Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Koliko ulja u vilice FZR1000  (Posjeta: 1342 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
Koliko ulja u vilice FZR1000
« : 23. Siječanj 2009, 11:56:49 »

Koliku TOČNO količinu ulja u USD vilicu Yamaha propisuje za FZR1000 iz, ajmo reći '93. U knjizi koju imam (vidi sliku) govore samo o klasičnoj vilici (inače knjiga nije loša, ali evo, uvijek nešto fali). Iz ostatka naljepnice se vidi da su to KAYABA vilice.   
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

flugo

• **
  • Vozi: ZzR600
Odg: Koliko ulja u vilice FZR1000
« Odgovori #1 : 23. Siječanj 2009, 14:12:10 »

Evidentirano

djekomax

• Vozi: Kawasaki ZX9R
« Odgovori #2 : 23. Siječanj 2009, 15:10:53 »

Evidentirano

Sip

• Vozi: Snove
« Odgovori #3 : 23. Siječanj 2009, 15:27:41 »

Ah to ulje, koliko navoda, toliko misljenja.

Ja ti mogu reci iz iskustva, kupio litru i podjelio u dva teleskopa. Opruge zatego do druge crte i na mojih cca. 90 kila sasvim dobro radi.

Ulje neko Valvolin.
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERDAY IS A RACE DAY

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #4 : 23. Siječanj 2009, 16:10:28 »

Ah to ulje, koliko navoda, toliko misljenja.

Ja ti mogu reci iz iskustva, kupio litru i podjelio u dva teleskopa. Opruge zatego do druge crte i na mojih cca. 90 kila sasvim dobro radi.

Ulje neko Valvolin.

Ajde reci da se šališ?! :shock: Točno je propisano koliko mora biti ulja u vilici.

Koliku TOČNO količinu ulja u USD vilicu Yamaha propisuje za FZR1000 iz, ajmo reći '93. U knjizi koju imam (vidi sliku) govore samo o klasičnoj vilici (inače knjiga nije loša, ali evo, uvijek nešto fali). Iz ostatka naljepnice se vidi da su to KAYABA vilice.   

Ako nemaš manual, izliješ svo staro ulje u posudu i onda znaš količinu.
Evidentirano

Sip

« Odgovori #5 : 23. Siječanj 2009, 16:15:44 »

Ajde reci da se šališ?! :shock: Točno je propisano koliko mora biti ulja u vilici.

E ne salim se niti malo :shock:

mrtav ozbiljan, a da potvrdim svoje objasnjenje ti mi reci koliko ide ulja u aprilinu vilicu :?  (eto ja imam nesto preko 90 kg :oops: i zelim da mi bude sport podesena :wink:)
Bio bi zahvalan do neba ako mi povuces paralelu milimetara do ruba i kubnih milimetara u teleskopu :wink:
Evidentirano

EVERDAY IS A RACE DAY

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #6 : 23. Siječanj 2009, 16:18:34 »

mrtav ozbiljan, a da potvrdim svoje objasnjenje ti mi reci koliko ide ulja u aprilinu vilicu :?  (eto ja imam nesto preko 90 kg :oops: i zelim da mi bude sport podesena :wink:)
Bio bi zahvalan do neba ako mi povuces paralelu milimetara do ruba i kubnih milimetara u teleskopu :wink:

Kakve veze ima kolicina ulja sa tvojom tezinom  :shock: :shock: :shock:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

Sip

« Odgovori #7 : 23. Siječanj 2009, 16:22:00 »

Kakve veze ima kolicina ulja sa tvojom tezinom  :shock: :shock: :shock:

Eeee kad sam to htio nauciti jako dobro, shvatio da ima :shock:

Jos sam u povojima ucenja o ovjesu :?
Evidentirano

EVERDAY IS A RACE DAY

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #8 : 23. Siječanj 2009, 16:41:12 »

Bitna je količina ulja radi rada vilice, ne radi tvoje težine. Zato je i propisano koliko ulja ide u vilicu.
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #9 : 23. Siječanj 2009, 16:43:50 »

stone će vam najbolje odgovoriti na ovo pitanje.... kod njega su tolerancije +- pola litre ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

vickodu

« Odgovori #10 : 23. Siječanj 2009, 16:56:36 »

Eeee kad sam to htio nauciti jako dobro, shvatio da ima :shock:

Jos sam u povojima ucenja o ovjesu :?

