Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Kupnja opreme u UK  (Posjeta: 3320 )

Beco

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Hondu
Kupnja opreme u UK
« : 02. Siječanj 2009, 11:32:24 »

Pošto je funta pala na razinu eura cijene opreme u UK su lude.
Arai viper GT od 299-429 funti
Shoei x spirit od 339-538 funti
Shoei xr 1000 198-379 funti
http://shop.motorcyclenews.com/ProductList.aspx?filter=parentCategoryId::Helmets+%26+Accessories:~categoryId::(Helmets):~categoryDisplayText::Helmets
Dostava do RH je oko 20 funti zavisi od trgovine do trgovine, jedino je pitanje koliko se nameta plaća na poštanskoj carini
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Jezichava

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Sponzorskog Zephyra.
Odg: Kupnja opreme u UK
« Odgovori #1 : 02. Siječanj 2009, 12:05:58 »

Pošto je funta pala na razinu eura cijene opreme u UK su lude.
Arai viper GT od 299-429 funti
Shoei x spirit od 339-538 funti
Shoei xr 1000 198-379 funti
http://shop.motorcyclenews.com/ProductList.aspx?filter=parentCategoryId::Helmets+%26+Accessories:~categoryId::(Helmets):~categoryDisplayText::Helmets
Dostava do RH je oko 20 funti zavisi od trgovine do trgovine, jedino je pitanje koliko se nameta plaća na poštanskoj carini

mislim da 10% carine i na to porez. plus troskovi carinjenja.
Evidentirano
"Svaka žena je bespomoćna dok joj se ne osuši lak na noktima."
B. Reynolds

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #2 : 02. Siječanj 2009, 19:33:39 »

10 % je, ali mislim da na UK nije ništa dakle, 22 pdva...
prije mi nisu ništa naplaćivali a sad su me počeli zezat sa carinom i pdvom na us i kina pošiljke iako i to samo ako je skuplja od 300 kn...ove niže i dalje prolaze...
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #3 : 02. Siječanj 2009, 22:32:38 »

X-spirit za 350 eura + 50-ak=400 :mrgreen:
Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #4 : 03. Siječanj 2009, 17:22:34 »

Ja se nakupovao ko blesav, zivjelo snizenje poreza i poticanje potrosnje. Leatt brace cijena 265 funtića na ebay.co.uk  , neki ducani dostavljaju i bez postarine, daklem samo kupujte :mrgreen: .U USA ducani daju ekstra popust na popust, samo moras zicati(Riders discount npr-za preporucit), oko 30 % jos na vec snizenu robu  :palacgore:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

Beco

• **
« Odgovori #5 : 03. Siječanj 2009, 18:29:38 »

Koliko te oderu na pošti za cijenu od npr. 300 funti?
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Frgich

« Odgovori #6 : 03. Siječanj 2009, 18:38:10 »

Koliko te oderu na pošti za cijenu od npr. 300 funti?

Javim kad me oderu, budemo vidjeli kako ce izaci. Fizicka osoba salje robu, ne ducan, pa javim kolko su me oderali onda. Frend je sad kupio ramu za bicikl iu USA i bilo je 33 % carine i poreza na cifru koja na bila napisana na kutiji(25 % pune cijene  :mrgreen::palacgore:
Evidentirano
Lao Tzu

Beco

• **
« Odgovori #7 : 03. Siječanj 2009, 18:45:52 »

Ako šalje fizička osoba to je onda druga stvar-mene zanima koji je namet kad šalje butiga s računom u paketu. Možda se je moguće s trgovinom dogovoriti da pošalju račun s manjim iznosom, ali sumnjam
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Tommee

• MetRRo Magnifico
  • Vozi: Nacionalna klasa Z 750S (Socijal)
« Odgovori #8 : 03. Siječanj 2009, 18:59:39 »

Ako šalje fizička osoba to je onda druga stvar-mene zanima koji je namet kad šalje butiga s računom u paketu. Možda se je moguće s trgovinom dogovoriti da pošalju račun s manjim iznosom, ali sumnjam

To nije nikakva vojna tajna, sve pise na carina.hr... Uglavnom standardno 10% carina i 22& PDV i nesto sitno troskovi carinjenja. Osim naravno ak je EU proizvod onda nema carine. I to sve vrijedi za uvoz proizvoda koji premasuju 300kn, do toga nista...

99% ducana nece nista lazirati jer sami placaju ogromne iznose kazni za netocno prijavljenu robu...

Apsolutno je isto ak ti salje neko privatno i oni skuze sta je nutra...
Evidentirano
Proširite horizonte - pušite dinamit.

Color television! Bah, I won’t believe it until I see it in black and white.

alien

• Metro Harry
« Odgovori #9 : 03. Siječanj 2009, 19:37:05 »

Zna biti i zaj... kad ti na etiketi piše jedna cijena a ti recimo na aukciji platija sasvim drugu, vjerovatno nižu cijenu, a oni ti oče naplatit onu prvu. onda moraš donit račun pa se sa njima zezat.
JA to sredim uglavnom tako da mi ovi na carini (pošto me već znaju i mole boga da se ukine ebay  :mrgreen: ) oproste iznos za sljedeću pošiljku!  :mrgreen:
Iako su stvarno u posljednje vrime pretjerali sa tim naplatama...di su ona stara vremena kad nisu naplaćivali ništa!  :palacgore:
Evidentirano

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #10 : 03. Siječanj 2009, 20:02:56 »

