Možda sam glup i nemam pojma o protektorima, al sam dovoljno pametan da znam čitat, a na internetu nije teško naći nešto o tome pa evo tebi pa i ti čitaj, nečeš bit gluplji od toga vjeruj mi! 
Osim ako nisi jedan od onih NKNZSNMN: Neuništivih Kojima Nijedna Zemaljska Sila Ne Može Ništa! 
- DAINESE- This is a great piece of armor, but you should all know that the back protector is only good for one fall. It’s aluminum honeycomb, so it gets crushed/protects your back ONCE. It’s designed to be replaced after one hard hit.
-Our body armor is construced with materials that will allow it to be reused after a crash. The Dainese on the other hand is garbage after one major impact due to the aluminum inner structure used in their back protector.
- I have one of those, and while it MAY (not necessarly but may) need to be replaced after a crash, if it does its job then it was 150.00 USD well spent. Much better than extra hospital bills...
- But it is vital to get a properly fitted protector and, also importantly, replace them after any damage occurs or any fall – even if the damage is not visible. You never know what has been compromised underneath. (ovaj nije moto već jahači, al koliko sam upoznat u zadnje vrime već je sila kad padaš sa motora nego konja!
)
Bilo bi zanimljivo čuti odakle si citirao ovaj komentar jer mi se jako čini da se radi o blesavim Američanima, a detalj koji me na to najviše vuče je upravo taj "extra hospital bills" jer kad god blesonje moraš uvjeriti u nešto spomeneš im tu floskulu i oni pupuše.

Podsjeća me na i na tekst o knee brace-u o kojem sam pisao i na stranici i na forumu, ali da se vratimo na kornjaču. Star sam pa sam i o tome već pisao

, kornjaču sam nabavio vjerojatno među prvima u HR. Konkretno baš Dainese. S njom sam kresnuo vrlo jako u auto, još dva puta na Grobniku i još uvijek je ko bebica. Onda sam promjenio još par komada, mada ovu za Grobnik furam i danas, pa probao Spidi, IXS.... i opet se vratio na Dainese jer mi najviše odgovara. Sve do jedne sam dobro pregledao a IXS čak i rezao pa i vidio od čega je napravljena. Možda griješim ali koliko znam metala ima u samo jednom Dainese modelu i on je više ukrasni nego što stvarno štiti. Inače su napravljeni od plastike, spužve i nekog kao komprimiranog neoprena. Metala nema i ne vidim koji bi to bio materijal koji bi se mogao samo tako lomit iznutra mada me se lako može uvjerit u suprotno konkretnim argumentima a ne američkim sranjima.

Slažemo se sam u tome da bi i ja uvijek uzeo novi, ali više zbog toga što neću nečije znojno smeće stavljat na sebe.