Za to su opruge a kolicina ulja nema apsolutno nikakve veze s tezinom
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

stankovukovic

• **
  • Vozi: FZ6
« Odgovori #11 : 23. Siječanj 2009, 16:58:19 »

U principu se slazem sa tvojim misljenjem, ali ako u obzir uzmemo da ni jedan semerin ne pusta, barem ne jako?
Evidentirano
Sve
Super
Stvari
Su
Sa
S
Stanko

vickodu

« Odgovori #12 : 23. Siječanj 2009, 17:06:42 »

U principu se slazem sa tvojim misljenjem, ali ako u obzir uzmemo da ni jedan semerin ne pusta, barem ne jako?

Za te stvari postoje manuali  Danas je makar lako doc do tih podataka koliko ide ulja u motor odnosno u vilicu u suprotnom visak mora neegdje izbit
Evidentirano

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #13 : 23. Siječanj 2009, 17:28:40 »

Bitna je količina ulja radi rada vilice, ne radi tvoje težine. Zato je i propisano koliko ulja ide u vilicu.

Interesantna nauka, gdje kroz otvor određenih dimenzija protok neke tekućine određenog volumenta ovisi ni manje ni više nego o volumenu iste  :palacgore:

Za to su opruge a kolicina ulja nema apsolutno nikakve veze s tezinom

stone će vam najbolje odgovoriti na ovo pitanje.... kod njega su tolerancije +- pola litre ...  :palacgore:

Za svu trojicu vas sam odvoji malo vremena da vam NACRTAM kako količina ulja direktno utječe na karateristike vilice, i to isključivo pred kraj njenog takta zbog čega je količina ulja jako zgodna stvare da se spriječi hod vilice do graničnika. Malo proučite pa se javite Stoneu da vam objasni ako ne razumijete  :D
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #14 : 23. Siječanj 2009, 17:32:50 »

Interesantna nauka, gdje kroz otvor određenih dimenzija protok neke tekućine određenog volumenta ovisi ni manje ni više nego o volumenu iste  :palacgore:
a gustoća nema ništa s tim, pretpostavljam ....  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

aurellie

« Odgovori #15 : 23. Siječanj 2009, 17:34:39 »

a gustoća nema ništa s tim, pretpostavljam ....  :misli:

Nisam spominjao gustoću. Vidi o čemu se priča u topicu, što se pita, a što se odgovara. Nigdje se ne spominje gustoća, pa je sad nemoj ni ti spominjat
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #16 : 23. Siječanj 2009, 17:42:46 »

količina ulja treba biti u okvirima koje je propisao proizvođač vilica.... AMEN
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #17 : 23. Siječanj 2009, 17:45:48 »

Za svu trojicu vas sam odvoji malo vremena da vam NACRTAM kako količina ulja direktno utječe na karateristike vilice, i to isključivo pred kraj njenog takta zbog čega je količina ulja jako zgodna stvare da se spriječi hod vilice do graničnika. Malo proučite pa se javite Stoneu da vam objasni ako ne razumijete  :D

Ajde ti nama objasni sto se dogodi ako ulijes visak ulja uljevajuci odokativnom metodom po sistemu od viska glava ne boli  :mrgreen:

Ili sto se dogodi ako u vilicu ide0,40 a ti ulijes 0,50  :misli:
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #18 : 23. Siječanj 2009, 17:54:28 »

Ajde ti nama objasni sto se dogodi ako ulijes visak ulja uljevajuci odokativnom metodom po sistemu od viska glava ne boli  :mrgreen:

Ili sto se dogodi ako u vilicu ide0,40 a ti ulijes 0,50  :misli:

Dva scenarija:
1. Hidraulička blokada, vilice ne bi radile nego samo u djelu svog radnog područja
2. Izbije poklopce vilica i zabiju ti se u mozak a opruge ti vire iz očnih duplji
 :palacgore:

Tak oda se to ne radi po sistemu "od viška glava ne boli" već treba bit umjeren u svemu pa i u tome. Naravno, koliko god ulja se ulilo puno ili malo ne trebaš mene prozivat i propitkivat sad, jer nisam ja taj koji je napisao da količina ulja ne utječe na tvrdoču vilice  :mrgreen:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #19 : 23. Siječanj 2009, 17:57:08 »

Evidentirano

vickodu

« Odgovori #20 : 23. Siječanj 2009, 18:01:26 »

Dva scenarija:
1. Hidraulička blokada, vilice ne bi radile nego samo u djelu svog radnog područja
2. Izbije poklopce vilica i zabiju ti se u mozak a opruge ti vire iz očnih duplji
 :palacgore:

Tak oda se to ne radi po sistemu "od viška glava ne boli" već treba bit umjeren u svemu pa i u tome. Naravno, koliko god ulja se ulilo puno ili malo ne trebaš mene prozivat i propitkivat sad, jer nisam ja taj koji je napisao da količina ulja ne utječe na tvrdoču vilice  :mrgreen:

Jeli sad jasnije zasto sam tako napiso  :misli: U biti htio sam rec da se ne povecava tvrdoca vilice povecavanjem kolicine ulja odokativnom metodom  :wink:
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #21 : 23. Siječanj 2009, 18:07:46 »

Pomaže jer je to odgovor na pitanje  :palacgore:.

Dobro provjeri to jer bi to bile jako male male vilice ako u svaku ide 78cm3 ulja   :D  Treba bit malo manje od po litre ,kad istreseš litru treba ti ostat manje od jednog deca u boci. Nažalost neznam o kojim se točno brojevima radi  :(
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #22 : 23. Siječanj 2009, 18:11:36 »

Jeli sad jasnije zasto sam tako napiso  :misli: U biti htio sam rec da se ne povecava tvrdoca vilice povecavanjem kolicine ulja odokativnom metodom  :wink:

To da  :palacgore: valjda nema tako blesavih ljudi koji bi odoka ulili uljačinu, a ako nema ulja, može i dvotaktol unutra  :LOL:
Ali poznavajući Sip-a dosad na forumu, znam da nije bleso što se motora tiče, i da će obavit posao kako treba. Samo ovdje neće dobit definitivan odgovor jer rijetko tko šupa po vilicama a kamoli po skupim aprilijinim vilicama (ohlins?)  :?
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #23 : 23. Siječanj 2009, 18:14:46 »

To da  :palacgore: valjda nema tako blesavih ljudi koji bi odoka ulili uljačinu, a ako nema ulja, može i dvotaktol unutra  :LOL:
Ali poznavajući Sip-a dosad na forumu, znam da nije bleso što se motora tiče, i da će obavit posao kako treba. Samo ovdje neće dobit definitivan odgovor jer rijetko tko šupa po vilicama a kamoli po skupim aprilijinim vilicama (ohlins?)  :?

Nalazio sam ja i hipenol u njima kod genijalaca koji su htjeli tvrdi motor  :shock: :shock: :shock: :shock:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #24 : 23. Siječanj 2009, 19:08:37 »

Dobro provjeri to jer bi to bile jako male male vilice ako u svaku ide 78cm3 ulja   :D  Treba bit malo manje od po litre ,kad istreseš litru treba ti ostat manje od jednog deca u boci. Nažalost neznam o kojim se točno brojevima radi  :(

Bacio samo oko na pristiglu poštu, ali sada vidim da je to sumnjivo malo. U mojoj knjizi za klasične FRZ1000 vile stoji 535ccm, nivo 116mm, gustoća 10W. Morat će se još veslat po netu, a ja mislio da možda netko zna
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.189 sekundi uz 16 upita.