Zna biti i zaj... kad ti na etiketi piše jedna cijena a ti recimo na aukciji platija sasvim drugu, vjerovatno nižu cijenu, a oni ti oče naplatit onu prvu. onda moraš donit račun pa se sa njima zezat.
JA to sredim uglavnom tako da mi ovi na carini (pošto me već znaju i mole boga da se ukine ebay  :mrgreen: ) oproste iznos za sljedeću pošiljku!  :mrgreen:
Iako su stvarno u posljednje vrime pretjerali sa tim naplatama...di su ona stara vremena kad nisu naplaćivali ništa!  :palacgore:

Slažem se skroz, prije bi carinili tu i tamo a sad carine sve, traže račune za sve, non stop nešto. I carine pošiljke ispod 300kn, ja uzeo nešto frendu i ovi na stoo i nešto kuna ogulili carinu  :?
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #11 : 03. Siječanj 2009, 20:57:32 »

Slažem se skroz, prije bi carinili tu i tamo a sad carine sve, traže račune za sve, non stop nešto. I carine pošiljke ispod 300kn, ja uzeo nešto frendu i ovi na stoo i nešto kuna ogulili carinu  :?

E pa zato se nazove carina..

Ja sam frendu uzeo reket i platio ga 30 dolara, sa shippingom 50.. Dakle nije preko 50 kn... I stiglo lijepo za cariniti.. Na kraju je sve rijeseno telefonski, koja gamad, da nebi, ne postuju vlastite propise...
Evidentirano

Jezichava

• **
« Odgovori #12 : 04. Siječanj 2009, 10:20:23 »

To nije nikakva vojna tajna, sve pise na carina.hr... Uglavnom standardno 10% carina i 22& PDV i nesto sitno troskovi carinjenja. Osim naravno ak je EU proizvod onda nema carine. I to sve vrijedi za uvoz proizvoda koji premasuju 300kn, do toga nista...

99% ducana nece nista lazirati jer sami placaju ogromne iznose kazni za netocno prijavljenu robu...

Apsolutno je isto ak ti salje neko privatno i oni skuze sta je nutra...
ovo bas i nije tocno. 300kn koji ne podlijezu carini se odnose iskljucivo na postanske posiljke koje salje fizicka osoba fizickoj osobi u HR. cim posiljka stize od strane firme, ovih 300kn pada u vodu, odnosno carinarnica ima puno pravo lupiti carinu od de facto 1kn pa nadalje.
Evidentirano
B. Reynolds

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #13 : 04. Siječanj 2009, 10:36:03 »

ovo bas i nije tocno. 300kn koji ne podlijezu carini se odnose iskljucivo na postanske posiljke koje salje fizicka osoba fizickoj osobi u HR. cim posiljka stize od strane firme, ovih 300kn pada u vodu, odnosno carinarnica ima puno pravo lupiti carinu od de facto 1kn pa nadalje.

hm...

c/p:

Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici, su:

...koja je u poštanskom prometu oslobođena od plaćanja carine. Sukladno članku 187. stavak 1. točka 3) i članka 12. točka 4. Zakona o PDV-u od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatnošalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna.

To je ovo sto ti tvrdis, kuzim...

Evidentirano

Jezichava

• **
« Odgovori #14 : 04. Siječanj 2009, 11:00:59 »

hm...
To je ovo sto ti tvrdis, kuzim...
a, kad cujes da je rulja pogruvala carinu i ostale troskove na neke stvari koje su imale vrijednost i 100kn, pocnes kopati po zakonu.  :wink:
Evidentirano
B. Reynolds

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #15 : 04. Siječanj 2009, 12:53:32 »

a, kad cujes da je rulja pogruvala carinu i ostale troskove na neke stvari koje su imale vrijednost i 100kn, pocnes kopati po zakonu.  :wink:
lol a kolka je carina na 100 kuna... :LOL:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #16 : 04. Siječanj 2009, 13:00:36 »

isto ko i na 1000 kn ... 10 %   :mrgreen:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

Jezichava

• **
« Odgovori #17 : 04. Siječanj 2009, 13:02:08 »

oooo, znali su troskovi carinjenja dolaziti u visini kupljene robe.  :bann: :punk:
Evidentirano
B. Reynolds

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #18 : 04. Siječanj 2009, 13:34:28 »

Tolika da te bez beda carinske pristojbe porezi i davanja izadu ko i ono sto si kupio..
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #19 : 04. Siječanj 2009, 14:09:59 »

Tolika da te bez beda carinske pristojbe porezi i davanja izadu ko i ono sto si kupio..
je, al ak ti prodavac napise racun od 100 kuna, postanski troskovi nek jesu koliko jesu, onda te nemre ispast bas tak skupo...

btw cuo sam da ima caka za te sitnice od sto-dvjesto kuna - kazes na carini da odbijas platit i da to doniras drzavi. onda se njima valjda neda ispunjavat papirologiju, pa ne zajebavaju :misli:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Jezichava

• **
« Odgovori #20 : 04. Siječanj 2009, 16:07:13 »

je, al ak ti prodavac napise racun od 100 kuna, postanski troskovi nek jesu koliko jesu, onda te nemre ispast bas tak skupo...
dva su problema koji se pojavljuju. prvi je taj da, ako carinik odluci cariniti posiljku, na cijenu posiljke ide carinska stopa. na iznos robe i carinske stope ide pdv. i jos pride dobijes troskove samog procesa carinjenja. to ako nema los dan kad te odluci te opaliti prema katalogu, a ne prema racunu.
da skratimo pricu, kak ti padne grah. moze ti posiljka u vrijednosti od 700kn doci bez carinjenja, a mozes na 200kn dobiti 180kn troskova carinarnice ko neki. i uvelike ovisi o carinarnici na koju dolazi posiljka. veca je vjerojatnost da nesto dodje bez carine ako prolazi kroz zagrebacku, nego kroz primjerice pulsku. zasto? to nitko ne moze dokuciti.  :(
Evidentirano
B. Reynolds

