Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Kupnja opreme u UK  (Posjeta: 3320 )

Beco

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Hondu
Kupnja opreme u UK
« : 02. Siječanj 2009, 11:32:24 »

Pošto je funta pala na razinu eura cijene opreme u UK su lude.
Arai viper GT od 299-429 funti
Shoei x spirit od 339-538 funti
Shoei xr 1000 198-379 funti
http://shop.motorcyclenews.com/ProductList.aspx?filter=parentCategoryId::Helmets+%26+Accessories:~categoryId::(Helmets):~categoryDisplayText::Helmets
Dostava do RH je oko 20 funti zavisi od trgovine do trgovine, jedino je pitanje koliko se nameta plaća na poštanskoj carini
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Jezichava

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Sponzorskog Zephyra.
Odg: Kupnja opreme u UK
« Odgovori #1 : 02. Siječanj 2009, 12:05:58 »

Pošto je funta pala na razinu eura cijene opreme u UK su lude.
Arai viper GT od 299-429 funti
Shoei x spirit od 339-538 funti
Shoei xr 1000 198-379 funti
http://shop.motorcyclenews.com/ProductList.aspx?filter=parentCategoryId::Helmets+%26+Accessories:~categoryId::(Helmets):~categoryDisplayText::Helmets
Dostava do RH je oko 20 funti zavisi od trgovine do trgovine, jedino je pitanje koliko se nameta plaća na poštanskoj carini

mislim da 10% carine i na to porez. plus troskovi carinjenja.
Evidentirano
"Svaka žena je bespomoćna dok joj se ne osuši lak na noktima."
B. Reynolds

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #2 : 02. Siječanj 2009, 19:33:39 »

10 % je, ali mislim da na UK nije ništa dakle, 22 pdva...
prije mi nisu ništa naplaćivali a sad su me počeli zezat sa carinom i pdvom na us i kina pošiljke iako i to samo ako je skuplja od 300 kn...ove niže i dalje prolaze...
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #3 : 02. Siječanj 2009, 22:32:38 »

X-spirit za 350 eura + 50-ak=400 :mrgreen:
Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #4 : 03. Siječanj 2009, 17:22:34 »

Ja se nakupovao ko blesav, zivjelo snizenje poreza i poticanje potrosnje. Leatt brace cijena 265 funtića na ebay.co.uk  , neki ducani dostavljaju i bez postarine, daklem samo kupujte :mrgreen: .U USA ducani daju ekstra popust na popust, samo moras zicati(Riders discount npr-za preporucit), oko 30 % jos na vec snizenu robu  :palacgore:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

Beco

• **
« Odgovori #5 : 03. Siječanj 2009, 18:29:38 »

Koliko te oderu na pošti za cijenu od npr. 300 funti?
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #6 : 03. Siječanj 2009, 18:38:10 »

Koliko te oderu na pošti za cijenu od npr. 300 funti?

Javim kad me oderu, budemo vidjeli kako ce izaci. Fizicka osoba salje robu, ne ducan, pa javim kolko su me oderali onda. Frend je sad kupio ramu za bicikl iu USA i bilo je 33 % carine i poreza na cifru koja na bila napisana na kutiji(25 % pune cijene  :mrgreen::palacgore:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

Beco

• **
« Odgovori #7 : 03. Siječanj 2009, 18:45:52 »

Ako šalje fizička osoba to je onda druga stvar-mene zanima koji je namet kad šalje butiga s računom u paketu. Možda se je moguće s trgovinom dogovoriti da pošalju račun s manjim iznosom, ali sumnjam
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Tommee

• MetRRo Magnifico
  • Vozi: Nacionalna klasa Z 750S (Socijal)
« Odgovori #8 : 03. Siječanj 2009, 18:59:39 »

Ako šalje fizička osoba to je onda druga stvar-mene zanima koji je namet kad šalje butiga s računom u paketu. Možda se je moguće s trgovinom dogovoriti da pošalju račun s manjim iznosom, ali sumnjam

To nije nikakva vojna tajna, sve pise na carina.hr... Uglavnom standardno 10% carina i 22& PDV i nesto sitno troskovi carinjenja. Osim naravno ak je EU proizvod onda nema carine. I to sve vrijedi za uvoz proizvoda koji premasuju 300kn, do toga nista...

99% ducana nece nista lazirati jer sami placaju ogromne iznose kazni za netocno prijavljenu robu...

Apsolutno je isto ak ti salje neko privatno i oni skuze sta je nutra...
Evidentirano
Proširite horizonte - pušite dinamit.

Color television! Bah, I won’t believe it until I see it in black and white.

