evo, ponukan prodornim pogledom i osjehom Libertyija , kratak sažetak korištenja i mučenja navedenog skutera-motora ili nešto treće.
Stroj u Vespi je LC (M312) , isti kao i kod VXR 200
Pilu sam preuzeo sa 14500 km, prvi vlasnik je imao problema sa stabilnošću na nogama,pa su ostale lagane ogrebotine po boku od pada na parkingu.
Mašina je bila suha i radišna, sve originalno

[/URL][/img]

prvi dodatak je nakon vožnje bio, kratki vjetrobran (ne onaj bakin prozor od 2 m2) ...ipak sam ja fensi šmensi vozač, a i toliko vjetra mi ne treba, posebno na dugim turama

[/URL][/img]

naravno, odmah sam dao Vespu na servis jer mi nekako išla "sporo"

,
otvorili smo mašinu i vidjeli ovo čudo prirode (Vespa je cijelo vrijeme bila servisirana u ovlaštenom Piaggio servisu!)

[/URL][/img]

za one manje upućene, "netko" je izgubio osigurače , pa je jednostavno zavario

po preporuci kupio Malossi Multivar 2000+kevlarski remen+lakše rolice

[/URL][/img]

i stvar se preporodila, ali ne baš puno...mašina se vrtila i više i brže, ali je učinak i dalje ostao prilično mlak.... naravno...kada je cijev od auspuha bila smiješna, a i auspuh je bio prilično hrđav, i bez obzira na savjete da ga ne mjenjam.... skupio pare..cendrao ekipi iz Autobila da mi smanje cijenu..uspio (prilično sam velik,pa kad cendram to je stvarno strašan prizor

)
i voila:

[/URL][/img]

yeah baby... bez db killera je bolno preglasan i performanse su koma, dok je sa db killerom zvuk i nakon 3 sata vožnje ugodan, ekipi se jako svidio, meni još više.
mašina je dobila protočnost, elastičnost se povećala , posebno u međubrzanju.

[/URL][/img]

od kada sam ju preuzeo stavio sam gore:
Malossi Multivar 2000 varijator
Mallossi kevlar belt remen
rolice , došle sa multivarom rolice
Malossi Maxi delta clutch kuplung
torque drive
kočione pločice Brembo (hebalo ih 70 kn)
Motorno ulje Castrol 10W50 Superbike R4 (skupo, al trpi ko pas..vrijedi te pare)
prednja guma Sava MC 29 soft
zadnja guma Sava MC29 medium
od svega me jedino torque drive razočarao, jer nije dao toliko veliku promjenu na srednjim okretajima.
promjene /izmjene:
na 20000 km promjenio zadnji kočioni disk zbog slabog kočenja (30€ u italiji, kod nas 600 kn)
zadnja guma Sava MC29 promjenjena u SOFT verziju , bila mi je pretvrda, posebno u zavojima
vodena pumpa, zbog nekih lagera i kojeg li boga je puštala neke dosadne zvukove, a i nije vukla kako treba na 22000 km sam izmjenio:
fazni remen (raširio se potpuno),
gumice i dihtunge koji idu uz taj posao
Klip je originalni (jer genijalci u Splitu nisu imali na lageru

)
naštelani ventili
na 24700 km, promjenio akumulator , slabije je palio na -7

do danas , na 26336 km, još uvijek imam originalni kevlarski remen, maxi delta kuplung, rolice, iako je prošlo cca 12000 km
kvarova do sada nisam imao , osim što mi je prije par dana negdje počeo curkati antifriz, vjerovatno na nekom crijevu je spoj malo popustio zbog hladnoće, mašina je i dalje vrlo radišna, čak štoviše , na temperaturama ispod nule ide još bolje.
Sa Vespom sam do sada otišao na Vespa World Week u Trevisu i natrag (bez ijednog kvara ili greške), Do Zadra, Osijeka (po staroj magistrali), Rijeka, Varaždin, Čakovec ..sad se spremam za Salzburg u 6.mjesecu, a možda i u Prag ..

Sve u svemu, Monica ide dalje...perem joj vjetrobran manje više kad mi se da...mjenjam ulje i točim gorivo (potrošnja od 3-5 litara, ovisno o žustrosti)