wingman

• Vozi: trek, scott, khs, honda
« Odgovori #21 : 04. Siječanj 2009, 16:35:16 »

dva su problema koji se pojavljuju. prvi je taj da, ako carinik odluci cariniti posiljku, na cijenu posiljke ide carinska stopa. na iznos robe i carinske stope ide pdv. i jos pride dobijes troskove samog procesa carinjenja. to ako nema los dan kad te odluci te opaliti prema katalogu, a ne prema racunu.
da skratimo pricu, kak ti padne grah. moze ti posiljka u vrijednosti od 700kn doci bez carinjenja, a mozes na 200kn dobiti 180kn troskova carinarnice ko neki. i uvelike ovisi o carinarnici na koju dolazi posiljka. veca je vjerojatnost da nesto dodje bez carine ako prolazi kroz zagrebacku, nego kroz primjerice pulsku. zasto? to nitko ne moze dokuciti.  :(
zbog statistike naplata svih ispostava. "više je bolje"  :palacgore:, a i proračun se puni  :palacgore:
Evidentirano
pomelo me ko metlom

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #22 : 04. Siječanj 2009, 16:36:13 »

deco carinska pristojba plača se na cifre iznad 300/500kn ovisi o cariniku a porezna pristojba plača se na cifre iznad 300kn.
dakle sve ispod 300kn dođe ti kao poklon i tako ti to onaj koji ti šalje i imenuje.
koristio sam to u par navrata i dolazilo mi je iz kine(hong kong)i niš nisam moral platiti jer su cifre bile ispod 300kn sa poštarinom u kini.

dakle ako nešto naručujete naručujte samo ne iz USA jer tamo naplačuju neko osiguranje pa te cifra ispadne dupla.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #23 : 04. Siječanj 2009, 16:44:29 »

deco carinska pristojba plača se na cifre iznad 300/500kn ovisi o cariniku a porezna pristojba plača se na cifre iznad 300kn.
dakle sve ispod 300kn dođe ti kao poklon i tako ti to onaj koji ti šalje i imenuje.
koristio sam to u par navrata i dolazilo mi je iz kine(hong kong)i niš nisam moral platiti jer su cifre bile ispod 300kn sa poštarinom u kini.

dakle ako nešto naručujete naručujte samo ne iz USA jer tamo naplačuju neko osiguranje pa te cifra ispadne dupla.

Nije istina da se u Americi obavezno naplačuje osiguranje, jer sam ja naručio gomilu stvari od tamo i ako sam nekad morao
platiti to osiguranje to bude u iznosima od 1-2$. Nije niti vrijedno spomena.
Evidentirano

limit

« Odgovori #24 : 04. Siječanj 2009, 17:00:06 »

Šta se tiče carinjenja i poreza, toga su oslobođeni isključivo POKLONI koje šalje FIZIČKA osoba drugoj FIZIČKOJ osobi
i čija vrijednost ne prelazi 300,00 kn skupa sa poštarinom. Poštanska otpremnica obavezno mora biti označena na rubrici GIFT.

Sve ostalo je podložno carinskom zakonu, iako postoje neke iznimke, kao što su ljekovi, medicinska pomagala...
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #25 : 04. Siječanj 2009, 17:41:33 »

Pa upravo netocno...  Ne ovisi to o nikakvom cariniku (ovisi, nesto ali to je druga prica), nema 300/500, 300 kn je a ne sad okvirno.

Ako ti to salje neki ducan i ako nije navedena posiljka kao privatna, onda ti je i 50kn podlozno svim jebenim carinskim troskovima i nemoj se zacuditi ako ti nesto naplate...
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #26 : 04. Siječanj 2009, 17:43:19 »

Nije istina da se u Americi obavezno naplačuje osiguranje, jer sam ja naručio gomilu stvari od tamo i ako sam nekad morao
platiti to osiguranje to bude u iznosima od 1-2$. Nije niti vrijedno spomena.

Niti ja ne kuzim o kakvom on osiguranju prica, prvo osiguranje posiljke je privatna stvar i moze se uzeti ako se zeli (cak je preporucljivo)..
Evidentirano

Choky-Zg

• *
  • Vozi: Duke III
« Odgovori #27 : 04. Siječanj 2009, 17:51:00 »

Ne pricaj gluposti,odnosno da budem finiji,ne pricaj napamet,o stvarima o kojima nemas pojma... :LOL:
Ali vec vidim da su ti Tommee i limit vec objasnili :palacgore:
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #28 : 04. Siječanj 2009, 18:05:08 »

A vidim da se u ovoj temi toliko toga prica sto je besmisleno i samo se ljudima salju netocne informacije pa treba to reci tocno, a buduci je nagadanje nesto najgore na svijetu i svi su ljeni prokopati na netu evo ovako...

- Sva roba unesena u carinsko područje Republike Hrvatske podliježe mjerama carinskog nadzora i provjere od trenutka njezina ulaska.

POSTUPAK CARINJENJA POŠTANSKIH POŠILJAKA: (c/p samo najbitnije)

- Sve poštanske pošiljke koje su predmetom međunarodnog poštanskog prometa, kao i svaka radnja koja se vrši sa poštanskim pošiljkama u međunarodnome poštanskom prometu, podliježu mjerama carinskog nadzora i postupku carinske provjere, na način kako to propisuju navedeni carinski i poštanski propisi.

Poštanske pošiljke koje se ne podnose carinarnici su:

* razglednice i pisma isključivo s osobnim porukama,
    * poruke ispisane braillovim pismom,
    * tiskovine i televizijske, filmske ili na drugi način snimljene vrpce ili slike za izravnu emisiju preko sredstava javnog priopćavanja koje ne podliježu plaćanju carine, te
    * sve druge poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici.

Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici, su:

* blablabla, ima tog nama nebitnog....
    * koja je u poštanskom prometu oslobođena od plaćanja carine. Sukladno članku blablabla... Zakona o PDV-u od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna.

Pod nekomercijalne naravi podrazumijevaju se pošiljke:

* koje su povremene naravi,
    * koje sadrže robu isključivo namijenjenu osobnoj uporabi primatelja ili njegove obitelji, a koja po svojoj vrsti i količini ukazuje da se ne radi o komercijalnom uvozu,
    * koje pošiljatelj šalje primatelju bez plaćanja.

Poštanske pošiljke koje se podnose carinarnici:

Kada poštansku pošiljku prima fizička osoba, a ne radi se o robi koja se ne podnosi carinarnici, podnosi se jedna od sljedećih isprava:

1. Poštansko-carinska deklaracija u sljedećim slučajevima:
          * kada je moguće primjeniti jedinstvenu carinsku stopu od 10%, Jedinstvena carinska stopa može se primjeniti samo u slučaju uvoza robe koju fizička osoba u Republici Hrvatskoj prima od fizičke osobe iz inozemstva, a pošiljka sadrži robu nekomercijalne naravi pod uvjetom da vrijednost robe ne prelazi 5.000,00 kuna.
          * kada se pošiljka djelomično oslobađa od plaćanja carine, odnosno kada se za robu do vrijednosti 300 kuna primjenjuje oslobođenje od plaćanja carine, a na ostali dio pošiljke se obračunava carina i porez sukladno članku 8. Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine („Narodne novine“, br. 05/07),
          * kada fizičke osobe uvoze sljedeću robu: CD, video i audio kazete, DVD i gramofonske ploče, uz primjenu propisane stope carine.
          * te pri primanju pošiljaka manje vrijednosti, neovisno o vrsti robe, pod uvjetom da su namijenjene isključivo za osobne potrebe primatelja, da se radi o jednostavnim robama koje je moguće tarifirati od strane carinskog djelatnika bez dodatnih isprava.

Poštansko-carinska deklaracija za robu iz točaka 1) do 4) može se podnijeti samo u slučaju kada je uz istu priložen račun, na kojem je navedena vrijednost robe, te također ako se pošiljka sastoji samo od gore navedenih roba. Ukoliko se radi o kombiniranoj pošiljci, odnosno da se ista sastoji od gore navedenih roba i roba za koju nije određeno podnošenje poštansko-carinske deklaracije, tada se za cjelokupnu pošiljku mora podnijeti jedinstvena carinska deklaracija
   2. Jedinstvena carinska deklaracija podnosi se u svim ostalim slučajevima. Jedinstvenu carinsku deklaraciju može popuniti i podnijeti svaka osoba koja nastupa u svoje ime i za svoj račun. Carinska deklaracija popunjava se sukladno pravilima propisanima Pravilnikom o uporabi obrazaca pri provedbi Carinskog zakona (Narodne novine br. 176/03) i naputcima Carinske uprave.

Eto to je ukratko...  :D
Evidentirano

Beco

• **
« Odgovori #29 : 04. Siječanj 2009, 18:53:39 »

Dakle ako sam dobro razumio-ja kupim npr. kacigu od 300 funti iz dućana u Engleskoj i dam adresu dostave rođaka u Londonu. On mi paketom privatno pošalje kacigu u RH i ne plaćam ništa na carini jer se to smatra poklonom, u biti carina ni nema dokaz da je to nova kaciga
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Jezichava

• **
« Odgovori #30 : 04. Siječanj 2009, 18:59:43 »

Dakle ako sam dobro razumio-ja kupim npr. kacigu od 300 funti iz dućana u Engleskoj i dam adresu dostave rođaka u Londonu. On mi paketom privatno pošalje kacigu u RH i ne plaćam ništa na carini jer se to smatra poklonom, u biti carina ni nema dokaz da je to nova kaciga
netočno. carinici imaju kataloge po kojima se odredjuje vrijednost. ne bi platio carinu ako po katalogu bi vrijedilo manje od 300kn ili ako ti carinik odluci progledati kroz prste. a cariniti se moze i polovna roba.

Evidentirano
B. Reynolds

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #31 : 04. Siječanj 2009, 19:13:54 »

Iako to sto on kaze mu moze proci ako se roba izvadi iz origigi pakiranja i salje zasebno bez ikakvih papira  :palacgore:

Dakle tako, a zgodno je naravno slati kao gift ali staviti cijenu iznad ovih famoznih 30kn.. Zasto vdjet ce se da je ipak neka ajmo reci cijena, recimo 600kn se stavi, a tebe osobno malo izadu dodatni troskovi... Ja tak radim za skupe stvari..
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #32 : 04. Siječanj 2009, 19:15:22 »

Veci je problem od toga navedenog jest kako bi ti to platio.. Nadi mi ducan koji ce za international kreditnu karticu slati na bilo koju drugu adresu osim one na koju je registrirana kartica? Ja takav jos nisam nasao moram priznati...
Evidentirano

Jezichava

• **
« Odgovori #33 : 04. Siječanj 2009, 20:29:50 »

