa izlazom 60 (to ti je na slici onaj najveći). Tražio sam da mi pošalje najmanji ali ipak stigao ovaj i nije mi se dalo mijenjati. No dok sam ga stavio i bacio đir cijela mi je glava zvonila i motor je na 4000 o/min imao veliku rupu. Napravio sam si dB-killer (sam - jer ga za izlaz 60mm ne prodaju) koji ima izlaz kao moj seriski auspuh (37mm) i od onda druga priča. Motor radi kao urica i zvuk je lijep tj. taman kolko treba.

Evo kako to izgleda kod mene:

Evidentirano

Freshman

• Vozi: V-Strom
WINGS ...
« Odgovori #5 : 16. Listopad 2005, 16:13:45 »

Oxy, imao sam sličnog wingsa svojedobno na KLE-u i grmio je ko sto vragova. Štelao nisam ništa. Popratnih pojava nisam primjetio, osim povećane potrošnje goriva za cca 0,5 - 1 litru / 100 km.
Gle, neki ispusi su "poznati" po tome da ne treba preštelavati karbove odnosno reprogramirati FI. Iskreno, da li je wings na XT-u jedan o tih - ne znam.
Isto tako sam imao i db-killer (koji je doduše gore bio jako rijetko), a ako voziš s njim, gotovo sam siguran da podešavanje karbova nije potrebno.
Ostavljam ipak mogućnost da je sve to kod jednocilindraša malo drugačije.
Evidentirano

Duke

• Vozi: KTM Duke 2 04'
WINGS ...
« Odgovori #6 : 16. Listopad 2005, 21:35:21 »

Ja sam jednom sebi stavio te db killere koje sam dobio sa auspusima..inace, motor mi je postelan da dobro radi bez njih, tako da kad sam ih stavio, motor se gusio i vrlo je slabo isao..Pa pretpostavljam da ako namontiras db killer neces trebati nista stelati. eventualno si podigni iglu u karburatoru za 1 utor :wink:

A sto se tice jacine zvuka, il meni nije prejaka, il sam gluh...u svakom slucaju odgovara mi zvuk  :)
Evidentirano

-= OxyG3N =-

• **
WINGS ...
« Odgovori #7 : 17. Listopad 2005, 11:04:03 »

evo zvao simo tamo u elodu, tip mi nije nista konkretno reko, zovem u moto markez veli tip da daaa imao i ja takav isti bajk , isti wings, veli netreba apsolutno nista radit na karbovima , spojio ga on na co tester da vidi jel smjesa se poremetila i kao sve ok bilo , stavim samo prigusivac nakraju i to je to, nista netreba dirat, tak bar veli  ... sad jedni vele jedno drugi drugo .. ma ko bi ga znao vise ... a valjda onda sam gassss i bez cackanja ...  :mrgreen:
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
WINGS ...
« Odgovori #8 : 17. Listopad 2005, 11:26:28 »

Meni se Linza svojedobno smijao kad sam rekao da me ne muci prckanje po motoru nego odem serviseru koji vodi racuna o detaljima.

Kad mi je Sasa radio Shacalla, pitao sam ga o cemu treba voditi racuna i pripremio me za Kazea u KMS-u, tako da sam odmah po ugradnji auspuha otisao na servis i tamo su sve prilagodili novom auspuhu...

Moj prijedlog za nadolazece majstore koji ce si ugradjivati nestandardni auspuh:

1) odabrati provjerenog majstora/dobavljaca/proizvodjaca
2) konzultirati se sa serviserom o planovima
3) odraditi servis isti dan/tjedan po ugradnji auspuha

:roll:
Evidentirano

braco

• **
WINGS ...
« Odgovori #9 : 17. Listopad 2005, 11:38:02 »

A kad odradis sve gore navedeno i motor juri ko munja a jos ti je preglasan....ha kupi se cepice za usi !!!

Loud pipes save live

(tako nekako se to pise, nije mi engleski bas jaca strana)
Evidentirano
HEJ GAJS...VEJT FOR MI !!!!
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.086 sekundi uz 17 upita.