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #9 : 03. Siječanj 2009, 19:37:05 »

Zna biti i zaj... kad ti na etiketi piše jedna cijena a ti recimo na aukciji platija sasvim drugu, vjerovatno nižu cijenu, a oni ti oče naplatit onu prvu. onda moraš donit račun pa se sa njima zezat.
JA to sredim uglavnom tako da mi ovi na carini (pošto me već znaju i mole boga da se ukine ebay  :mrgreen: ) oproste iznos za sljedeću pošiljku!  :mrgreen:
Iako su stvarno u posljednje vrime pretjerali sa tim naplatama...di su ona stara vremena kad nisu naplaćivali ništa!  :palacgore:
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #10 : 03. Siječanj 2009, 20:02:56 »

Zna biti i zaj... kad ti na etiketi piše jedna cijena a ti recimo na aukciji platija sasvim drugu, vjerovatno nižu cijenu, a oni ti oče naplatit onu prvu. onda moraš donit račun pa se sa njima zezat.
JA to sredim uglavnom tako da mi ovi na carini (pošto me već znaju i mole boga da se ukine ebay  :mrgreen: ) oproste iznos za sljedeću pošiljku!  :mrgreen:
Iako su stvarno u posljednje vrime pretjerali sa tim naplatama...di su ona stara vremena kad nisu naplaćivali ništa!  :palacgore:

Slažem se skroz, prije bi carinili tu i tamo a sad carine sve, traže račune za sve, non stop nešto. I carine pošiljke ispod 300kn, ja uzeo nešto frendu i ovi na stoo i nešto kuna ogulili carinu  :?
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #11 : 03. Siječanj 2009, 20:57:32 »

Slažem se skroz, prije bi carinili tu i tamo a sad carine sve, traže račune za sve, non stop nešto. I carine pošiljke ispod 300kn, ja uzeo nešto frendu i ovi na stoo i nešto kuna ogulili carinu  :?

E pa zato se nazove carina..

Ja sam frendu uzeo reket i platio ga 30 dolara, sa shippingom 50.. Dakle nije preko 50 kn... I stiglo lijepo za cariniti.. Na kraju je sve rijeseno telefonski, koja gamad, da nebi, ne postuju vlastite propise...
Evidentirano

Jezichava

• **
« Odgovori #12 : 04. Siječanj 2009, 10:20:23 »

To nije nikakva vojna tajna, sve pise na carina.hr... Uglavnom standardno 10% carina i 22& PDV i nesto sitno troskovi carinjenja. Osim naravno ak je EU proizvod onda nema carine. I to sve vrijedi za uvoz proizvoda koji premasuju 300kn, do toga nista...

99% ducana nece nista lazirati jer sami placaju ogromne iznose kazni za netocno prijavljenu robu...

Apsolutno je isto ak ti salje neko privatno i oni skuze sta je nutra...
ovo bas i nije tocno. 300kn koji ne podlijezu carini se odnose iskljucivo na postanske posiljke koje salje fizicka osoba fizickoj osobi u HR. cim posiljka stize od strane firme, ovih 300kn pada u vodu, odnosno carinarnica ima puno pravo lupiti carinu od de facto 1kn pa nadalje.
Evidentirano
B. Reynolds

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #13 : 04. Siječanj 2009, 10:36:03 »

ovo bas i nije tocno. 300kn koji ne podlijezu carini se odnose iskljucivo na postanske posiljke koje salje fizicka osoba fizickoj osobi u HR. cim posiljka stize od strane firme, ovih 300kn pada u vodu, odnosno carinarnica ima puno pravo lupiti carinu od de facto 1kn pa nadalje.

hm...

c/p:

Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici, su:

...koja je u poštanskom prometu oslobođena od plaćanja carine. Sukladno članku 187. stavak 1. točka 3) i članka 12. točka 4. Zakona o PDV-u od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatnošalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna.

To je ovo sto ti tvrdis, kuzim...

Evidentirano

Jezichava

• **
« Odgovori #14 : 04. Siječanj 2009, 11:00:59 »

hm...
To je ovo sto ti tvrdis, kuzim...
a, kad cujes da je rulja pogruvala carinu i ostale troskove na neke stvari koje su imale vrijednost i 100kn, pocnes kopati po zakonu.  :wink:
Evidentirano
B. Reynolds

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #15 : 04. Siječanj 2009, 12:53:32 »

a, kad cujes da je rulja pogruvala carinu i ostale troskove na neke stvari koje su imale vrijednost i 100kn, pocnes kopati po zakonu.  :wink:
lol a kolka je carina na 100 kuna... :LOL:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #16 : 04. Siječanj 2009, 13:00:36 »

isto ko i na 1000 kn ... 10 %   :mrgreen:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

Jezichava

• **
« Odgovori #17 : 04. Siječanj 2009, 13:02:08 »

oooo, znali su troskovi carinjenja dolaziti u visini kupljene robe.  :bann: :punk:
Evidentirano
B. Reynolds

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #18 : 04. Siječanj 2009, 13:34:28 »