Veci je problem od toga navedenog jest kako bi ti to platio.. Nadi mi ducan koji ce za international kreditnu karticu slati na bilo koju drugu adresu osim one na koju je registrirana kartica? Ja takav jos nisam nasao moram priznati...
kako ne. meni nitko od ducana koji prodaju recimo na ebayu nije do sada radio problem sto je kartica registrirana na moje ime u HR, a posiljka ide na drugo ime u SLO. nikad nitko, a primila sam na taj nacin vec preko 30 posiljaka. dapace, dosta ducana i nudi mogucnost da se navede shipping adresa ukoliko je drugacija od adrese billinga. to govorim za ove koji nisu na ebayu. puno rijedji su ovi koji traze da kupac bude i primaoc.
Evidentirano
B. Reynolds

mate

• Administrator
« Odgovori #34 : 04. Siječanj 2009, 21:26:01 »

kako ne. meni nitko od ducana koji prodaju recimo na ebayu nije do sada radio problem sto je kartica registrirana na moje ime u HR, a posiljka ide na drugo ime u SLO. nikad nitko, a primila sam na taj nacin vec preko 30 posiljaka. dapace, dosta ducana i nudi mogucnost da se navede shipping adresa ukoliko je drugacija od adrese billinga. to govorim za ove koji nisu na ebayu. puno rijedji su ovi koji traze da kupac bude i primaoc.

Probaj to napraviti iz UK i ako uspiješ plaćam cugu.
Evidentirano

Iwa

• Nemesis
  • Vozi: cbr1000f
« Odgovori #35 : 04. Siječanj 2009, 21:31:24 »

Probaj to napraviti iz UK i ako uspiješ plaćam cugu.

aj plati meni  :mrgreen:. ja nemam istu adresu kartice i shippinga. al zato imam feedback za 5 +  i do sad mi nisu odbili poslat. ako nemaš verified adresu, samo traže osiguranje da uplatiš, čak ni to svi....

Evidentirano
crna kraljica

In a land of sheep a few wolves still roam....

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #36 : 04. Siječanj 2009, 21:56:49 »

Joj, pa jel pricamo o ebayu il o normalnom ducanu...  Asto se tice druge adrese koju nude ducani nude za domestic transactions only, kupujem na netu deset godina i nikad nisam nasao ducan ozbiljan pouzdan i registriran da mi to nudi moram priznati...
Evidentirano

Beco

• **
« Odgovori #37 : 04. Siječanj 2009, 22:12:19 »

Evo ja sam provjerio i zaista butige iz UK nemaju tu mogućnost-znači ne gine mi carina, ali i s njom ušparam oko soma kuna u odnosu na RH    (Shoei xr 1000)- još se dobije besplatno tamni vizir
Evidentirano
Mr. Bad Guy

alien

• Metro Harry
« Odgovori #38 : 04. Siječanj 2009, 22:19:54 »

Evo ja sam provjerio i zaista butige iz UK nemaju tu mogućnost-znači ne gine mi carina, ali i s njom ušparam oko soma kuna u odnosu na RH    (Shoei xr 1000)- još se dobije besplatno tamni vizir

I koliko dođe?
Ja je u Francuskoj, ne ebayom nego fizički bio tamo...dobio za 330 eura.
Evidentirano

limit

« Odgovori #39 : 04. Siječanj 2009, 22:42:15 »

Samo reci prodavaču da ti smanji račun na nekih 80-90 eura i nećeš imat nikakvih problema.
Carina će ti to ocarinit po tom računu i platit ćeš još oko 30-40 eura davanja  :palacgore:

Nemoj pretjerivat sa smanjivanjem računa jer ni naši carinici nisu glupi. Ako primjete da je cijena smiješno niska
mogu ti na razne načine zagorčati život. Mogu te tražiti potvrdu plaćanja, mogu preko interneta
provjeriti koliko to stvarno košta kod prodavača, vjerojatno mogu prijaviti prodavača za krivotvorenje računa jer
neki prodavači neće ni da čuju za krivotvorenje računa.
Neki ti kao izađu u susret pa ti uopće ne stave račun u paket ali po meni je to najlošija opcija jer su me za svaki
takav paket tražili potvrdu plaćanja. A onda je na tebi da se snalaziš  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 04. Siječanj 2009, 22:56:38 limit »
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #40 : 04. Siječanj 2009, 22:59:04 »

aj plati meni  :mrgreen:. ja nemam istu adresu kartice i shippinga. al zato imam feedback za 5 +  i do sad mi nisu odbili poslat. ako nemaš verified adresu, samo traže osiguranje da uplatiš, čak ni to svi....

Vjerujem da si u pravu, nemam puno iskustva s Englezima. Od tri pokušaja niti jednom nisam uspio dobiti na adresu vani bez obzira na način plaćanja pa sam morao davati Slovencima da mi kupe. Najbolja iskustva sam imao uvijek s Talijanima. Jako čudno ali istinito, posebno redracingparts.it
Evidentirano

Beco

• **
« Odgovori #41 : 04. Siječanj 2009, 23:09:08 »

I koliko dođe?
Ja je u Francuskoj, ne ebayom nego fizički bio tamo...dobio za 330 eura.

http://www.topgearsuperstore.com/shoei-xr1000-matt-black-motorcycle-crash-helmet-p-2744.html?affId=1506797&tduid=692ea1c035d5e0f18157e9aa5dd8e4d0

Dostava je besplatna plus tamni vizir gratis, ali mami me i ova http://www.topgearsuperstore.com/arai-viper-black-frost-motorcycle-crash-helmet-p-2308.html  Moram brzo odlučit dok funtu ne dignu opet
« Zadnja izmjena: 05. Siječanj 2009, 08:32:36 Bandit »
Evidentirano
Mr. Bad Guy

limit

« Odgovori #42 : 04. Siječanj 2009, 23:14:45 »

Nešto sam zeznuo s postom pa je ispao kao citat

Ja nisam vidio da je besplatna poštarina  :mrgreen:

Free postage shall only apply to UK mainland addresses and may be withdrawn at any time with out notice.
Evidentirano

Beco

• **
« Odgovori #43 : 04. Siječanj 2009, 23:25:23 »

Imaš pravo-nisam terms and conditions pročitao do kraja-dakle plus 16,95 na ovu cijenu. Ni stim nije loše jer Ruting tu kacigu ne daje ispod 4500-5000 soma
« Zadnja izmjena: 04. Siječanj 2009, 23:38:11 Beco »
Evidentirano
Mr. Bad Guy

Jezichava

• **
« Odgovori #44 : 05. Siječanj 2009, 11:33:28 »

mozda više vjeruju nama ženama.  :mrgreen:
Evidentirano
B. Reynolds

Frgich

« Odgovori #45 : 05. Siječanj 2009, 13:02:07 »

Neki ti kao izađu u susret pa ti uopće ne stave račun u paket ali po meni je to najlošija opcija jer su me za svaki
takav paket tražili potvrdu plaćanja. A onda je na tebi da se snalaziš  :mrgreen:

Samo treba biti uporan i moliti i žicati   :wink:
Evidentirano
Lao Tzu

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #46 : 05. Siječanj 2009, 22:54:10 »

Imaš pravo-nisam terms and conditions pročitao do kraja-dakle plus 16,95 na ovu cijenu. Ni stim nije loše jer Ruting tu kacigu ne daje ispod 4500-5000 soma

Onda citaj  :mrgreen:

Uvjek je bespatan shippig za domestic, al za international bome jako rijetko...
Evidentirano

Iwa

• Nemesis
« Odgovori #47 : 06. Siječanj 2009, 09:41:02 »

i još jedna stvar oko carine i carinjenja, tj. oko pošte carinjenja Branimirova : po mom podužem iskustvu, za fizičke osobe sve pošiljke idu preko dvije gospođe koje imaju nekih psihičkih problema i jako čudne kriterije oko svega. obje su plavuše (da ih znate prepoznat  :mrgreen:) i uglavnom o njima ovisi sve  :?
ako imate mogućnost za naručit robu na firmu umjesto na ime, biće vam život lakši - zamolite da vam na paket napišu "sample" ili sl. a i ekipa koja radi na pravnim osobama je mrvicu lakša na živce od one dvije već spomenute.
u svakom slučaju korisno je poznavati nekog špeditera u slučaju nedajbože varijanti, jer s njima obični smrtnici nemaju šanse u nadmudrivanju.

kruži trač na carini da je ispostava pošta carinjenja "kažnjenička" kolonija i da tamo idu svi oni koji su ili nešto zahebali ili su malkice nesposobni da rade negdje drugdje.
Evidentirano
crna kraljica

Jezichava

• **
« Odgovori #48 : 06. Siječanj 2009, 11:29:21 »

za fizičke osobe sve pošiljke idu preko dvije gospođe koje imaju nekih psihičkih problema i jako čudne kriterije oko svega. obje su plavuše (da ih znate prepoznat  :mrgreen:) i uglavnom o njima ovisi sve  :?
ovo sam već čula. :lolcry: mada mislim da su u prijašnjem slučaju "psihički problemi" bili opisani kao PMS.  :mrgreen: ne vjerujem da imaju takav trigger na moto opremu ko što imaju na parfeme i veš, s obzirom da je ovo prvo u njihovim životima nebitno.
Evidentirano
B. Reynolds

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #49 : 06. Siječanj 2009, 11:31:31 »

Pusti price... Pricao prijatelj od prijatelja... Ionak je svugdje tako...
Evidentirano

bac

• **
  • Vozi: zx9r
« Odgovori #50 : 12. Siječanj 2009, 20:33:29 »

danas u branimirovoj za tenesice od 312 kn s dostavom iz usa platio davanja 147 kn(skurio 50 kn goriva 2 sata vremena i izgubio tonu živaca zbog njenog prepotentnog stava :x :x) ,dao račun od paypala koji se u tom trenutku nije poklapao s e bay-om za 3 dolara koja je ona revno dodala za carinjenje :shock: :shock:,a da sam joj dao neki račun koji bi bio 100 dolara viši od stvarne vrijednosti taj bi vjerovatno prihvatila kao mjerodavan.zanimljivo je kako se na običnim smrtnicima sprovodi carinski zakon kako nebi slučajno zakinuli državu za 100 kuna,i da bila je plavuša koja je pred mirovinom. :palacdolje:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #51 : 12. Siječanj 2009, 20:49:35 »

danas u branimirovoj za tenesice od 312 kn s dostavom iz usa platio davanja 147 kn(skurio 50 kn goriva 2 sata vremena i izgubio tonu živaca zbog njenog prepotentnog stava :x :x) ,dao račun od paypala koji se u tom trenutku nije poklapao s e bay-om za 3 dolara koja je ona revno dodala za carinjenje :shock: :shock:,a da sam joj dao neki račun koji bi bio 100 dolara viši od stvarne vrijednosti taj bi vjerovatno prihvatila kao mjerodavan.zanimljivo je kako se na običnim smrtnicima sprovodi carinski zakon kako nebi slučajno zakinuli državu za 100 kuna,i da bila je plavuša koja je pred mirovinom. :palacdolje:

Kako ti se paypal račun ne poklapa sa ebay računom ako su to jedan te isti račun samo prikazani na dva načina?
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #52 : 12. Siječanj 2009, 20:56:15 »