Tolika da te bez beda carinske pristojbe porezi i davanja izadu ko i ono sto si kupio..
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #19 : 04. Siječanj 2009, 14:09:59 »

Tolika da te bez beda carinske pristojbe porezi i davanja izadu ko i ono sto si kupio..
je, al ak ti prodavac napise racun od 100 kuna, postanski troskovi nek jesu koliko jesu, onda te nemre ispast bas tak skupo...

btw cuo sam da ima caka za te sitnice od sto-dvjesto kuna - kazes na carini da odbijas platit i da to doniras drzavi. onda se njima valjda neda ispunjavat papirologiju, pa ne zajebavaju :misli:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Jezichava

• **
« Odgovori #20 : 04. Siječanj 2009, 16:07:13 »

je, al ak ti prodavac napise racun od 100 kuna, postanski troskovi nek jesu koliko jesu, onda te nemre ispast bas tak skupo...
dva su problema koji se pojavljuju. prvi je taj da, ako carinik odluci cariniti posiljku, na cijenu posiljke ide carinska stopa. na iznos robe i carinske stope ide pdv. i jos pride dobijes troskove samog procesa carinjenja. to ako nema los dan kad te odluci te opaliti prema katalogu, a ne prema racunu.
da skratimo pricu, kak ti padne grah. moze ti posiljka u vrijednosti od 700kn doci bez carinjenja, a mozes na 200kn dobiti 180kn troskova carinarnice ko neki. i uvelike ovisi o carinarnici na koju dolazi posiljka. veca je vjerojatnost da nesto dodje bez carine ako prolazi kroz zagrebacku, nego kroz primjerice pulsku. zasto? to nitko ne moze dokuciti.  :(
Evidentirano
B. Reynolds

wingman

• Vozi: trek, scott, khs, honda
« Odgovori #21 : 04. Siječanj 2009, 16:35:16 »

dva su problema koji se pojavljuju. prvi je taj da, ako carinik odluci cariniti posiljku, na cijenu posiljke ide carinska stopa. na iznos robe i carinske stope ide pdv. i jos pride dobijes troskove samog procesa carinjenja. to ako nema los dan kad te odluci te opaliti prema katalogu, a ne prema racunu.
da skratimo pricu, kak ti padne grah. moze ti posiljka u vrijednosti od 700kn doci bez carinjenja, a mozes na 200kn dobiti 180kn troskova carinarnice ko neki. i uvelike ovisi o carinarnici na koju dolazi posiljka. veca je vjerojatnost da nesto dodje bez carine ako prolazi kroz zagrebacku, nego kroz primjerice pulsku. zasto? to nitko ne moze dokuciti.  :(
zbog statistike naplata svih ispostava. "više je bolje"  :palacgore:, a i proračun se puni  :palacgore:
Evidentirano
pomelo me ko metlom

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #22 : 04. Siječanj 2009, 16:36:13 »

deco carinska pristojba plača se na cifre iznad 300/500kn ovisi o cariniku a porezna pristojba plača se na cifre iznad 300kn.
dakle sve ispod 300kn dođe ti kao poklon i tako ti to onaj koji ti šalje i imenuje.
koristio sam to u par navrata i dolazilo mi je iz kine(hong kong)i niš nisam moral platiti jer su cifre bile ispod 300kn sa poštarinom u kini.

dakle ako nešto naručujete naručujte samo ne iz USA jer tamo naplačuju neko osiguranje pa te cifra ispadne dupla.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #23 : 04. Siječanj 2009, 16:44:29 »

deco carinska pristojba plača se na cifre iznad 300/500kn ovisi o cariniku a porezna pristojba plača se na cifre iznad 300kn.
dakle sve ispod 300kn dođe ti kao poklon i tako ti to onaj koji ti šalje i imenuje.
koristio sam to u par navrata i dolazilo mi je iz kine(hong kong)i niš nisam moral platiti jer su cifre bile ispod 300kn sa poštarinom u kini.

dakle ako nešto naručujete naručujte samo ne iz USA jer tamo naplačuju neko osiguranje pa te cifra ispadne dupla.

Nije istina da se u Americi obavezno naplačuje osiguranje, jer sam ja naručio gomilu stvari od tamo i ako sam nekad morao
platiti to osiguranje to bude u iznosima od 1-2$. Nije niti vrijedno spomena.
Evidentirano

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #24 : 04. Siječanj 2009, 17:00:06 »

Šta se tiče carinjenja i poreza, toga su oslobođeni isključivo POKLONI koje šalje FIZIČKA osoba drugoj FIZIČKOJ osobi
i čija vrijednost ne prelazi 300,00 kn skupa sa poštarinom. Poštanska otpremnica obavezno mora biti označena na rubrici GIFT.

Sve ostalo je podložno carinskom zakonu, iako postoje neke iznimke, kao što su ljekovi, medicinska pomagala...
Evidentirano
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.149 sekundi uz 16 upita.