Nekidan sam podizao neke stvari naručene iz USA. Poučen prijajšnjim iskustvom gdje gospođa carinik nije razumjela kako EC/MC preračunava troškove iz raznoraznih valuta u kune, i uporno je tražila račun u dolarima, ovaj put sam ponio printanu stranicu ebaya. Još sam doma razmišljao kako je u biti jednostavno editirati tu printanu stranicu i staviti bilo koji iznos. Naravno nisam to napravio, a gospođa carinik me tražila dokaz o plaćanju, i kad sam joj dao isprintanu aukciju ona je lijepo unijela broj aukcije u comp ispred sebe, i za jednu sekundu vidjela koliki je iznos, i da li netko nešto mulja.. Živjela informatizacija  :palacdolje:
Ipak i nadalje su nejasni kriteriji carinjenja. Nekidan, par dana prije ove gore opisane pošiljke došao mi je jedan višestruko skuplji predmet, koji je (vjerovatno zbog kompaktnih dimenzija) prošao sa 0 kuna carine.  8) Sve je to ipak lutrija.
Evidentirano

Iwa

• Nemesis
« Odgovori #53 : 12. Siječanj 2009, 21:00:23 »

a dobio si onaj papirić doma di te traže da dođeš kod njih i da doneseš dokaz o plaćanju i račun ?  :mrgreen:
a u tom istom papiriću se ne spominje o čemu se točno radi, pa ako imaš 2 narudžbe koje čekaš (ili ne daj bože više njih) nemaš pojma koji papir točno trebaš donijeti ?  8)
Kako ti se paypal račun ne poklapa sa ebay računom ako su to jedan te isti račun samo prikazani na dva načina?

u principu da, al se može desit da nisu isti na kraju....... meni je frajer pustio 15 $ popusta jer sam mu kao "returning customer" pa mi je paypal bio za 15 dolara manji od ebay računa.
Evidentirano
crna kraljica

bac

• **
« Odgovori #54 : 12. Siječanj 2009, 21:01:24 »

stvar je u tome kad sam ja kupio te tenesice cifra je bila 40 dolara a danas na e bayu cijena tih tenesica je 43 dolara i baba kaže one koštaju 43 dolara a ne 40 dolara koliko sam ih platio prije dva tjedna (orginal ispis s mog paypal računa)
Evidentirano

bac

• **
« Odgovori #55 : 12. Siječanj 2009, 21:08:41 »

nije stvar u tri dolara nego način na koj rade (drže se pravila ko pijanac ograde) naravno u njhovu korist
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #56 : 12. Siječanj 2009, 21:18:48 »

samo ću reć, živila splitska carina!!  :mrgreen:
Evidentirano
P: sat za zx6r 05-06
P:DIJELOVI ZA SRADA, KOMPLETAN MOTOR!!!

limit

« Odgovori #57 : 12. Siječanj 2009, 21:32:13 »

Živila!  :palacgore:
Evidentirano

Jezichava

• **
« Odgovori #58 : 12. Siječanj 2009, 21:34:25 »

Citat:
Sve je to ipak lutrija.
točno to. nema tu nikakve teorije. kako te zapadne grah, tako ćeš pokusati.  :palacdolje:
Evidentirano
B. Reynolds

alien

• Metro Harry
« Odgovori #59 : 12. Siječanj 2009, 22:03:04 »

Nekad, bez sumnje točno, danas kad me onaj mladi dovati uvik mi opali carinu, a stari mi to posli nadoknađuje, pa onda opet dobro.  :D
Nije ko prije al eto, očito bolje nego u Zg.
Evidentirano

limit

« Odgovori #60 : 12. Siječanj 2009, 22:12:17 »

Nekad, bez sumnje točno, danas kad me onaj mladi dovati uvik mi opali carinu, a stari mi to posli nadoknađuje, pa onda opet dobro.  :D
Nije ko prije al eto, očito bolje nego u Zg.

Ma ništa me ne boli toliko, nego kad mi ona stara šta izdaje pakete, na carinu i porez doda još nekih 15-20 kn poštanskih usluga.
Za šta? Zato šta je ispisala uplatnicu  :punk:  :LOL:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #61 : 13. Siječanj 2009, 00:12:51 »

Ma ništa me ne boli toliko, nego kad mi ona stara šta izdaje pakete, na carinu i porez doda još nekih 15-20 kn poštanskih usluga.
Za šta? Zato šta je ispisala uplatnicu  :punk:  :LOL:

Čim dobiješ poziv u carinu, bez obzira jel je na kraju platiš nečeš proč lišo jer ti oni naplačuju taj poziv koji nemam pojma kako (naročito kad ih uspijen nagovorit da ne platim ništa carine  :LOL:  onda ne pitan ništa) platiš od 15 pa do 46 kn, ja jedanput. Dozvoljavam da su rasponi drugačiji, ali govorim o ciframa iz vlastitog iskustva...
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #62 : 13. Siječanj 2009, 11:43:24 »

dva puta sam dobija poziv da dodem na carinu i oba puta sam se izvuka bez carine i poreza ali mi je naplaceno 46 i 47 kuna od te na skladistu
evo jutros dosle dvoje moto cizme, razliciti paketi iz amerike, oba na moje ime, stigli na kucnu adresu  8), na oboje stavljena vrijednost od 20 dolara i oznacene kao gift
a isto tako dobija sam i plavu kuvertu da se moram javit radi jednog paketa iz uk (kozne moto hlace), ne pise da moram donit racun ni dokaz placanja nego samo radi pojašnjenja??
ikakve ideje sta se toga tice?
Evidentirano

limit

« Odgovori #63 : 13. Siječanj 2009, 11:57:23 »

dva puta sam dobija poziv da dodem na carinu i oba puta sam se izvuka bez carine i poreza ali mi je naplaceno 46 i 47 kuna od te na skladistu
evo jutros dosle dvoje moto cizme, razliciti paketi iz amerike, oba na moje ime, stigli na kucnu adresu  8), na oboje stavljena vrijednost od 20 dolara i oznacene kao gift
a isto tako dobija sam i plavu kuvertu da se moram javit radi jednog paketa iz uk (kozne moto hlace), ne pise da moram donit racun ni dokaz placanja nego samo radi pojašnjenja??
ikakve ideje sta se toga tice?

:LOL: :LOL: :LOL: Sad si gotov  :mrgreen:

Može bit dosta stvari u pitanju, može bit da ti je paket označen kao gift a unutra račun, možda je račun na
neki smiješni iznos pa carinici hoće da čuju tvoju priču...ajde pa vidi.
PS. Staru sigurno nećeš zaobići  :mrgreen:
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #64 : 13. Siječanj 2009, 12:04:54 »

:LOL: :LOL: :LOL: Sad si gotov  :mrgreen:

Može bit dosta stvari u pitanju, može bit da ti je paket označen kao gift a unutra račun, možda je račun na
neki smiješni iznos pa carinici hoće da čuju tvoju priču...ajde pa vidi.
PS. Staru sigurno nećeš zaobići  :mrgreen:

hehe, zato sam i pita jer me dosad u oba puta pitalo i racun a ovaj put samo pojasnjenje,
inace paypal racun je na 80 funti a ja sam njemu reka da stavi manje ako moze i oznaci kao gift, sad neznam dal da muljam ista ili da recen kako je..
Evidentirano

alien

• Metro Harry
« Odgovori #65 : 13. Siječanj 2009, 13:12:45 »

Mene stalno zovu da dođen na carinu...i to odavno me zove samo onaj mladi dok me stari, koji je valjda šef više ne zove...
Poanta je u tome da oni na osnovu materijala koji imaju ispred sebe ne mogu odrediti vrijednost a time i carinu i pdv a pretpostavljaju da je vrijednije, tj. za carinjenje.
Općenito mi se to desi kad dobijem na aukciji pa ispadne dosta jeftino a unutra nije navedena vrijednost ili piše gift a jasno im je da nije gift.
E sad moš počet malo muljat pa reč da je to manje vridno i da je polovno ili...snađi se  :mrgreen:  al ako bude stani pani moraš izvuć račun.
Usput, oni papirnati račun, isprintan, ne priznaju, al san ja par puta reka evo ispred vas se ulogiran da vidite direktno račun na internetu...a to ih često nije volja pa prođe...  :LOL:
Ako ne, ne gine ti carina i pdv.
Sretno.
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #66 : 13. Siječanj 2009, 16:27:45 »

bome im ja nisam dao da me jebu u zdrav mozak... Htjeli mi naplatiti racun za paket stvarne vrijednosti 30 dolara... Cak nije niti to problem nego sam ja jasno i glasno naveo kako je za posiljku placeno da stigne na moju adresu i kako mi ne pada napamet ici iz petrinje za zagreb...

Stvarno nisu normalni, ja bih po njihovom trebao svaki put 100 kn na bengu potrositi, to mi ne ide u glavu da oni to tako rijesavaju..
Evidentirano

bac

• **
« Odgovori #67 : 13. Siječanj 2009, 20:32:04 »

danas mi došle asics kopačke iz engleske na kučnu adresu(bez plačanja davanja) koje su duplo skuplje od tenesica iz amerike.jučer se živcirao ,danas guštao  :D :palacgore:
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #68 : 13. Siječanj 2009, 20:38:21 »

danas mi došle asics kopačke iz engleske na kučnu adresu(bez plačanja davanja) koje su duplo skuplje od tenesica iz amerike.jučer se živcirao ,danas guštao  :D :palacgore:

A tak ti je to na zalost, nikad ne znas sto te ceka..

I kakva je to rijec tenesica?  :mrgreen:
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #69 : 15. Siječanj 2009, 15:10:00 »

240 carine i poreza + 59 kuna babi  :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje:
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #70 : 17. Siječanj 2009, 20:16:29 »

Jebemu sad ste me zapilali s tenama, meni su na putu, i dodu 100 dolara, sad kad mi prvi put u zivotu zapilje crinu i pdv  :x
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #71 : 17. Siječanj 2009, 21:09:22 »

Jebemu sad ste me zapilali s tenama, meni su na putu, i dodu 100 dolara, sad kad mi prvi put u zivotu zapilje crinu i pdv  :x

ma mozda i nece, meni debil nije stavija nikakvu vrijednost na paket a jos sam mu 2 puta reka da stavi vrijednost oko 20 funti i oznaci kao gift, ovako sam mora ic doli i logirat se isprid njega na paypal i pokazat racun  :palacdolje:
Evidentirano

Frgich

« Odgovori #72 : 05. Veljača 2009, 19:07:39 »

Javim kad me oderu, budemo vidjeli kako ce izaci. Fizicka osoba salje robu, ne ducan, pa javim kolko su me oderali onda. Frend je sad kupio ramu za bicikl iu USA i bilo je 33 % carine i poreza na cifru koja na bila napisana na kutiji(25 % pune cijene  :mrgreen::palacgore:

Evo sve naruceno stiglo, platio carinu "samo" za Leatt brace, sve ostalo(6 artikala) svaki oko 600-900 kuna vrijednosti prosao lišo  :mrgreen:
Evidentirano
Lao Tzu

Tommee

• MetRRo Magnifico
« Odgovori #73 : 05. Veljača 2009, 21:52:41 »

Oke prvi put me upilali za porez i carinu, zavrsio kod sefa carine  :mrgreen:

Puko mi film.. Upoznao sam famoznu Jadranku Posavec... iskustvo, neprocjenjivo...

Popizdio sam, ekipa nije normalna.... Moram priznati da neke stvari tamo ne funkcioniraju u skladu sa zakonom...
Evidentirano

Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.378 sekundi uz 15 upita.